munitia 10x22t de pe piata
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
munitia 10x22t de pe piata
In primul rand o sa spun Buna ziua fiind pentru prima data pe acest forum. Mai am o luna si o sa fac 18 ani si inca nu sunt decis ce fel de arma sa imi cumpar .......banii nu sunt o problema . Mentionez ca vreau sa imi cumpar o arma deoarece am o pasiune deosebita pentru ele(nu am comflicte si daca as avea nu mi-as face singur dreptate sunt institutii specializate pentru asa ceva) Daca s-ar putea as primi cu drag niste informatii despre modelele semiautomate walther pp sau rohm rg88 sau revolverul reck 60.din cate am citit de pe forum ...si am citit oleak
modelele din zamak sunt foarte bune daca nu le uzitam excesiv. Revenind la munitie dupa parerea mea 10X22T Pobjeda sau Uag albastru sunt destul de bune pentru a indeparta un atac nu cred ca ne cauta pe vre-u unul dintre noi Camorra pentru a ne teme ca nu or sa fie eficiente impotriva agresorilor,cat despre efectul psihologic stiti si voi.Dupa parerea mea praful de pusca dintr-un cartus cu bila de cauciuc este mai prost calitativ decat praful de pusca din orice cartus cu glont. Ma gandeam sa facem un test: Scoatem bila de cauciuc si praful dintr-un cartus. Cantarim praful de pusca,desfacem un cartus cu glont (cine detine arme letale sau de vanatoare),scoatem praful din cartusul cu glont si cantarim exact cantitatea cat s-a scos si de la cartusul cu bila punem ACEEASI cantitate cat am scos de praf dintr-un cartus cu glont sa vedem ce efect va avea. practic inlocuim praful de pusca mai "rau" cu unul mai "bun" (asta doar pentru teste nu recomand sa se modifice munitia).
Re: munitia 10x22t de pe piata
Si ai tu tupeu sa tragi cu ,,zamacu" folosind munitia modificata asa? banuiesc ca vrei sa fi intreg cind implinesti 18 ani si nu sa te viziteze prietenii prin spital sau mai rau prin alta parte: ,,la loc cu verdeata" la armele letale nu la cele din zamac este specificat sa nu se folosesca prea mult munitie +P+ care are numai ~30% in plus presiune mai mare a gazelor decit munitia obisnuita deoarece uzeaza mai repede componentele armei, la zamac si daca schimbi tipul de munitie cu cauciuc risti sa-ti sara in cap inchizatorul dar sa mai si folosesti incarcatura unui cartus cu glont
Citeste cu atentie posturile de aici si o sa vezi ca fiecare producator de arme neletale specifica o anumita marca de munitie cu care ,,risnita" functioneaza cit de cit ok. Iti doresc succesuri! 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
OK in regula oricum ms mult pentru informatii
. Pana la urma cred ca ce avem pe piata este destul pentru ce ne trebuie noua. Cine doreste mai mult i-l sfatuiesc sa se mute in Texas

cred ca ai fi un bun candidat 
-
nedumeritu
Daca tot pomenesti despre legile din Texas, ia trage un oki aici sa vezi ce liberi suntem noi fata de ei. Ma refer cei cu arme de autoaparare.MISHU_92 wrote:OK in regula oricum ms mult pentru informatii. Pana la urma cred ca ce avem pe piata este destul pentru ce ne trebuie noua. Cine doreste mai mult i-l sfatuiesc sa se mute in Texas
![]()
Texas Gun Laws (As of January, 2009)
State Requirements
Rifles and Shotguns
Permit to purchase rifles and shotguns? No.
Registration of rifles and shotguns? No.
Licensing of owners of rifles and shotguns? No.
Permit to carry rifles and shotguns? No.
Handguns
Permit to purchase handgun? No.
Registration of handguns? No.
Licensing of owners of handguns? No.
Permit to carry handguns? Yes.
Purchase
A Texas resident, if not otherwise precluded by law, may purchase rifles and shotguns, ammunition, reloading components, or firearms accessories in contiguous states.
It is unlawful to sell, rent, loan or give a handgun to any person if it is known that the person intends to use it unlawfully.
It is unlawful to knowingly sell, rent, give or offer to sell, rent or give any firearm to a person under 18 years of age, without the written consent of his parent or guardian.
It is unlawful to knowingly or recklessly sell any firearm or ammunition to any person who is intoxicated.
Possession
No state license is required to possess a rifle, shotgun or handgun.
There are restrictions on possession by a person:
Convicted of a felony or a Class A misdemeanor involving the person’s family or household.
Or subject to certain orders issued under the Family Code or Code of Criminal Procedure.
Carry
A person applying for a license to carry a concealed handgun must apply by obtaining a request for application materials from a handgun dealer, the Department of Public Safety, or any other person approved by the department.
The Department of Public Safety shall review all applications materials and make a preliminary determination as to whether or not the individual is qualified to receive a handgun license.
