Una, doua, pe zi...

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Re: Una, doua, pe zi...

Post by nedumeritu »

Nu vorbeam de o revista de SF, vorbeam de o colectie SF, un fel de brosuri pe hartie higienica, o colectie de 1 LEU, atat costa exemplarul.
[Cu 35 de bani iti cumparai un pachet de lame de barbierit "ОΡÖЛ" - adica "oreol", un fel de vultur rusesc..., puteai lucra la modelism cu ele juma' de an].
Revenind la topic, se pare ca militianul cu arma scapata pe jos de beizadeaua lui, a ramas in gratiile Marilor Militieni ai neamului. A ramas cu
amenda aia si cam atat. Conditia clara a fost sa se lepede de fiu. Ala intra adanc acum, ca sa arate ei ce duri sunt. Si, culmea, de data asta
pe buna dreptate. Idiotul s-a jucat cu arma. Asa se face. By the book, NU EXISTA ARMA DESCARCATA!, TOATE TREBUIE TRATATE CA FIIND
INCARCATE!!!
Iar melitzianu' de ce naiba o avea incarcata?
Si daca nu, de ce avea acces baiatul la munitie?
Da' la arma?
Ce mai, balbaiala judiciara de rigoare in mai toate cazurile in care sunt implicate persoane cu statut mai aparte si familiile lor.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
geony

Post by geony »

Sunt citeva contradictii :
-La crima comisa cu arma letale faptasul este anchetat in stare de libertate-nu prezinta pericol social(nu poate decit ucide-prin scapare si riciseu)

-La ranirea cu arma neletala din parcul IOR posesorul pistolului cu bile (care i-a aparat pe cei doi de trul de pietre) este cercetat in stare de arest.
Dupa cum prevede legea este apsolut legal folosirea armei pentru a inlatura un pericol eminent chiar daca acesta este indreptat asupra altcuiva.
Cu alte cuvinte daca observi ca cineva este in pericol esti obligat legal si civic sa actionezi pentru a indeparta pericolul indreptat asupra acelei persoane ori grup de persoane, sens in care poti folosi arma letala ori neletala in functie de ce arma ai pe permis si de felul si gravitatea atacului.
EX. Daca cineva este jefuit folosindu-se cutit, poti trage la picioare chiar cu glont.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

@geony
Omule, unde te trezesti?!
Noi discutam aici despre legi si formularea lor.
Ceea ce prezinti tu ca inadvertenta sau contradictie este altceva.
Mai exact este factorul de pervertire a legii in momentul in care MILITIANUL "dreseaza" dosarul.
Ca sa nu mai spunem si despre restul masinariei justitiei.

Ori noi in Romania, nu avem nici o corelare intre legea si textul ei si spiritul ei si aplicarea ca atare.
Legea este doar patura sub care isi ascund mizeria deciziilor anapoda Onorabilii Manuitori ai Legii.
Tot vorbeam de clasici americani, Raymond Chandler, in "Ramas bun pe vecie" zice la un moment dat:
"ODATA CE AI INTRAT INTR-O SECTIE DE POLITIE, AI TRECUT DE PARTEA CEALALTA A LEGII".
Si aia cica ar fi mai democrati decat ... democratii.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
geony

Post by geony »

Inca unul care ne terfeleste imaginea si ne trage inapoi.
Pistolarul care şi-a mutilat iubita a fost arestat
6 Iulie 2009 | Articol semnat de Mihaela Barbu, Dan Bacan | | |
Bucureşteanul care în urmă cu patru zile şi-a împuşcat în ochi iubita cu un pistol cu bile de cauciuc a fost arestat. Constantin Stoica, de 32 de ani, continuă să susţină că gestul care a lăsat-o pe Roxana Lupu (28 de ani) fără un ochi a fost un accident.

Anchetatorii trebuie să stabilească, ajutaţi de experţii în balistică, dacă arma care a rănit-o pe Roxana Lupu s-a descărcat accidental. Agresorul, Constantin Stoica, a pretins că, în noaptea de joi spre vineri, el şi femeia care îi era iubită de peste zece ani se jucau în pat. Bărbatul i-ar fi acoperit tinerei faţa cu o pernă şi i-ar fi îndreptat, în joacă, arma spre cap. Pistolul, deţinut legal, s-ar fi descărcat, rănind-o pe Roxana. Expertiza va arăta dacă Stoica spune adevărul, deşi el e contrazis chiar de partenera lui.

