pistol cu gaz

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

acciduzzu

pistol cu gaz

Post by acciduzzu »

Buna ziua,

Sunt interesat de achizitionarea unui pistol cu gaz, dar am doua nelamuriri:
1. este necesar permis ? (in acest caz va rog sa imi spuneti in mare etapele necesare)
2. (nu ma pricem mai deloc la arme), pistol cu gaz insemna un pistol care foloseste cartus incarcat cu gaz lacrimogen sau pistol cu aer comprimat ?

Multumesc anticipat pt. raspuns.
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Va voi raspunde in ordine inversa.
Pisolul cu gaz este considerat arma de foc si foloseste cartuse ce imprastie un gaz iritant lacrimogen. Este eficient pana in 6 - 7 m.
Pistolul cu aer comprimat foloseste proiectile din plumb care sunt impinse inainte fie de presiunea unei mici butelii de CO2 fie de aerul dintr-un cilindru impins de un piston cu arc.
Sper ca se intelege ceva din descrierea de mai sus.

Pentru achizitionarea oricarui tip de arma de foc (deci si pentru pistol cu gaz) aveti nevoie de o "Autorizatie de Cumparare" eliberata de catre serviciul Arme si Munitii (sau cam asa ceva) din cadrul Politiei municipiului pe raza caruia locuiti. Trebuie sa intrebati acolo (la politie) in ce conditii puteti primi acea autorizatie. Ulterior, in baza facturii de cumparare de la magazin, politia va face Permis De Arma.
Ceea ce v-am spus privind formalitatile necesare pt. cumpararea unei arme de foc s-ar putea modifica de anul viitor, odata cu intrarea in vigoare a noii legi a armelor si a normelor ei de aplicare.
Marius Cocarla
Hampu The Great

Post by Hampu The Great »

As dori sa adaug la explicatiile de mai sus ca eficienta pistoalelor cu cartuse incarcate cu gaze difera foarte mult in functie de tipul de arma folosita.
Cea mai exacta arma este dupa stiinta mea (limitata) pistolul Walther P99
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat intrucat stiu asta si intrucat ma revolt...
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Multumesc.
Marius
Hampu The Great

Am primit chiar acum informatia ca pistoalele cu gloante de cauciuc au fost omologate pentru piata romana (dupa mai multe respingeri) si vor aparea in magazine incepand cu saptamana viitoare.

Sunt de tip Walther PPK, si sunt mult mai performante ca revolverele Reck care se gasesc deja la vanzare de la inceputul acestui an.
Din cate am inteles pretul unui astfel de pistol ar fi in jurul a 16 000 000 lei.

Intrebari:

1. Firma Arrow comercializeaza arme de autoaparare cu bile de cauciuc ?
2. Se stie ceva despre posibilitatea ca pistoalele Walther cu bile de cauciuc sa apara in magazinele Arrow luna asta ??...Se stie un pret mai exact al lor ??
3. Este adevarat zvonul potrivit caruia munitia pentru acest pistol se va putea achizitiona numai intr-un numar limitat pe fiecare detinator in parte ??
Stiu ca si acuma este asa pentru toate armele de foc, dar se zvoneste ca odata cu arama nu se vor putea achizitiona decat un numar maxim de "x" cartuse pentru care proprietarul trebuie sa dea socoteala in orice moment.

Multumesc !!
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat intrucat stiu asta si intrucat ma revolt...
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Sper ca in februarie sa putem oferi pistoale cu bile de cauciuc.
La celelalte intrebari, imi pare rau, nu stiu sa raspund.
Marius
Hampu The Great

Arrow wrote:Sper ca in februarie sa putem oferi pistoale cu bile de cauciuc.
La celelalte intrebari, imi pare rau, nu stiu sa raspund.
Marius
Scuzati insistenta dar ma gandeam ca poate acum, la aproape doua luni distanta s-ar putea sa aveti mai multe informatii legate de intrebarile puse de mine in postul de mai sus ??
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Arrow wrote:Sper ca in februarie sa putem oferi pistoale cu bile de cauciuc.
Marius
Imi pare rau, se amana pe termen nedefinit.
Marius
vizitator

pistol gloante cauciuc

Post by vizitator »

ati primit pistoale cu gloante de cauciuc? daca da care sunt modelele? va multumesc!
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Imi pare rau, se amana pe termen nedefinit.
Marius
Hampu The Great

Re: pistol gloante cauciuc

vizitator wrote:ati primit pistoale cu gloante de cauciuc? daca da care sunt modelele? va multumesc!
Pe piata romaneasca se gasesc acum doar trei modele:

--un revolver Reck de cal 9mm cu 5 lovituri...circa 11 milioane
--un pistolet Walther PPK de cal. 10mm cu 7 lovituri...circa 16 milioane
--un pistol Walther P22 de cal 10mm cu 10 lovituri....circa nu stiu

Intre ele Reck-ul e cam jucarie, PPK-ul e destul de prost in functionare, iar P22 pare sa fie cel mai bun. E din materiale composite, are o cinetica mare, si seamana cu P99 la forma.
Dabija

Post by Dabija »

Off topic ...

Oare domnul Marius Cocarla ne va onora sambata 4 iunie cu prezenta la Bucov la intalnirea asociatiei Airguns Club ???
Ne-am bucura sa-l avem din nou printre noi la o intalnire in poligon ...
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Sper sa pot da o fuga.
Si mie mi-ar face placere.
Marius
Marian25

Buna ziua

Post by Marian25 »

Buna ziua

Daca imi puteti spune va rog, daca certificatele de detinator pentru armele de autoaparare (pistoale cu gaz) se elibereaza pentru orice persoana simpla sau trebuie facuta dovada unor situatii de genul manipularii de valori, etc.

Deci daca eu, ca cetatean simplu, major, fara antecedente penale, sanatos psihic (cel putin am reusit sa trec testul psihologic pentru permisul auto :-) ) pot obtine un astfel de certificat de detinator pentru un pistol cu gaze.

Despre eficenta sprayurilor "paralizante" mam convins pe propria piele, pentru mai bine de 15 minute am fost KO... insa despre armele cu gaz nu stiu cam nimic...
daca substantele folosite sunt superioare celor din spayuri
daca zgomotul produs e identic cu al munitiei de razboi de acelasi calibru/categorie
si daca folosirea armei la o distanta mai mica de 2 metri in zona fetei are drept efect arsuri grave sau chiar efect mortal.

va multumesc.
Guest

Post by Guest »

Pentru Pistol cu gaze lacrimogene (arma neletala dupa noua lege) du-te la politia de care apartii si fa o cerere(tipizatul il au ei acolo). In trei zile trebuie sa-ti elibereze notificarea cu care poti sa-ti cumperi pistolul si e valabila o luna de la data eliberarii.
Gazul lacrimogen nu e superior celor din spray(nu te lasa pacalit de reclama)
Zgomotul e chiar mai mare decat cel facut de armele cu glont pe care le imita,munitia "oarba" fiind construita special pentru alarmare
Cu toate ca politia si vanzatorii recomanda ca focul cu o astfel de "arma" sa fie dat de la o distanta mai mare de 2 m de agresor,aceste pistoale sunt chiar NELETALE.Nimeni n-a murit pana acum impuscat cu un pistol de alarma si semnalizare( asta e definitia lor corecta).Un foc tras de aproape in fata cuiva ii poate produce un tatuaj permanent din cauza pulberii in curs de ardere care ii poate penetra superficial pielea,sau ii poate sparge timpanul din cauza zgomotului.
Post Reply