Detinere 2 arme cu gaze

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
sckhreech

Detinere 2 arme cu gaze

Post by sckhreech »

Salut ,

Am si eu 2 intrebari.
Prima: am deja un revolver cu gaze Rohm RG89 , cal. 9mm si vreau sa imi mai cumpar un pistol carpati. Vreau sa stiu daca pot detine aceste 2 arme in acelasi timp. A 2-a intrebare este : care sunt pasii de urmat ca vanzator si cumparator pentru a cumpara pistolul carpati pe care il are un prieten de-al meu , care il are trecut in permis port arma deoarece el a cumparat-o inainte sa fie cu certificate de detinator.
Multumesc mult.
Rohm RG89 .380
BARTHY 2

Re: Detinere 2 arme cu gaze

Post by BARTHY 2 »

sckhreech wrote:Salut ,

Am si eu 2 intrebari.
Prima: am deja un revolver cu gaze Rohm RG89 , cal. 9mm si vreau sa imi mai cumpar un pistol carpati. Vreau sa stiu daca pot detine aceste 2 arme in acelasi timp. A 2-a intrebare este : care sunt pasii de urmat ca vanzator si cumparator pentru a cumpara pistolul carpati pe care il are un prieten de-al meu , care il are trecut in permis port arma deoarece el a cumparat-o inainte sa fie cu certificate de detinator.
Multumesc mult.
Salut !

Am sa incerc sa-ti raspund eu.
1. Armele cu gaze fiind supuse doar notificarii pot fi detinute in numar nelimitat si cu cate 100 de cartuse fiecare.
2. Ca sa cumperi pistolul prietenului tau trebuie sa :
- obtii un certificat de cazier judiciar de la sectia ta de politie ( cu bulletinul in original, timbru fiscal de 1 leu si daca vrei la urgenta, chitanta de 10 lei de la trezoreria de sector );
- cu buletinul ( copie+ original ) si cazierul mergi la AEST, completezi notificarea si astepti cca. 3 zile pana iti elibereaza Dovada Notificarii.
- cu acest din urma act, cu banii si cu prietenul tau mergi la un armurier autorizat care va intocmeste actele de vanzare cumparare; vedeti ca munca armurierului intermediar trebuie platita.
- dupa efectuarea tranzactiei, atat tu cat si prietenul, mergeti la AEST ( obligatoriu in termen de 5 zile ) cu pistolul si cu actele fiecaruia, unde politistul va radia arma din permisul prietenului si o va inregistra in certificatul tau.

Sper ca am fost de folos.

Bafta !!!
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
haiosu

Post by haiosu »

sckhreech wrote:Salut ,

Am si eu 2 intrebari.
Multumesc mult.
mai vino si tu prin poligon...si poate ca aveai deja raspunsurile :wink:
mai traiesti?!?
sckhreech

Post by sckhreech »

Sarumana pt. raspunsuri.
As veni cu toata placerea in poligon ....chiar m-as muta acolo...dar din pacate am 2 joburi si asta imi lasa foarte putin timp liber sa am grija de hobbyurile mele :(. Dar incerc cu prima ocazie sa ajung......in sperantaca voi fii liber.
P.S. Aveti idee vreun armurier care sa accepte sa faca actele si cam cat ar costa?
Multumesc mult inca odata. :D
Rohm RG89 .380
sckhreech

Post by sckhreech »

o sa ma pun maine pe telefoane sa vedem ce si cum. Stiti cumva care este programul la Arme si munitii...si daca inca mia sunn in cladirea aia de pe Victoriei, ca nu ma mai iau dupa informatiile de pe siteurile romanesti de stat , sunt fript deja :))
Rohm RG89 .380
haiosu

Post by haiosu »

martea si joia. tot in cladirea aia, dar intrarea nu se mai face prin str.eforie (aia in panta) ci pe la poarta auto de langa magazinul victoria
sckhreech

Post by sckhreech »

multumesc pt raspuns :D
Rohm RG89 .380
Post Reply