Pentru incepatori

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

hedone

Re: Pentru incepatori

Post by hedone »

in unele tari, nu stiu exact, deci nu lua de 100% sigur ce spun, la neletale apare varful tevii vopsit cu rosu, altfel, risti sa fii impuscat de politie. Chiar daca legea lor permite uzul si portul de arme, nu te lasa pe tine, cetatean strain sa tranzitezi tara cu o arma
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
sassu

Post by sassu »

In unele tari (tot mai multe ) inclusiv in USA se vopseste obligatoriu varful tevii in rosu sau potocaliu la armele de airsoft sau alt fel de replici de arme pentru a nu se crea confuzii , nu este vorba de arme neletale .
hedone

Post by hedone »

pai alea de airsoft sunt neletale....
M-am scos onorabil? :mrgreen:
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
haiosu

Post by haiosu »

aurorauno wrote:
BARTHY 2 wrote: Daca esti din Bucuresti mergi la policlinica Kretzulescu ( a M.A.I.-ului). Este chiar langa minister. Rezolvi problema in 3-4 zile insa cheltui cam o treime din cat ti-ar lua in alta parte. In 2008 era undeva la 77 lei inclusiv psihologicul. Marea problema o reprezinta chiar psihologul care nu se prea tine de program ( poate ca sa-ti incerce rabdarea :lol: ) si e necesar sa te cam plimbi pe la usa lui.
Bafta!
Serios?Lucrez in sistem dar nu stiam ca la noi la policlinica le rezolv :D ,cautam particulari :) mersi de informatie!Oricum mi se pare un pic ciudata legea,sa am acces la pistol cu glont in timpul serviciului iar in timpul liber sa fac din nou acte pentru un plici cu cauciuc..... :roll:
da. se rezolva la noi la policlinica. si mai simplu este sa iti faci permisul direct pentru glont si apoi iti poti lua si bila.
simplu, ieftin, si te asigur ca nu iti vei mai lua bila :twisted: sa zicem ca vorbesc din proprie experienta :wink:
Emanuel

Post by Emanuel »

hedone wrote:in unele tari, nu stiu exact, deci nu lua de 100% sigur ce spun, la neletale apare varful tevii vopsit cu rosu, altfel, risti sa fii impuscat de politie. Chiar daca legea lor permite uzul si portul de arme, nu te lasa pe tine, cetatean strain sa tranzitezi tara cu o arma
Italia, cel putin, ori fi si prin alte state. La alea pe gaz.
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
ukmmar

Post by ukmmar »

hedone wrote:Chiar daca ai acte in regula, din italia tre sa-l arunci pana in Romania si sa fugi repede sa-l prinzi.
ukmmar, rugamintea mea ar fi sa dai sfaturi cand esti in masura. Deocamdata stai si citeste (tot), intreaba si... cam atat.
Nu ai voie sa tranzitezi ungaria cu arma. Si daca nu ma insel, nici austria. Daca nu o declari si nu te prinde, bafta ta. Daca te prinde, aflam de la proteve
Sunt eu incepator dar nu in toate.Cu avionul in EU am cam zburat pe unde se putea zbura.Pentru cine nu stie exista proceduri speciale si poti declara obiecte speciale de la bun inceput completezi niste documente si ti le ia in cala de bagaje si le mai vezi doar la destinatie.Adica ca si cum le-ai arunca cum zici tu.Iar chestia cu interdictie de scris nu cred ca face parte din politica forumului.Daca totusi forumul impune cenzura de scris atunci ma despart de forum si de Arrow fara nici un regret deosebit.Sa imi zica un oficial al lor ca se restrictioneaza scrisul si comunicarea pe subiecte pe care chiar le cunosti asa cum stiu eu procedurile de zbor ca si client si atunci va las sa discutati intre voi cunoascatorii cat vreti.
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
Incarcator cu 14 / 17 sau 21.
aurorauno

Post by aurorauno »

[/quote]
da. se rezolva la noi la policlinica. si mai simplu este sa iti faci permisul direct pentru glont si apoi iti poti lua si bila.
simplu, ieftin, si te asigur ca nu iti vei mai lua bila :twisted: sa zicem ca vorbesc din proprie experienta :wink:[/quote]

Nu,nu vreau glont.Stiu ca daca plec la drum cu gandul asta raman la glont,de aceea evit sa privesc lucrurile asa :) Cu greu i-am dat drumul din mana Walther-ului PPS atunci cand m-am jucat cu el la standul celor care il importa ,dar raman la bila,parca e un pic mai sigur,legislatia e prea incurcata ca sa ne permita sa tragem cu glont fara ezitare atunci cand e cazul,chiar si in timpul serviciului,dar in timpul liber.... :|
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
ukmmar

Post by ukmmar »

Intru si eu aici ca musca in lapte.Dar trebuie si opinii ale celor ce stau pe margine.Structurile care au ca rol sa ne asigure noua protectia si siguranta si sa ne dea incredere au niste bariere impuse de lege.Numai privind la stiri te ingrozesti la faptul ca oamenii legii au o teama sa foloseasca armamentul din dotare si in confruntari cu tot felul de oameni de cele mai variate culori se aleg cu capetele sparte si cu picioarele rupte.Cum poate un astfel de om al legii sa ma apere pe mine daca el nu are teama sa foloseasca armamentul de dotare in situatii operative in cazuri de urgenta evidente.Din cunostintele mele sint o multime de agenti care inclina sa isi cumpere arme neletale pentru a le putea folosi in conditii oarecum mai lejere.Eu zic ca practic nici nu se face diferenta prea mare in aplicarea legii in cazurile folosirii armelor intre persoanele aflate in timpul serviciului in structurile MI sau oricare altele in serviciu comandat si ala care isi apara varza din gradina impotriva pradatorilor bipezi de certe culori.Asta ar fi o buba mai mare decit faptul ca gasim numai zamak pe piata.
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
aurorauno

