ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Vi se pare normal sa suferim cu totii pentru o minoritate ce nu respecta legea?

Da.
7
5%
Nu.
99
77%
Nu stiu.
0
No votes
Nu ma priveste.
1
1%
Oricum, si legiuitorii si nelegiuitii fac ce vor ei.
22
17%

Total votes: 129

BARTHY 2

Re: ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::

Post by BARTHY 2 »

dingo20 wrote:@ Barthy2
Arma nu se confisca, se retine pentru cercetari, stiu ca nu ne ajuta prea mult, dar e o diferenta.
pai`si eu am zis altceva ? se retine; dar de ce ??? la o neletala nu au ce sa verifice. urmele lasate de ghinturi pe jetul de gaz ?
sau pe bila de PG sparta-n jdemii de bucati de sicanele mauserului ?

e o modalitate a lor de a reduce numarul posesorilor legali de arme. sunt turbati ca cetatenii detin legal arme. nu pot suferii ideea si cauta orice motiv pentru a ne dezarma.

caz real : intr-un bar derbedeii s-au luat la bataie spargand totul in jurul lor. proprietarul gandindu-se cat de mare va paguba pana cand v-a sosi politia, trage un blank in sus ca sa-i opreasca din nebunia lor. a ramas cu paguba , cu amenda si cu arma confiscata pentru ca un parlit de politist, un pristanda pentru care s-au cheltuit degeaba banii contribuabililor in scoala de agenti, a hotarat ca nu a fost justificat uzul de arma. atat sunt capabili sa gandeasca astia. cat despre paguba din bar trebuie sa se milogeasca pe la instante.

rahat .........
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
bond008

Post by bond008 »

Asa este, imediat o retine si apoi umbli dupa ea de te doare capul, ca de militienii astia doar sunt haina statului si de sunt mare smecheri pe cand daca este vorba de un interlop(unu din multele cazuri de acest gen) nici macar nu ii da amenda ca de ce a tras cu arma asta ca sa nu mai spun ca pana ajung la o chestie dinasta dureaza, si un alt caz real, intr-o discutie cu un politist spune(si se mai si lauda si nu este singurul) ca atunci cand s-au luat cati-va interlopi la bataie intr-un bar si dupa ce a primit prin 112 ca se bat aia a bagat masina intrantaia si pana a ajun acolo se si terminase toata bataia el dand amenda doar la fraierii care au mai ramas acolo si strangeau mizeria in plus la amendat si pe patron ca de ce nu are paza la bar, si o alta discutie cu un alt militian cica ei cand este vorba de batai si mai ales de interlopi ei nu se baga ca le este frica ca de aia sunt mai soliti si si-o iau si atunci asteapta pe mascati care apar normal tarziu ca cica ei ca agenti nu au timp de sala de forta de antrenament si ca in scoala fac lucruri folosite la oamenii mai cinstiti si betivi nu la aia mai smecheri in plus in ultima vreme le ameninta si familiile si asa mai bine stau si asteapta rezultatul, ei nu fac pe smecherii decat cu oamenii cinstiti ca cu infractorii ii pupa in fund, asa ca pentru ei poti fi talharit in casa ca ei ajung dupa terminare si mai primesti si amenda ca de ce ai fost talharit si daca mai si te aperi te baga la infractiune :mrgreen: astia sunt militienii de azi si de maine oameni noi cu gandire invechita, halal de viata lor iau banii depomana.imi este si scarba :mrgreen:
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
gerula

Post by gerula »

