Permis de arma

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

niko77

Permis de arma

Post by niko77 »

Buna ziua.Am depus si eu actele in vederea schimbarii din certificat de detinator in permis.Si a iesit permisul.Sunt posesorul unui pistol aer comprimat dar am primit permis tip B arme de foc si munitii,este normal?
Acum vreau sa achizitionez 2 pistoale pe gaz ....acestea unde vor fi trecute ....tot in acest permis ?
misubagsisu

Post by misubagsisu »

NU. Pentru pistoalele cu gaz, trebuie sa faci la Politie notificare pentru achiziționarea armei după care cu dovada notificării cumperi arma de la magazinul/armurier autorizat și în termen de 5 zile te prezinți cu arma și cu factura la Politie sa iți elibereze Certificat de Deținător sau sa iți treacă arma în Certificat în caz ca deții astfel de Certificat de Deținător.
That's it !
niko77

Post by niko77 »

Stiu despre notificari...le-am si facut numai intrebam daca este normal sa treci o arma care functioneaza cu aer comprimat in permis de port arma de foc si sa treci in certificat de detinator arme care functioneaza cu praf de pusca....sau undeva trebuia sa intervina celalalt permis de tip A.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

permisul B este pentru PORT SI FOLOSIRE ARME SI MUNITII. nu spune nicaieri ca este pentru arme de foc. permisul A este doar pentru detinere, adica pentru bibelouri si aplice.
cea mai simpla imparteala a armelor in romanica este in doua: cele supuse AUTORIZARII ( si se trec in permis) si cele supuse NOTIFICARII ( care se trec in certificatul de detinator ).
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
johnny

In concluzie.......?

Post by johnny »

In concluzie care e raspunsul pentru niko77 ? Ca va avea si permis si certificat de detinator(dupa ce-si va achizitiona si arme pe gaz,desigur)?
Voi,BARTHY 2 si misubagsisu asa aveti? Aveti si certificat de detinator in care este trecuta arma pe gaz si permis in care este trecuta/e arma cu aer comprimat respectiv pe bila? Sau aveti doar permis in care sunt trecute toate?

Bafta ! 8) 8)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

avem si..si..
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
niko77

Post by niko77 »

BARTHY 2 wrote:permisul B este pentru PORT SI FOLOSIRE ARME SI MUNITII. nu spune nicaieri ca este pentru arme de foc. permisul A este doar pentru detinere, adica pentru bibelouri si aplice.
cea mai simpla imparteala a armelor in romanica este in doua: cele supuse AUTORIZARII ( si se trec in permis) si cele supuse NOTIFICARII ( care se trec in certificatul de detinator ).
Pe permisul meu TIP B scrie asa :PORT SI FOLOSIRE ARME DE FOC SI MUNITII ....nu stiu ce scrie pe al tau BARTHY 2 dar pe al meu scrie arme de foc.Certificatul de detinator a ramas la ei pe care era trecut pistolul cu aer comprimat (asta poate ma asteapta cu cele 2 pistoale cu gaz pentru care am cerut notificare....am sa intreb marti cand scot notificarile) care acum apare in permis.
Multumesc pt atentie johnny ....multe raspunsuri dar nici o lamurire.Mi-ai luat vorba din gura.
dingo20

Post by dingo20 »

Armele supuse autorizarii( cu bile de cauciuc si AC) se trec in permis, armele supuse notificarii( cu cartuse cu gaz/blank) se trec in certificatul de detinator.
Pt pistoalele cu gaz ti se va elibera un certificat de detinator.
Last edited by dingo20 on Fri Sep 26, 2008 5:49 pm, edited 1 time in total.
niko77

Post by niko77 »

dingo20 wrote:Armele supuse autorizarii( cu bile de cauciuc si AC) se trec in permis, armele supuse notificarii( cu cartuse cu gaz/blank) se trec in certificatul de detinator.

Multam fain.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

niko77 wrote:
BARTHY 2 wrote:permisul B este pentru PORT SI FOLOSIRE ARME SI MUNITII. nu spune nicaieri ca este pentru arme de foc. permisul A este doar pentru detinere, adica pentru bibelouri si aplice.
Pe permisul meu TIP B scrie asa :PORT SI FOLOSIRE ARME DE FOC SI MUNITII ....nu stiu ce scrie pe al tau BARTHY 2 dar pe al meu scrie arme de foc.Certificatul de detinator a ramas la ei pe care era trecut pistolul cu aer comprimat (asta poate ma asteapta cu cele 2 pistoale cu gaz pentru care am cerut notificare....am sa intreb marti cand scot notificarile) care acum apare in permis.
Multumesc pt atentie johnny ....multe raspunsuri dar nici o lamurire.Mi-ai luat vorba din gura.

mda...probabil le avem de la edituri diferite
Image
Image
“feci sed iure feci"

niko77

Post by niko77 »

Image

Am inteles ca cele supuse Notificarii si cele supuse Autorizarii dar care ce si unde se trec ma interesa BARTHY 2 (asta fara suparare) iar in ceea ce priveste permisul atasez poza.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

...deci...am avut dreptate cu editurile :D
Image
“feci sed iure feci"

violiv

Post by violiv »

Permisul tip B, fie ca scrie pe el "de foc" sau nu este pentru armele cu drept de port si folosire, adica pentru armele cu care ai voie sa iesi din casa fara aprobarea prealabila a politiei - de vanatoare, tir, aer comprimat si cu bilute. Cel de tip A este pentru detinere, adica arme ce nu au voie sa iasa din casa decat cu ocazia prezentarii la vreun armurier, la politie sau in poligon cu aprobare prealabila de la politie. Pe Certificatul de Detinator raman inscrise armele cu gaz, arcuri, arbalete si arme de panoplie.
Mi-am trecut si eu pistolul AC din certificatul de detinator in permisul tip B, a fost inscris la rand cu celelalte arme iar in rubrica corespunzatoare munitiei au trecut (din obisnuinta probabil :twisted: ) 100 alice :shock: :shock: Ma intreb cum naiba cumpar cate 100 alice dintr-o cutie de 500? Stau si le numar la magazin? Mai ales ca, mai nou, dupa interpretarea legii de catre un sef mare din IGP, alicele pentru AC nu mai sunt considerate munitii pentru ca nu respecta definitia din lege (ANSAMBLU format din....). La intrebarea expresa ca de ce mai sunt trecute in permis si alicele a raspuns ca au uitat sa modifice legea si oricum n-are nicio importanta in practica :shock: Numa nu cumva sa ai mai mult de alea 100 ca intri la "incalcarea regimului armelor neletale"....
danezu

Post by danezu »

Pana la urma,este obligatoriu sa porti permisul cu tine cand ai arma,sau este valabila o copie dupa acesta? Mie de exemplu nu-mi incape in portofel :lol:

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
yanq

Post by yanq »

danezu wrote:Pana la urma,este obligatoriu sa porti permisul cu tine cand ai arma,sau este valabila o copie dupa acesta? Mie de exemplu nu-mi incape in portofel :lol:

Bafta!
Obligatoriu permisul in original....
Walther PP Nickel
Image
Post Reply