Comentati acest reportaj va rog

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

MrPlici

Comentati acest reportaj va rog

Post by MrPlici »

Pun si eu o intrebare dupa ce am citit reportajul
Ne ajuta sau nu un pistol cu bile de cauciuc ?

Acesta este un reportaj din ziarul ''Gandul''
Citez :
Conflictul s-a iscat ieri în zori, unde cei doi tineri se aflau la mese diferite. Ambii consumaseră alcool, s-au luat la bătaie, iar unul a scos arma cu care a ţintit studentul în tâmpla dreaptă. Focul de armă tras la distanţă mică i-a provocat acestuia răni grave la cap şi ochi, dar victima tot a avut puterea să sară la agresor, pe care l-a imobilizat şi l-a bătut măr.

Eu cand am citit reportajul am ramas cu gura cascata :shock:

Voi ce parare aveti ??
Last edited by MrPlici on Sat Oct 11, 2008 12:44 pm, edited 1 time in total.
_ Image

Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Pai in primul rand constanteanu o sa o i-a pe coaja si de la politie ca nu avea voie sa utilizeze arma sub influenta alcoolului si intr-un loc public (cred ca putem considera bodega loc public :))

Arma era probabil pocnitoarea noastra de toata ziua pe care o gasim in Ro :lol:
Babanu

Post by Babanu »

1 daca o fi tras cu UAG verde cred si eu :lol:
2 astia din timisoara sunt probabil mai bazati 8)
3 intr-un om aflat sub influenta nu tragi doar o singura data :wink:
4 ca pocnitoarea este din romania sau adusa de cine stie unde, tot acelas drac :?
5 o arma (de orice fel) nu garanteaza nimic :twisted:
6 mai stati si pe acasa sa cititi o carte si lasati-o cu barurile mai subtire :lol:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

tare as mai comenta dar, sincer, topicul asta imi pute a "catalin" asa ca mai bine ignor.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
yanq

Post by yanq »

...as incerca si eu cu "pocnitoarea" mea sa trag de la 50 cm in tampla cuiva...sa vad..mai riposteaza...?
Walther PP Nickel
Image
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

BARTHY 2 wrote:tare as mai comenta dar, sincer, topicul asta imi pute a "catalin" asa ca mai bine ignor.
...subscriu, mai ales ca "reportajul" este de fapt, un articol de ziar... :wink:

Cu stima,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Rainman

Post by Rainman »

Daca e vorba de incidentul din Vama Veche de acum 2-3 luni, pistolul era un Walther P22, asa-mi aduc aminte.

Ce e sigur e ca in situatia prezentata, cel care a folosit pistolul o sa suporte consecintele conform legii, fiind sub influenta alcoolului atunci cand a facut uz de arma.
Despre faptul ca un foc nu a incapacitat agresorul (presupunand ca cel in care s-a tras a fost intr-adevar agresor) se poate discuta destul de mult.
Cel care a tras nu a stiut exact ce sa faca, probabil s-a asteptat ca dupa primul foc oponentul sa cada. Lipsa de reactie din secundele urmatoare a facut ca "pistolarul" sa si-o ia pe coaja destul de binisor, din ce s-a vazut la tv cel impuscat facandu-si treaba cu simt de raspundere. :D

La intrebarea daca un pistol cu bile de cauciuc ajuta, eu sunt de parere ca da, ajuta. Dar doar in cazul in care stii cand si ce trebuie sa faci cu el.
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

yanq wrote:...as incerca si eu cu "pocnitoarea" mea sa trag de la 50 cm in tampla cuiva...sa vad..mai riposteaza...?
nici nu tebuie sa tragi. de la 50 cm il orbesti cu nikel-ul :lol: :lol: :lol:
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
danezu

Post by danezu »

Pai daca n-ai nichelat,ce faci? :lol: :lol:
Walter PP 10x22T - BLACK
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

danezu wrote:Pai daca n-ai nichelat,ce faci? :lol: :lol:
il dai cu bronz de godin :lol: :lol: :lol:
Image
“feci sed iure feci"

yanq

Post by yanq »

Invidiosilor! :lol:
Walther PP Nickel
Image
dinca_s

Post by dinca_s »

poate s-a blocat pistolul dupa primul foc, sau a avut un singur cartus, altfel nu imi explic
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Baut sau nu parerea mea este ca omul a stiut ce face. Este cat se poate de clar ca a folosit un carus blank si nu a tras cu bila. Acesta este efectul cand tragi cu "cartuse oarbe", arsuri si plagi superficiale datorate bucatilor de plastic.
Cu respect.
MrPlici

Post by MrPlici »

Dn radu ? din experienta dumneavoastra daca ai tragi unuia in tampla sau cap cu un pistol cu bila de cauciuc de la aproximativ 2 m cam ce credeti ca ar pati ?

Eu propun sa ne gandim toti la idei , sa facem un experient cat mai aproapiat de realitate sa vedem daca ne ajuta pistolul sau fuga :?:
_ Image

danezu

Post by danezu »

Pai ti-a raspuns destul de corect,ce nu intelegi? A tras cu glont orb nu cu bile de cauciuc. Daca tragea cu bile de cauciuc de la 2 metri ala era mort garantat!
Walter PP 10x22T - BLACK
Post Reply