PISTOL CZ 83 9mm

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

aurorauno

Re: PISTOL CZ 83 9mm

Post by aurorauno »

E,pe mine unul acum m-ai lamurit,si iti urez succes in gasirea acestei arme,daca doar pe aceasta ti-o doresti!Sfatul meu este sa ai rabdare si sa nu te duci in afara,mai devreme sau mai tarziu va reaparea si pe piata noastra.Succes!Si sa ne anunti si pe noi,de unde,cum si cat :)
P.S:Salutari domnului Moraru! :wink:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
GxG

Post by GxG »

Nu stiu cat de aplicabila este dar..... :arrow:
• Conform Legii 295/2004 - privind regimul armelor si munitiilor pentru achizitionarea unei arme de vanatoare trebuie sa aveti varsta minima de18 ani.

• Sa obtineti autorizatia de cumparare a armei prin cerere depusa la Sectia de Politie - Serviciul arme din judetul de resedinta.

• Sa obtineti autorizatia de transfer a armei pe teritoriul UE de la ANCEX (Agentia Nationala de Control a Exporturilor).

1. Rezervarea armei:
• Alegeti arma si anuntati-ne pentru rezervarea ei.
• Achitati la timp avansul 35% din din valoarea de vanzare a armei pentru retragerea acesteia de la vanzare pana la definitivarea actelor de cumparare.

2. Se trimit Vanzatorului:
• Copie scanata dupa actul de identitate (CI sau Pasaport).
• Copie scanata dupa permisul de arma.
• Copie dupa permisul de vantoare.

3. Factura:
• Imediat dupa achitarea avansului se emite factura proforma de catre Vanzator, in care se specifica: Tipul si seria armei, calibrul, marca, modelul, lungimea tevii si eventuale accesorii.
• Factura va fi necesara in vederea obtinerii de la Sectia de Politie (Serviciul arme al judetului de resedinta) a permisului de transfer european al armei (Anexa 16).
• In cazul in care arma este echipata cu tava de rezerva de alt calibru nu este necesara o noua autorizatie separta dar trebuie mentionat in cererea de autorizare ca arma are tevi de schimb.

4. Anexa 16:
• Fara obtinerea permisului de transfer european al armei (Anexa 16) NU este posibila vanzarea si expedierea armei care Cumparator.

5. Se trimit vanzatorului:
• Copie scanata dupa permisul de transfer al armelor pe teritoriul UE (Anexa 16).
• Traducere legalizata in limba engleza a documentului.

6. Efectuarea platii catre Vanzator:
• Cumparatorul achita integral plata pentru arma odata cu expedierea catre Vanzator a permisului de transfer (Anexa 16).
• Costurile si cheltuielile obtinerii autorizatiei de export precum si costul transportului armei pana la destinatie sunt suportate de Cumparator.
• Comisioanele bancare cerute la tranzactiile de plata intra in atributia Cumparatorului.

7. Transportul armei:
• Expedierea armei se executa de catre firma autorizata in transportul de arme si valori, arma fiind asigurata pe tot timpul transportului.
• Perioada de transit a armei intre expeditor si destinatar este cuprinsa intre 7 si 12 zile.

8. Sosirea armei in tara:
• Cumparatorul este anuntat telefonic cu o zi inainte despre sosirea armei.
• Arma va fi livrata la adresa de destinatie in prezenta titularului de autorizatie.
tevez

Post by tevez »

Să înţeleg că îţi vei lua acest pistol indiferent dacă-l aduce vreun magazin românesc sau nu. Succes şi aşteptăm
informaţii, teste, poze, etc. Mult succes! Reţeta, cum bine spune cineva pe ariguns, este răbdare şi 2tune.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

GxG wrote:Nu stiu cat de aplicabila este dar..... :arrow:
• Conform Legii 295/2004 - privind regimul armelor si munitiilor pentru achizitionarea unei arme de vanatoare trebuie sa aveti varsta minima de18 ani.

