pot monta un amortizor pe arma?

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

TATUKA

pot monta un amortizor pe arma?

Post by TATUKA »

pot monta un amortizor pe arma cu aer comprimat?
adik dau jos catarea, fac filet pe teava si montez amortizor, imi da legea voie?
HATSAN AT44S-10 - 5.5mm
HATSAN TORPEDO 150TH 6.35mm
Cipri

Re: pot monta un amortizor pe arma?

Post by Cipri »

Pai din cate am citit eu, tu ar cam trebui sa raspunzi la intrebarea asta. Asta daca nu-ti gresesc profesia.
In lege nu scrie nimic de interzicerea lor pe AC`uri. Iar la un spring piston nu prea se merita, asa am inteles eu.
Hatsan Mod. 125
Fort 17R 9mm
tevez

Post by tevez »

Cipri wrote:Pai din cate am citit eu, tu ar cam trebui sa raspunzi la intrebarea asta. Asta daca nu-ti gresesc profesia.
In lege nu scrie nimic de interzicerea lor pe AC`uri. Iar la un spring piston nu prea se merita, asa am inteles eu.
Aşa ştiu şi eu, că la a.c. e permis dar sunetul de arc oricum nu-l reduce şi oricum zgomotul e mic. :mrgreen:
La unele puternice, la care sunetul e pe măsură chiar merită, dar cred că deja vb. de PCP-uri.
Pe airguns cred că ştiu băieţii mai multe, de fapt cred că s-a răspuns la întrebare prin arhiva lor.
TATUKA

Post by TATUKA »

stiu ca la armele cu AC e permis amotizorul, dar e vorba ca trebuie sa modific arma :( trebuie sa fac filet pe teava)
HATSAN AT44S-10 - 5.5mm
tevez

Post by tevez »

Şi unde scrie că n-ai cumpărat-o aşa? :P
Dar face aşa mult zgomot? Că springurile cu care am tras eu nu făceau mai deloc.
Rudy

Post by Rudy »

tevez wrote:Şi unde scrie că n-ai cumpărat-o aşa? :P
Dar face aşa mult zgomot? Că springurile cu care am tras eu nu făceau mai deloc.
Serios ? :?:
Atunci o fi pusca mea stricata,, ca bubuie de numa numa. Sa-i pun toba si catalizator ? :oops:

@Tatuka, 100%, nu exista nici o interdictie la noi referitor la amortizorul ala de vrei sa-l pui in botu' pustii.
Poti sa-i pui orice acolo, chiar si o trompeta.
Problema e ca rata de amortizare e de vre-o 10$. Restul galagiei, asa cum ti-au spus si colegii, vine de la arc + piston.
Concluzia e ca nu se merita, iar ca sa dai filet trebuie s-o prinzi si in bacuri pe strung, ceea ce cam strica brunajul de pe ea.
Si mai trebuie sa mai tai si ~15 mm din teava, ca sa elimini degajarea, in care intra surubelul, care tine muzzle break-ul, si zona randalinata.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
tevez

Post by tevez »

Rudy wrote: Atunci o fi pusca mea stricata,, ca bubuie de numa numa. Sa-i pun toba si catalizator ?
In niciun caz :mrgreen: Poate ca e mai puternica si de aia. N-am studiat fenomenul, am vazut PCP
foarte galagios dar nu stiu ce model si ce marca era.
Eu am tras ceva mai multe pelleturi cu:
http://www.pellettrap.com/index.cfm?catid=1103 , cu Pionieru (made in Cugir) si cu o Slavia
care nu stiu sigur ce model e, 631 sau ceva de genul. Toate relativ silentioase, toate cu un sunet
nesuferit de arc.
candela

