RG89s
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
RG89s
http://www.youtube.com/watch?v=oit3jM_UNys&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=WYulGQOoQTw
nici din astea nu aduceti domnule radu?
http://www.youtube.com/watch?v=WYulGQOoQTw
nici din astea nu aduceti domnule radu?
multumesc.. dar nu doresc ME 38.
am intrebat daca aduceti sau daca nu aduceti.... simplu
stiu ca este varianta pe gaz.....am mai sugerat ceva mai mic rg 59.pt dame
fort,baikal,samd nu aduceti pt. ca e greu si scump de la ucraineni/rusi.
de la turci....mergem la bulgari.
e greu si cu Rohm...nu sunteti importatori de RG?
am intrebat daca aduceti sau daca nu aduceti.... simplu
stiu ca este varianta pe gaz.....am mai sugerat ceva mai mic rg 59.pt dame
fort,baikal,samd nu aduceti pt. ca e greu si scump de la ucraineni/rusi.
de la turci....mergem la bulgari.
e greu si cu Rohm...nu sunteti importatori de RG?
-
Safe&Sound
Re: RG89s
Categoria F: arme scurte (pistol sau revolver) confectionate special pentru a imprastia gaze nocive, iritante sau de neutralizare. Aici se inscrie si arma pe care vrei sa o cumperi. Ai nevoie de o Dovada a Notificarii pe care o obtii de la SAEST-ul local (Serviciul Arme Explizivi si Substante Toxice), la Politia Capitalei pentru Bucuresti sau Politia Judeteana pentru privincie. Cand mergi la SAEST sa ai cu tine un certificat de cazier (nu mai vechi de 6 luni) si cartea de identitate si o copie a acesteia. Completezi o cerere la ei la SAEST si in vreo 3 zile primesti dovada de care vorbeam mai sus.tibilosu wrote:Buna ziua.
Doresc sa pun o intrebare si doresc sa va multumesc anticipat pentru ajutor.
Daca cumpar un RG89s din alta tara si pe factura scrie ca este pe gaz ?
Care este statutul armei ?
Va salut cu respect.
Atentie daca intentionezi sa cumperi din strainatate sa fii sigur ca stii exact legislatia locala. Sunt state in care risti sa ti se confiste arma chiar daca ai drept legal de a detine, asadar, intereseaza-te bine inainte sa faci acest demers.
Succese!
Razvan
salut !tibilosu wrote:Buna seara.
Multumesc Razvan pentru promtitudine. Asta stiam. Pe mine
ma intereseaza altceva. RG89s este varianta pe bila. In acte
scrie ca este pe gaz. Ce se intimpla mai departe ?
Va salut cu respect.
slabe sanse sa-i pacalesti pe cei de la AEST in privinta asta. tevile de bila se difera mult de cele cu gaz si mai mult ca sigur vei avea probleme. te vor pune sa-si faci documentatia pentru permis sau mai rau sa-ti puna-n carca alte alea. am vazut ca tipul asta de revolver se comercializeaza mai mult prin ungaria si daca de acolo vrei sa ti-l cumperi stai foarte serios de vorba cu cei de la ambasada sau consulat inainte sa pleci la cumparaturi. e posibil sa ramai si fara arma si fara bani.
bafta !
RG 89 se fabrica in ambele variante, normal ar fi sa scrie ca e pe gaz pe factura daca e pe gaz, sitibilosu wrote:Buna seara.
Va salut cu respect.
rubber daca e pe bila de cauciuc. Daca mergeti la AEST cu arma si cu factura in care scrie ca e pe gaz
probabil o vor inregistra in certificatul de detinator, ca arma pe gaz dar nu cred ca merita riscul
sa ramaneti cu ea in brate fiindca s-a prins functionarul de la politie ca ea poate trage cu bile de cauciuc.
Un RG 89 pe gaz se gaseste inca la Arrow-ul de langa Gara de N, este nichelat si este la pretul vechi,
la vreo 760 de lei. Cu ala sigur nu vor fi probleme la inregistrare.
Daca vreti o arma pu bile de cauciuc e bine sa scrie in factura ca trage cu bila de cauciuc, daca scrie
gaz si se inregistreaza ca atare nu va putea fi folosit pentru autoaparare decat pe gaz si e pacat...
-
Safe&Sound
Imi cer scuze ca am comentat fara sa cunosc bine arma respectiva, nu stiam ca exista in ambele variante atat cu cartuse cu gaz cat si cu bila de cauciuc. Eu am intampinat rezistenta din partea celor de la SAEST Bucuresti cand am vrut sa cumpar un Ekol Viper 2.5'' cal. 9mmR din Bulgaria, tara in care doar armele cu cartuse cu gaz se vand ''la liber'' si unde revolverul acesta e considerat a fi arma cu cartuse cu gaz, asa scrie si pe factura. Cei de la SAEST mi-au spus ca nu pot cumpara arma respectiva in baza dovezii de notificare, nu au motivat in nici un fel doar ca m-au facut sa inteleg ca ei nu mi-o inregistreaza ca arma din categoria F desi in Romania exista chiar in acest moment multe astfel de arme detinute legal, in baza notificarii ca arme din categoria F. Sfatul meu este sa incerci sa vorbesti cu cei de la SAEST inainte sa cumperi, poate ai noroc si gasesti un functionar acolo dispus sa iti explice. Din pacate in absenta unor omologari nationale a armelor importate decizia ramane la latitudinea ''organului''. Si asta e un abuz care din nefericire se intampla fara sa poti face ceva.tibilosu wrote:Buna seara.
Va salut cu respect.
Last edited by Safe&Sound on Mon Feb 16, 2009 12:26 am, edited 1 time in total.
Si eu cred ca e cea mai buna idee.Safe&Sound wrote: Sfatul meu este sa incerci sa vorbesti cu cei de la SAEST inainte sa cumperi, poate ai noric si gasesti un functionar acolo dispus sa iti explice.
RG89S este varianta pe bila, iar RG 89N cea pe gaz. Pe site-ul http://www.roehm-rg.de/ nu
apare decat cel pe gaz, la arme cu bila de cauciuc nefiind pe site decat Mauserul si RG88.
Salut .
Nici prin cap nu imi trece sa-i pacalesc pe cei de la AEST, din contra.
Problema este ca in momentul care cumpar arma, in acte se scrie ca
este pentru gaz. Eu doresc sa o inregistrez , daca se poate , arma
cu bile. Dar daca nu se poate ............ asta este . Probleme nu vreau.
Va salut cu respect.
Nici prin cap nu imi trece sa-i pacalesc pe cei de la AEST, din contra.
Problema este ca in momentul care cumpar arma, in acte se scrie ca
este pentru gaz. Eu doresc sa o inregistrez , daca se poate , arma
cu bile. Dar daca nu se poate ............ asta este . Probleme nu vreau.
Va salut cu respect.