The Department will forward application materials to qualified applicants, or send written notification with the reasons that that the preliminary review indicates the individual is not qualified to receive a license.
On receipt of the application materials a criminal history record check is conducted by the Department of Public Safety. The Department must issue or deny the license within 60 days of receipt of the completed application.
The Department must be notified within 30 days of a name or address change.
A new license expires on the first birthday of the license holder occurring after the fourth anniversary of the date of issuance.
A renewed license expires on the license holder’s birthday, five years after the date of expiration of the previous license.
The applicant must submit:
A completed application form.
Two Recent Color Passport Photographs.
Fingerprints.
Proof of age (at least 21).
Proof of residency in Texas.
A handgun proficiency certificate from a qualified handgun instructor.
An affidavit stating that applicant has read and understands the law concerning a license to carry and the laws on use of deadly force and that the applicant fulfills all eligibility requirements.
And an authorization to access records.
It is unlawful for a handgun license holder to carry a handgun on the premises of:
A government court.
A business that derives 51 percent or more of its income from the sale of alcohol for on-premises consumption.
A school or educational institution, high school, collegiate, or professional sporting event or interscholastic event that is taking place.
A hospital or nursing home.
An amusement park.
A place of religious worship.
A polling place on the day of an election.
A meeting of a governing body.
A race track.
A secured area of an airport.
A correctional facility.
A correctional facility or within 1000 feet of such, on the day of an execution.
The property of another after receiving notice that concealed handguns are forbidden on that property.
It is unlawful to possess a firearm in a penal institution.
It is unlawful for a handgun license holder to carry a handgun while intoxicated.
It is unlawful for a handgun license holder to carry a handgun and intentionally fail to conceal the handgun.
Parca mai usor este la noi, pe alocuri, nu?
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
nedumeritu wrote: It is unlawful for a handgun license holder to carry a handgun while intoxicated.
It is unlawful for a handgun license holder to carry a handgun and intentionally fail to conceal the handgun.
[/color][/size]
Parca mai usor este la noi, pe alocuri, nu?
Daa, sigur e mai usor la noi. Primesti autorizatia pentru bombe de cauciuc (asta e pentru cine stie bancul) in 30 de zile. In Texas numai fraierii nu au arma sau boots (a se citi ciocate in RO).
Permis de stat iti trebuie la ei doar pentru "concealed", adica pentru handgun. Daca vrei pusca, e chiar mai usor.
Cred ca texanii incadreaza Rubber handgun chiar la jucarii (TOY), cum spunea cineva prin alt thread pe aici.
CZ 83
FORT 14R
FORT 14R
-
catalin_suzeanu
Daca-ti doresti mai mult, da si tu admitere la o institutie militara si ai sa primesti (pe langa aantajele oferite de "sistem") si drept de a purta arma adevarata. Cred ca e mai ieftin decat sa "te muti in state". Iar daca crezi ca-s mai drastice chestionarele examenului de admitere, sa le vezi pe cele de la ambasada SUA.MISHU_92 wrote:OK in regula oricum ms mult pentru informatii. Pana la urma cred ca ce avem pe piata este destul pentru ce ne trebuie noua. Cine doreste mai mult i-l sfatuiesc sa se mute in Texas
![]()
Nu ascund faptul ca fata mea se gandeste serios (la cei 20 de ani ai ei) sa dea admitere la un institut militar de invatamant superior.
Revenind la subiectul topiului, nici macar pentru test nu ai voie sa faci ceea ce ai propus tu, excluzand din ecuatie riscul major la care te expui.
Stima
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Stim cu totii ca armele din zamac sunt asa cum sunt dar ce ziceti de armele adevarate care au crapat/explodatcatalin_suzeanu wrote:Daca-ti doresti mai mult, da si tu admitere la o institutie militara si ai sa primesti (pe langa aantajele oferite de "sistem") si drept de a purta arma adevarata. Cred ca e mai ieftin decat sa "te muti in state". Iar daca crezi ca-s mai drastice chestionarele examenului de admitere, sa le vezi pe cele de la ambasada SUA.MISHU_92 wrote:OK in regula oricum ms mult pentru informatii. Pana la urma cred ca ce avem pe piata este destul pentru ce ne trebuie noua. Cine doreste mai mult i-l sfatuiesc sa se mute in Texas
![]()
Nu ascund faptul ca fata mea se gandeste serios (la cei 20 de ani ai ei) sa dea admitere la un institut militar de invatamant superior.
Revenind la subiectul topiului, nici macar pentru test nu ai voie sa faci ceea ce ai propus tu, excluzand din ecuatie riscul major la care te expui.
Stima
http://iris.nyit.edu/~bithead/anaconda/DSC00054.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_XU9x8G7khv0/S ... olver4.jpg
Pana la urma e adevarat sloganul :"NIMIC NU TINE O VESNICIE"
cred ca mai corect ar fi sa fie permis fiecarui cetatean sa posede o arma de paza si aparare si sa terminam odata cu avantaje, sisteme, privilegii, semizei, etc.
uite asa o sa se stinga neamul asta romanesc, ros de grandomanie si egoism.
