ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Vi se pare normal sa suferim cu totii pentru o minoritate ce nu respecta legea?

Da.
7
5%
Nu.
99
77%
Nu stiu.
0
No votes
Nu ma priveste.
1
1%
Oricum, si legiuitorii si nelegiuitii fac ce vor ei.
22
17%

Total votes: 129

sassu

Re: ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Post by sassu »

Decat sa ne tot plangem de militieni , de conducatorii nostrii iubiti de ce nu facem ceva ?
Propun ROMSDC-ului sa faca demersurile unei initiative legislative privind legalizarea detinerii armelor de foc letale de catre toti cetatenii , bineinteles cu respectarea unor serii de conditii : cazier curat ...
Se poate propune legislatia unui stat european permisiv in aceasta materie, eventual propunerea sa vizeze modificarea articolului restrictiv din legea actuala.
Pentru initiativa legislativa sunt necesare 100.000 semnaturi din min 15 Judete . Cu un demers pe toate forumurile de profil cred ca problema s-ar rezolva . Mai mult cred ca ar avea si sprijinul comerciantilor .
Nu cred ca parlamentul va privi negativ aceasta initiativa , daca nu ar insemna decat alinierea la legislatia Europeana . Recunosc ca nu cunosc legislatia Europeana in materie dar pe unde am fost cam fiecare avea o arma in casa.
Bill

Post by Bill »

Baieti, tineti-va bine, cititi, minunati-va. Ar fi bine sa va adunati sa creati un curent de opinie acum, URGENT pana pe data de 30 aprilie ca dupa aia de geaba.
http://www.mai.gov.ro/index02_3.htm

CITITI CU ATENTIE SI AGITATI-VA PUTIN CA DE DATA ASTA E GROASA.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

O tara de frumoasa condusa de oameni de kkt adica mai pe romaneste sa se interzica sa te aperi dar daca suni la politie aia se ca#a pe ei cand vin si is mai multi indivizi pusi pe scandal . Adica is si imbecili daca eu imi iau arma si il impusca pe unu ca s-a uitat urat la mine atunci eu sunt prost si trebuie retinut pistolul dosar penal inchisoare etc, dar nu le iau dreptul altora de a mai purta pistol din cauza unuia . Cel care face fapta sa traga singur nu sa tragem toti pentru el (consecintele) :x :x

Asta e pana cand nu or sa moara toti comunistii asa o sa-o ducem :roll: :roll:
tdalin

Post by tdalin »

Am observat ceva, astia nu moare se inmultesc!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :mrgreen:
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
Rudy

Post by Rudy »

Am citit, am spilcuit si am remarcat: (aici o sa provestesc doar noutatile sesizate la neletale , in mod special AC)

La 5 ani expira permisul, daca nu se prelungeste , se preda arma la un armurier.
La 5 ani facem revizia armei la un armurier. Inca ambiguu si nu am priceput: cum, unde, cat....de ce,,
Avem "dezlegare" la un nr infinit de arme, limitarea de numai doua ,cade.
Putem purta asupra noastra pt a iesi in poligon, sau la iarba verde, numai doua arme simultan.
500 alice (mai bine socoteau la kile : "Ai voie 5 kile,, intrucat e prea toxic")
Nu suntem obligati sa tinem armele in seif, incuiate, ferecate, sau alte forme de prizonierat.
Permisul se poate elibera cu conditia nemolestarii anteriore a sotiei, (de parca pana acum , cretinii, isi fragezeau nevestele numai cu patul pustii, sau cu cureaua de la ea, ori folosind alice cal.45,, sictir,,,nu sunt efectat deloc,,)

Una peste alta pt detinatorii de ..neletale/AC, este bine, nivelul afectarii este unul pozitiv, prin prisma faptului ca putem umple hambarul :D
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Guest

Post by Guest »

Scrie acolo

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt asteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, pâna la data de 30.04.2010.
Asa ca nu mai stati pe ganduri, spuneti-va parerile in direct!Macar in acest mod sa profitati de libertatile cetatenesti!
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Rudy

Post by Rudy »

:oops:
Pai daca ne "varsam" parerile, pacolo, nu le blocam la idioti serverul de mail ?
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
tdalin

Post by tdalin »

Rudy wrote::oops:
Pai daca ne "varsam" parerile, pacolo, nu le blocam la idioti serverul de mail ?
Stai linistit nu se bloacheza nimic. Doar noi sa nu ne blocam, ideal ar fi sa ii blocam noi pe ei. :lol: :lol:
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
Bill

Post by Bill »

Nu se blocheaza nimic pentru ca majoritatea se limiteaza la barfe fara o actiune concertata. Uitati-va la cati au semnat petitiile. E mai simplu sa adopte tactica coiului. "Participa dar nu se baga".
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Bill wrote:Nu se blocheaza nimic pentru ca majoritatea se limiteaza la barfe fara o actiune concertata. Uitati-va la cati au semnat petitiile. E mai simplu sa adopte tactica coiului. "Participa dar nu se baga".
Te referi la petitiile vechi sau s-a initiat ceva recent ?
Da un link !
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Emanuel

Post by Emanuel »

Ca la alea vechi - mai mult de 50-60 de semnaturi nu putem baga ! Each.

:mrgreen: :twisted:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
Bill

Post by Bill »

ROMSDC, sper ca ati trimis observatiile voastre. Voi aveti cateva chestii de discutat pe marginea proiectului.
Sfatul meu este sa trimiteti observatiile si la IGPR, directia arme .... impreuna cu solicitarea unei audiente, unei intalniri cu ei in care sa va sustineti solicitarile.
cyrus12

Post by cyrus12 »

Sorry ROMSDC e cam lipsa la apel (scuzati acciditatea) pe forumul lor e liniste si pace ,noroc ca nu are cum sa bata vantu ca s-ar ridica prafu :D :D
Ultimul care pleaca din Romania stinge lumina
http://www.clubairguns.ro/
http://www.clubairguns.ro/forum/
Image
Bill

Post by Bill »

La chestia asta e nevoie de unul care sa se implice. Sa nu va imaginati ca la celelalte asociatii au avut loc sedinte si congrese pentru stabilirea strategiei de abordare a ......... Nu. Acolo au fost unul, doi, cativa care s-au intalnit ca de obicei si au zis: hai sa facem repede hartia sa o trimitem ca daca nu, ne ia dracu. Ca sa nu mai spun ca in perioada aceasta s-au incins telefoanele intre asociatii, persoane interesate, prieteni, cluburi sportive, poligoane, etc. Relatiile interpersonale sunt mult mai importante decat cele oficiale.
Discutia a decurs de genul, uite observatiile noastre, adauga-le pe ale voastre si intreaba-i si pe aia de la.... ce parere au si hai sa o trimitem toti. Din mai multe capete ies mai multe idei bune
haiosu

Post by haiosu »

cyrus12 wrote:Sorry ROMSDC e cam lipsa la apel (scuzati acciditatea) pe forumul lor e liniste si pace ,noroc ca nu are cum sa bata vantu ca s-ar ridica prafu :D :D
noroc cu tine ca mi-ai reparat calculatorul (multzam) si poate mai starnim praful de pe forum. din pacate bill are dreptate: discuta cate unul doi per asociatie. si daca aia doi lipsesc de la apel, lipseste toata gashca :evil:
vis-a-vis de politica aia, am impresia ca si noi trebuie sa aplicam o politica: cea de castrare (scopire sau "taierea" aluia care nu se baga). e simplu... nu te intereseaza, nu participi!
Post Reply