problema

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

fulminator

problema

Post by fulminator »

Ok. Imi doresc foarte mult o arma, cu intentia de a o folosi in activitati distractive. Problema mea este ca am o situatie speciala, care imi ingreuneaza foarte mult obtinerea si pastrarea unui permis de portarma. Am incercat pe softpedia sa imi prezinte vreunul vreo arbaleta mare cat un tun si care nu este prevazuta de lege, sau cel putin e prevazuta dar nu costa permise sau notificari, dar, ca de obicei, e greu cand ai de-a face cu o categorie de oameni mai "dastepti" decat restul. Cineva mi-a zis ca nu exista asa ceva, in afara de sprayurile "nazale" si taserul. Dar pentru ca nu vreau asa ceva, apelez la ajutorul d-voastra si sper sa ma lamuriti.
fulminator

Re: problema

Post by fulminator »

banuiesc ca daca nu am primit vreun raspuns inseamna ca nu m-am facut inteligibil.

Vreau un puscoci mare cat toate zilele, puternic cat un tun, daca e posibil, si sa nu fiu nevoit sa fac vreun dosar sau o notificare.

E asta posibil? Are cineva habar de o scapare a legislaturii sau de o arma care este exclusa specificatiile ei?
dcrist

Post by dcrist »

fulminator wrote:banuiesc ca daca nu am primit vreun raspuns inseamna ca nu m-am facut inteligibil.

Vreau un puscoci mare cat toate zilele, puternic cat un tun, daca e posibil, si sa nu fiu nevoit sa fac vreun dosar sau o notificare.

E asta posibil? Are cineva habar de o scapare a legislaturii sau de o arma care este exclusa specificatiile ei?
Nu cred, posibil asta
DSC_0327.jpg
DSC_0327.jpg (125.9 KiB) Viewed 7559 times
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
fulminator

Post by fulminator »

gee, thanks. o sa vb cu mama care e tehnician CFR (inainte sa o disponibilizeze, bineinteles) si sa pun tunul pe linii. poate pica vreun personal de clasa a II-a, sau macar un marfar.
emy

Post by emy »

DACA NU POTI AVEA PERMIS...LEGAL NU POTI AVEA ARME.
mici sau mari armele sunt arme; este o lege si nu prea are scapari in acest domeniu
daca vrei ceva legal si totusi afirmi ca nu poti tine un permis in buzunar... atunci nu mai vb aici degeaba.
nimeni nu o sa-ti zica : "eu am pusca mare si ti-o dau gratis 10 zile !! gee..."
iti recomand pistoale pe gaz . sau "cu bilutze de plastic"- astea sunt si modele mari ;)
fulminator

Post by fulminator »

ok. deci legal nu poti avea o arma fara permis. dar in cazul armelor de tir ce se aude? daca smecheresc o adeverinta ca fac parte din Clubul de Tir, tot mai e nevoie de niscai acte?

P.S. daca o sa am permis portarma, cred ca o sa imi permit sa evit recomandarea ta, cea cu pistoalele cu gaz sau cu bile.
emy

Post by emy »

de ce nu poti sa-ti faci permis?
de ce vrei arma....mare ?
ce vrei sa faci cu arma?
este ceva dubios in ceea ce scrii - si probabil nu o sa mai primesti raspunsuri.
mai bine iti cumperi motoscuter.
fulminator

Post by fulminator »

1. de-aia
2. nu vreau neaparat mare... vreau mare in sensul cat se poate de puternica fara a avea nevoie de acte
3. reciteste a doua fraza din primul meu post
4. da, probabil
5. ai dreptate: unii oameni sunt mai periculosi la volan decat cu o arma in mana.
dcrist

Post by dcrist »

