detinatori sau doritori de CFX
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
cosminioans
detinatori sau doritori de CFX
mi-am cumparat in primavara aceasta o arma GAMO CFX si vreau sa mai vad pareri legate de aceasta, a mea se comporta superb pana acum
daca ati avut placeri/neplaceri cu aceasta, haideti sa le comentam
daca ati avut placeri/neplaceri cu aceasta, haideti sa le comentam
Am tras cu al meu peste 600 de gloante. Este foarte preciz: cu arma asezat pe capota masinii sau pe scaun, gloantele match intra intr-un cerc cu raza de 1cm (departare de 30m). Deobicei trag la distante de 30-55m in cutii de cafea sau conzerve. Luneta este reglat la 30m, la departari mai mari de 30m tintez deasupra cutiei ca sa o palesc(ex: la 40m trag deasupra cutiei cu 7-8cm). Dupa parerea mea gloantele match sunt cele mai precize, dar cele mai slabe.
Nu puteam sa ma obijnuiesc cu gloantele TS-18. Au o penetrare foarte buna si la distante mari. Astept pareri despre precizia acestui glont.
Nu puteam sa ma obijnuiesc cu gloantele TS-18. Au o penetrare foarte buna si la distante mari. Astept pareri despre precizia acestui glont.
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
In 5,5mm unii spun ca Magnumul e cel mai bun la raportul precizie/penetrare. TS-18 e ff bun la penetrare dar la distante mari nu prea e precis. Fratele lui mai mic (TS-10 in 4,5mm) in schimb il intrece net si o spun din experienta! La 20m am tras intr-o galeata cu bila, magnum, match, prometheus si TS-10. Arma a fost o Cometa 400 Fenix 4,5mm. Doar prometheusul si TS-10 au trecut prin galeata, celelalte nefiind in stare sa treaca macar printr-unul din pereti. TS-10 a trecut prin galeata si sa infipt complet in scandura de brad din spatele galetii.
Asteptam si pe altii sa-si expuna experianta lor legata de TS-18. Ce este cert este ca aceasta munitie sa cumparat ca painea calda din magazinele Arrow.
Asteptam si pe altii sa-si expuna experianta lor legata de TS-18. Ce este cert este ca aceasta munitie sa cumparat ca painea calda din magazinele Arrow.
-
cosminioans
-
cosminioans
uite o chestie de care nu sunt multumit la CFX (pana acum ar fi singura):
INALTATORUL
este slab realizat, pentru o arma din categoria ei
reglajul pe inaltime, pentru a putea fi folosit asa cum scrie in manual, depaseste zona in care se pot ''simti'' zimtii de pe partea inferioara a surubului micrometric de reglare, deci si blocarea lui pe unul dintre acestia; la mine deja nu se mai simt din cauza pozitiei prea inclinate si dupa mai multe trageri se deregleaza
daca ar fi inaltata baza intregului inaltator cu 2-3 mm, ar fi ok
motiv pentru care am deschis o alta discutie pe forum legata de dioptrul de la GAMO (sper ca acesta sa fie ok) - intrati pe ''sistem de ochire''
este slab realizat, pentru o arma din categoria ei
reglajul pe inaltime, pentru a putea fi folosit asa cum scrie in manual, depaseste zona in care se pot ''simti'' zimtii de pe partea inferioara a surubului micrometric de reglare, deci si blocarea lui pe unul dintre acestia; la mine deja nu se mai simt din cauza pozitiei prea inclinate si dupa mai multe trageri se deregleaza
daca ar fi inaltata baza intregului inaltator cu 2-3 mm, ar fi ok
motiv pentru care am deschis o alta discutie pe forum legata de dioptrul de la GAMO (sper ca acesta sa fie ok) - intrati pe ''sistem de ochire''
La capitolul inaltatoare Gamo nu sta chiar fericit! Nu eshti singurul care se plange de inaltatorul de la Gamo! Pe mine ma bate gandul "sa pun" de un red-dot http://www.gamo.com/?ID=53&ProductID=260
Inca nu am bani dar ... gasesc eu o solutie
Inca nu am bani dar ... gasesc eu o solutie
-
cosminioans
Tot "pe-acolo" trebuie sa fie ca pret. Si eu am facut tir de performanta cand eram mai tinerelcosminioans wrote:vedem daca ne aduce ARROW dioptru cu tot cu catare si il comparam ca pret![]()
poate ''ne bagam'' la un red dot
Eu am inceput cu Match si ProMagnum (cal. 5,5) . Ulterior am trcut pe TS-18 dar nu sunt foarte multumit de precizie la distanta (puterea de penetrare e ok - dar precizia....) Mult mai precis e Match care si la 40 loveste bine.
Chiar si ProMagnum are precizia mai buna ca TS-18.
Am promisiuni ca voi primi din Spania 2 cutii de Rocket... de abia astept sa le incerc....
Chiar si ProMagnum are precizia mai buna ca TS-18.