Post by aurorauno »

ukmmar wrote:Din cunostintele mele sint o multime de agenti care inclina sa isi cumpere arme neletale pentru a le putea folosi in conditii oarecum mai lejere.
In timpul serviciului sa foloseasca arma neletala personala?Nu are cum,e interzisa folosirea altui armament decat cel de serviciu si nu cred ca exista persoane care sa foloseasca pistolul cu bile personal dupa infractori,n-am pomenit pana acum!Acea teama a oamenilor legii este justificata,dar asta e alta discutie si nu isi are rostul aici.Cat despre declararea armei,fie ea si blank,la aeroport nu prea cred ca merge.Alte produse speciale da,armament nu!Hedone avea dreptate,nu ti-a interzis sa scrii pe acest forum,dar este mai bine sa nu dai sfaturi despre ceva ce nu cunosti sigur,e posibil ca acel om sa o ia de buna si sa isi creeze probleme singur!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
ukmmar

Post by ukmmar »

aurorauno wrote:
ukmmar wrote:Din cunostintele mele sint o multime de agenti care inclina sa isi cumpere arme neletale pentru a le putea folosi in conditii oarecum mai lejere.
In timpul serviciului sa foloseasca arma neletala personala?Nu are cum,e interzisa folosirea altui armament decat cel de serviciu si nu cred ca exista persoane care sa foloseasca pistolul cu bile personal dupa infractori,n-am pomenit pana acum!Acea teama a oamenilor legii este justificata,dar asta e alta discutie si nu isi are rostul aici.Cat despre declararea armei,fie ea si blank,la aeroport nu prea cred ca merge.Alte produse speciale da,armament nu!Hedone avea dreptate,nu ti-a interzis sa scrii pe acest forum,dar este mai bine sa nu dai sfaturi despre ceva ce nu cunosti sigur,e posibil ca acel om sa o ia de buna si sa isi creeze probleme singur!
Bun asta inseaman ca unchii mei care si-au adus in repetate randuri arme si munitii din Italia si Franta si au declarat totul la aeroport si nu au avut probleme inseamna ca sunt teroristii lui Carlos. Ambii sunt vanatori cu state vechi si isi aduc din cand in cand arme de afara si vin cu avionul.Armele stau in cala si ei le primesc la aeroportul de destinatie prin intrermediul celor de la PCTF+vama.Acum doua minute am lasat telefonul jos ca i-am intrebat sa nu ma aflu si eu ca Ieremia cu oistea-n gard. Au nevoie de actele din RO de la politie traduse, actele de cumparare cu facturi cu tot si autorizatiile de cumparare-transport-scoatere din tara eliberate de chestura locala si cam asta este.Aici chiar nu ma poate contrazice nimeni.Nu stiu sa spun exact ce arme si-au adus, ceva de la Benelli sau asa ceva dar nu stiu tipuri calibre si alte cele.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

ukmmar wrote:..................Au nevoie de actele din RO de la politie traduse, actele de cumparare cu facturi cu tot si autorizatiile de cumparare-transport-scoatere din tara eliberate de chestura locala ..........

NUMAI ASA !
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

aurorauno wrote:
Avand in vedere ca la toate nivelele administratiei publice din Romania sa lucreaza pe principiul "NU FAC CE SCRIE LA LEGE CI DOAR CE MA INVATA SEFU'" nu e nimic de mirare.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
ukmmar

Post by ukmmar »

Barthy a scris: "Avand in vedere ca la toate nivelele administratiei publice din Romania sa lucreaza pe principiul "NU FAC CE SCRIE LA LEGE CI DOAR CE MA INVATA SEFU'" nu e nimic de mirare."
Nici nu stii cit de multa dreptate ai. In 12 cuvinte ai adunat cam toata esenta raului ce duce la noi la aplicarea aiurea a unor legi si asa facute cu picioarele in mare parte.
hedone

Post by hedone »

hedone wrote:D-l Radu, pe partea de autoaparare sunt foarte multe topicuri... 414 pe sectiunea discutii diverse si 170 pe sectiunea produse comercializate. Cam mult si intr-adevar, greu de urmarit. Credeti ca se poate cumva sa faceti putina curatenie? Sterse cele vechi pe care nu s-a mai scris, eventual mutate unele postari importante pe topicuri actuale..etc. Oferim cu mare placere o mana de ajutor daca este nevoie

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
radu.b

Post by radu.b »

hedone wrote:D-l Radu, pe partea de autoaparare sunt foarte multe topicuri... 414 pe sectiunea discutii diverse si 170 pe sectiunea produse comercializate. Cam mult si intr-adevar, greu de urmarit. Credeti ca se poate cumva sa faceti putina curatenie? Sterse cele vechi pe care nu s-a mai scris, eventual mutate unele postari importante pe topicuri actuale..etc. Oferim cu mare placere o mana de ajutor daca este nevoie
Buna ziua.
Mai bine nu :D .Da' se interpreteaza credeti-ma. Am mai patit-o.
Cu respect.
Post Reply