Datorita acestor militieni, capete de creta, si a comandantilor lor, niste "ilici" neocomunisti,
avem astazi aceasta "minunata" lege a armelor, cu toate restrictionarile ulterioare. Orice
propunere legislativa (inclusiv OUG) este trimisa militienilor, la sectii, pentru dezbatere si
analiza, deci nu este de mirare ca trec numai propunerile restrictive, militienii nevrand sa
piarda puterea pe care o exercita asupra omului cinstit.
Cea mai buna solutie, ar fi sa treaca ordinea publica la jandarmerie, si ei militienii sa se
ocupe doar de anchete. Si bineinteles, sa fie trecuti in subordinea primariilor, sa nu mai fie
militarizati. Astfel s-ar elimina toate legaturile si colaborarile dintre militieni si interlopi.
In acest moment, interlopilor, infractorilor, golanilor de cartier nu le este frica de politisti,
sunt cazuri in care chiar i-au batut, in schimb fug ca potarnichile cand apar, sau doar aud
ca o sa apara, jandarmii.
Si, bineinteles, liberalizarea portului de arma de aparare si paza pentru TOTI cetatenii cinstiti
(nu numai a anumitor categorii favorizate) apti psihic, fizic si judiciar, si care doresc aceasta.
Asta este parerea mea. :wink:
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
aurorauno

Post by aurorauno »

Bond mai usor ca ti se sparge vreo vena,cam multe frustrari si injurii nefondate.Inteleg un om care are habar de viata politieneasca sa isi dea cu parerea,dar tu esti paralel cu subiectul,ai auzit niste povesti cu politisti si crezi ca asa este peste tot!Sa nu te mai intreb ce intelegi tu prin interlop...sau in baza carei legi primesti amenda daca esti talharit?Nu cunosti subiectul, nu discuti.
gerula wrote:Datorita acestor militieni, capete de creta, si a comandantilor lor, niste "ilici" neocomunisti,
avem astazi aceasta "minunata" lege a armelor, cu toate restrictionarile ulterioare. Orice
propunere legislativa (inclusiv OUG) este trimisa militienilor, la sectii, pentru dezbatere si
analiza
Asta n-am mai auzit-o!Adica agentu Costel de la sectia 20 modifica Ordonanta de Urgenta cum vrea muschiu' lui!
Se dezbat la nivel de minister,cum naiba sa ajunga pana la nivelul sectiilor de politie!Si prin absurb,daca ar fi asa,
crezi ca oamenii aia chiar fac propuneri,alta treaba n-au? si mai mult,cineva de la nivelul ministerului ar tine cont de ele??
Acea lege este facuta de politicieni si de cei pusi pe functii de conducere politic.
Gerula prietene,esti la fel de paralel de subiect ca si prietenul Bond!
Jandarmeria are atributii de ordine publica,iar politia are atributii de judiciar(anchete cum le spui tu)!!!
Si ups,nu mai sunt nici militarizati politisti,de ani buni,sau ai fost plecat din tara?
Dar sa fie in subordinea primarului(adica a unuia care nu are habar ce inseamna munca politieneasca) e penibil!
Cum sa dea ala ordine si ce hotarari sa ia daca el a fost la viata lui agricultor sau tamplar?
Iar faza cu cetateni cinstiti....de unde sa stie care sunt aia cinstiti si care nu?
Vedeti voi ,toti ne dam cu parerea despre politisti ,toti stim cu ce se mananca,toti suntem experti.
Avem noi romanii o obisnuinta sa ne dam rotunzi si sa facem pe desteptii.
Toti avem idei si stim cum sa punem problemele la punct,dar cand ne confruntam concret cu ceva ne facem ca ploua!
P.S: NU sunt politist dar nu suport sa vad cum stiu toti cu ce se mananca aceasta meserie fara sa cunoasca lucruri
elementare si fara sa se informeze un pic inainte,doar de dragul de a parea destept
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
danezu

Post by danezu »

@aurorauno : perfect de acord cu tine in ce povestesti....
Dar nici militienii pe care-i aperi nu fac nimic in cele mai multe cazuri! Este normal ca noi,cei de rand, sa gandim asa despre ei! Pana una alta vedem la televizor numai politisti,procurori,etc corupti la greu,cum sa mai avem noi incredere in ei,care sunt platiti din banii nostri? (ai mei,ai lui gerula, bond si multi altii de pe acest forum).
De ce nu se face o lege clara si pertinenta a armelor? Pentru ca se vrea tinerea sub papuc a oamenilor cinstiti,este asa?
Sau mai rau,sunt incompetenti,dar ma indoiesc de asta!

