singurele amanunte aparute in plus la procedura sunt solicitarea cazierului judiciar si posibilitatea politiei de a refuza emiterea dovezii notificarii.cristib wrote:Puteti da linkul? Pt pistoalele supuse notificarii care mai e procedura acum?catalin_suzeanu wrote:Da...se merge la "poarta", adica la Cugir. Daca citesti forumul, am detaliat aceasta modalitate de achizitie cat si persoana de contact (cu nr. de telefon cu tot)...
Stima
carpati cu gaze
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: carpati cu gaze
Salut! Nu am mai deschis al topic, ca sa nu mai ocup loc in plus...am si eu o nelamurire, adica o curiozitate mai mult. Am un Carpati cu gaze si vreau sa imi spuneti cum se pastreaza arma mai bine, cu piedica ridicata(cuiul percutor sta tot timpul apasat de cocos) sau cu piedica pusa(sta cocosul putin fortat in spate)? Ma intereseaza care din situatii nu uzeaza mai mult arcurile sau parghiile acestor componente. Nu vorbim de arma cu cartus pe teava! Si vis-a-vis de incarcatoare, mai trebuie scoase cartusele din cand in cand sau tinute tot timpul in incarcator? Ce ziceti?
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine
cred ca mai trebuie scoase cartusele si pastrat incarcator gol o perioada. bine ar fi sa ai mai multe incarcatoare, si din acest motiv. in rest nu stiu ce sa zic...
Mersi mult!Restul meseriasilor??o parere, ceva... 
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine
Cu 4-5 cartuse in magazie si unul pe teava iar piedica in pozitia asigurat. In acest mod este si aproape gata de foc (dai piedica pe foc si tragi cocosul sau apesi direct tragaciul) si arcurile sunt detensionate. Nu prezinta riscul de a declansa accidental daca o scapi pe jos....atata vreme cat piedica este la asigurat percutorul este in imposibilitate fizica de a lovi capsa fiind adapostit dupa o piesa micuta de metal de efectele cocosului dar si mentinut in pozitie retrasa de siguranta automata la tragaci - atata vreme cat nu apesi tragaciul percutorul nu poate sa mearga spre inainte. Din acest punct de vedere Carpati-ul este in top la partea de sigurante. Cu piedica pusa numa daca-l arunci in foc mai face bum.
-
misubagsisu
[quote="violiv"]...Cu piedica pusa numa daca-l arunci in foc mai face bum.[quote="violiv"]
Eu nu sunt de aceaiasi parere. Carpatiul are un sistem ciudat cand armezi cu piedica pusa, cocosul loveste in cilindru ce apara cuiul percutor, lucrul inutil mi se pare mie. daca cuiul capata ceva uzura in lacasul cilindului (are o cama care ii tine fix in cilindru) din cauza aceste lovituri, la un moment dat o sa te trezesti ca iti percuteaza usor capsa cartusului. Daca folosesti o munitie turceasca iti explodeaza sigur cartusul. Cei de aici cunosc problema si pot sa confirme ce spun.
daca va intereseaza o sa pun diseara niste poze sa va arat in ce hal poate ajunge cuiul de la armarile cu piedica pusa.
Eu nu sunt de aceaiasi parere. Carpatiul are un sistem ciudat cand armezi cu piedica pusa, cocosul loveste in cilindru ce apara cuiul percutor, lucrul inutil mi se pare mie. daca cuiul capata ceva uzura in lacasul cilindului (are o cama care ii tine fix in cilindru) din cauza aceste lovituri, la un moment dat o sa te trezesti ca iti percuteaza usor capsa cartusului. Daca folosesti o munitie turceasca iti explodeaza sigur cartusul. Cei de aici cunosc problema si pot sa confirme ce spun.
daca va intereseaza o sa pun diseara niste poze sa va arat in ce hal poate ajunge cuiul de la armarile cu piedica pusa.
Eu am inteles "armezi cu piedica pusa" cam asa: cu piedica in pozitia asigurat trag de culata in spate pana la finalul cursei si-o las sa plece la locul ei ca sa bag un cartus pe teava iar arma sa ramana asigurata. Intai ca n-am spus nicaieri sa faci asa. Apoi, in timpul acestei miscari cocosul se armeaza pentru ca la finalul spre anterior al cursei culatei sa fie eliberat de disconectorul actionat de siguranta pusa. In acest moment loveste in jumatea de cilindru de care vorbesti si care e pusa acolo perpendicular pe axa armei ca sa impiedice contactul cocosului cu percutorul. Percutorul, la randul lui, este mentinut in lacasul frezat in culata de angrenarea cu cilindrul sigurantei (in ambele pozitii) dar si de prezenta sigurantei automate ce impiedica plecarea percutorului spre inainte daca tragaciul nu este apasat. In plus, percutorul este dotat si cu un mic arc recuperator.