Rudele afirmă că femeia de 28 de ani, consilier la Comisia Naţională de Prognoză, avea probleme cu iubitul ei şi că voia să rupă relaţia din pricina crizelor de gelozie. Decizia tinerei ar fi fost cea care l-ar fi împins pe Stoica să o împuşte. Pistolarul a fost arestat, sâmbătă, pentru 29 de zile.

Glonţul i-a perforat craniul

Roxana Lupu este internată, de vineri, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Medicii spun că femeia şi-a pierdut definitiv ochiul drept, iar glonţul i-a perforat şi cutia craniană. “Starea pacientei este destul de bună, dar va mai sta mult timp internată”, ne-a declarat, ieri, dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al spitalului
geony

Post by geony »

Unii imping inaintea(Emisiunea de la Realitatea + alte actiuni si petitii) altii inapoi : http://www.libertatea.ro/stire/pistolar ... 46321.html
geony

Post by geony »

Stirea a fost mediatizata puternic aparand Simbata 4.07.2009 in intervalul orar de maxima audienta orele 19-20
la PRO-TV si ANT-1 la stiri/observator, ANT 3, RealitaeaTV si preluata astazi 6.07.2009 de ziarul Libertatea si poate si de altele.

Parerea mea este ca in cazul de fata o parte de vina o poarta si psihologul care a eliberat "avizul psihologic" -inclus in setul de acte
cu care se solicita aprobarea de achizitionare arma.
Psihologul a tratat superficial problema sau asta a fost competenta lui, ca urmare ar trebui sa se ocupe de altceva care implica o
mai mica raspundere.

Iar faptul ca arma s-a descarcat accidental e alta GOGOASA.
Nu poti spune ca te jucai cu iubita avind glont pe teava(arma fusese armata in vederea executarii focului, piedica era dezactivata=altfel
chiar la actiunea tragaciului cuiul percutor n-ar fi avut ce percuta-nefiind glont pe teava )

Scuzati explicatiile babesti insa o fac pt. a intelege si cititorii care n-au inca arma, si care sa poata opta pt. a-si procura legal o arma
cu conditia respectarii instructiunilor de utilizare si legislatiei in vigoare- nici o arma nu se v-a descarca singura in mod aleator bagindu-i in belea(PUSCARIE)
Babanu

Post by Babanu »

in general eu stau cu glont pe teava si nu urmaresc sa execut neaparat foc, deci nu se poate spune ca asta probeaza intentia savarsirii faptei
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Babanu wrote:in general eu stau cu glont pe teava si nu urmaresc sa execut neaparat foc, deci nu se poate spune ca asta probeaza intentia savarsirii faptei
Absolut corect si normal in acelasi timp!
Arma este pentru autoaparare altfel foarte bine poti sa lasi incarcatorul acasa si sa dai o fuga cand ai nevoie :mrgreen:

Pe de alta parte, mentinerea armei ready for action este o dovada de commitment, de hotarare de a-ti apara viata si bunurile.

Revin la o chestiune mai veche, NU ARMA OMOARA!!!
Omul din spatele ei.
Si aici ii dau dreptate lui geony, profilul pshihologic a fost facut pe vreun kil de branza... :oops:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Mai fratilor, dar parca eu stiu din lege ca nu ai voie sa porti asupra ta sau sa ai arma incarcata(cu glont pe teava).Gresesc? Imi aduc aminte ca am vazut undeva in lege ca si portul armei se face in toc, neincarcata. Aici ma refer la..fara glont pe teava! Incarcatorul poate fi introdus in pistol fara a fi efectuata armarea,nu? :?
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Adrian_is wrote:Mai fratilor, dar parca eu stiu din lege ca nu ai voie sa porti asupra ta sau sa ai arma incarcata(cu glont pe teava).Gresesc? Imi aduc aminte ca am vazut undeva in lege ca si portul armei se face in toc, neincarcata. Aici ma refer la..fara glont pe teava! Incarcatorul poate fi introdus in pistol fara a fi efectuata armarea,nu? :?