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
tevez

Post by tevez »

aurorauno wrote: Dar sa fie in subordinea primarului(adica a unuia care nu are habar ce inseamna munca politieneasca) e penibil!
Cum sa dea ala ordine si ce hotarari sa ia daca el a fost la viata lui agricultor sau tamplar?
Foarte de acord, deja s-a văzut din experimentul cu poliţiile comunitare, care diferă de la oraş la oraş, de la comună
la comnună, pe unde s-au înfiinţat. Un primar foarte inteligent s-a gândit să-i îmbrace în costum de cavaler medieval
pe "comunitari" astfel că au şi funcţie de decor, "atrăgând turiştii" dar şi de coerciţie, amendându-i dacă încalcă legea. :roll:
Alţii îi trimit la lipit afişe, să mun cească la vilele lor, etc. Dacă vor trece şi secţiile la primărie şi chiar poliţia rutieră
o să fie deranj mare. Nu spun că-n unele oraşe n-au existat primari care au numit un profesionist şi l-au lăsat să facă
treabă şi se vede.
La americani este aşa, dar ei au şi şerif care e ales şi care are împărţită jurisdicţia cu şeful poliţiei, au FBI, au ATF, etc.
Nu se compară. Uitaţi-vă ce rebuturi ajung la noi primari şi mai apoi în funcţii şi mai înalte, cu unele excepţii evident.
Oricum legea poliţiei locale va fi făcută fără cap şi ne va afecta în mod evident, va dezavantaja în mod clar cetăţenii
şi pe angajaţii poliţiei care vor fi mutaţi, reorganizaţi, etc. Numai faptul că se vor angaja localnici neprofesionişti va
creşte corupţia...etc.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

aurorauno wrote:.................Iar faza cu cetateni cinstiti....de unde sa stie care sunt aia cinstiti si care nu?......................... [/b]
pai tocmai asta este treaba politiei. mai ales a celei de proximitate. sa stie cine merita respect sau ciomege pe carca. dar din pacate a ajuns de promiscuitate.

si ar mai exista prezumtia de nevinovatie dar care din pacate se aplica preferential. cand intra pe mana organelor un individ linistit care nu a mai avut bube-n cap sar pe el sa-l casapeasca si sa-l condamne inainte sa fie judecat insa cand apar cei certati definitiv cu legea si bunacuviinta, care se stie ca sunt constituiti in grupuri infractionale si traiesc din faradelegi, politia si justitia umbla cu ei cu manusi, fiindu-le si lor frica de razbunarea acestora. explicatia pentru acest fapt este ca majoritatea cadrelor s-au angajat in politie pentru pozitia in societate, pentru salariu, pentru relatiile ce si le pot face, intr-un cuvant din interes. meseria asta ste ca si cea de doctor, de profesor, de preot; daca n-ai vocatie, har, nu o faci cu pasiune, n-ai ce cauta acolo. nu spun ca nu sunt si politisti dedicati, insa acestia sunt putini, sunt marginalizati de colegi si sfarsesc prin a vorbi singuri, prin a fi exclusi din sistem sau chiar compromisi de proprii colegi in cardasie cu hotii.
de fapt matale stii mai bine ca esti din sistem. da' asta-i viata la romani.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
aurorauno

Post by aurorauno »

Cu politia de proximitate ai dreptate,a fost o greseala,trebuia sa ramana varianta cu sectoristul!
BARTHY 2 wrote:n-ai ce cauta acolo. nu spun ca nu sunt si politisti dedicati, insa acestia sunt putini, sunt marginalizati de colegi si sfarsesc prin a vorbi singuri, prin a fi exclusi din sistem sau chiar compromisi de proprii colegi in cardasie cu hotii.
Aici nu sunt de acord,nu asta patesc (cel putin nu toti) ,poate cei cu un caracter mai slab,altfel te poti impune!
danezu wrote: nici militienii pe care-i aperi nu fac nimic in cele mai multe cazuri! Este normal ca noi,cei de rand, sa gandim asa despre ei!
Sunt de acord,aceasta imagine negativa este in mare parte din vina lor,numai ca nu intotdeauna ,cateodata legislatia e de vina.Asa cum in aceasta lege a armelor sunt atatea lacune,la fel si ei au o gramada de "ingradiri" din cauza legilor.
Insa intr-adevar sunt si multi care nu au nicio treaba cu meseria asta,de altfel cum sunt in toate domeniile la noi in tara!Cum spui si tu barthy, asta-i viata la romani.....
'
bond008