Din ce spui tu am inteles ca socul aplicat de cocos cilindrului la finalul cursei spre inainte a culatei ar putea fi transmis percutorului si acesta sa resuseasca sa percute cartusul pe care tocmai l-ai lasat sa intre in teava, asta desi siguranta este in pozitia asigurat iar TRAGACIUL NU ESTE APASAT. Ma indoiesc ca se poate intampla asta la o arma in stare buna. Daca totusi se intampla, acea arma are nevoie de o revizie serioasa. In plus, nu vad cum armarile cu piedica pusa ar putea distruge percutorul. In mod sigur acesta poate fi uzat de trasul in gol da' nu asa cum spui tu.
Eu l-am facut bucatele pe al meu de cateva ori si-am studiat bine functionarea fiecarui ansamblu in parte cat si a armei montata la loc fara diverse componente. O sa incerc sa fac ceva poze si cu arma montata in diferite momente ale functionarii ca sa vorbim mai la obiect, pana atunci uite o "schema" completa:

Din ce spui tu am inteles ca socul aplicat de cocos cilindrului la finalul cursei spre inainte a culatei ar putea fi transmis percutorului si acesta sa resuseasca sa percute cartusul pe care tocmai l-ai lasat sa intre in teava, asta desi siguranta este in pozitia asigurat iar TRAGACIUL NU ESTE APASAT. Ma indoiesc ca se poate intampla asta la o arma in stare buna. Daca totusi se intampla, acea arma are nevoie de o revizie serioasa. In plus, nu vad cum armarile cu piedica pusa ar putea distruge percutorul. In mod sigur acesta poate fi uzat de trasul in gol da' nu asa cum spui tu.
Eu l-am facut bucatele pe al meu de cateva ori si-am studiat bine functionarea fiecarui ansamblu in parte cat si a armei montata la loc fara diverse componente. O sa incerc sa fac ceva poze si cu arma montata in diferite momente ale functionarii ca sa vorbim mai la obiect, pana atunci uite o "schema" completa:

Acest tip de armare, cu piedica pusa, e cel mai brutal posibil pentru mecanismul tip Walther PP.Conceptual, sistemul de siguranta al Carpatiului este printre cele mai bune inventate in istoria pistoalelor semiauto cu dubla actiune (nu de romani, ci de nemti!misubagsisu wrote:violiv wrote:...Cu piedica pusa numa daca-l arunci in foc mai face bum.violiv wrote:
Probabil ca pistolul tau a capatat o uzura excesiva (turtire) in cilindrul piedicii, asa incat percutorul nu mai e protejat suficient de lovitura cocosului. Semn ca trebuie dus la doctor!
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
-
nedumeritu
Fotografii de prezentare amanuntita a unui Carpati pe gaz.
Cu multumirile de rigoare lui Barthy.
http://www.b46.me/0009-carpati-bb.html
Cu multumirile de rigoare lui Barthy.
http://www.b46.me/0009-carpati-bb.html
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
-
misubagsisu
Un posibil substitut al indelung asteptatului Carpati traumatic
http://www.keseru.hu/oldal.php?M=2&O=16_pa_63
http://www.keseru.hu/oldal.php?M=2&O=16_pa_63
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Adrian_is wrote:Salut! Nu am mai deschis al topic, ca sa nu mai ocup loc in plus...am si eu o nelamurire, adica o curiozitate mai mult. Am un Carpati cu gaze si vreau sa imi spuneti cum se pastreaza arma mai bine, cu piedica ridicata(cuiul percutor sta tot timpul apasat de cocos) sau cu piedica pusa(sta cocosul putin fortat in spate)? Ma intereseaza care din situatii nu uzeaza mai mult arcurile sau parghiile acestor componente. Nu vorbim de arma cu cartus pe teava! Si vis-a-vis de incarcatoare, mai trebuie scoase cartusele din cand in cand sau tinute tot timpul in incarcator? Ce ziceti?
............................................................................................................................................................................................
sincer, nu prea inteleg nimic din modul in care descrii tehnic anumite aspecte la acest tip de arma...
AK47
Ms pt observatie, dar postul e de anul trecut! Fii atent la data! 
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine