Vreau sa devin vanator amator!!!

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

spy100

Vreau sa devin vanator amator!!!

Post by spy100 »

Salutare la toti,(sunt nou pe forum)
Sunt din Focsani,Vrancea ,am 23 de ani si vreau sa devin vanator amator,ce trebuie sa fac pentru a deveni vanator amator si care sunt costurile?
Va multumesc !!!
tevez

Re: Vreau sa devin vanator amator!!!

Post by tevez »

http://www.vinatorul.ro/public/forum/vi ... b1a3ea73ff
Termenul de vânător amator este...amuzant, aduce un pic a "braconier" :) .
Ia legătura cu nişte vânători şi interesează-te la AJVPS, de asemenea forumul site-ului vinatorul.ro este foarte
util. Costul depinde de la o asociaţie la alta, depinde atât de cât de bogat e fondul de vânătoare cât şi de politica
asociaţiei. Un prieten tocmai a devenit vânător la Focşani, a dat cam 3000 de lei pe diverse cheltuieli şi vreo 2700
pe armă.
spy100

Post by spy100 »

tevez wrote:http://www.vinatorul.ro/public/forum/vi ... b1a3ea73ff
Termenul de vânător amator este...amuzant, aduce un pic a "braconier" :) .
Ia legătura cu nişte vânători şi interesează-te la AJVPS, de asemenea forumul site-ului vinatorul.ro este foarte
util. Costul depinde de la o asociaţie la alta, depinde atât de cât de bogat e fondul de vânătoare cât şi de politica
asociaţiei. Un prieten tocmai a devenit vânător la Focşani, a dat cam 3000 de lei pe diverse cheltuieli şi vreo 2700
pe armă.
Daca as vrea sa fac braconaj as folosi capcane,e mult mai sigur si nu as sta in frig sa ma chinui sa nimeresc un biet animal,sincer ma intereseaza mai mult arma pentru tir sportiv.Am observat ca toti tiganii au ajuns sa aiba arme ,pistoale etc,cum naiba le cumpara astea legal nu stiu,nu pot sa imi dau seama.
Eu am fost odata la birou de arme si munitii din Focsani,si ala care era acolo nu a vrut sa imi dea notificarea pentru a imi cumpara un pistol cu aer comprimat,fiindca i-am zis ca s-ar putea sa plec in Italia la munca din nou si nu stiu daca raman in tara ,i-am zis atunci.El mi-a zis sa vii peste vreo 2 ani cand te hotarasti sa ramai in tara.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Avea dreptu sa nu imi dea notificare din simplu fapt ca s-ar fi putut sa plec in strainatate atunci ?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doar arma nu as fi luat-o cu mine as fi incercat sa o vand prin armurier sau sa o donez.Nu am inteles de ce nu a vrut sa imi dea notificarea pentru a imi cumpara un pistol cu aer comprimat.
Ca vanator sa devii am vazut pe alte forumuri ca e destul de greu sa devii,totul acolo e facut in stil mafiot,bat pariu ca acolo se intra pe pile,unchi,matusi etc.,eu unu nu am nici o sansa din cate am observat ,chiar daca as fi luat toate examenele etc..
Multi ar zice vrei sa iti cumperi o arma ,ahaaaa atunci vrei sa faci ceva "rau" cu ea nu? Daca as vrea sa imi cumpar cu adevarat o arma pentru a face rau nu m-as mai chinuii cu toate actele,hartogaraile ,toti paranoicii de la biroul arme si munitie din Focsani,mi-as cumpara arme de calitatea I de la baietii de peste PRUT ,doar cel mai mare depozit de arme din Europa de Est se afla in mana baietilor din Transnistria.Si imi pot cumpara si 2 la pret de una :D ,repet nu m-as mai chinuii sa incerc sa fac atatea acte,hartogarae si atatea pentru o simpla arma cu aer comprimat.Ca vantor sa devin nu cred ca o sa am sanse ,dar "ata e" o sa mai incerc odata prin Martie sa fac toate actele pentru o arma cu aer comprimat,daca nu imi vor da dreptul sa imi cumpar o arma cu aer comprimat nici atunci cred ca am sa ii actionez in instanta.Poate acolo o sa imi dea astea dreptate. :D
tevez

Post by tevez »

Te asigur că nu e chiar aşa greu de pătruns în "clubul exclusivist"al vânătorilor, e cam scump dar nu imposibil.
"Nepotismele" respective sunt de fapt generate de faptul că sunt persoane care au luat microbul de la rude, amici,
etc. Dacă ai răbdare şi pasiune nimic nu te va opri să-ţi îndeplineşti visul. Numai că trebuie să te hotărăşti ce
anume îţi doreşti: armă cu a.c.sau să ajungi vânător. Arma cu a.c. nu reuşeşte să "aline suferinţa" unuia care
vrea să ajungă vânător, mai mult, te va face să-ţi doreşti armă adevărată. Şi ca să nu se înţeleagă ceva aiurea
din postarea mea: armele cu a.c. nu se vor folosi asupra niciunei fiinţe, om sau animal. Stimă
spy100