Post by bond008 »

Mai aurorauno din pacate pentru tine chiar stiu cu ce se mananca aceasta slujba de militia, in plus am destul de multi prieteni care sunt militieni, din pacate pentru ei eu le-o spun in fata si nici unu nu spune ca nu este asa, tu vrei sa ii aperi dar si tu stii ca este asa cum spun eu, in plus se vede pe toate posturile si in toate revistele ceea ce fac politistii cu oamenii cinstiti care nu au avut deaface cu militia si acei interlopi care bat, talharesc si restul cu care se poarta cu manusi si care chiar si atunci cand sunt arestati le rad in fata politistilor si acesti tac indiferent ce le fac. Altfel vorbind...daca te simti cu musca pe caciula inseamna ca esti unu dintre ei. Referitor la ceea ce am spus sunt fapte reale relatate chiar de militieni si cu care se mai si lauda la un paharel, ca de abuzurile pe care le fac sunt la ordinea zilei, doar 1% dintre ei sunt intradevar politisti restul sunt ciurucuri care au vrut un statut in societatea asta de rahat si au vrut sa faca pe smecherii cu fraierii, apoi de frica le este foarte frica de interlopi si sincer si au de ce, majoritatea militienilor sunt tinerei de 22-23 ani slabuti pe care ii bate vantul si sincer nu ii vad (asta o spun si ei) cum sa se puna cu unu care trage de fiare toata ziua si da cu pumnul din 5 in 5 minute. Asa ca, mai bine taci ca te deconspiri :lol: Si daca te simti frustat dute la un psiholog sau da-ti demisia din militie macar sa dormi linistit si sa nu jignesti oamenii care stiu cu ce se mananca abuzurile si jignirile militienilor. :wink:
VALTRO 98 CIVIL 9mm gaz.
folhasek

Post by folhasek »

Citesc postarile de mai sus ale lui aurorauno si am impresia ca nu traim in aceeasi tara , cu tot respectul pentru colegul de forum. Eu unul am fost amenintat cu arma ,iar la sectia de politie mi sa explicat ca eu sunt vinovat pentru ca m-am lasat intimidat de o arma ( asta a fost explicatia ) ,am fost luat la pumni la mine in cartier de un grup de 17 persoane, noaptea , si la politie sa facut presiuni asupra mea sa-mi retrag plangerea ( unul din cei 17 , mai avea obiceiul sa mai umble si la falcile militienilor de cartier ) , sora mea a fost luata la pumni si politia a refuzat sa ia atitudine ......citez '' Nu merg eu la familia ''x'' fara mascati, si nu pot chema mascatii ca ti-a luat sora la palme'' , am fost luat la palme si pumni de un fost politist , care era coordonatorul meu la firma de paza IGS ( eu locuiesc in Iasi ) pe motiv ca sunt nesimtit ( asa e, am avut nesimtirea sa-i reclam la ITM ca fac abuzuri , nu respecta contractul de munca , nu plateau sporurile prevazute de lege ) , la sectia de politie cu toate ca aveam martori , am primit raspuns la sesizarea mea ''Nu se confirma'' . Am fost agent de paza la o banca , iar vis-a-vis de acea banca e Casa de Pensii Iasi, unde seara veneau politistii care patrulau cica pe timp de noapte, dormeau pe bancile Casei de Pensii , si Dimineata dadeau amenda agentului de paza de la Casa de Pensii pe motiv ca a dormit ( el agentu de paza :oops: ) in post ! Ma uit la Tv si vad un presupus interlop tinut de mascati si batut cu bestialiate si nimeni nu e vinovat , vad politisti umiliti de Cucoane ale caror soti sunt mari politicieni , vad shmecheri care parcheaza masinile pe liniile de tramvai si Politistii sunt dati disparuti , etc, etc la infnit . Sunt zeci de studii si sondaje care arata ca populatia NU ARE incredere in Politie , si asta pentru ca isi fac treaba ca la carte desigur , sunt SUTE DE MII de persoane care reclama abuzuri ale politistilor sau lipsa lor de reactie . Sunt alte sute de mii de oameni care reclama ca au dat spaga unor politisti , etc, etc....la infinit . Nu sa ridicat nici un politist mai vertical sa reclame colegi corupti sau care nu-si fac treaba , asta ori pentru ca nu exista coruptie in politie, ori nu exista politisti verticali ( a se citi onesti, corecti ) .Uitam oare ca sunt ''sanctionati'' unii sefi ai politiei dupa cazuri dubioase rabufnite prin presa , si peste cateva saptamani , aceeiasi ''sanctionati'' apar discret cu functii inalte la alte departamente?? Cine mai crede ca Politistii nu-si fac treaba fiindca ''scarbele'' alea de conducatori nu le dau legi bune, sau ca nu le dau salarii mai mari, inseamna ca persoana ai nu a trecut Testul Psihologic ( oricare ar fi el ).Vai de mine , asta inseamna ca Politia are un ''tratament'' pentru cei ''mici'' si alt tratament pentru ''pestii mari'' ???? Eu nu cred, eu cred ca Politia Romana e un stalp al Moralitatii si al Corectitudinii .De asta mi-e si scarba de ei !!!......ma rog, si de cei care ii ''lauda'' neincetat
aurorauno

