Traim intr-o tara condusa de idioti si avem si noi o parte din vina ca ii lasam sa ne conduca, dar cum fiecare tara are conducatorii pe care ii merita asta e.violiv wrote:Intamplare nefericita si foarte-foarte reala, undeva tot pe intinderea patriei noastre: un tanar pasionat intra in tara posedand o frumoasa arma de air-soft achizitionata proaspat de dincolo de granita. Politia de frontiera sare pe el cu vajnica vigilenta, confisca tot si intocmeste dosar penal - arma, granita, acte lipsa, etc. Procurorul cere expertiza si rezultatul expertizei constata, pe buna dreptate, ca arma foloseste pentru functionare "aer sau alt gaz comprimat". Ca urmare procurorul o incadreaza la AC si ajunge cu baiatul in instanta cu acuzatii de incalcare a regimului armelor si trafic calificat de arme. Fiind evidenta chiar si pentru judecator apartenenta armei la categoria "jucarii", o sentinta favorabila impricinatului este imposibila pentru ca nu s-a gasit suportul legal. Nicaieri in legile noastre nu apare aceasta categorie de arme, nu este explicata, nu exista limite de energie sau de alta natura care sa le deosebeasca de AC-uri. Functioneaza cu aer comprimat si arunca proiectile, fie ele de plastic, cauciuc sau metal = AC dupa legea noastra. Asadar, o mica vizita in camarutele cu gratii pentru posesorii fara permis. Aviz amatorilor si posesorilor: s-a intamplat si se poate repeta oricand in tarisoara noastra numa pentru ca asa-i legea.
ULTIMA ORA - ::: legislatie si norme de aplicare :::
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
In traducere libera - MU...IE romania, cu legislatia si legiuitorii ei cu tot !!!

Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
Va voi povesti o intamplare a unui tovaras de pe forum.
Acesta a depus o cerere de felul urmator:
"Ma numesc ....,detin cu permis de arma tip B doua pistoale cu bila de cauciuc Walther PP si Fort 17 si doua arme cu aer comprimat toate din categoria E si doresc sa-mi precizati:
1/daca legea armelor si munitiilor recent modificata imi mai permite sa detin toate aceste arme
2/daca nu imi mai permite sa le detin pe toate 4 va rog sa-mi precizati avand in vedere faptul ca avand statut de colectionar de arme (membru al ANCA) pot trece o parte din arme cu statut de arme de colectie mai ales ca au o valoare sentimentala personala deosebita si le pot inscrie potrivit articolelor 2(punctul1.11),art 14 (alin 4),art.25(alin 2),art 26(alin 1) din lege cu acest statut de arme de colectie.
Va multumesc. ......"
Raspunsul primit:
" R O M Â N I A NESECRET
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR Ex unic
Bucureşti
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE Nr. ........
DIRECŢIA ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE TOXICE
În referire la solicitarea dumneavoastră vă aducem la cunoştinţă următoarele:
Prin O.U.G. nr. 26/2008 a fost instituită o nouă categorie de arme, respectiv aceea a armelor neletale supuse autorizării din care fac parte armele cu aer comprimat şi armele confecţionate special pentru a arunca proiectile din cauciuc.
Întrucât cantitatea de arme pentru care se poate acorda autorizaţie de procurare nu a fost reglementată de actul normativ menţionat, prin art. I, pct. 1 din Legea nr. 268/2008 privind aprobarea O.U.G. nr. 26/2008, a fost introdusă prevederea expresă care restricţionează numărul de arme din categoria E ce pot fi procurate indiferent de scopul, deţinere respectiv al portului şi folosirii la „cel mult două arme”.
În acest context dumneavoastră puteţi deţine maxim două arme indiferent dacă acestea sunt destinate portului şi folosirii sau colecţiei, iar termenul limită pentru înstrăinarea celorlalte arme este 14.05.2009.
Cu stimă,
D I R E C T O R
......."