Post by spy100 »

tevez wrote:Te asigur că nu e chiar aşa greu de pătruns în "clubul exclusivist"al vânătorilor, e cam scump dar nu imposibil.
"Nepotismele" respective sunt de fapt generate de faptul că sunt persoane care au luat microbul de la rude, amici,
etc. Dacă ai răbdare şi pasiune nimic nu te va opri să-ţi îndeplineşti visul. Numai că trebuie să te hotărăşti ce
anume îţi doreşti: armă cu a.c.sau să ajungi vânător. Arma cu a.c. nu reuşeşte să "aline suferinţa" unuia care
vrea să ajungă vânător, mai mult, te va face să-ţi doreşti armă adevărată. Şi ca să nu se înţeleagă ceva aiurea
din postarea mea: armele cu a.c. nu se vor folosi asupra niciunei fiinţe, om sau animal. Stimă
Am spus si mai sus ca ma intereseaza de fapt arma ,nu ca vreau sa devin vanator.Pe mine nu ma intereseaza de fapt sa devin vanator de aceea am spus "vanator amator",interesul meu este sa imi cumpar o arma cu aer comprimat pentru tir sportiv si ca nu mi-au dat dreptul meu prin lege prima oara de a cumpara o arma cu a.c.(Adica le dau dreptul sa cumpere o arma cu aer comprimat la toti coloratii,care incep sa o flutere pe la nunti,discoteci s.a. si mie care nu am nici macar o amenda pentru traversarea strazii neregulamentar nu au vrut sa imi dea dreptul de a cumpara o arma cu a.c.Nu am intels de ce a refuzat sa imi dea dreptul si nici acum nu inteleg.).Daca nu voi reusi nici de data asta cred ca o sa ajung cu ei la CEDO,pentru simplu fapt ca nu mi-au dat dreptul meu prin lege de a cumpara o arma cu a.c.Abea astept sa vad prin Martie ce se va intampla atunci voi mai incerca inca odata sa imi iau o arma cu a.c. ,voi face toate actele,avizul psihologic,fisa medicala ,taxe etc. sa vad ce vor mai spune atunci.Pentru simplu fapt ca mi-au refuzat dreptul de a cumpara o arma cu a.c. atunci ma voi duce legal "pana la capatul lumii si inapoi" si tot imi voi cumpara o arma cu a.c.
radu.b

Post by radu.b »

spy100 wrote:
tevez wrote:Te asigur că nu e chiar aşa greu de pătruns în "clubul exclusivist"al vânătorilor, e cam scump dar nu imposibil.
Am spus si mai sus ca ma intereseaza de fapt arma ,nu ca vreau sa devin vanator.Pe mine nu ma intereseaza de fapt sa devin vanator de aceea am spus "vanator amator",interesul meu este sa imi cumpar o arma cu aer comprimat pentru tir sportiv si ca nu mi-au dat dreptul meu prin lege prima oara de a cumpara o arma cu a.c.(Adica le dau dreptul sa cumpere o arma cu aer comprimat la toti coloratii,care incep sa o flutere pe la nunti,discoteci s.a. si mie care nu am nici macar o amenda pentru traversarea strazii neregulamentar nu au vrut sa imi dea dreptul de a cumpara o arma cu a.c.Nu am intels de ce a refuzat sa imi dea dreptul si nici acum nu inteleg.).Daca nu voi reusi nici de data asta cred ca o sa ajung cu ei la CEDO,pentru simplu fapt ca nu mi-au dat dreptul meu prin lege de a cumpara o arma cu a.c.Abea astept sa vad prin Martie ce se va intampla atunci voi mai incerca inca odata sa imi iau o arma cu a.c. ,voi face toate actele,avizul psihologic,fisa medicala ,taxe etc. sa vad ce vor mai spune atunci.Pentru simplu fapt ca mi-au refuzat dreptul de a cumpara o arma cu a.c. atunci ma voi duce legal "pana la capatul lumii si inapoi" si tot imi voi cumpara o arma cu a.c.
Buna ziua.
Daca doriti sa deveniti vanator, cu acte in regula, trebuie urmati pasii descrisi in legea 295, pentru a putea avea dreptul de a detine si manui armament (indiferent care) dupa care mai aveti de terminat cursul de vanator care se termina cu un examen. Nu conteaza ce arma vreti sa cumparati dar este cum a spus @tevez.Se platesc cotizatii, autorizatii s.a.. As avea totusi o observatie. Daca tot vreti sa fiti vanator cu acte in regula, parerea mea este sa va cumparati o arma de vanatoare adevarata. De ce? Este simplu. Etica de vanator. Cu o arma AC nu faci decat sa ranesti un animal. Iar un animal ranit este compromis. De ce sa-l chinui? Nu este ca la pescuit, daca dai drumul pestelui se reface. Iar o arma de vanatoare ieftina se gaseste in 1500lei noua. De cele in consignatie nu mai vorbesc. Cu cateva milioane gasiti arme de marca, mai vechi este adevarat dar foarte bune, totul este sa mergeti cu un prieten vanator bun care se pricepe, sa nu luati cine stie ce "trompeta"... .
Este parerea mea.
Cu respect.
Zeppelin

Post by Zeppelin »

Buna ziua!