Post by aurorauno »

Cum spuneam,mai usor ca-ti plesneste vreo vena...ori ai vrut sa te faci politist dar ai picat psihologicul ori te-a fript rau de tot unul si acum ai ciuda pe ei. :shock: Rolul politistului nu este sa se bata,vad ca in imaginatia ta un politist e unu de 2 metrii si 150 de kile,cu "pumnu meu minte nu are".Te-ai uitat la prea multe filme .... cum spuneam,habar n-ai despre ce vorbesti! iar daca spui ca ai prieteni politisti corupti si incompetenti inseamna,conform zicalei "cine se aseamana s-aduna" ca si tu esti la fel,doar ca nu si politist.Topicul asta are alt scop,nu sa insiri tu frustrarile tale.Politia romana are valorile ei,daca ar fi sa dau un exemplu primul care imi vine in minte sunt criminalistii ,dar si multi altii.Dar cum spuneam,te depaseste subiectul,nu il dezvolta ca nu cunosti domeniul nici pe departe.Si ciocu mic cu jignirile ca n-am facut scoala impreuna :wink:
folhasek wrote:Citesc postarile de mai sus ale lui aurorauno si am impresia ca nu traim in aceeasi tara , cu tot respectul pentru colegul de forum
Eu iti inteleg problemele,eu nu le contest!Traim in aceasi tara,vad si eu lucrurile de care spui,nu le-am contestat,doar pe colegii care spun aberatii precum esti amendata daca esti talharit!Singurul lucru pe care il pot contesta este asta:
folhasek wrote:cine mai crede ca Politistii nu-si fac treaba fiindca ''scarbele'' alea de conducatori nu le dau legi bune, sau ca nu le dau salarii mai mari, inseamna ca persoana ai nu a trecut Testul Psihologic ( oricare ar fi el )
Iti pot si justifica de ce!Luam un caz:esti agresat de o persoana.Ce poate sa-i faca?Concret!Ce crezi ca poate sa ii faca?O amenda,doar atat,amenda care conform legii este doar o hartie,mai are ala 100 acasa!Atat!Daca face propunere de arestare procurorul zice ca nu prezinta pericol social,asa se incadreaza conf legii,asa ca ii da drumu.Ce poate sa faca acel politist ca sa il determine sa te lase in pace?Sa-l bata?Ii face ala plangere si e dat afara.Altceva?Veniti cu solutii,altele decat legea!Si discutia poate continua la nesfarsit!Legislatia este de vina,iar cei care observa lucrul asta au trecut o gramada de teste psihologice,va garantez! :wink:
'
folhasek

Post by folhasek »

