gloante cauciuc - merita?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
che_che_gettheyayo
gloante cauciuc - merita?
gf
Last edited by che_che_gettheyayo on Sun Sep 06, 2009 1:27 pm, edited 1 time in total.
-
USEMstudent
Re: gloante cauciuc - merita?
merita, credema, in urma unei altercatii i-am rupt un deget de la picior cu Rg 88 cu bile de cauciuc, de la 3 m
-Povesteste-ne cum s-a intamplat,te rugam s-o faci ! ...adica sa ne povestestiUSEMstudent wrote:merita, credema, in urma unei altercatii i-am rupt un deget de la picior cu Rg 88 cu bile de cauciuc, de la 3 m
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
-
USEMstudent
sa intimplat pe data de 13 iunie , ca atare pot sa ma bat destul de bine, strada m-a facut sa invat toate astea, insa atunci a fost alt caz, m-am dus cu masina intr-un sat strain, m-am coborit din masina si observ ca se intreapta spre mine 5 indivizi, avind in mina cite o teava metalica, ( baietii m-au incurcat pe mine cu alta persoana) in urma altercatii incepute am dovedit sa dau citiva pumni si sa primesc citeva tevi metalice pe spinare,atunci am tras o fuga pina la masina si am luat pistolul am tras un fok in aer, si inca 3 am tras la picioarele lor, nu am avut intentia sa impusk pe cineva, am vrut mai mult psihologic sai sperii un pik, insa ghinion unul din gloantele din cauciuc a nimerit degetul mic al unui individ, baietii sau linistit iar eu repede am tras o fuga la politie si am depus o plingere si o lamurire precum ca am aplicat arma in conformitate cu legislatia in vigoare bla bla bla si ca am fost in legitima aparare,
pe urma am aflat de la expertul medico legal ca degetul cel mic avea fractura inchisa,
distanta de la care am impuscat era de 3 m ,
Insa parerea mea ca in asemenea cazuri cu mut mai eficiente sunt niste pistoale cu teava ghintuita si gloante de plumb si nu jucarii de cauciuc
pe urma am aflat de la expertul medico legal ca degetul cel mic avea fractura inchisa,
Insa parerea mea ca in asemenea cazuri cu mut mai eficiente sunt niste pistoale cu teava ghintuita si gloante de plumb si nu jucarii de cauciuc
-
USEMstudent
numai ca la noi in RM , intii trebuie sa primesti o bataie buna ca pe urma sa aplici arma si sa se incrimineze ca ,,Legitima aparare'' si insa una, apararea ta trebuie sa fie proportionala cu atacul individului, in caz in care faci exces de aparare, atunci apararea ta risca sa se tranforme intrun atac propriu zis 
-
nedumeritu
OK.USEMstudent wrote:sa intimplat pe data de 13 iunie , ca atare pot sa ma bat destul de bine, strada m-a facut sa invat toate astea, insa atunci a fost alt caz, m-am dus cu masina intr-un sat strain, m-am coborit din masina si observ ca se intreapta spre mine 5 indivizi, avind in mina cite o teava metalica, ( baietii m-au incurcat pe mine cu alta persoana) in urma altercatii incepute am dovedit sa dau citiva pumni si sa primesc citeva tevi metalice pe spinare,atunci am tras o fuga pina la masina si am luat pistolul am tras un fok in aer, si inca 3 am tras la picioarele lor, nu am avut intentia sa impusk pe cineva, am vrut mai mult psihologic sai sperii un pik, insa ghinion unul din gloantele din cauciuc a nimerit degetul mic al unui individ, baietii sau linistit iar eu repede am tras o fuga la politie si am depus o plingere si o lamurire precum ca am aplicat arma in conformitate cu legislatia in vigoare bla bla bla si ca am fost in legitima aparare,
Asa este la inceput.
Te ataca unii, altii te confunda.
Pe masura ce va trece timpul, daca ramai in posesia permisului de arma si, evident, daca supravietuiesti, ai sa constati ca
de altfel lumea este un pic mai "senina" si paraca ti se raresc drumurile in zonele cu grad ridicat de risc...
