FORT - MON AMOUR, MY LOVE, MOI LIUBIMOI

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

burax

Post by burax »

Nikki wrote:Merita un thread nou-nout expeditia asta... :D, si avand in vedere ca eu va voi prezenta cel de-al doilea Fort 17 al clubului...imi dau singur cuvantul :oops:

Ce sa va spun...totul a inceput intr-o dimineata devreme de tot in fata hipodromului din Ploiesti :lol: unde patru viteji au pus gand rau Chisinaului si cu precadere magazinelor de arme de acolo :twisted:
Dupa un lung galop pe cei 101 cai nemtesti de rasa,galop presarat cu cantece despre onoare, datorie si pericolul care il paste pe tradator ale menestrelului sicilian ce ii insotea,ei au trecut hotarul si s-au trezit intr-o lume a padurilor (neretrocedate) si frumos mirositoare a salcam si tei. Cei 4 viteji au fost cat pe-aci sa faca infarct dand ochii cu zanele care POPULEAza malul estic al raului Prut. Eroii insa, insufletiti de curajul lor si amintindu-si de sfanta lor misiune pe acele plaiuri, nu s-au lasat intimidati si au inceput sa se comporte (in mod evident) ca niste pusti de 15 ani :lol: , procedand la diverse si laborioase catalogari dpdv estetic. Dar vai!... ei nu stiau ca blestemul "TORTICOLIS" se va abate asupra lor datorita acestui comportament...
Zi de vara pana-n seara a durat batalia celor 4 bravi eroi cu Balaurul Birocratic... Mult sange a curs, si nu de putine ori au crezut ca vor fi rapusi...dar cand credeau ca totul s-a sfarsit mai gaseau energie pentru a intra in "Magazinul Bucuria" (un fel de casa vrajitoarei din Hansel si Gretel) sau mai detectau material demn de a fi catalogat estetic.
In cele din urma, cu mari chinuri, batalia a fost castigata, si eroii au putut sa guste din fructul muncii lor (sau mai degraba sa il tina in mana :lol: ).
"Comoara" a fost incarcata pe cai si vitejii au luat lungul drum catre casa. Trecand din nou hotarul, cei patru au trebuit sa infrunte emisarul unui balaur muuult mai mare si mai fioros, pe care tot Birocratic il chema...(or fi fost frati...cine stie :roll: ). In aceasta lupta, unul dintre eroi era sa faca infarct atunci cand, dupa ce a biruit intr-o lupta particulara, s-a intors pe campul principal de lupta si nu i-a mai gasit pe niciunul din fratii de vitejii. Multa vreme (20 de minute) au trecut pana ce grupul s-a reintregit si drumul spre casa a putut sa continuie.
A venit insa si momentul despartirii, cand comoara si caii au fost impartiti, mainile au fost stranse si planuri cu privire la o noua aventura au fost facute...SFARSIT.

Aceasta e varianta romantata a expeditiei :lol:
Despre pistol...ce sa mai spun... e exact ce stiam ca e... un PISTOL de autoaparare facut de o natie care in acest domeniu nu admite compromisuri financiare sau morale.
Poze nu e nevoie sa pun, va uitati la cele ale lui nedumeritu si va imaginati alta serie :lol:
Si inca ceva... cand am vorbit de birocratie... La ei e vorba doar de procedurile de cumparare pentru o persoana straina, care intr-adevar, daca nu sti ce sa faci si daca nu ai pe cineva care sa te ghideze pot sa iti puna probleme (prerea mea). Pe langa asta, mai e vorba si de faptul ca Chisinaul e un oras surprinzator de mare, si distantele intre "chickpoint-uri" sunt considerabile. Acolo, ca cetatean basarabean, iti cumperi arma adevarata cu aviz de la sectorist...si surpriza! Rata criminalitatii a scazut dramatic! De cealalta parte, la noi la vama iti vine sa te iei cu mainile de cap... personalul e depasit de situatie, aproape ca iti multumese cu lacrimi in ochi daca ii dai un model dupa care sa completeze formularul si per-total, se misca cu o incetineala ametitoare.
salut am vvb cu domnul Dan si am o rugaminte da si mie nr tau de telefon, multam fain
alin
geony