Portul armelor neletale destinate pentru autoaparare
Art. 62. - (1) Persoanele prevazute la art. 58 alin. (1) au dreptul sa poarte asupra lor doar o singura arma neletala destinata pentru autoaparare, dintre cele procurate in mod legal.
(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoaparare, in urmatoarele conditii:
a) in locuri aglomerate, stadioane, sali de spectacol si adunari publice, precum si in alte locuri in care folosirea acestor arme este interzisa prin lege;
b) daca detinatorul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, produselor sau substantelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori in stare avansata de oboseala sau sufera de afectiuni temporare, de natura sa genereze o stare de pericol in conditiile in care poarta arma asupra sa.
c) neinsotite de documentul care atesta dreptul de port si folosire.

Atat spune legea despre PORTUL ARMELOR NELETALE. Celelalte prevederi depre care ne tot dam cu presupusul sunt aplicabile doar armelor letale.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

Adrian_is wrote:..fara glont pe teava!..........
Atentie ca te exprimi incorect...
Glontul este proiectilul ce pleaca din tubul cartus (la care de fapt faci referire)...
Ori in situatia de mai sus (si in celelalte aduse in discutie) se face referire la armele de autoaparare, cu bile de cauciuc...
Exprimarea corecta este: cu cartus pe teava (si mai corecta este :cartus in teava, dar cum nu e inventata de mine expresia, ramane "cartus pe teava")...

Cu stima,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

BARTHY 2 wrote:
Atat spune legea despre PORTUL ARMELOR NELETALE. Celelalte prevederi depre care ne tot dam cu presupusul sunt aplicabile doar armelor letale.
Celelalte detalii intervin doar in momentrul in care se instrumenteaza un caz... :mrgreen:
Si pot fi gasite in Normele Metodologice de aplicare ale Legii in discutie.
Si normele astea au caracter "intern". Si cu asta basta.

Si ca remember, ceea ce legea nu interzice in mod explicit ... se prea poate sa fie permis..., who the fu... ck knows.
Cert este ca legea chiar nu interzice portul armei de autoaparare cu glont pe/in teava.
Asa ca bine face Babanu ca procedeaza astfel.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
haiosu

Post by haiosu »

Adrian_is wrote:Mai fratilor, dar parca eu stiu din lege ca nu ai voie sa porti asupra ta sau sa ai arma incarcata(cu glont pe teava).Gresesc? Imi aduc aminte ca am vazut undeva in lege ca si portul armei se face in toc, neincarcata. Aici ma refer la..fara glont pe teava! Incarcatorul poate fi introdus in pistol fara a fi efectuata armarea,nu? :?
iti aduci tu aminte ceva... era vorba de armele de tir (aer comprimat) care PUTEAU fi purtate asupra ta doar daca erau neincarcate.
ceva de genul...
:mrgreen:
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Ati vazut, cine stie..... cunoaste!
Exact despre cazuri din acestea era vorba, cum este la armele de tir. NU te plimbi cu ea
prin targ cu glontz pe teava pe drum pana la Joitza!
Cum, nici pana la asezarea in standuri nu mergi cu arma de vanatoare decat cu ea frântă, pe antebratz. :mrgreen:
Altfel cazi cu ea pe burta si il impusti pe cel din fata "letal, din motive intercostale" :lol: cum zicea o domnishorica la PROTV...
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
niko77

Post by niko77 »

Portul armelor neletale destinate pentru autoaparare
Art. 62. - (1) Persoanele prevazute la art. 58 alin. (1) au dreptul sa poarte asupra lor doar o singura arma neletala destinata pentru autoaparare, dintre cele procurate in mod legal.

Atat spune legea despre PORTUL ARMELOR NELETALE. Celelalte prevederi depre care ne tot dam cu presupusul sunt aplicabile doar armelor letale.[/quote]

Deci combinatia de pistol cu gaz si pistol AC merge la purtator.Sa fiu mai explicit ...daca plec la munte am voie sa le duc cu mine pe amandoua din punct de vedere al legii?
Post Reply