Deci, desi le-ati achizitionat perfect legal la o data anterioara,
noua modificare va OBLIGA:
sa scapati de ele, in pierdere, evident,
sa va donati casa ca matusa Tamara,
sa faceti public contul bancar si codul PIN,
sa puneti la dispozitia tertilor sotia, amanta etc., dupa caz.
Iubesc tara asta, cu tot ce si cine e in ea !!!

Acesta a depus o cerere de felul urmator:
"Ma numesc ....,detin cu permis de arma tip B doua pistoale cu bila de cauciuc Walther PP si Fort 17 si doua arme cu aer comprimat toate din categoria E si doresc sa-mi precizati:
1/daca legea armelor si munitiilor recent modificata imi mai permite sa detin toate aceste arme
2/daca nu imi mai permite sa le detin pe toate 4 va rog sa-mi precizati avand in vedere faptul ca avand statut de colectionar de arme (membru al ANCA) pot trece o parte din arme cu statut de arme de colectie mai ales ca au o valoare sentimentala personala deosebita si le pot inscrie potrivit articolelor 2(punctul1.11),art 14 (alin 4),art.25(alin 2),art 26(alin 1) din lege cu acest statut de arme de colectie.
Va multumesc. ......"
Raspunsul primit:
" R O M Â N I A NESECRET
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR Ex unic
Bucureşti
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE Nr. ........
DIRECŢIA ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE TOXICE
În referire la solicitarea dumneavoastră vă aducem la cunoştinţă următoarele:
Prin O.U.G. nr. 26/2008 a fost instituită o nouă categorie de arme, respectiv aceea a armelor neletale supuse autorizării din care fac parte armele cu aer comprimat şi armele confecţionate special pentru a arunca proiectile din cauciuc.
Întrucât cantitatea de arme pentru care se poate acorda autorizaţie de procurare nu a fost reglementată de actul normativ menţionat, prin art. I, pct. 1 din Legea nr. 268/2008 privind aprobarea O.U.G. nr. 26/2008, a fost introdusă prevederea expresă care restricţionează numărul de arme din categoria E ce pot fi procurate indiferent de scopul, deţinere respectiv al portului şi folosirii la „cel mult două arme”.
În acest context dumneavoastră puteţi deţine maxim două arme indiferent dacă acestea sunt destinate portului şi folosirii sau colecţiei, iar termenul limită pentru înstrăinarea celorlalte arme este 14.05.2009.
Cu stimă,
D I R E C T O R
......."
Deci, desi le-ati achizitionat perfect legal la o data anterioara,
noua modificare va OBLIGA:
sa scapati de ele, in pierdere, evident,
sa va donati casa ca matusa Tamara,
sa faceti public contul bancar si codul PIN,
sa puneti la dispozitia tertilor sotia, amanta etc., dupa caz.
Iubesc tara asta, cu tot ce si cine e in ea !!!
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
-
nedumeritu
Probabil. Detalii de ce si cum?nedumeritu wrote:Wrong Step.
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
Sper ca nu le-a dat.
In anexa scrie ca armele din categoria E pot fi arme de colectie asa ca le duci adeverinta de membru ANCA si o chitanta de la trezorerie in valoare de 20 lei (taxa permis tip A) si sa faca bine sa ti le treaca in permisul tip A. Daca nu, exista contenciosul.
In anexa scrie ca armele din categoria E pot fi arme de colectie asa ca le duci adeverinta de membru ANCA si o chitanta de la trezorerie in valoare de 20 lei (taxa permis tip A) si sa faca bine sa ti le treaca in permisul tip A. Daca nu, exista contenciosul.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
-
nedumeritu
@EmanuelBill wrote:Sper ca nu le-a dat.
Ai vazut?
Cine stie cunoaste!
Oricand poti sa gasesti si calea aceasta.
Era ideal sa o fi facut inainte. Dar nici acum nu este tarziu.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Pai hai sa o lamurim totusi cate arme neletale ai voie sa detii ca si colectionar:Bill wrote:Sper ca nu le-a dat.