Post by geony »

Ma intereseaza si pe mine daca se poate procura munitie oarba sau cartus paralizant, lacrimogen pentru pistolul Fort . Si daca da la ce pret/cartus ? Bineinteles pentru membrii ROMSDC in rindul carora voi intra si eu in scurt timp.
De asemeni as dori sa stiu ce greutate are bila de cauciuc de la cartusele 9 mm folosite la Fort in poligonul Joita ?
hedone

Post by hedone »

Conform legii, nu ai voie sa folosesti alt tip de munitie ptr pistolul cu bila. Doar cartuse cu bila.
In poligon poti incerca sa tragi cu gaze, cu conditia sa fi doar tu in poligon si sa ai masca :D
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Aici gresiti. Se specifica arma (letala sau nu), calibrul si munitia aferenta. Adica daca aveti munitie cu gaz cal.9mm o puteti folosi la un Fort. Problema se puna altfel. Fort are teava lisa fara sicane, a.i. presiunea gazelor se pierde foarte repede fara a reaincarca pistolul. Un alt dezavantaj ar fi ca jetul de gaze nu este aruncat la distanta optima (3-5m) motivul ar fi acelasi.
Cu respect.
Emanuel

Post by Emanuel »

Sa inteleg ca pot folosi LEGAL cartuse cu gaz, de 9 mm, cu un FORT,
cu toate neajunsurile specificate ?
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Daca nu ma credeti mai cititi odata legea, chiar daca ati citit-o din scoarta in scoarta (sunt convins). Este precizat tipul armei, letala sau nu si calibrul.
Cu respect.
Emanuel

Post by Emanuel »

radu.b wrote:Buna ziua.
Daca nu ma credeti mai cititi odata legea, chiar daca ati citit-o din scoarta in scoarta (sunt convins). Este precizat tipul armei, letala sau nu si calibrul.
Cu respect.
Multumesc mult!
Pentru tot!
:wink:
Emanuel

www.romsdc.ro
cristib

Post by cristib »

Emanuel wrote:Sa inteleg ca pot folosi LEGAL cartuse cu gaz, de 9 mm, cu un FORT,
cu toate neajunsurile specificate ?

Si sa mai intelegem ca putem folosi cartuse cu bila de cauciuc la Zoraki de 9mm gaz?
danezu

Post by danezu »

Nu cred ca poti 8) Este trecut ca pistol cu gaze.

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
cristib

Post by cristib »

danezu wrote:Nu cred ca poti 8) Este trecut ca pistol cu gaze.

Bafta!
Asta era si ideea ca Fort-ul e trecut cu bila dar vad ca se zice ca poate fi folosit si cu gaze, unicul criteriu pe care inteleg ca trebuie respectat fiind calibrul.
danezu

Post by danezu »

Oricum la Fort sau alte pistoale cu bila,daca tragi cu gaze o sa iei tot jetul in fata,pentru ca nu face presiunea necesara sa arunce jetul...
Asa ca mai bine nu! :twisted:
Walter PP 10x22T - BLACK
Rudy

Post by Rudy »

nedumeritu wrote: Dar, daca ai ca target piata de flori din Barbulesti/Urziceni, desigur ca
merita sa aduci numai zamak-uri. Si merita, si tzine.
Daca dai de fraieri ca noi care scurma in gunoaie, se cam afla ca de
fapt exista o productie de arme de autoaparare si o piata pentru astfel
de produse.
am citit cu atentie si am gasit asta de mai sus..

