Pentru cei care au nevoie in mod serios de munitie Rubber de 9mm, exista cai.
Se poate comanda si primi prin posta, in vama.
Am studiat si calea aceasta si ca de obicei, i-am gasit rezolvarea legala.
Am parcurs calea din ambele sensuri, de la producator si de la AEST trecand prin Politia de Forntiera si Vama Romana.
NU exista piedici in calea unor achizitii legale.
Totul este sa ai intregul set de acte pus la punct.
Iar preturile sunt mai mult decat bune.
0,178 Euro + TVA pe unitate munitie.
La fiecare 100 de cartuse se plateste la vama un cuantum de aproximativ 37-51 Ron in functie de
cum aplica vamesul cursul zilei si comisionul vamal.
Asa ca nu ar trebui sa va plangeti de munitie. Nu inca.
Cat despre celelalte CZ83, parte din ele sunt retinute pentru persoane "importante"
iar altele s-au dat la persoane apropiate lucratorilor din diverse "organizatii", desigur, cu absolut toate actele in regula.
Walther P50 T sau Walther PP
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
nedumeritu
Re: Walther P50 T sau Walther PP
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Buna ziua.nedumeritu wrote:Pentru cei care au nevoie in mod serios de munitie Rubber de 9mm, exista cai.
Se poate comanda si primi prin posta, in vama.
Am studiat si calea aceasta si ca de obicei, i-am gasit rezolvarea legala.
Am parcurs calea din ambele sensuri, de la producator si de la AEST trecand prin Politia de Forntiera si Vama Romana.
NU exista piedici in calea unor achizitii legale.
Totul este sa ai intregul set de acte pus la punct.
Iar preturile sunt mai mult decat bune.
0,178 Euro + TVA pe unitate munitie.
La fiecare 100 de cartuse se plateste la vama un cuantum de aproximativ 37-51 Ron in functie de
cum aplica vamesul cursul zilei si comisionul vamal.
Asa ca nu ar trebui sa va plangeti de munitie. Nu inca.
Cat despre celelalte CZ83, parte din ele sunt retinute pentru persoane "importante"
iar altele s-au dat la persoane apropiate lucratorilor din diverse "organizatii", desigur, cu absolut toate actele in regula.
Este adevarat ce spuneti dar omiteti partea cea mai dificila. Sa gasiti transportatorul pentru asa ceva. Nu cred ca cel care v-a trimite coletul nu o sa mentioneze si ce contine acest colet. Si de aici incep problemele. Va spun ca noi am cam trecut prin asa ceva
Cu respect.
-
nedumeritu
Cu tot respectul, nu omit transportul.radu.b wrote:Buna ziua.
Este adevarat ce spuneti dar omiteti partea cea mai dificila. Sa gasiti transportatorul pentru asa ceva. Nu cred ca cel care v-a trimite coletul nu o sa mentioneze si ce contine acest colet. Si de aici incep problemele. Va spun ca noi am cam trecut prin asa ceva.
Cu respect.
Am omis, neintentionat, mentionarea faptului ca producatorii folosesc exclusiv firmele lor de curierat special.
Handling, packing and sipping cade in sarcina lor si nu sunt taxe omorator de mari. Singura chestiune
este ca daca ai comanda de 1000 de unitati, sau 50 de bucati, nu conteaza, platesti ca pentru 1000 de bucati.
Containerul minim, cum ar veni.
Repet, taxele nu sunt exorbitante, in cel mai rau caz pot sa duca la dublare-triplare a pretului de 0,178Euro/unitate
si asta tot ar scoate o unitate de munitie undeva sub 3Ron in final.
Si, repet totul conform legilor, noastre, legilor lor, si legilor europene. Discutat, verificat.
Sa platesti 178Euro la producator pe 1000 de bucati este suficient de convenabil si pentru un end-user amarat.
Aia chiar stiu sa faca afaceri si vor sa ramana in piata.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Nu stiu. Nu va contrazic dar este ceva care va scapa. Diferentele sunt mult prea mari.nedumeritu wrote:Cu tot respectul, nu omit transportul.radu.b wrote:Buna ziua.