Militia raspunde ca:
"În acest context dumneavoastră puteţi deţine maxim două arme indiferent dacă acestea sunt destinate portului şi folosirii sau colecţiei, iar termenul limită pentru înstrăinarea celorlalte arme este 14.05.2009. "
deci daca eu am 4 arme inteleg ca trebuie sa ma scap de 2 arme, deoarece nici colectionarii nu pot detine mai mult de 2 arme.
Ce ne facem cu armele in plus ? ca de vandut nu le vom vinde.
Eu deja am dat anunt de vanzare dar - ATENTIE - din cauza ca sunt inregistrate la militie nu le cumpara nimeni, daca erau neinregistrate vindeam vre-o 5 pistoale pana acum.
Parerea mea este ca actuala Lege nu face decat sa inarmeze pe cei care oricum ai doare in cot de Politie si Legi, deoarece vor fi din ce in ce mai putin detinatori legali de arme si tot mai multe posibile victime pentru infractori si sunt foarte serios cind afirm acest lucru.
L.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
-
nedumeritu
AM oarecare dubii.
Chiar lunad in calcul ca se foloseste puterea de calcul a unui
mili-TZIAN
este greu de conceput o ... COLECTIE de 2 arme...

In mod cert exista undeva pe tot canalul o distorsionare sau o interpretare
partinica a legii sau a normativelor de aplicare a ei.
Oricum asa ceva este complet aiurea.
Chiar lunad in calcul ca se foloseste puterea de calcul a unui
mili-TZIAN
este greu de conceput o ... COLECTIE de 2 arme...
In mod cert exista undeva pe tot canalul o distorsionare sau o interpretare
partinica a legii sau a normativelor de aplicare a ei.
Oricum asa ceva este complet aiurea.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Si eu caut tocmai o astfel de posibilitate deoarece nu doresc sa ajung in final sa declar armele pierdute ... de "donat" Statului Roman nici prin cap nu-mi trece.
p.s.
Tocmai am vazut la tv o disputa legislativa in care cineva sugera ca exista posibilitatea ca orice cetatean al Ro care se simte lezat de o OG poate cere judecatoriei suspendarea acesteia pana la stabilirea unei hotarari judecatoresti definitive - in acest caz eu imi vad lezat dreptul de proprietate asupra unui bun legal dobandit - ... mi se pare cam ciudat sa existe aceasta posibilitate si sa nu se fi auzit in masa mai ales la cate porcarii s-au votat.
Este vre-un jurist printre noi sa ne lumineze ?
p.s.
Tocmai am vazut la tv o disputa legislativa in care cineva sugera ca exista posibilitatea ca orice cetatean al Ro care se simte lezat de o OG poate cere judecatoriei suspendarea acesteia pana la stabilirea unei hotarari judecatoresti definitive - in acest caz eu imi vad lezat dreptul de proprietate asupra unui bun legal dobandit - ... mi se pare cam ciudat sa existe aceasta posibilitate si sa nu se fi auzit in masa mai ales la cate porcarii s-au votat.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Dreptul la proprietate legal dobandita, care, sanchi, cica e GARANTAT de Constitutie.Luciano wrote: ...
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
@ Emanuel
Dreptul la proprietete e garantat dar uite ce zice art.53 din Constitutie:
ARTICOLUL 53
(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.
Dupa mine Legea 268/2008 e constitutionala si nu cred ca se mai poate face mare lucru in privinta asta.
Dreptul la proprietete e garantat dar uite ce zice art.53 din Constitutie:
ARTICOLUL 53
(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.
Dupa mine Legea 268/2008 e constitutionala si nu cred ca se mai poate face mare lucru in privinta asta.
Asa e, ce sa zic:dingo20 wrote: ARTICOLUL 53
a detine 3-4 arme legal dobandite poate provoca vreun sinistru deosebit de grav, sau e contra moralei si sanatatii publice. Doua arme nu!
Curat constitutionala! Si extrem de inteligenta lege! Meiner Meinung nach!
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
www.romsdc.ro