De aia o sa primesti si raspunsuri pe masura :twisted: la ce vrei tu, cea mai puternica arma este cea cu BB de airsoft, pe care o poti avea fara acte, cele mai bune costa de la citeva sute la mii de ron si seamana izbitor cu cele reale dar ai in vedere faptul ca daca tu o scoti pe a ta, celalalt sa scoata una pe glont si atunci ajungi la loc cu verdeata si multa liniste. :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
fulminator

Post by fulminator »

ce inseamna BB?

o, nu, gata, m-am lamurit. 1,4 jouli. mersi pt tot ajutorul acordat. I am off!
emy

Post by emy »

sa lasam baiatul in pace....poate sunt probleme reale care il impiedica sa detina un permis.
si aici ma refer la alte probleme decat cu capul.
daca tu ai discernamant;
nu vrei sa faci rau nimanui;
vrei doar sa te distrezi in curte doborand sticle de plastic,
eu sincer iti recomnad o arma airsoft - un dragunov - cea mai puternica arma airsoft.
citeam undeva ca rupe pielea - si asta la distanta mare.
avantaje: nu iti trebuie permis; poti sa tragi unde vrei cu ea;poti sa impusti si cainii vecinilor ;) legal
http://airsoftatlanta.blogspot.com/2005 ... chive.html
http://www.youtube.com/watch?v=J72d4wKw ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=k1SEkacW ... PL&index=5
sper sa-ti placa.
fulminator

Post by fulminator »

in sfarsit un raspuns concret! Da, imi place arma, se prezinta bine... m-am uitat peste ce mi-ai trimis. Daca te rog, sa revi cu niste date si cu linkuri de unde se poate cumpara. Mersi! :D

dcrist... nu cred ca m-ai inteles. eu nu vreau sa se ajunga acolo.
haiosu

Post by haiosu »

@ fulminator:daca nu vrei sa ajungi acolo, atunci nu te prezinti in fata atacatorului cu jucarii cum ar fi cele de airsoft sau replicile (pistoalele) cu gaz. iti iei ori rubber ori ceva serios. pentru astea insa trebe acte!
vrei pt distractie, atunci iei o replica de airsoft. grija si cu astea insa. chiar daca nu necesita acte, implica responsabilitate si atentie caci pot rani. si ranirea inca este pedepsita in romania, fie ca te referi la animale mici sau mari (si omul e un animal...ca doara no fi planta ori oarece pasare) pasari sau pesti sau alte fiinte vii :roll:
haiosu

Post by haiosu »

ps: da o cautare pe google dupa "airsoft", intra in discutii cu cei preocupati de asa ceva. te vor lamuri mult mai bine. vezi ca exista o multime de aemenea comunitati si unele sunt si inregistrate legal (asociatii, cluburi,etc). succes.
sassu

Post by sassu »

Fac parte dintr-o comunitate de airsoft de cativa ani buni si iau in serios acest sport , chiar in aceasta luna am participat impreuna cu o serie de ehipe din Bucuresti la cel mai mare eveniment de acest gen desfasurat in Suedia motiv pentru care trebuie sa intervin si sa precizez o serie de aspecte. In primul rand pentru achizitionarea unei replici de airsoft trebuie sa ai 18 ani alfel magazinele de de profil din tara nu iti vor vinde produse de acest gen. Mai mult nu incurajez indreptarea diverselor persoane care doresc arme sau replici de arme catre airsoft mai ales cand atitudinea este cea din posturile de mai sus. Deasemenea trebuie sa precizez ca aceste arme sunt destinate sportului si nu autoapararii si orice expunere in zone publice va conduce la confiscare politia fiind foarte sensibila in ceea ce priveste acest aspect fiind absolut interzisa utilizarea acestora impotriva persoanelor sau animalelor. Mai mult decat atat comunitatile de airsoft sunt si mai sensibile la incidente de acest gen motivat de faptul ca in prezent este inceputa procedura de recunoastere a airsoftu-lui ca sport iar o imagine negativa ar aduce restrictii in ceea ce priveste acest gen de echipament.
Post Reply