Ce are D-le Nedumeritu, piata nostra sau cea vecina din Barbulesti :?:
Vezi la profilul meu,
Eu zic ca Barbulestiul are mai multe mai frumoase si mai sofisticate arme, ca ale bucurestiului. Mai mult... utilizarea lor se face western, dueluri, satisfactii sporite, adrenalina, nu simulari in cartoanele din poligoane.
Nu gaseai si tu un exemplu mai aproape de tine, ferentari, rahova, dorobantii vechi, etc ???
no offence please
misubagsisu

Post by misubagsisu »

radu.b wrote:Buna ziua.
Aici gresiti. Se specifica arma (letala sau nu), calibrul si munitia aferenta. Adica daca aveti munitie cu gaz cal.9mm o puteti folosi la un Fort. Problema se puna altfel. Fort are teava lisa fara sicane, a.i. presiunea gazelor se pierde foarte repede fara a reaincarca pistolul. Un alt dezavantaj ar fi ca jetul de gaze nu este aruncat la distanta optima (3-5m) motivul ar fi acelasi.
Cu respect.
Cu tot respectul Dl. Radu, in cap.III. ARME SI MUNITII NELETALE din anexa la L.295/1994 Categoria E -Arme supuse autorizarii - arme scurte (pistol sau revolver) confectionate special pentru a arunca proiectile din cauciuc, precum si munitia corespunzatoare si la alta categorie Categoria F - arme supuse notificarii arme scurte (pistol sau revolver)confectionate special pentru a imprastia gaze nocive,iritante sau de neutralizare,precum si munitia corespunzatoare, care pot fi detinute cu 3 scopuri: Colectie, Autoaparare, Destinatie Militara

In concluzie,

(6) Schimbarea destinatiei armelor sau a munitiei procurate de catre armurieri, in conditiile prezentei legi, se face cu avizul autoritatilor prevazute la art. 67.
Art. 67. - Autorizarile prevazute la art. 66 alin. (3) si (4) se acorda de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, inspectoratele judetene de politie in a caror raza de competenta se afla sediul social al persoanei juridice, precum si de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, in conditiile prezentei legi.

Deci, NU SE POATE UTILIZA ALT TIP DE MUNITIE DECAT CEEA CARE ARMA A FOST INCADRATA respectiv Cat.E sau Cat.F.

Ok, sunt arme care sunt incadrate la ambele categorii (vezi Reck mod.60) care trag si cu bila si cu gaze. dar este trecut asa si in permisul de arma: autoaparare cu bila de cauciuc / gaze in rest exact destinatia armei (gaze sau bila de cauciuc)

Daca intr-un caz nefericit de uz de arma cu gaze, folosind cartus cu bila de cauciuc, in conditii de legitima aparare este posibil ca legea sa se intoarca asupra celui care a folosit arma. Cum explici gaura lu ala cand tu esti autorizat sa folosesti/porti arma cu gaz? Si alta explicatie de dat: de unde/de la cine ai cumparat munitie cu bila de cauciuc? Sau varianta cealalta: De ce plange ala pe jos cand el nu are nici o vanataie (gaura)?

Detinerea sau portul de arma neletala din categoria celor
supuse autorizarii, fara drept
Art. 1361. - Detinerea sau portul de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an.

Uzul de arma neletala din categoria celor
supuse autorizarii, fara drept
Art. 1362. - Uzul de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

vedeti ce va spuneam la inceput cat.E si F supuse autorizarii si respectiv notificarii prealabile.
macarici

Post by macarici »

Hai s-o lamurim odata pt totdeauna.Ai cu gaz,tragi cu gaz.Ai cu bila,tragi si cu bila si cu gaz.Atat doar ca trebuie sa rearmezi de fiecare data cand folosesti gazul sau blankul.
Si in buna traditie a romanului,trebuie sa fim mai catolici decat Papa!Se face atata caz ca este ilegal sa folosesti munitie de 10x22 in loc de 9 mm si invers.Scrie in lege asta,si n-am vazut eu?Ca parca nu-mi aduc aminte!
Daca reusesti sa convingi pistolul sa inghita ce-i dai si sa si mearg,ok!Singura problema este ca poti sa folosesti 9mm in loc de 10x22,dar se pare ca nu ejecteaza automat.10x22 in camera de 9mm nu prea vrea sa intre decat cu ciocanul :lol: .
Image
Emanuel

Post by Emanuel »

RIGHT !
Emanuel

www.romsdc.ro
Post Reply