Reck Goliath 9 mm

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tevez

Reck Goliath 9 mm

Post by tevez »

Buna ziua,
Citesc forumul acesta de ceva vreme incercand sa fac o medie intre opiniile userilor si sa alfu care este cea mai buna arma de autoaparare disponibila in Romania :) Asa am realizat ca exista plusuri si minusuri la toate, asa ca m-am decis sa-mi iau o arma dspre care nu am gasit nimic pe forumurile romanesti, sa fiu eu pionierul care va posta poze si opinii despre un anumit model. Am optat pentru o arma cu gaz lacrimogen pentru ca e mai putina birocratie si pentru ca nu cred c-o voi folosi in scop de autoaparare si nici sa trag la tinta (trag la tinta in coditii semni-legale cu 2 arme cu glont). O iau...for fun si ...just in case.
Vreau ceva cat mai mic, deoarece nu ma intereseaza performantele in mod deosebit si imi place, la nivel tehnic, minimalismul (masina, telefon, nu si ... sanii fetelor :lol: )
Oscilez intre Ekol Tuna si Reck Goliath :

http://sotisbg.com/shop/images/EKOL_TUNA_black.gif
http://www.cenite.com/price/RECK+GOLIATH/69785734

Am cautat pe forumuri dar nu m-am putut lamuri prea mult despre cele 2 jucarii, nu pun ghilimele pentru ca nu e cazul. Am tradus cu google translator de pe siteuri lituaniene, cehoslovace, rusesti, etc. dar nu am inteles mare lucru, afara de faptul ca ambele se blocheaza din cauza anumitor munitii, ca nu sunt din otel ci din aliaje proaste, ca e bine sa tragi cate un glont, din cand in cand, sa nu se incalzeasca prea mult ... ca la muschete. Asta e valabil cam la toate armele pana in 30 de milioane din Romania din cate am dedus eu, asa ca, neavand bani de vreun Beretta sau S&W..

Ceea ce va rog pe dvs., proprietarii de arme pasionati e sa ma ajutati sa ma decid intre cele 2 prin sfaturi, sugestii, linkuri, etc.

Singurele lucruri pe care l-am aflat despre Reck Goliath din siteurile romanesti au fost faptul ca s-a furat un astfel de pistol din casa unui batran si bravii politisti l-au recuperat cu ajutorul si-mai-bravilor sifonari si ca un nene vindea pe okazii un astfel de mini-pistol. :(

Multumesc anticipat.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Simplu si la obiect.
Mic, "urat", negru, rau si al naibii de rezistent si eficace!
Asta se poate spune despre un Zoraki 914.
Si mai are si 14 in incarcator.
Costuri jenant de mici.
Si mai trage si cu absolut ce ii pica in gura... in conditii de poligon, desigur.
Poti sa ai incredere in el.
Prietenii stiu de ce. :wink:
Iar eu am unul care a tras deja peste 600 de focuri in regim "nervos".
I-am facut cadou zilele astea si un incarcator de 25 si arata ca un
micro-uzi.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

nedumeritu wrote:Simplu si la obiect.
Mic, "urat", negru, rau si al naibii de rezistent si eficace!
Asta se poate spune despre un Zoraki 914.
Si mai are si 14 in incarcator.
Costuri jenant de mici.
Si mai trage si cu absolut ce ii pica in gura... in conditii de poligon, desigur.
Poti sa ai incredere in el.
Prietenii stiu de ce. :wink:
Iar eu am unul care a tras deja peste 600 de focuri in regim "nervos".
I-am facut cadou zilele astea si un incarcator de 25 si arata ca un
micro-uzi.
Il vazusem pe siteurile din strainatate, imi place foarte mult dar nu l-am vazut prin oferta niciunui magazin romanesc. ce-i drept, am cautat pe net, nu am mers in magazine, in afara de hunter-vip unde nu aveau nimic, mi-au zis ca au avut Goliathul dar s-a dat.
Daca imi poti spune unde-l gasesc pentru a-l cumpara trece in fruntea preferintelor mele :D Daca nu, va trebui sa merg la Ploiesti sa ma decid intre cele 2 de mai sus.
Multumesc si astept un posesor anonim de Ekol Tuna sau de Goliath sa iasa din umbra si sa povesteasca despre pistolul lui "mic si uraT" :P
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

tevez wrote:..............Il vazusem pe siteurile din strainatate, imi place foarte mult dar nu l-am vazut prin oferta niciunui magazin romanesc. ce-i drept, am cautat pe net, nu am mers in magazine, in afara de hunter-vip unde nu aveau nimic, mi-au zis ca au avut Goliathul dar s-a dat.
Daca imi poti spune unde-l gasesc pentru a-l cumpara trece in fruntea preferintelor mele :D Daca nu, va trebui sa merg la Ploiesti sa ma decid intre cele 2 de mai sus.
Multumesc si astept un posesor anonim de Ekol Tuna sau de Goliath sa iasa din umbra si sa povesteasca despre pistolul lui "mic si uraT" :P
Pentru Zoraki poti trage o fuga la Ruse( daca esti din Bucuresti, e la fel de departe ca si Ploiestiul). Daca vrei sa aflii mai multe despre Tuna cauta-l pe Babanu.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
tevez

Post by tevez »

BARTHY 2 wrote: Pentru Zoraki poti trage o fuga la Ruse( daca esti din Bucuresti, e la fel de departe ca si Ploiestiul). Daca vrei sa aflii mai multe despre Tuna cauta-l pe Babanu.
Am dat p.m. la Babanu, merci.
Guest

Post by Guest »

Am un Reck Goliath la care mi-a crapat inchizatorul,dupa putine focuri, il tin de decor.E mult mai fragil decat Ekol. Am luat de la Ruse un Ekol Volga, similar ca dimensiuni. care e de 9mm, pentru ca Tuna e pe 8mm, si e mai dificil de gasit cartuse. La Ruse m-a costat pistolul 32 euro.Cu tot cu acciza la factura m-a costat 150 lei toata povestea.Cel ce le vinde la Ploiesti le ia de la Ruse .Mai bine te duci pana la Ruse, te costa de 3 ori mai ieftin. Ekol Tuna e mai robust ca Reck, in plus ii poti scoate piulita-reductie de pe teava si poti curata usor teava. Mi se pare un pistol de alarma simplu, reusit, si usor de purtat.

