COSTURI 2010
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: COSTURI 2010
Aveti grija ca avizul psihologic trebuie dat de un cabinet specializat in domeniul sigurantei si apararii nationale( asa mi-au cerut mie!), intrebati clar la AEST mai intai!
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine
Nici nu s-ar putea altfel caci un psiholog neautorizat pe acest domeniu nu se risca pentru 100 de lei.Adrian_is wrote:Aveti grija ca avizul psihologic trebuie dat de un cabinet specializat in domeniul sigurantei si apararii nationale( asa mi-au cerut mie!), intrebati clar la AEST mai intai!
Pentru bucuresti si ilfov recomand policlinica Kretulescu ( MAI ).
-
slim_daddy40
cine a zis ca nu se poate mai ieftin:D am gasit cu 110 ron.. la Mapn. mai jos de atat nu cred ca m-ai gasim.. dar intradevar a avut dreptate colegul nostru,trebuie sa luam o hartie de la politie cu care mergem la medicul de fam. completeaza ceva pe ea ....pune stampila/parafa. apoi cu ce a completat medicul mergem la o unitate medicala autorizata si pe aceeasi foaie vor trece si dansii rezultatele la ex medical, eheee greu in romania cu birocratia asta.
-
slim_daddy40
Tot aud de AEST ce este acest AEST sau este o asociatie, cu ce se ocupa unde are sediul. am cautat pe net si pagina lor este suspendata total.ca am inteles ca tre sa trec si pe la dansii.
slim_daddy40 wrote:Tot aud de AEST ce este acest AEST sau este o asociatie, cu ce se ocupa unde are sediul. am cautat pe net si pagina lor este suspendata total.ca am inteles ca tre sa trec si pe la dansii.
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine
Poliţia, cum s-ar spune. De la ei vei lua aut. de cumpărare şi mai apoi permisul. 
Salut sunt nou pe forum iar de ceva vreme incerc sa ma documentez de achizitionarea,portul si folosirea unei arme de auto aparare neletala ce foloseste " gloante de cauciuc ".
Din cate am citit vad ca se aduce vorba de o cerere TIP ,vizata de medicul de familie. Ce este cu aceasta cerere ? Din cate am citit pe site-ul IGP si solicitat informatii delefonice nicaieri nu reiese ca este nevoie de adeverinta sau vizare de la medicul de familie,mai mult decat atat nici in lege nu este specificat asta.
- De unde as putea lua un formular tipizat pentru a putea pune pe el toate stampilele de la medici ?
- De ce in lege nu este solicitata si specificat ca trebuie si cerere TIP vizata de medicul de familie ?
LEGEA :
În vederea autorizării procurării armelor neletale prevăzute la categoria E din anexa Legii, arme cu aer comprimat şi cu bilă de cauciuc, cetăţeanul român sau străinul cu domiciliul ori cu reşedinţa în România, trebuie să depună la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială domiciliază sau, după caz, îşi are reşedinţa, un dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 58 alin. (2) din Lege:
a) cerere-tip, al cărei model este prezentat în anexa nr. 1; cererea de armă letală
b) actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie;
c) un certificat medical eliberat de o unitate sanitară specializată cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii, din care să rezulte că nu suferă de una dintre afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii, care fac imposibilă autorizarea pentru a deţine sau, după caz, a purta şi a folosi arme şi muniţii, şi că este apt să deţină astfel de arme şi muniţii;
d) certificat de cazier judiciar;
e) aviz psihologic din care să rezulte că solicitantul este apt să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înaintea depunerii cererii, de un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de teste, atestat în condiţiile legii;
f) două fotografii color cu dimensiunea 4 x 5 cm;
g) dovada achitării taxelor pentru autorizare, prevăzute de legislaţia în vigoare; aceleaşi ca pentru armele letale
- Termenul de eliberare al autorizaţiei de procurare este 30 de zile lucrătoare, iar valabilitatea autorizaţiei este de 90 de zile, termen ce poate fi prelungit o singură dată pentru aceeaşi perioadă ;
ASTEPT CU INTERES RASPUNS,STIMA TONNY
Din cate am citit vad ca se aduce vorba de o cerere TIP ,vizata de medicul de familie. Ce este cu aceasta cerere ? Din cate am citit pe site-ul IGP si solicitat informatii delefonice nicaieri nu reiese ca este nevoie de adeverinta sau vizare de la medicul de familie,mai mult decat atat nici in lege nu este specificat asta.
- De unde as putea lua un formular tipizat pentru a putea pune pe el toate stampilele de la medici ?
- De ce in lege nu este solicitata si specificat ca trebuie si cerere TIP vizata de medicul de familie ?