Am si eu o intrebare. Sambata iau prima mea arma - tocmai am scos autorizatia. Pot trage cu ea (duminica) inainte de a merge la politie (probabil luni)? (e vorba de tras la sticle, nu la vanat). Sau intai trebuie sa o inregistrez, sa scot permisul si abia apoi o pot folosi?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
tevez

Post by tevez »

Eu cred că nu, pentru că autorizaţia e doar pentru armă, nu şi pentru muniţie, iar dacă aţi lua de la cineva s-ar considera posesie ilegală.
Oricum, pentru 5 zile maxim în care trebuie mers şi trecută în permis...la cât aşteptăm autorizaţia 5 zile e un fleac. :D Cătare plină!
aiftimieilucian

Post by aiftimieilucian »

Treceo pe permis mai intai, si apoi ai dreptul de detinere si folosire. Dc te vede careva si iti cere permisul de arma?Tio confisca si probleme, mai ai putina rabdare. Trage in casa cu ea! :D
Zeppelin

Post by Zeppelin »

:)) O alerg pe nevasta-mea prin casa cu arma la ochi! :D

Multumesc pentru raspunsuri!
ulise

Post by ulise »

Zeppelin wrote:Buna ziua!

Am si eu o intrebare. Sambata iau prima mea arma - tocmai am scos autorizatia. Pot trage cu ea (duminica) inainte de a merge la politie (probabil luni)? (e vorba de tras la sticle, nu la vanat). Sau intai trebuie sa o inregistrez, sa scot permisul si abia apoi o pot folosi?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Poti merge linistit la un poligon autorizat sa tragi cu arma.Este chiar indicat pt.ca daca are probleme de functionare o poti schimba (daca este cumparata din magazin) fara sa mai faci o gramada de acte(scos din permis, schibat factura,etc...). Din moment ce ai factura se presupune ca ai cumparat arma in baza unei autorizatii care a fost eliberata in momentul in care indeplineai toate conditiile pt.detinere,port si utilizare. Nu poti merge pe camp pentru ca nu este deschis sezonul de vanatoare(daca nu ma insel) chiar daca nu ai de gand sa vanezi.
ulise

Post by ulise »

Zeppelin wrote::)) O alerg pe nevasta-mea prin casa cu arma la ochi! :D

Multumesc pentru raspunsuri!
Nici macar in gluma sa nu faci asta vreodata.
Este unul din lucrurile pe care le stiu de la tata care este vanator.
Daca n-ai nimic de spus mai bine taci!
Zeppelin

Post by Zeppelin »

Crede-ma ca dupa cati ani de armata am la activ, stiu sa ma "comport" cu o arma! :) Fuse doar o gluma...scrisa.

Revenind la subiect, pe autorizatioe scrie: [...] arma letala cu destinatia [...] si 300 cartuse calibrul aferent acesteia. Deci exista autorizatie pt munitie.

Poligon unde gasesc in Constanta + imprejurimi? In afara de cele militare, nu stiu niciunul.
tdalin

Post by tdalin »

Zeppelin wrote:Crede-ma ca dupa cati ani de armata am la activ, stiu sa ma "comport" cu o arma! :) Fuse doar o gluma...scrisa.

Revenind la subiect, pe autorizatioe scrie: [...] arma letala cu destinatia [...] si 300 cartuse calibrul aferent acesteia. Deci exista autorizatie pt munitie.

Poligon unde gasesc in Constanta + imprejurimi? In afara de cele militare, nu stiu niciunul.
Nu exista asa ceva din cate stiu eu.
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
dragos

Post by dragos »

Zeppelin wrote:Crede-ma ca dupa cati ani de armata am la activ, stiu sa ma "comport" cu o arma! :) Fuse doar o gluma...scrisa.

Numarul de cartuse aferente calibrului respectiv se trec pe permis, la sectiunea munitie, dupa inscrierea armei achizitionate in baza autorizatiei de achizitionare arma eliberata de AEST. Pe acea autorizatie, cu care te prezinti la armurier, nu se trece decat arma cu specificatia de vanatoare, cu glont sau teava lisa. Sanatate si respect.
Post Reply