Incepi sa apreciezi arma ca pe un prieten in sine, sa inveti ca nu o scoti dini toc decat ca pe ultima solutie si numai cand esti hotarat sa o si folosesti,
sa o utilizezi mai mult in poligon pentru a capata skill, si tot asa.
Toti am trecut prin asta. Nu e greu si, mai ales, nu doare.
PS
O umila intrebare: de unde ai luat expresia aceea "am aplicat arma"??!!
Desigur, intrebarea este retorica si eu stiu raspunsul.
Dar poate ii lamuresti tu si pe ceilalti.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
nedumeritu
Excelent, am primit confirmarea. Esti din RM.
Stima pentru sedintele de poligon ce se pot tine in poligoanele MI de acolo!
Stima pentru sedintele de poligon ce se pot tine in poligoanele MI de acolo!
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
USEMstudent
dupa cum ai observat sunt din RM
asa ca expresia ,, am aplicat arma'' ti-ai dat seama de unde am luato, asa se vb in regiunea mea.
corect cred ca ar fi ,, am facut uz de arma'' asai?
-
nedumeritu
Omule, frate, daca putem considera limba romana ca fiind vorbita in toate regiunile istorice traditionale,USEMstudent wrote:dupa cum ai observat sunt din RMasa ca expresia ,, am aplicat arma'' ti-ai dat seama de unde am luato, asa se vb in regiunea mea.
atunci este absolut normal sa acceptam particularitatile zonal-regionale, asa ca in mintea mea
"a aplica arma" este la fel de corect cu "fusei" [in loc de am fost] in Oltenia.
Eu nu am facut decat sa subliniez faptul ca esti intr-o zona unde arma pe glont este la liber.
Un om ce imi este prieten, sef de departament in MI la Chisinau a venit cu modelul de lege din
State si l-a aplicat inca de prin 2004 la voi.
Desigur in conditii certe dar absolut accesibile tuturor categoriilor de cetateni.
Ceea ce nu este cazul la noi, in RO.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
@usemstudent - daca tot te situezi cu trupul si sufletul in rep.Moldova-de ce nu ai optat pt un pistol de 9mm cu bila gen-baikal,fort,makarov ?!?..parca daca am inteles bine ai ales un rohm rg88..
virusul asta al intrebarilor l-am mostenit de la1coleg de forum de pe aici..bafta man,si multumim anticipat pt raspuns!
ps-poate ai observat ca noua celor de pe aici ne cam sclipesc'ochii dupa jukariile'care se gasesc acolo 
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
-
USEMstudent
inainte de am procura acest pistol , am analizat foarte multe feluri de arme, incepind de la Fort 12 si Fort 17, acel care ii facut pe baza la Makarov, osa cu 4 bile ( fiecare cartush impusca cu cite 2 bile odata, care este mai puternic de citeva ori, chiar si ca fort, makarov cu bile cauciuc , rg 88 , insa nu este comod sa il porti ) de aceea m-am oprit la RG 88 , pentru ca este foarte frumos, impusca binisor, etc,
insa acest RG 88 pentru mine este unul de a ma invata adika ca o peroada de tranzitie spre arme letale, peste citeva luni dupa ce voi avea 21 ani, o sa incep sa imi fac procura de achizitionare a armei letale , gen Makarov, sau vreun Revolver, inca nu m-am gindit, insa daca cinstit as prefera un revolver, si o arma de vinatoare cu teava ghintuita http://www.cartus.md/rom/TOZ-8_OPF, si aici ma opresc, voi fi ca om implinit
insa acest RG 88 pentru mine este unul de a ma invata adika ca o peroada de tranzitie spre arme letale, peste citeva luni dupa ce voi avea 21 ani, o sa incep sa imi fac procura de achizitionare a armei letale , gen Makarov, sau vreun Revolver, inca nu m-am gindit, insa daca cinstit as prefera un revolver, si o arma de vinatoare cu teava ghintuita http://www.cartus.md/rom/TOZ-8_OPF, si aici ma opresc, voi fi ca om implinit
mmdaah..
pertinent si oarecum frustrant'post,tinand seama de legile din romanica,alea strambe-cum care ?!
..phai sa ne tii la curent(38o!)cu ce arma iti achizitionezi dupa 21 ! Bafta man!