Image
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
tevez

Post by tevez »

Guest wrote:Am un Reck Goliath la care mi-a crapat inchizatorul,dupa putine focuri, il tin de decor.E mult mai fragil decat Ekol. Am luat de la Ruse un Ekol Volga, similar ca dimensiuni. care e de 9mm, pentru ca Tuna e pe 8mm, si e mai dificil de gasit cartuse. La Ruse m-a costat pistolul 32 euro.Cu tot cu acciza la factura m-a costat 150 lei toata povestea.Cel ce le vinde la Ploiesti le ia de la Ruse .Mai bine te duci pana la Ruse, te costa de 3 ori mai ieftin. Ekol Tuna e mai robust ca Reck, in plus ii poti scoate piulita-reductie de pe teava si poti curata usor teava. Mi se pare un pistol de alarma simplu, reusit, si usor de purtat.

Image
Multumesc tuturor, invingator la puncte este Ekol Tuna dar pana la urma imi iau Zoraki, daca tot merg la Ruse, preturile sunt socant de mici fata de Romania.
tevez

Post by tevez »

In final s-a transformat intr-un Elkol Viper 4.5", din pistol mic in revolver mare... Sper ca in scurt timp sa-mi iau ceva mai "adevarat".
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:In final s-a transformat intr-un Elkol Viper 4.5", din pistol mic in revolver mare... Sper ca in scurt timp sa-mi iau ceva mai "adevarat".
:lol: KEEP IT UP :!:
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

tevez wrote:In final s-a transformat intr-un Elkol Viper 4.5", din pistol mic in revolver mare... Sper ca in scurt timp sa-mi iau ceva mai "adevarat".
Felicitari si sa il stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute, e un revolver frumos si se zice ca e foarte bun la raportul pret-calitate.
Am rugamintea sa imi spui si mie daca au comentat in vreun fel cei de la SAEST cand l-ai inmatriculat pe numele tau. Eu am vrut sa iau unul cu teava de 2.5" pentru tatal meu si cei de la SAEST Bucuresti mi-au spus ca nu il pot inregistra ca pistol cu gaz in baza notificarii.

Toate cele bune,
Razvan.
tevez

Post by tevez »

Merci
Ti-am raspuns prv.
linutz

Re: Reck Goliath 9 mm

Post by linutz »

Pot sa trag cu bile de cauciuc cu Ekol Volga 9 mm??? Ca am impresia ca am luat o teapa foarte mare. Nu ma pricep la armament si cand am fost in Bucuresti am intalnit un tip care avea de vanzare mai multe jucarii. Am fost atacat de niste tigani (3 la numar) cu bate de baseball si am zis ca imi iau un pistol sa ma apar.Tipul din Buc a zis ca trage si cu bile de cauciuc.Am avut incredere.Era 12 noaptea si nu am avut unde sa il incercam(faceam mult zgomot).Intrebarea mea este daca poate trage si cu bile de cauciuc? Daca nu poate,atunci se poate modifica cumva sa poata sa traga si cu bile de cauciuc ca cu gloante oarbe sau cu gaz nu fac mare branza in fata unor tigani spurcati.Multumesc
aurorauno

Post by aurorauno »

Deci sa intelegem ca ai cumparat ilegal o arma.... :| Deci ai ilegal o arma,si mai faci si public asta!! :| Felicitari,te paste puscaria!Cel putin un dosar penal!Deci data viitoare intai mananci bataie de la tigani cu pistol cu tot,apoi o sa dai cu subsemnatul pe la politie,cu putin noroc faci si o vizita pe la "mititica"! :twisted:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Rudy

Post by Rudy »

Pai si nu trebuie sa sa-si apere si el viata intr-un fel ?
E viata lui, tine la ea, are una singura, alta nu-i mai da statul si nu poate sa dea UNDO in caz de Doamne fereste.
Daca el nu si-o pazeste, atunci cine...?
Sau poate ca ar trebui ca gARCEA sa faca noaptea de patrula pe strazi, in loc sa doarma pe bancutze, in gheretele paznicilor... si sa-i sara in ajutor. (spanak)
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Rudy wrote:Pai si nu trebuie sa sa-si apere si el viata intr-un fel ?
E viata lui, tine la ea, are una singura, alta nu-i mai da statul si nu poate sa dea UNDO in caz de Doamne fereste.
Daca el nu si-o pazeste, atunci cine...?
Sau poate ca ar trebui ca gARCEA sa faca noaptea de patrula pe strazi, in loc sa doarma pe bancutze, in gheretele paznicilor... si sa-i sara in ajutor. (spanak)
Armele se cumpara/detin/folosesc in conditiile unor legi destul de bine facute. Ar trebui doar sa respecte legea. Si atat.
Post Reply