MODIFICARI LEGISLATIVE
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: MODIFICARI LEGISLATIVE
Cum fac unii bani doar ARATÂND PISTOLUL
Putea fi si de jucarie !
Ziua si jaful -aici s-a ajuns !
Mai degraba din cauza legilor prea permisive decit a INDIFERENTEI Politiei.
http://www.libertatea.ro/stire/jaf-de-6 ... 58106.html
Putea fi si de jucarie !
Ziua si jaful -aici s-a ajuns !
Mai degraba din cauza legilor prea permisive decit a INDIFERENTEI Politiei.
http://www.libertatea.ro/stire/jaf-de-6 ... 58106.html
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Nu ma asteptam sa se ajunga atat de rau incat sa se faca atat scandal pentru o scursura!
Trebuia probabil sa calce cativa politisti si dupa sa se opreasca cu masina intr-un refugiu plin cu pietoni ca sa fie totul in regula, nu?
Ce conteaza daca aveau sau nu cagule politistii? De somat tot someaza, nu? Faza cu speriatul de cagule si haine de civil este o alta manevra invatata de prin strainatate de smecherasii autohtoni! Daca fugi inseamna ca te simti cu musca pe caciula.
Trebuia probabil sa calce cativa politisti si dupa sa se opreasca cu masina intr-un refugiu plin cu pietoni ca sa fie totul in regula, nu?
Ce conteaza daca aveau sau nu cagule politistii? De somat tot someaza, nu? Faza cu speriatul de cagule si haine de civil este o alta manevra invatata de prin strainatate de smecherasii autohtoni! Daca fugi inseamna ca te simti cu musca pe caciula.
Un exemplu, care insa este apreciat acolo unde” legitima aparare” ingaduie sa folosesti
orice metode - chiar arma hotului ca sa te aperi.
Ar fi bine sa se implementeze si la noi puncul asta de a privii problema.
http://www.libertatea.ro/stire/fiica-un ... 58320.html
orice metode - chiar arma hotului ca sa te aperi.
Ar fi bine sa se implementeze si la noi puncul asta de a privii problema.
http://www.libertatea.ro/stire/fiica-un ... 58320.html
Ce armă e aia din poză?
-
nedumeritu
In niciun caz nu este AK 47tevez wrote:Ce armă e aia din poză?
Arma aia este de pe vremea cand britanicii invatau ce inseamna "sahib"
si invatau ce diferente sunt intre cele doua capete unde se termina elefantul.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Este o arma de tir cu bloc basculant de tip Henry-Martinitevez wrote:Ce armă e aia din poză?
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Merci
http://www.rifleman.org.uk/W.W.Greener_ ... rifles.htm foarte interesant.
Revenind la modificările legislative, să presupunem că se scoate acciza şi că nici nu se inventează un înlocuitor.
Magazinele de arme au stocuri, pentru care au plătit accize. Când se va resimţi dispariţia taxei pentru cumpărător?
Mi-e clar că nu voi găsi două arme în magatin, una 2 mii de lei, alta 1200, pe motiv că una e adusă în ţară mai demult...
http://www.rifleman.org.uk/W.W.Greener_ ... rifles.htm foarte interesant.
Revenind la modificările legislative, să presupunem că se scoate acciza şi că nici nu se inventează un înlocuitor.
Magazinele de arme au stocuri, pentru care au plătit accize. Când se va resimţi dispariţia taxei pentru cumpărător?
Mi-e clar că nu voi găsi două arme în magatin, una 2 mii de lei, alta 1200, pe motiv că una e adusă în ţară mai demult...
Motiv pentru care nu va fi facuta nici o schimbare a pretului . Niciodata (poate in sus, ca doar creste pretul combustibililor de la 1 ianuarie). Logic, nu?
Buna ziua.Nikki wrote:Motiv pentru care nu va fi facuta nici o schimbare a pretului . Niciodata (poate in sus, ca doar creste pretul combustibililor de la 1 ianuarie). Logic, nu?