..................... bla und bla und bla bla.
Toate sunt perfect valabile dupa legea aia prafuita.
Doar daca vrei sa iti cumperi un Flack de 88 cu care vanau nemtii avioane in '40.
Pe urma, ANCEX nu este altceva decat o sinecura de srl particular fondata de niste odrasle de
parlamentari si alte alea, la vremea legii in discutie.
Conform legislatiei operative acum ANCEX mai dispune doar daca iti aqduci de afara arma
cu teava lunga ghintuita.
Altfel, flit, cu CS sau cu Pepper.
Am adus arma cu bila cu teava lisa si din UE si din afara UE.
Nici vorba de toate chestiile alea care sperie lumea.
Desigur, reprezentantul mascat unui investitor are tot interesul sa prezinte
problema in acest fel ca sa sperie lumea.

Dar cum nu este cazul lui GxG putem sa uitam asta.

Multi vor dezarma. Nu si cei care stiu cum stau lucrurile cu adevarat.
Desigur, nu am de ce sa desfiintez fiecare punct expus de tine, unul cate unul.
Este destul sa spun ca toate acelea NU se aplica daca:
- persoana fizica isi aduce singur nu mai mult de doua arme la o calatorie
- persoana fizica aduce orice in afara de arme militare sau arme speciale
- persoane fizica are documentele legale prevazute de legile RO pentru achizitionare
Desigur, trebuie 1 milion de copii si eventual traduceri in kirghiza sau swahili, dupa caz.
In rest, multă bună voie si multă la revedere.

BTW
Chestiile alea erau copiate din partea de lege careia i se supune regimul importului de arme si munitie de catre
operatori autorizati si carora le semneaza licentele de import un personaj important si avizat,
originar din depresiunea Kronstadt-ului, ca sa-i zic asa.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
GxG

Post by GxG »

Am inteles. Cum am si zis nu stiu cat de aplicabile erau etapele indicate acolo, dar mi-au parut ca au logica juridica.
Adica ceva romaneste in ele.
Oricum nedumeritu apreciez sincer ca ne ti la curent cu aspecte legislative in domeniu (cu care eu de mult nu mai am rabdare sa le patrund cu mintea si sa tin pasul cu abrogarile)
Spune-ne, te rog, cum vezi tu pasii de introducere a unui CZ cumparat din Cehia, dar cu toata procedura prin corespondenta (la plic), inclusiv livrarea produsului.
Apropo, ca am vazut ca sunteti interesati de o marca concurenta cu CZ-ul meu, vedeti ca :arrow: Tanfoglio la 10x22 este disponibil la Novarm (pe Mosilor) incepand cu 20 Februarie la pretul aproximativ de 1550 lei. (dar eu vreau CZ)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