Am promisiuni ca voi primi din Spania 2 cutii de Rocket... de abia astept sa le incerc....
-
cosminioans
am incercat si eu pe rand match-urile si promagnum-urile tot cam pe la vreo 40-50 m si match-urile se duc undeva vreo 10-15 cm in jos (din cauza formei plate si a greutatii mici)
acum am o cutie neinceputa de ts-18 pe care astept sa le testez
unii zic ca sunt f bune, vedem sapt asta ce pot face ts-urile
acum am o cutie neinceputa de ts-18 pe care astept sa le testez
unii zic ca sunt f bune, vedem sapt asta ce pot face ts-urile
-
cosminioans
ii dau partial dreptate lui Mihai
TS-urile sunt mai grele decat ProMagnumurile, insa fac grupaje ceva mai stranse (cel putin asa mi s-a parut din 50 trageri cu TS)
inca un lucru neplacut la TS-uri este finisajul fustei: am probleme in inchiderea chiulasei, trebuie sa le imping puternic pe teava pentru a fi sigur ca la inchidere nu ''ciupeste'' din garnitura, au bavuri neindepartate, plus ca nici o alica nu seamana cu alta in aceasta privinta
TS-urile sunt mai grele decat ProMagnumurile, insa fac grupaje ceva mai stranse (cel putin asa mi s-a parut din 50 trageri cu TS)
inca un lucru neplacut la TS-uri este finisajul fustei: am probleme in inchiderea chiulasei, trebuie sa le imping puternic pe teava pentru a fi sigur ca la inchidere nu ''ciupeste'' din garnitura, au bavuri neindepartate, plus ca nici o alica nu seamana cu alta in aceasta privinta
-
cosminioans
I. Putem sa introducem glontul in teava fara sa armam CFX-ul(important la vanatoare
), cu glontul deja in teava ne trebuie 1-3 secunde pt armare, tintare si tragere. Pentru asta trebuie sa stim ca
(aveti grija unde directionati arma).
, decicosminioans wrote:chiulasa are un mic joc in lungul cilindrului si in momentul cand nu este armata, arcul apasa pe ea, o lipeste pe gura tevii si nu se poate deschide decat cu mare efort ... cand incepi armarea, presiunea scade si se poate deschide
- tragem pt putin timp levierul de armare pana ce deschidem chiulasa
- introducem glontul
- tragem pt putin timp levierul de armare pana ce inchidem chiulasa
Pentru dezarmare:cosminioans wrote:nu poti apasa pe tragaci cand levierul de armare este in alta pozitie decat ''sub teava'' adica ''inchis''; daca ai armat, ai dus levierul la loc, poti declansa indiferent de pozitia chiulasei
- mutam levierul de armare sub teava(adica "inchis")
- apasam putin de tragaci si o tinem in acea pozitie, astfel oprim mecanismul de blocare a tragaciului
- prindem bine levierul de armare si mutam in pozitia de incarcare(sub tragaci),AVEM GRIJA SA NU SCHIMBAM INTRETIMP POZITIA TRAGACIULUI
- tragaciul nu este blocat, mai tragem de tragaci
la declansare arcul este prins de levier
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
-
cosminioans
concluziile mele dupa ''runda'' de la Bucov:
CFX-ul meu a evoluat cam asa:
match: 180 - 220 (pelletul intra f usor pe teava, este ''scuipat'' afara la presiune mica)
pro-magnum: 202-208 (cele mai stabile)
TS-18: 190-200 (greutatea si diferentele dintre acelasi tip de peleturi isi spun cuvantul)
viteza maxima: pro-magnum cu ulei 288 m/s
CFX-ul este o arma care nu se prea merita cumparata la puterea data de legea de la noi, are un arc destul de slab care ofera un ''locking time'' un pic prea mare; am avut placerea de a trage cu Hunter 440 al lui Levente - o arma f echilibrata, o senzatie grozava fata de CFX-ul meu ''gatuit''; cred ca voi intra in clubul maniacilor de ''full power'', tre sa-i fac ceva
pentru mai multe info, http://forum.airguns.ro/
CFX-ul meu a evoluat cam asa:
match: 180 - 220 (pelletul intra f usor pe teava, este ''scuipat'' afara la presiune mica)
pro-magnum: 202-208 (cele mai stabile)
TS-18: 190-200 (greutatea si diferentele dintre acelasi tip de peleturi isi spun cuvantul)
viteza maxima: pro-magnum cu ulei 288 m/s
CFX-ul este o arma care nu se prea merita cumparata la puterea data de legea de la noi, are un arc destul de slab care ofera un ''locking time'' un pic prea mare; am avut placerea de a trage cu Hunter 440 al lui Levente - o arma f echilibrata, o senzatie grozava fata de CFX-ul meu ''gatuit''; cred ca voi intra in clubul maniacilor de ''full power'', tre sa-i fac ceva
pentru mai multe info, http://forum.airguns.ro/
-
Marian