Frumos si sublim genul: Rambo I pana la IVMISHU_92 wrote: Ma gandeam sa facem un test: Scoatem bila de cauciuc si praful dintr-un cartus. Cantarim praful de pusca,desfacem un cartus cu glont (cine detine arme letale sau de vanatoare),scoatem praful din cartusul cu glont si cantarim exact cantitatea cat s-a scos si de la cartusul cu bila punem ACEEASI cantitate cat am scos de praf dintr-......
haide sa-ti spun cum ne jucam noi,, dupa revolutie.. cu buzunarele pline de 7.62. (cine a trecut prin, stie si cunoaste). Ammo aveam, se gasea pe te miri unde , pe la amici deabia liberati, pe la....destul, Dar pustile nu se gaseau. asa ca, ce poti sa faci cu alea..
Uite : se ia o menghina se prinde intre falci tubul cu motzu in jos, se departeaza picioarele si se loveste naprasnic cu un ciocan de 2 kile in capsa percutoare.
Try this at home.
A trecut mult timp deatunci si inca traiesc fericit.
Pana la urma urmei e o tara libera, fiecare face ce vrea, care vrea testeaza care nu nu, , daca scapa bine , daca nu...atunci alimenteaza protv-ul la orele 17...
Si-am mai testat eu destule,,, dar sa ne oprim aici.
Last edited by Rudy on Thu Apr 01, 2010 3:25 pm, edited 1 time in total.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Si apropo de Texas ......cand vre-odata va fi permis asa ceva la noi in Romania
http://www.realitatea.net/o-scoala-din- ... 32857.html
"John ti-ai invatat lectia pentru azi ? "MISHU_92 wrote:Si apropo de Texas ......cand vre-odata va fi permis asa ceva la noi in Romania
"Nooo sir"
Zbang, head shoot, (ca la o adica profu trebuie sa stie ce are elevul in cap)
america = o tara de... cu un neuron la mia de locuitori, nereprezentativ pt "specia noastra" .Numai lipsa educatiei si a infantilismului maselor, a dus la luarea unei astfel de decizii.
Last edited by Rudy on Thu Apr 01, 2010 3:41 pm, edited 1 time in total.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
asta e bunaRudy wrote:"John ti-ai invatat lectia pentru azi ? "MISHU_92 wrote:Si apropo de Texas ......cand vre-odata va fi permis asa ceva la noi in Romania
"Nooo sir"
Zbang, head shoot, (ca la o adica profu trebuie sa stie ce are elevul in cap)
america = o tara de... cu un neuron la mia de locuitori, nereprezentativ pt "specia noastra" .Numai lipsa educatiei si a infantilismului, a dus la luarea acest decizii.
-
catalin_suzeanu
Sunt de-acord si am spus-o de fiecare data, cand a fost adus in discutie subiectul "dreptul de a purta arma-un drept legitim, fara ingradiri de nici un fel" insa, la cum se misca sistemul, cred ca tanarului de mai sus, care a deschis acest topic, ii este mai usor sa intre in sistem decat sa spere ca se va modifica legea in viitorul apropiat.BARTHY 2 wrote:cred ca mai corect ar fi sa fie permis fiecarui cetatean sa posede o arma de paza si aparare si sa terminam odata cu avantaje, sisteme, privilegii, semizei, etc.
Pe de-alta parte, dupa cum se poate vedea la televizor in acest moment, cu cele 7 incidente armate din trafic, pot spune sincer: bine ca pana acum cei ce-au tras au avut doar bila....
Stima
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Este adevarat ca ar fi bine sa aiba orice cetatean fara antecedente dreptul de a purta arma letala dar cei de sus pentru ce sa aprobe .......credeti ca pe ei ii intereseaza de noi sau de siguranta noastra.......Nu. Daca ei pot purta arme letale este de ajuns deoarece legile nu sunt facute pentru toti in Romania noi cei de "rand"trebuie sa acceptam situatia asa cum este pentru ca oricum nimeni nu ne va baga in seama. Pana vom tine in mana o ARMA si nu o "ARMA" va mai trece ceva timp.catalin_suzeanu wrote:Sunt de-acord si am spus-o de fiecare data, cand a fost adus in discutie subiectul "dreptul de a purta arma-un drept legitim, fara ingradiri de nici un fel" insa, la cum se misca sistemul, cred ca tanarului de mai sus, care a deschis acest topic, ii este mai usor sa intre in sistem decat sa spere ca se va modifica legea in viitorul apropiat.BARTHY 2 wrote:cred ca mai corect ar fi sa fie permis fiecarui cetatean sa posede o arma de paza si aparare si sa terminam odata cu avantaje, sisteme, privilegii, semizei, etc.
Pe de-alta parte, dupa cum se poate vedea la televizor in acest moment, cu cele 7 incidente armate din trafic, pot spune sincer: bine ca pana acum cei ce-au tras au avut doar bila....
Stima