Nu fiti atat de sigur. Interesul este sa se vanda. Modificarea de pret in favoarea cumparatorului se face chiar daca este arma accizata si s-ar pierde la vanzarea ei. Problema este cu ce stoc de armement te gaseste modificarea legislativa. Daca comerciantul este mai putin abil si are stocul suficient de mare, atunci are o promblema serioasa. Pana atunci asteptam modificarile, daca nu gasesc guvernantii o "inginerie" sa nu mai numeasca "acciza" ci "taxa de ecologizare" ca la masini cu "prima inmatriculare".
Armele rusesti vor ajunge pe piata noastra cand legislatia lor v-a fi suficient de permisiva pentru incheierea unor acorduri si bineinteles pretul accesibil.
Cu respect.
Am fost si eu un pic prea pesimist, dar sa nu interpretati drept atac direct la adresa firmelor de domeniu (si implicit a ARW). Nu, vinovatii principali sunt legiuitorii care considera in continuare armele si pe detinatori (civili) drept amenintari la adresa statului (prin stat intelegandu-se evident "domniile" lor), motiv pentru care se incearca prin cat mai multe strategii descurajarea - vezi accize, lipsa poligoanelor si poate chiar si lipsa cartuselor in anumite cazuri.
In ceea ce priveste importul de arme din Rusia sau Ucraina, parerea mea este ca in acest moment nu se merita, mai ales atata timp cat exista producatori de renume si in U.E. (vezi cz), ale caror produse (cel putin la fel de bune ca cele Ucrainiene) pot fi importate la preturi accesibile. Mai ales de la 1 ianuarie, daca se elimina acciza si nu se inlocuieste cu altceva, sunt de parere ca ARW ar avea numai de castigat daca am gasi in galantare pe langa RG,PP si Hsc si Cz 83 si/sau alte modele din spatiul comunitar. Ma gandesc ca daca anul asta o anumita firma a vandut mai multe transporturi de cz83 RUBBER la un pret de aproximativ doua ori mai mare decat al unui RG 88 nichelat, FARA A ADUCE UN SINGUR CARTUS PENTRU RESPECTIVELE ARME, ARW nu ar avea probleme sa vanda la randul sau (asigurand totusi si cartusele necesare, de la SNAIL/LIBRA)
.
In ceea ce priveste importul de arme din Rusia sau Ucraina, parerea mea este ca in acest moment nu se merita, mai ales atata timp cat exista producatori de renume si in U.E. (vezi cz), ale caror produse (cel putin la fel de bune ca cele Ucrainiene) pot fi importate la preturi accesibile. Mai ales de la 1 ianuarie, daca se elimina acciza si nu se inlocuieste cu altceva, sunt de parere ca ARW ar avea numai de castigat daca am gasi in galantare pe langa RG,PP si Hsc si Cz 83 si/sau alte modele din spatiul comunitar. Ma gandesc ca daca anul asta o anumita firma a vandut mai multe transporturi de cz83 RUBBER la un pret de aproximativ doua ori mai mare decat al unui RG 88 nichelat, FARA A ADUCE UN SINGUR CARTUS PENTRU RESPECTIVELE ARME, ARW nu ar avea probleme sa vanda la randul sau (asigurand totusi si cartusele necesare, de la SNAIL/LIBRA)
-
nedumeritu
CU scuzele de rigoare,radu.b wrote:Buna ziua.Nikki wrote:Motiv pentru care nu va fi facuta nici o schimbare a pretului . Niciodata (poate in sus, ca doar creste pretul combustibililor de la 1 ianuarie). Logic, nu?
Nu fiti atat de sigur. Interesul este sa se vanda. Modificarea de pret in favoarea cumparatorului se face chiar daca este arma accizata si s-ar pierde la vanzarea ei. Problema este cu ce stoc de armement te gaseste modificarea legislativa. Daca comerciantul este mai putin abil si are stocul suficient de mare, atunci are o promblema serioasa. Pana atunci asteptam modificarile, daca nu gasesc guvernantii o "inginerie" sa nu mai numeasca "acciza" ci "taxa de ecologizare" ca la masini cu "prima inmatriculare".