LEGEA :
În vederea autorizării procurării armelor neletale prevăzute la categoria E din anexa Legii, arme cu aer comprimat şi cu bilă de cauciuc, cetăţeanul român sau străinul cu domiciliul ori cu reşedinţa în România, trebuie să depună la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială domiciliază sau, după caz, îşi are reşedinţa, un dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 58 alin. (2) din Lege:
a) cerere-tip, al cărei model este prezentat în anexa nr. 1; cererea de armă letală
b) actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie;
c) un certificat medical eliberat de o unitate sanitară specializată cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii, din care să rezulte că nu suferă de una dintre afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii, care fac imposibilă autorizarea pentru a deţine sau, după caz, a purta şi a folosi arme şi muniţii, şi că este apt să deţină astfel de arme şi muniţii;
d) certificat de cazier judiciar;
e) aviz psihologic din care să rezulte că solicitantul este apt să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înaintea depunerii cererii, de un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de teste, atestat în condiţiile legii;
f) două fotografii color cu dimensiunea 4 x 5 cm;
g) dovada achitării taxelor pentru autorizare, prevăzute de legislaţia în vigoare; aceleaşi ca pentru armele letale
- Termenul de eliberare al autorizaţiei de procurare este 30 de zile lucrătoare, iar valabilitatea autorizaţiei este de 90 de zile, termen ce poate fi prelungit o singură dată pentru aceeaşi perioadă ;
ASTEPT CU INTERES RASPUNS,STIMA TONNY
Cererea tip se refera la cea completata la Politie.
Tot la ei (s-ar putea sa) gasesti si formularul de completat la cabinetele medicale autorizate.
Cel mai bine faci un drum pana la Politie, la Serviciul AEST - si te lamuresti acolo cu toate, inclusiv unde si cati bani dai.
Succes !
Tot la ei (s-ar putea sa) gasesti si formularul de completat la cabinetele medicale autorizate.
Cel mai bine faci un drum pana la Politie, la Serviciul AEST - si te lamuresti acolo cu toate, inclusiv unde si cati bani dai.
Succes !
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
Cel mai bine dai telefon la IGP la AEST si ceri mai multe detalii cu privire la acea hartie tipizata, cel putin eu asa am facut. Evident ca baietii or sa te plimbe de la un nr de telefon la altul, dar pana la urma tot te rezolva. Dupa ce am discutat cu un politist la telefon si i-am spus ce am nevoie, acesta m-a chemat la politia de pe sos. din Stefan cel Mare ca sa-mi de-a personal acea hartie. Tipul mi-a spus ca ar urma sa puna pe site-ul IGP-ului si acea hartie tipizata ptr vizita medicala.... cand, nu stiu?! Cert este ca tipul s-a tinut de cuvant, a zis ca ma asteapta sa-mi de-a hartia si asa a facut. Ca mai toate policlinicile cer acea hartie. Si dupa ce itit faci rost de hartie si iti garantez ca ai sa faci rost, te duci la medicul de familie sa completeze rubrica destinata lui.
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
nu pe cererea tip pune doctorul stampile ci pe fisa medicala ce o obti de la unitatea sanitara unde faci controlul.
dupa ce constitui dosarul cu toate documentele necesare mergi la serviciul AEST din unitatea de politie de care apatii si acolo completezi cererea tip.
dupa ce constitui dosarul cu toate documentele necesare mergi la serviciul AEST din unitatea de politie de care apatii si acolo completezi cererea tip.
Ok ok, ideea este ca de fisa medicala tipizata vorbeam, nu de cererea pentru eliberarea autorizatiei
Scuze pentru neintelegere
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
imi plac preturile voastre. Pe mine m-a costat de-a dreptul 25 RON fisa medicala. Restul preturilor sunt aceleasi, 50 ron avizul psihologic, 100 taxa respectiva si poze moca, deh...pile
. De 450 ron imi puneam silicoane, da s-a rezolvat de la sine ca m-am ingrasat ca porcu'
25 RON ???hedone wrote:imi plac preturile voastre. Pe mine m-a costat de-a dreptul 25 RON fisa medicala. Restul preturilor sunt aceleasi, 50 ron avizul psihologic, 100 taxa respectiva si poze moca, deh...pile. De 450 ron imi puneam silicoane, da s-a rezolvat de la sine ca m-am ingrasat ca porcu'
Da, imi amintesc, eu asa te-am cunoscut, erai deja !hedone wrote:... m-am ingrasat ca porcu'
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
-
slim_daddy40
maestro HEDONE da-ne si noua adresa aia unde ai facut cu fabuloasa suma de 25 de ron. sau asta cand inainte de decembrie 89?