Se poate aborda problema si din alt unghi.catalin_suzeanu wrote:Se pare ca usor-usor imi pierd definitiv increderea in armele cu bila de cauciuc. Unde pana acum consideram ca si arma cu gaz poate sa descurajeze un potential agresor, se pare ca prezentul sumbru dovedeste cu totul si cu totul altceva: e vremea schimbarilor in favoarea cetateanului de rand, schimbari cel putin la nivelul legii 295... Sunt sigur ca marea majoritate a luat la cunostinta de cazul omului de afaceri din Timisoara care a fost gasit ucis in propria-i locuinta. Ce e ingrijorator e faptul ca omul avea un pistol cu bila de cauciuc. Nu stiu la ora asta daca a reusit sa-l foloseasca, insa, in fata unor infractori hotarati, care risca totul pentru un jaf, o astfel de arma are efect minim...
Daca in urma acestui caz si a celor care au mai fost si...din pacate, a celor care or sa mai vina, autoritatile or sa gaseasca o formula prin care, macar in propria locuinta, cetateanul de rand sa aiba dreptul la arma de aparare cu glont, atunci sunt convins ca nemernici ca cei din reportajul de mai jos se vor gandi de 10 ori inainte sa intre intr-o locuinta...
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... n-gat.html
Cu stima,
Cata
Nu intodeauna dotarea unei armate sau a unui luptator face diferenta in cazul unui conflict.
Pe urma, personal, in urma reportajului vag, nu am date sa ma pot pronunta.
Cati atacatori au fost?
S-a facut uz de arma?
Sunt multi factori si multe de lamurit. Probabil numai un om situat la nivelul cunostintelor
in domeniu pe undeva pe langa dl. Butoi ar putea sa emita ipoteze plauzibile.
Pana una alta, personal am vazut filme de la testari reale.
Oameni hotarati, antrenati, bine imbracati, au fost convinsi de un incarcator de
CZ 75 Rubber sa se aseze jos si sa se mai gandeasca in vrfeme ce cautau sa prinda ceva aer
in plamani. Luasera fiecare dintre respectivii intre 9 si 12 bile trase de la 9 metri in vreme ce se
apropiau. Pe la 3 metri se asezau jos si cereau time-out.
Si nu era munitie speciala, simplul AE 9mm rubber cu semtex de la Libra [actualmente Snail].
Cat depre gaz, folosirea nemaipomenitei munitii CS sau cea cu gaze paralizante este ceva hazardat.
S-a demonstrat practic in poligonul-laborator, acelasi de mai sus, ca munitia pe baza de piper
este de departe cea mai eficace atat asupra omului cat si asupra animalelor, indiferent de hotararea,
determinarea sau "antrenamentul" respectivului atacator.
Desigur, recomand ca si tine, o arma scurta, pe glont ca solutie ideala dar pana atunci, pentru unii
va ramane in continuare un deziderat de neatins. Noi care suntem norocosi si avem ceva pe glont nu vom avea puterea
de empatie sa ii intelegem pe deplin.