GxG wrote:Am inteles. Cum am si zis nu stiu cat de aplicabile erau etapele indicate acolo, dar mi-au parut ca au logica juridica.
Adica ceva romaneste in ele.
Oricum nedumeritu apreciez sincer ca ne ti la curent cu aspecte legislative in domeniu (cu care eu de mult nu mai am rabdare sa le patrund cu mintea si sa tin pasul cu abrogarile)
Spune-ne, te rog, cum vezi tu pasii de introducere a unui CZ cumparat din Cehia, dar cu toata procedura prin corespondenta (la plic), inclusiv livrarea produsului.
Apropo, ca am vazut ca sunteti interesati de o marca concurenta cu CZ-ul meu, vedeti ca :arrow: Tanfoglio la 10x22 este disponibil la Novarm (pe Mosilor) incepand cu 20 Februarie la pretul aproximativ de 1550 lei. (dar eu vreau CZ)
Pasii nu sunt complicati.
Nu sunt mai complicati si nici mai multi decat cei parcursi de orice muritor de rand
care a facut un drum macar la Ruse sa isi aduca un zamak pe gaz cu 150 lei, superior oricarui zamak "walther" de pe aici.
Ti se va cere la magazin hartia de la AEST, desigur tradusa in limba cu pricina.
Vei avea nevoie de copii color [cereau unii] dupa toate documentele personale, CI, BI, Pass sau cu ce te legitimezi acolo.
Fiind vorba de spatiul UE nu mai ai nevoie de hartii de la organele lor de politie.
La vama, cand vii in tara, sa prezinti cu acuratete documentele de cumparare:
- factura, sa cum ti-a dat-o de la magazin
- autorizatia de cumparare de la AEST completata si stampilata pe verso de catre vanzator
- arma in sine
Sa nu astepti la vama sa te intrebe daca ai ceva de declarat!!!
Te opresti si ii abordezi tu direct cu : "am o arma de declarat"!
Cei de la PCTF stiu exact ce trebuie sa faca si iti completeaza formularele pe care le au in dotare
in conformitate cu actele prezentate de tine si fac identificarea armei in conformitate cu actele de cumparare
si, desigur, cu autorizatia ce o ai de la AEST.
De retinut ca din Cehia nu vei gasi pe nimeni sa iti trimita prin curier arme neletale, deci asta poti sa uiti.
Daca mergi acolo, totul se rezolva fara probleme.
Si multumesc pentru anuntul cu Tanfoglio. Pacat ca nu aduc pe cel de 9mm.
Dar cum spuneam, ei incearca sa ii luxeze pe cei de la ARROW si sa induca ideea ca munitia 9mm rubber
de la Snail-Team ar fi ilegala si interzisa.
La unii chiar tine. Sper ca la cei ce umbla macar doua zile pe forumul acesta nu mai pot fi manipulati astfel.
Diferenta de calibru nu ar fi omoratoare dar nu gasesti 10x22 de aceeasi calitate si putere cu cea de la 9mm Snail.
Iar chestia cu opritoarele de la Tanfoglio, iar nu este de speriat.
Cum spuneam, cocoasele acelea sunt defazate si nu afecteaza in zona coroanei traiectoria bilei. Nici forta bilei nu
o reduc prea tare.
Trebuie sa ai in vedere ca eu sunt unul din cei care a dat peste 2500 lei la vreme aia pe un walther P50 T pe care l-am si spart
tragand, in primele zile. Sa stii ca acela nu avea opritori!
Avea o strecuratoare la capatul tevii, un fel de gaurica rectangulara de 3x5mm prin care se strecura bila ciufulita afara.
Si culmea. am facut grupari de 20cm diametru la 10 metri cu el. Si nu sunt un tragator de elita in nici un caz.
Asa ca as zice ca "bubele" alea de la Tanfoglio nu sunt asa de periculoase, ca sa zic asa.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

GxG bine ai venit printre noi si sper sa iti vezi visul indeplinit, acela de a-ti procura mult doritul CZ.

Un mic sfat prietenesc, ca de la un om patit ce inseamna sa crezi in vorbele in vant ale unui anumit individ prezent pe situl asta. Te sfatuiesc sa te interesezi bine daca vrei sa purcezi la drum spre Cehia pentru ati achizitiona mult ravnita arma... De ce spun asta, ca vad ca vad ca dragu nedumerit ( ca despre el e vorba cand zic, ca de multe ori se arunca in alegorii care in final te pot baga in mare rahat) daca el considera un drum pana in Cehia e la fel cu a merge in Bulgaria sa iei un pistol pe gaz... ori se numeste inconstienta ori nepasare ori ceva mai rau...

Cand tranzitezi statele pana in Cehia chiar daca fac parte din UE asta nu inseamna ca esti safe sa te plimbi cu arma in buzunar ca de... ICH BIN UE....( sunt siguri ca in Ungaria vei fi privit cu admiratie si caldura -asta dupa ce treci de Austria unde pistoalele astea sunt interzise) ASA CA MARE ATENTIE!

Eu m-am trezit in vama cu nea nedumerit unde "niste cartuse de 9 mm nu ieseau la numar cu ce era in acte si crede-ma nu e prea placut sa iti dai seama ca nu ce zboara se mananca si totul pe pielea ta. Si crede-ma exista alte nenumarate povestiri care din pacate sunt adevarate. M-am simtit putin obligat sa intervin, caci uneori e mai bine sa afli de la altii decat pe pielea ta ce inseamna sa dai peste oameni indoielnici si de o moralitate deosebit de joasa, care iti par deosebit de avizati si draguti. Si ca sa nu crezi ca sunt o bieta voce ce "il stimeaza" pe nedumerit.. iti pot da cateva nume de oameni care inca se dau cu capul de ziduri dupa pataniile cu el.