Armele rusesti vor ajunge pe piata noastra cand legislatia lor v-a fi suficient de permisiva pentru incheierea unor acorduri si bineinteles pretul accesibil.
Cu respect.
Nu vreau sa provoc o discutie inutila.
Stiu din surse mai mult decat sigure [prietenii stiu ... mai bine], legislatia RM
permite exportul si contractele / acordurile exportului de arme si munitii.
Iar sursele aceste nu pot fi contrazise pentru ca, tot ele sunt cele ce controleaza
si conduc regimul armelor in RM, la varf.
Desigur insa, ramane actuala problema preturilor.
Si aici este o buba, buba mare.
Adica, daca din Vest se pot lua la preturi de dumping
[am acte oficiale si nu pot fi contrazis fara sa incep sa le public]
armele rusesti luate din RM au o problema, preturile sunt reale dar mari,
chiar imense, prin comparatie cu cele ale zamakurilor-Vest. Si asta pentru ca
RM nu produce ci importa si exporta.
In consecinta, oricata bunavointa ar manifesta Arrow in a ne face viata mai usoara,
mari sanse nu are. De altfel niciunul din importatori nu are alte sanse.
Numai politica de vanzare si managementul in sine face diferenta si tine Arrow in prim plan.
Preturi accesibile la nivelul celor de la Elitex "la poarta fabricii", nu vor fi nicicand in RM.
Acum, elitex, nu are nicio fabrica. Ei doar au adunat toata zamakiada sub o umbrela si
nu le merge prea rau.
Doar nou ne merge ca dreaqu si nici nu sunt sanse sa se schimbe ceva prea repede.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
nedumeritu
Mic exemplu:Nikki wrote:Am fost si eu un pic prea pesimist, dar sa nu interpretati drept atac direct la adresa firmelor de domeniu (si implicit a ARW). Nu, vinovatii principali sunt legiuitorii care considera in continuare armele si pe detinatori (civili) drept amenintari la adresa statului (prin stat intelegandu-se evident "domniile" lor), motiv pentru care se incearca prin cat mai multe strategii descurajarea - vezi accize, lipsa poligoanelor si poate chiar si lipsa cartuselor in anumite cazuri.
In ceea ce priveste importul de arme din Rusia sau Ucraina, parerea mea este ca in acest moment nu se merita, mai ales atata timp cat exista producatori de renume si in U.E. (vezi cz), ale caror produse (cel putin la fel de bune ca cele Ucrainiene) pot fi importate la preturi accesibile. Mai ales de la 1 ianuarie, daca se elimina acciza si nu se inlocuieste cu altceva, sunt de parere ca ARW ar avea numai de castigat daca am gasi in galantare pe langa RG,PP si Hsc si Cz 83 si/sau alte modele din spatiul comunitar. Ma gandesc ca daca anul asta o anumita firma a vandut mai multe transporturi de cz83 RUBBER la un pret de aproximativ doua ori mai mare decat al unui RG 88 nichelat, FARA A ADUCE UN SINGUR CARTUS PENTRU RESPECTIVELE ARME, ARW nu ar avea probleme sa vanda la randul sau (asigurand totusi si cartusele necesare, de la SNAIL/LIBRA).
In Slovenia, deci UE, un umil CZ 2075 RAMI 9mm rubber este ieftin, 570Euro. Scazand accizele dar cu toate celelalte taxe, tot iese un pret ca draqu'.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Din pacate 2075 Rami nu se mai fabrica (din ce stiu eu), dar un Cz83 rubber are un pret similar, in Romania, cu tot cu acciza de100% si tva. Anul viitor ar trebui sa fie la un pret mai accesibil, evident in cazul in care se renunta la acciza.