Repet, cu tot respectul. Sunt absolut convins ca Politistii sunt Stalpi ai moralitatii si al corectitudinii . Niciodata nu trebuie sa spunem despre Politistii nostri bravi ca sunt corupti sau ca nu-si fac treaba , chiar cand asta este evident ca lumina zilei . Sunt consternat de cei care inca spun ca tara noastra Nu e un Paradis !!! As putea sa va povestesc zeci si sute de intamplari cu politisti EXEMPLARI , doar ca nu am auzit de asa ceva si nici nu cunosc . Traim in tara in care politicienii nu uita de unde au plecat , dar nici nu uita ce si-au dorit .Cand Olimpian Ungherea , purtator de cuvant al Marii Loje Masonice din Romania , afirma cu nonsalanta la un documentar facut de TVR , ca in randurile adunarii masonice se afla Politisti cu grade multe, politicieni , capi ai bisericilor si cultelor religioase si ca acestia sunt ca fratii , au o relatie speciala , Cred cu tarie ca nu e nimik rau , sa faci juraminte de credinta pentru un grup de oameni dintr-o organizatie ''discreta'' , al caror scopuri sunt, fireste, dintre cele mai nobile , pentru ca daca erau scopuri meschine si condamnabile, logic, nu se adunau toti intr-o organizatie discreta , care e de fapt secreta, dar nu mai pot sa spuna ca e secreta fiindca nu le da voie legea , asa ca sunt doar Discreti !!! Sunt niste idioti aia care cred ca Masonii au planuri ascunse, de aia fac intalniri in secret ( dicrete, scuzati-ma ) . Numa sa deschizi ochii si ai sa vezi ca in Romania Politia te opreste numai ca sa-ti umfle roata ( vorba celor de la Cassa Locco _)

Concluzia este una singura. Da, avem legi bune, si DA , avem si oameni de calitate care sa le aplice . Mai sunt si unii lingai sau ...care nu vor sa vada realitatea asa cum e ea ...asa ca mine , dar nu e nici o problema. Cei ca mine sunt pe cale de disparitie! Din pacate........sau din fericire ? :?:
Bill

Post by Bill »