Este adevarat ce spuneti dar omiteti partea cea mai dificila. Sa gasiti transportatorul pentru asa ceva. Nu cred ca cel care v-a trimite coletul nu o sa mentioneze si ce contine acest colet. Si de aici incep problemele. Va spun ca noi am cam trecut prin asa ceva.
Cu respect.
Am omis, neintentionat, mentionarea faptului ca producatorii folosesc exclusiv firmele lor de curierat special.
Handling, packing and sipping cade in sarcina lor si nu sunt taxe omorator de mari. Singura chestiune
este ca daca ai comanda de 1000 de unitati, sau 50 de bucati, nu conteaza, platesti ca pentru 1000 de bucati.
Containerul minim, cum ar veni.
Repet, taxele nu sunt exorbitante, in cel mai rau caz pot sa duca la dublare-triplare a pretului de 0,178Euro/unitate
si asta tot ar scoate o unitate de munitie undeva sub 3Ron in final.
Si, repet totul conform legilor, noastre, legilor lor, si legilor europene. Discutat, verificat.
Sa platesti 178Euro la producator pe 1000 de bucati este suficient de convenabil si pentru un end-user amarat.
Aia chiar stiu sa faca afaceri si vor sa ramana in piata.
Cu respect.
-
nedumeritu
@radu.b
Aici, recunosc, m-ati pierdut pe drum.
La ce diferente faceti referire?
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Sunt mai multe aspecte. De la taxele de transport pana la autorizatiile de import si luati in calcul si diferente de marca si produs. Iar logica este simpla. Orice producator (nu comerciant) din afara nu trateaza direct cu end-user cu atat mai mult sa se ocupe de livrari directe. Un comerciant care face asa ceva are adaosul comercial din care traieste. Daca adauga transportul autorizat pe care sa spunem il sustine el (apropos pentru fiecare import iti trebuie licenta care dureaza in regim de urgenta minim doua saptamani) indiferent cat de mic este coletul, cat de putin costa transportul in regim normal, toate aceste autorizatii si licente iti ridica pretul mai mult decat spuneti dumneavoastra. Nu stiu de unde ati adunat informatiile dar cred ca cine le-a spus s-a referit la o expeditie in regim normal. Credeti-ma sunati la orice firma de curierat rapid si spuneti ca vreti sa trimiteti un coletel care contine cartuse sau o arma dintr-un oras in altul, la noi. Sa vedeti raspunsul care-l primiti. Si luati in calcul ca de asa ceva ne lovim de aproape 10ani.nedumeritu wrote:@radu.b
Cu respect.
Atata vreme cat singura "firma" autorizata sa faca asta este o sectie a Postei Romane, e normal ca nu se baga nimeni la transporturi de arme si munitii....mai mare beleaua. Pe de alta parte, dupa "eficientizare" drumul parcurs de o arma din UE in Ro prin intermediul Postei Romane s-a redus la ~14 zile (ceea ce nu mai este chiar o vesnicie) pana in bratele fericitului destinatar (2 zile pana la granita si restul prin tara
) Cel mai frumos este ca, daca destinatarul este in mediul rural unde nu exista oficiu postal, pachetul ii este adus acasa, de batranul postas pe bicicleta (sau mai tanarul pe scuter) desi niciunul din ei nu este indreptatit de vreo lege sa faca operatiuni cu arme.......
Pe de alta parte, nicio firma de curierat nu te intreaba ce-i in pachet

Pe de alta parte, nicio firma de curierat nu te intreaba ce-i in pachet
-
nedumeritu
Firma de la care am informatiile mi-a specificat clar, si pe email si prin viu grai, prin dierctorul de vanzari:
- pentru persoane fizice, daca prezinta document de la politie, cazul nostru AEST, ca are drept de detinere-utilizare
munitia in discutie, noi trimitem prin curieratul cu care avem contract, coletul in vama comanditarului.
- mai departe, operatiunile vamale si ridicarea din vama cade in sarcina cumparatorului
Repet, m-am interesat si am discutat/perfectat formele pentru end-useri privati-particulari.
Nu avem nevoie de licenta de import. Noi nu importam, cumparam de peste drum, adica din UE.
Daca adun astfel 10 utilizatori de un anumit tip de munitie, putem primi 1000 de unitati de tipul respectiv.