Cu stima

PS cand va veni primavara pun pariu ca ne vom vedea in poligon si cu ocazia asta vei putea cunoaste niste oameni care au dus pasiunea pentru armele non letale la stadiul de arta.
Abigor_iq

Post by Abigor_iq »

Angel_Of_Light wrote: Cand tranzitezi statele pana in Cehia chiar daca fac parte din UE asta nu inseamna ca esti safe sa te plimbi cu arma in buzunar ca de... ICH BIN UE....( sunt siguri ca in Ungaria vei fi privit cu admiratie si caldura -asta dupa ce treci de Austria unde pistoalele astea sunt interzise) ASA CA MARE ATENTIE!
Ieri am ridicat o autorizatie de procurare, iar tipul de la AEST, la intrebarea mea privitoare la cumpararea unei arme "de afara", mi-a raspuns ca pentru procurarea unei arme din alta tara este necesara prezenta persoanei titulare a autorizatiei (cu autorizatia in original si insotita de traducere legalizata), iar dupa achizitionare ma sfatuia ca arma sa-mi fie transmisa prin posta in Romania....

Deci ar trebui sa ma duc in Cehia, sa cumpar arma personal si sa o transmit ori eu ori magazinul de unde o cumpar prin posta in Romania :shock: .....

Banuiesc ca sfatul era pentru a evita eventualele probleme in diverse vami.
Abigor_iq

Post by Abigor_iq »

Asadar se exclude posibilitatea cumpararii online .... prezenta este obligatorie :cry: ..... oare exista si o tinuta obligatorie? :twisted:
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Daca se poate sa ti-o trimita prin posta si cand te intorci in tara sa o gasesti gata venita, ar fi super tare... dar nu cred ca se poate... doar daca nu vrei sa apari la stiri... " Ultima moda colete cu arme - Cum se face trafic mai nou in Romania, Oare arma gasita facea parte din depozitul de la Ciorogarla sau fusese folosita pentru jaful de la Brasov. Criminalistii verifica daca nu are cumva legatura cu disparitia Elodiei" Cam asa se leaga stirile la noi, asa ca cel mai bine e sa astepti sa aduca la arrow ceva, vor aduce cu siguranta, iar apoi te poti decide daca vrei altceva sau nu.

.
geony

Post by geony »

Dacă te grăbești și dispui de bani mergi mai bine în Rep. Moldova si îl cumperi de acolo.
Dacă ajungi acolo e de preferat să cumperi Fort 12.
După câte știu formalitățile se rezolvă rapid si perfect legal însă e nevoie să fi îndrumat de cineva care a mai fost..
Conditia e sa nu dai bani inainte nimanui si sa mergi personal.
Mai multe amanunte vei primii de la userii care si-au procurat personal de acolo acum 1,2 ani
tot pistoale din otel.
tevez

Post by tevez »

Aici e partea cea mai frumoasă cu Moldova, au existat "pionieri" care au deschis drumul, poate dacă aduce cineva
din Cehia cu documentarea şi peripeţiile de rigoare se vor aduce şi de acolo.
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Cand te hotarasti si vrei sa mergi personal in Moldova da-mi un pm si te pun in legatura cu cineva care are experienta necesara si garantez pentru el. Dar eu zic sa astepti mai intai sa ne minuneze arrow cu noile produse caci ar fi pacat sa aduca ceva care te-ar fi multumit, iar tu sa iti fi luat deja ceva din Moldova care a costat mai mult.
hedone

Post by hedone »

Buna doamnelor :twisted: Va era dor de mine? :D
Ca sa fiu la subiect, pare mai usor acum sa aduci ceva din Moldova, tinand cont de faptul ca e o singura vama, s-a mai trecut, nimic nu e nou sau surprinzator. Decat sa tranzitezi doua tari care-ti interzic plimbatul armelor. Deci...
Pe de alta parte, minunata descriere a acestui CZ nu difera de minunata descriere a Fort-ului. Iar cu Fort am tras mai toti, stim ce poate, si mai ales cat
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
haiosu

Post by haiosu »

bine ai revenit hedone!
daca e sa ma intrebe cineva pe mine, intre cz83 si fort (ambele pe bila de cauciuc) aleg fara rezerve fort. si o spun din propria experienta. am tras cu ambele. fort net superior. pana acuma... poate vom face si alte teste si masuratori.
pe de alta parte inca asteptam surprizele de la gazda noastra (arw). si atunci putem spune daca mai are sens sa mergem in moldova sau nu :roll:
Post Reply