Degeaba le luati apararea. Intotdeauna cand s-a pritocit o modificare a legii armelor, fiecare aest a primit documentatia cu proiectul de modificare si cu solicitatrea de a-si exprima punctul de vedere pana la data de ... Si multi din ei si le-au exprimat, iar pe unii i-a durut la cascheta ca sa nu zic cur. Problema este ce puncte de vedere si-au exprimat. Adica am vazut cateva din ele si au fost de-a dreptul penibile. In primul rand toate, dar absolut toate erau in spiritul ingradirii accesului civililor la arme. Nu am vazut nici unul care sa agreeze faptul ca civilii ar putea sa se bucure de aceleasi dreptul ca ei, semizeii. Chiar la nivel mai inalt, in momentul in care au aflat ca un civil are 6 arme scurte in colectie, replica a fost, citez: "da cine pi... masi e si asta cu sase pistoale? Adica eu ca politist am dreptul numai la doua si civilu asta are sase?" Fara sa tina cont de faptul ca el avea dreptul sa le poarte si sa le foloseasca pe alea doua, pe cand colectionarul nu avea acest drept si nici sa detina munitie pentru ele. Si i-a anulat dreptul in mod abuziv.
Alt exemplu: discutand cu un politist despre rahatul asta de lege am ajuns amandoi ca articolul 9 este timpit. Problema a fost ca motivul meu era diferit de motivul lui. Si anume, eu sustineam ca incurajeaza delatiunea (ca in '50 bunica de 65 de ani a facut puscarie pentru "omisiune de denunt" a unor tineri cu simpatii legionare*expresia din formularul de iesire), ca eu ca cetatean oarecare nu am de unde sa stiu si nici nu sunt abilitat sa cer informatii despre modul legal sau ilegal in care cineva detine o arma, pe cand politistul era revoltat ca pentru articolul 9 nu exista prevazuta nici o sanctiune la capitolul corespunzator si nu-l poate fu..e pe ala (textual).
Iar chestia cu legile care ii ingradesc.... poveste tata. In primul rand o lege trebuie sa o citesti, in al doilea rand sa o intelegi si in al treilea rind sa o respecti. Or, foarte multi ori n-au citit-o, ori n-au inteles-o ori ii doare in spitz de ea. In urma unor divergente de opinii in legatura cu interpretarea unui text de lege (intr-o speta care nu imi apartinea din fericire), am apelat la expertiza (cunostintele) a trei doctori in filologie. Toti mi-au dat dreptate, politaiul a facut tot cum a crezut el, cum a interpretat el legea.
Va dau o idee. Mergeti cu ocazia vreunei sarbatori "specifice", gen ziua politiei si dati-le etilotestul la cei ce pleaca conducand la sfarsitul chefului. Veti vedea ca peste 95% conduc bauti. Adica ii ingradeste legea?
Pentru a clarifica notiunea de arma cu "tragere foc-cu-foc" din lege, am prezentat o hartie pe care am solicitat-o de la Academia Tehnica Militara, catedra de armament in care defineste notiunea in modul cel mai profesional posibil. Adica nu exista un for mai destept si mai competent in domeniul acesta. Si domnii politisti, nici acum nu sunt pe deplin edificati de ce inseamna asta. De fapt nu ca nu ar fi edificati, dar nu vor sa accepte actuala forma a textului de lege pentru ca acesta, interpretat corect, ar acorda colectionarilor dreptul de a detine in colectie arme semiautomate. Aici este pur si simplu rea vointa.
Iar m-am ambalat inutil. Asa ca atunci cand aud pe cineva ca le ia apararea si le gaseste circumstante atenuante imi vine sa ma dau de pamant
Faptul ca nu fac uz de arma atunci cand s-ar justifica nu se datoreaza intotdeauna ingradirilor legii ci a faptului ca majoritatea lor nu cunosc si nu inteleg legea.
Iar daca asculti stirile de la ora cinci ajungi la concluzia reala ca mai multe incidente cu arme de foc provoaca politistii decat civilii. Sunt cativa pe care ii cunosc, ii apreciez si ii consider adevarati profesionisti, dar marea majoritate nu au ce cauta acolo. Sunt niste ignoranti, aroganti, ce cred ca au inventata apa calda si mersul pe jos si ca in momentul numirii li se injecteaza automat si inteligenta si ca li se cuvine totul. Nu vor sa accepte ca paduchii astia de civili le platesc salariile si ca pe ei trebuie sa-i serveasca. Nu-i auziti cum vorbesc la televizor? ..." am efectuat cercetari cu mijloace specifice... am efectuat foc de avertisment in plan vertical cu armamentul din dotare... am procedat la urmarirea suspectului cu autoturismul din dotare... dupa preimele cercetari efectuate se pare ca a fost o autosinucidere ,,," Mai vreti si altele?
Gata. Nu mai am chef.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
tevez

Post by tevez »

@folhasek - în numite zone ale Iaşului situaţia este scăpată de sub control, am auzit din surse sigure.
Totuşi nu se poate generaliza nici la nivelul întregului oraş şi nici referitor la toată ţara. Oricum aceste
discuţii se prelungesc la infinit şi nu vă veţi pune de acord, fiecare a trăit anumite momente care îl vor
face să judece în manieră proprie o anumită problemă, cum ar fi şi aceea a conduitei poliţiştilor.
Personal am chemat de trei ori poliţia prin 112 şi de fiecare dată au venit imediat, dar poate am avut
eu noroc. Rămân la convingerea mea că nu stăm rău la capitolul poliţie, am fost în câteva ţări la viaţa
mea şi n-am auzit pe nicăieri păreri prea bune despre poliţie. Peste tot omul e necăjit că pe cutare ins
colorat şi interlop nu-l arestează iar pe el îl tot prinde radarul dar, cum spunea cineva, respectarea legii
începe cu mine. Adică trebuie să înţeleg că legile sunt imperfecte şi nu se va găsi o persoană perfect
mulţumită, fiecare are micul său cod penal mental după care ar trebui să se ghideze restul, doar că nu
se poate. :)
Sincer, la pregătirea şi experienţa pe care o ai cred că ar fi bine să intri în rândul forţelor de ordine,
la fel ca şi în politică, în poliţie, jandarmerie ş.a.m.d. e nevoie de oameni noi, altfel ne vom tot
plânge de ei şi situaţia va rămâne aşa sau se va agrava, deci cine are calităţile necesare eu zic să
"se bage".
folhasek