Plata o facem separat sau unitar, pe ei nu ii intereseaza. La vama ne descurcam individual.
Recunosc, pare mai ciudat, dar este legal, perfect functional si cum pe seceta asta de 9mm rubber
nu vezi picior de asa ceva pe aici, chestia se dovedeste de mare ajutor.
- pentru persoane fizice, daca prezinta document de la politie, cazul nostru AEST, ca are drept de detinere-utilizare
munitia in discutie, noi trimitem prin curieratul cu care avem contract, coletul in vama comanditarului.
- mai departe, operatiunile vamale si ridicarea din vama cade in sarcina cumparatorului
Repet, m-am interesat si am discutat/perfectat formele pentru end-useri privati-particulari.
Nu avem nevoie de licenta de import. Noi nu importam, cumparam de peste drum, adica din UE.
Daca adun astfel 10 utilizatori de un anumit tip de munitie, putem primi 1000 de unitati de tipul respectiv.
Plata o facem separat sau unitar, pe ei nu ii intereseaza. La vama ne descurcam individual.
Recunosc, pare mai ciudat, dar este legal, perfect functional si cum pe seceta asta de 9mm rubber
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Va cred ce spuneti.nedumeritu wrote:Firma de la care am informatiile mi-a specificat clar, si pe email si prin viu grai, prin dierctorul de vanzari:
Dar aici este inadvertenta:
"...noi trimitem prin curieratul cu care avem contract, coletul in vama comanditarului.
Nu avem nevoie de licenta de import. Noi nu importam, cumparam de peste drum, adica din UE. ..."
Atata vreme cat unei persoane juridice ii este impusa o procedura, buna sau rea nu stiu, nu vorbim despre ea, dumneavoastra credeti ca persoanele fizice vor fi scutite de cheltuielile aferente? Am dubii ca ar fi asa simplu. In general, cum spuneati ..."Aia chiar stiu sa faca afaceri si vor sa ramana in piata."..., pot sa promita marea cu sarea, cand vezi factura proforma atunci sa te tii... . Exista transportatori autorizati pentru marfuri speciale dar asta nu inseamna ca sunt si ieftini.
Inca odata nu ma contrazic cu dumneavoastra dar ganditi-va logic, cumparati din afara de la un magazin oarecare, negociati un pret bun functie de cantitate, aveti facilitatea transportului asigurat s.a. ,credeti ca veti obtine un pret cu mult mai bun decat un importator mare care aduce direct de la fabrica si transportul este iar negociat functie de cantitate? credeti ca obtineti o diferenta atat de mare de pret?
Cu respect.
-
nedumeritu
Ei, aici intervind certitudinea, sunt in posesia unei facturi proforma si daca dau un OK la ea si le trimit documentele necesareradu.b wrote: Va cred ce spuneti.
Dar aici este inadvertenta:
...............................................................
Inca odata nu ma contrazic cu dumneavoastra dar ganditi-va logic, cumparati din afara de la un magazin oarecare, negociati un pret bun functie de cantitate, aveti facilitatea transportului asigurat s.a. ,credeti ca veti obtine un pret cu mult mai bun decat un importator mare care aduce direct de la fabrica si transportul este iar negociat functie de cantitate? credeti ca obtineti o diferenta atat de mare de pret?
Cu respect.
ei executa trimiterea efectiva. Este vorba de 1000 unitati 9mm rubber cu semtex. Factura proforma este exact in valoare de 338Euro.
O am in fata. Nu o platesc pentru ca nu am cum primi cantitatea respectiva. Deocamdata am gasit doar 3 doritori, fiecare cu dreptul sa isi
procure cate 100. Am rabdare si astept sa ne mai adunam. Daca nu, platesc integral si rog sa imi faca trimiterea doar pentru ce si cati avem acte.
CU siguranta asa ceva nu se poate face la nivel de importator cum este Arrow si chiar cum sunt cei de la UTI care au vandut deja si 40 de arme
de genul acesta si munitie tot nu au, dupa 9 luni de zile.
Retineti ca, de asemenea, nici eu nu vreau sa dau o tenta de disputa problemei si nici sa contrazic pe cineva.
Am actul in mana si astept.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else