Post by candela »

nu are cum sa fie stricata.. doar in cazul in care pelletu pierde viteza la iesire din teava..
eu am un G. Shadow 1000 de 4.5. nemodificat si face o galagie de pleaca toate ciorile de pe o raza de 30m ... :(
in 25m nu sti daca a lovit plumbu tzinta.. asa galagie face...(nu incercati da bagati WD40 sau Brunox in piston pt ungere... face galagie mult mai mare...)
si eu ma ganeam daca as putea scoate plasticu din varful tevi si sa pun un amortizor..
dar dupaia intervine arcu care loveste violent si nu ma aleg cu o reducere cinsiderabila a sunetului... dupa mine nu merita...avand in vedere k nus tiu sa scot plasticul care tine cuiu catari,,,
ati mai facut careva miscarea asta?? sa instalati un amortizor de sunet pe arma??
Gamo Shadow 1000 4.5cal.
TATUKA

Post by TATUKA »

Ba se merita. Odata castigi la aspect si a doua chiar se pierde din decibeli, nu e ca la whisper dar cat de cat .Eu zic ca se merita.Parerea mea.
HATSAN AT44S-10 - 5.5mm
Cipri

Post by Cipri »

candela wrote:avand in vedere k nus tiu sa scot plasticul care tine cuiu catari
Asa am si eu la 125'ul meu. Vezi ca pe undeva pe acolo se poate ascunde un mic surubel pentru care ai nevoie de imbus. Cum am zis, cel putin asa este la mine. Chiar si dupa scoaterea surubelului, tot nu am reusit sa il scot, nici nu am insistat, sunt sigur ca e bagat pe teava si prin presare.

Sanatate!
Hatsan Mod. 125
Fort 17R 9mm
gunsmith

Post by gunsmith »

In Romania este interzisa detinerea amortizoarelor de zgomot,armele cu aer comprimat nu fac exceptie,e o prostie dar asta e :(
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
TATUKA

Post by TATUKA »

si Gamo Whisper X ce are in farful tevii?-----amortizor ventilat;
HATSAN AT44S-10 - 5.5mm
haiosu

Post by haiosu »

gunsmith wrote:In Romania este interzisa detinerea amortizoarelor de zgomot,armele cu aer comprimat nu fac exceptie,e o prostie dar asta e :(
imi pare rau sa va contrazic. armele de airsoft si cele cu aer comprimat au voie sa detina asa ceva, pt ca amortizorul ilegal este cel destinat amortizarii zgomotului facut "in urma arderii unei incarcaturi de pulbere"... ceva de genul asta parca... :wink:
haiosu

Post by haiosu »

TATUKA wrote:pot monta un amortizor pe arma cu aer comprimat?
adik dau jos catarea, fac filet pe teava si montez amortizor, imi da legea voie?
ai voie!
nu ai voie sa faci modificari la arma insa... te folosesti de filetul existent, sau il prinzi in continuarea tevii cu ceva gen colier.
vino la adunarea de la brasov a clubairguns, si iti spun acolo mai multe. si totul legal, CULMEA! :twisted:
gunsmith

Post by gunsmith »

haiosu wrote:
gunsmith wrote:In Romania este interzisa detinerea amortizoarelor de zgomot,armele cu aer comprimat nu fac exceptie,e o prostie dar asta e :(
imi pare rau sa va contrazic. armele de airsoft si cele cu aer comprimat au voie sa detina asa ceva, pt ca amortizorul ilegal este cel destinat amortizarii zgomotului facut "in urma arderii unei incarcaturi de pulbere"... ceva de genul asta parca... :wink:
In principiu aveti dreptate,legea chiar asa suna ,dar amortizorul pentru o arma aer comprimat de cal 5,5 poate fi folosit foarte bine la o arma de tir cu glont cal. 22lr ,ca principiu de functionare este cam acelasi lucru mai mult sau mai putin eficient si in mod sigur lasa loc de interpretare.Va spun toate astea deoarece am avut acesta experinta in mometul in care amfacut un import de arme cu aer comprimat si nu mi sa aprobat licenta de import pentru sound moderartoare aceasta fiind motivatia .
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Post Reply