Post by folhasek »

Legislatie si norme de aplicare . Legea 53 din 2003 prevede un spor pentru orele suplimentare si un spor pentru orele de noapte . Sunt Agent de paza , fost angajat pana acu' 2 saptamani la firma Gip Est . Hai sa vedem cum se pun in aplicare prevederile legii 53/2003 la firmele de paza din Iasi ?? Pai nu se pun in aplicare . De ce? Pai un motiv ar fi ca TOATE firmele de paza din Iasi sunt conduse de fosti Militieni . Am lucrat la 4 astfel de firme din Iasi , si de fiecare data cand m-am zbatut sa mi se acorde drepturile salariale LEGALE am fost ori batut, ori amenintat . Plangeri la politie , cu martori . Nici un rezultat. Sunt sigur ca s-au respectat normele de aplicare ale codului penal , stiu in ce tara traiesc. Nici la ITM nu am avut sanse , cu toate ca am facut plangeri si sesizari , la vremea respectiva, Constantin Adascalitei era seful IGS-ului si viceprimar , astfel incat nici la Tribunalul muncii nu am avut succes . Si acum mai astept motivarea sentintei defavorabile, si probabil o sa astept in zadar. Cand lucrezi intr-o firma de paza, condusa de fosti politisti , te astepti ca legea sa fie ''aparata'' Nu? Dar pe de alta parte ,cand un politist a respectat legea ?? E la fel ca si in religie , sunt la fel de multi ''popi'' cu har cati politisti cinstiti , doar ca ''popii'' sunt mai destepti, au inventat o zicala ''Nu fa ce face popa, fa ce spune El'' :lol: Si acum , cati oameni vor sa ajunga politisti doar pentru ca in mentalitatea lor Politistul a ala de care nu se atinge nimeni , si cati se fac Politisti pentru ca vor sa faca dreptate ?? Imi amintesc cazul recent cu profesoara care a palmuit alta profesoara, a venit nenea Politist, si acesta a incasat o palma :lol: la care acesta mut de uimire, a apucat sa dea si el o palma. :lol: Sigur cunoastea legislatie, sigur a aplicat legea :lol: :lol: :lol: Mia fost mie jena sa ma uit la ''omul legii'' filmat de catre ziaristi .
Cred ca cel mai elecvent caz in care sa demonstrat inca odata ca Mafia nu poate supravietui fara ajutorul politiei e, din pacate cazul injunghierii Handbalistului Roman Marian Cozma , au fost martori care au declarat ca in momentul aparitiei ''celor 20'' de interlopi , acestia s-au salutat cu niste politisti si un judecator care se aflau in acel bar si care au plecat imediat dupa ce i-au salutat pe ''colorati'' . Binenteles ca in Ungaria si Austria ( unde a fost prinsi 2 dintre colorati) impresia ca politia lucreaza a fost mult mai pregnanta ca aici in Romania. Dar , mai stie cineva cati au fost condamnati pentru crima aia? Isi mai aduce cineva aminte de ce spuneau unii martori, ca au fost intimidati de politisti ?? Normal ca Nu, erau doar povesti .La fel au fost povesti cu Armele de distrugere in masa ale lui Sadam Husein, care culmea, cu vre-o 15 ani in urma era cel mai bun prieten al C.I.A. . Politistul Universal ( SUA ) si-a ucis singur vre-o 3 mii de oameni si a pus la pamant 2 turnuri gemene tot cu o poveste....niste musulmani nenorociti cu cuttere .Nu pe bune, sunt foarte multi care cred ca asa a fost , ca sadam chiar avea arme chimice, la fel cum unii cred ca daca te spovedesti , pacatele iti sunt iertate. Binenteles ca daca comparam cu Zimbabue , Politia Romana chiar reprezinta ceva , cu toate ca in Zimbabue nu te aresteaza nimeni daca iesi pe ''ulita'' cu sulita si cutitul la vedere :lol: Ce tara minunata..........Zimbabue :lol:
Post Reply