Teava lisa sau opritoare ?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Re: Teava lisa sau opritoare ?

Post by nedumeritu »

sepuku wrote:-Preadumiritule'-la cz 83..mai,mai sa ma bata Domnul Viorel kand i.am zis ca stiu eu ca e munitie 9x22..Asa ka am lasat.o pe 9x19rubber ..dumireste.ma ! :) cat ku cat si cum de ar merge 9x19 pe fort,sau 9x22 pe 83 ..multumesc anticipat omnistientule :wink: ps: stiu ka ai simtul umorului !!!
Cred ca daca am vreo glanda care mai functioneaza, aia este a umorului.
Sa le luam pe rand:
CZ 83 rubber merge fix pe orice munitie in calbrul 9x22, cu mentiunea ca merge si cu ce este sub x22...
Diferenta apare la famila Fort care are camera cartusului modificata. Chiar daca si Fort-ul se construieste pe liniile
de productie cumparate de la CZ, ukranienii au un alt fel de a privi orizontul.
Astia se uita si la Est.
Ei fabrica pe camasile de cartus preluate cu linia de la fosta Libra [intre timp devenita Snail...] si fac rubber de la
9x22 in doua variante, cu pulbere neagra sau cu semtex. Le produc in doua locatii, la Fort, institut de cercetari al MI
dar si la o cooperativa, tot a MI unde fac linia Schmeisser si cu munitia AE 9mm cea, cu semtex.
Acum, unde este marea diferenta, Atat Schmeisser AE 901 sau cum s-o mai numi cat si linia Fort 12/14/17 au camera
astfel conceputa incat sa primeasca productia 9x23 de la Texkrim, de la rusi. Asta este pe pulbere neagra dar cu trei
sortimente, una pe la 35 Jouli, alta pe la 75 Jouli si alta undeva dincolo de 150 Jouli.
Acesta ar fi motivul pentru care la toata linia Fort rubber camera cartusului nu numai ca este mai lunga cu 1,1 mm dar
este si stratificata in doua inele concentrice din otel. Teava lisa si putin tronconica asigura o reincarcare sigura ajutata
evident si in situatiile in care se foloseste munitia cu forta mai mare.
Saptamana trecuta am vorbit cu directoarea de vanzari de la Snail si spunea ca au primit si ei proof certificate [un del de avizare de la CE/UE] pentru munitia de peste 100Jouli la 9mm rubber. Si este la 178Euro la 1000 de unitati.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Vin sa completez cu faptul ca 9x19 rubber nu este un must, chestiunea deriva din faptul ca in genere se produc arme din otel ca replici ale celor militare cunoscute. Si nu este economic sa tot modifici liniile de productie toata ziua. Asa ca nu se mai umbla la cote, se umbla doar la detaliile de tronconicitate a tevii si eventual la materialul tevii, tot otel, dar alte calitati.
Poti sa ii spui domnului V ca iti trimit sa ii duci cu prima ocazie un 9x22 de toata frumusetea fabricat in camasi de la Sellier Belot de cei de la Snail.
E chestie de moda, asa cum rusii pot indopa un Makarov cu 9x17 , 9x18 si alte chestii custom dar cu pulbere in nestire, cat arma suporta, ei o produc.
Trebuie avut in vedere ca productia se duce si in tari unde producerea munitiei in regim "home-made" este perfect legala.
Acum, ca oficial si in masa, o fabrica precum Snail nu produce altceva decat 9x19 rubber, asta este chestie de politica de marketing.
Eu cand le-am comandat 5000 pentru Forturi au si luat camasi special produse de la Sellier Belot.
Dar dl. V mai bine ar face sa aduca munitie la CZ-83 pe care le-a vandut ca din februarie a cam trecut o luna si jumatate de care vorbea...
Concluzia este ca, aproape ca si in industria PC, standardele exista doar pentru a da ceva de rontzait legislatiei, in rest totul este CUSTOM si la cerere.
Legea pietii - legea junglei.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
sepuku

Post by sepuku »

-multumesk frumos,asa stiam si eu,si asta e aportul forumului..m.a bagat in ceata omuletul ala spunandu.mi ca el crede ca 19x22rubber bagat pe 83-nu evakueaza tub cartusul,nu vad eu prea tare logika,dar o exista una. -Ei or sa aduka pt 83 9x19rubber,in rest D.zeu cu mila,o sa vedem..uuff,legile astea..// unii cred si altii-stiu !/..dk nu glock,atunci ce ?! O kobra,1shadow.. :wink:
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

Daca tot sunteti la teste....A folosit cineva poligonul subteran al lu' nea Tibi Urdareanu???
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
sepuku

Post by sepuku »

-Cata,stii tu-gusturile nu se discuta,pot doar in nume personal sa afirm cu convingere ka mie mi.a plakut,l.am vazut in aceasta dimineata lasandu.mi o impresie pozitiva-o mie de vorbe,1leu nu fac,sa nu para ca fac lobby',mergi sa vada okiu'tau:)..e totusi1pik kam ingust,avand doar 3linii../seamana ku poligoanele de dincolo'private :wink:
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
sassu

Post by sassu »

Fara sa fiu considerat carcotas as vrea sa vad si eu macar o teava de Record Cop deformata pentru ca e curios ca un material de duritatea tevii sa se deformeze de la presiunea exercitata de o bila de cauciuc in conditiile in care bila are cale libera in fata . Eu personal am tras cu acest model peste 300 cartuse si am constatat doar bocaje nimic altceva.Astept poze pentru ca este f. usor sa sa facem afirmatii nesustinute.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sassu wrote:Fara sa fiu considerat carcotas as vrea sa vad si eu macar o teava de Record Cop deformata pentru ca e curios ca un material de duritatea tevii sa se deformeze de la presiunea exercitata de o bila de cauciuc in conditiile in care bila are cale libera in fata . Eu personal am tras cu acest model peste 300 cartuse si am constatat doar bocaje nimic altceva.Astept poze pentru ca este f. usor sa sa facem afirmatii nesustinute.
Spre deosebire de tine, eu vreau sa fiu carcotas si sa incerc sa explic faptul ca, teava NU este deformata [indiferent de "duritatea" ei :shock: ] de
amarata aia de bila de cauciuc.
Bila in discutie nu face altceva decat sa infunde teava in calea amaratelor alora de gaze.
Ei bine, spre ... nedumerirea mea unanima va anunt oficial ca tocma gazele in discutie sunt cele ce deformeaza teava aia "dura".
Ca sa vezi, tocma gazele alea, asa moi cum sunt ele.
Acum, serios vorbind, nici gazele nu sunt cele ce deformeaza.
Detenta, viteza cu care gazele sunt formate de arderea materiei folosite ca exploziv.
Iata un link unde, cu rabdare, iti gasesti si "lumina okilor", usor crapata... :?
Asa este viata, se intampla si la locotive, d'apoi la zamakurile armate cu fibra de guma ... de mestecat ce le importa ai nostri.
Iata aici
Pentru consolare, am pus si un fond muzical adecvat.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply