ij 18 mn 30.06
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
cristian
ij 18 mn 30.06
asa dori mai mute informati despre aceasta arma. daca se poate de la cineva care a avut ocazia sa o foloseasca.(cum se comporta la socuri, vibratii, intemperii, care este precizia focului la distante de 350-400 m etc.). va multumesc.
Cu riscul de a fi considerat partinitor sau subiectiv va raspund tot eu, pentru ca vad ca posesorii de astfel de arme nu o fac (probabil ca nu citesc forumul).
Depre o arma care costa atat cat costa (in ciuda faptului ca dragutul de stat roman percepe accize 50% la import), despre o arma pe care noi o vindem f.f.bine iar la service in garantie sau dupa garantie nu vine aproape nimic la reparat, va pot spune nu ca este buna, e exceptionala!
Cat despre precizie la 350 - 400 m, ma indoiesc ca cineva va poate raspunde foarte corect. La o astfel de analiza trebuie tinut cont de erorile de ochire, de caderea proiectilului (care e foarte mare la 400m), de aprecierea corecta a distantei (orice greseala de apreciere poate genera abateri mari in plan vertical), de tipul si masa proiectilului, de marca munitiei.
Majoritatea utilizatorilor de carabine trag majoritatea focurilor la distante mai mici de 200m, iar la cal.30-06 vanatul ar trebui sa fie suficient de mare ca sa nu puna probleme.
Marius Cocarla
Depre o arma care costa atat cat costa (in ciuda faptului ca dragutul de stat roman percepe accize 50% la import), despre o arma pe care noi o vindem f.f.bine iar la service in garantie sau dupa garantie nu vine aproape nimic la reparat, va pot spune nu ca este buna, e exceptionala!
Cat despre precizie la 350 - 400 m, ma indoiesc ca cineva va poate raspunde foarte corect. La o astfel de analiza trebuie tinut cont de erorile de ochire, de caderea proiectilului (care e foarte mare la 400m), de aprecierea corecta a distantei (orice greseala de apreciere poate genera abateri mari in plan vertical), de tipul si masa proiectilului, de marca munitiei.
Majoritatea utilizatorilor de carabine trag majoritatea focurilor la distante mai mici de 200m, iar la cal.30-06 vanatul ar trebui sa fie suficient de mare ca sa nu puna probleme.
Marius Cocarla
-
florin
La carabinele basculante, dezavantajul este ca distanta intre focuri este mare, de aceea nu se prea folosesc la vanatul periculos (mistret), se folosesc in general la panda la caprior. Calibrul recomandat pentru vanarea capriorului este 22 (5.6mm), deci ... Cat despre tirul la distante mari (peste 200m) gasesti date balistice in catalogul cartuselor, dar tirul la astfel de distante nu este recomandat.
-
xxxx
Pentru orice tip de carabina, in special pentru calibrele mai mari de 6,5mm, nu va recomand lunete Norconia din gama SPORT (celelalte sunt ok). Va sfatuiesc sa va alegeti Bushnell.
Din pacate nu avem sisteme de prindere a lunetelor pt. IJ 18, din cauza ca sunt prea scumpe. Am avut in trecut, dar nu am prea avut succes cu ele.
Marius
Din pacate nu avem sisteme de prindere a lunetelor pt. IJ 18, din cauza ca sunt prea scumpe. Am avut in trecut, dar nu am prea avut succes cu ele.
Marius
-
xxxx
1.Am avut o carabina cal. .222Rem, pe care aveam o luneta Norconia 3-9X40 sport. Nu am avut nici o problema. In schimb am un amic cu un dublu expres 9,3x74 la care acelasi tip de luneta si-a deteriorat reticolul de la primele focuri de reglaj. Cele Sport nu sunt concepute pentru a rezista reculului calibrelor mari. De aceea recomand pt. vanatoare celelalte lunete (nu cele din gama SPORT).
2.Sistemul de prindere de care vorbim era cel de la mixta ZH si costa vreo 3 mil.
3.Da, luneta pt. vanatore din lista e ok.
Marius
2.Sistemul de prindere de care vorbim era cel de la mixta ZH si costa vreo 3 mil.
3.Da, luneta pt. vanatore din lista e ok.
Marius
Va rog sa vizitati www.bushnell.com, apoi intrati la riflescopes, identificati seria Sportsman, codurile numerice corespund cu cele de pe site-ul nostru, si daca va permiteti d.p.d.v. financiar, alegeti o clasa superioara. Daca nu va permiteti, chiar si acestea sunt ok, sau cel putin Bushnell asa le recomanda. Iata ce scrie pe site-ul lor despre ele:
"A good scope increases your odds of success. By the same token, increasing success doesn’t necessarily have to decrease your savings account. Case in point, the Sportsman& series. This is the ideal scope for those who want Bushnell& quality, while staying within a budget. With an impressive list of features, the Sportsman scope is designed to endure. And the price tag? Let's just say the scope isn't the only thing that looks good."
Marius Cocarla
"A good scope increases your odds of success. By the same token, increasing success doesn’t necessarily have to decrease your savings account. Case in point, the Sportsman& series. This is the ideal scope for those who want Bushnell& quality, while staying within a budget. With an impressive list of features, the Sportsman scope is designed to endure. And the price tag? Let's just say the scope isn't the only thing that looks good."
Marius Cocarla
-
cristi
Dvs. ati cumpara o arma probata de alti clienti?cristi wrote:exista posibilitatea unei probe inainte de a cumpara aceasta arma de la firma dumneavoastra?
Poate ca da, nu stiu. Stiu insa ca majoritatea vanatorilor care cumpara o arma noua, au pretentia ca ea sa fie intr-adevar noua.
Datorita imposibilitatii de a avea la fiecare magazin arme de proba, dar si datorita complicatiilor legale referitoare la aceste eventuale probe, imi pare rau, nu oferim posibilitatea de a proba armele, ci doar garantie si service post garantie.
Marius Cocarla