Cartuse si tinta !!
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Cartuse si tinta !!
Buna !
1. Poate sa-mi spuna cineva care este procedura cu declararea cartuselor consumate? La TgMures nu exista poligon unde poti avea acces, binenteles contra cost, si sunt nevoit sa trag pe dealuri!
Cei de la arme si munitii au spus ca am voie sa fac uz de arma pe dealuri dar trebuie sa declar dupa fiecare cartus tras destinatia lui !!! Practic e o tampenie mare, doar eu sunt raspunzator de eventualele accidente asa ca...
2. Cei din Mures pot sa-mi spuna unde se antreneaza??
3 Detin un Walther P99T care Nu functioneaza cu PG -uri cutia rosie ! Era sa-l trimit la verificari dar am incercat si cu UAG verde si ... merge perfect. Care este cauza ?
1. Poate sa-mi spuna cineva care este procedura cu declararea cartuselor consumate? La TgMures nu exista poligon unde poti avea acces, binenteles contra cost, si sunt nevoit sa trag pe dealuri!
Cei de la arme si munitii au spus ca am voie sa fac uz de arma pe dealuri dar trebuie sa declar dupa fiecare cartus tras destinatia lui !!! Practic e o tampenie mare, doar eu sunt raspunzator de eventualele accidente asa ca...
2. Cei din Mures pot sa-mi spuna unde se antreneaza??
3 Detin un Walther P99T care Nu functioneaza cu PG -uri cutia rosie ! Era sa-l trimit la verificari dar am incercat si cu UAG verde si ... merge perfect. Care este cauza ?
arme autoaparare, pistol Walther P99T
Re: Cartuse si tinta !!
Incearca sa dai mai multe detalii. Ce se intampla cand incerci sa tragi cu PG?noshes wrote:...........................
Sunt cativa oameni foarte priceputi in ale armelor pe forum, dar nici macar ei nu pot ghici cauza fara sa le dai mai multe informatii. Doar daca s-ar fi numit Omidu'... Tata Omidu'...
Printre altele poti sa dai detalii despre p99 ca posesor te rog frumos ( teava, camera cartusului, dimensiuni forme, pastaile tevii, opritori ). Si eu acum oscilez intre mauser si p99 pana oi apuca sa fac un drum la bulgari sau la fratii nostri de peste prut. Cred ca mai devreme o sa ajung in moldova eu fiind de fel din husi si cu prima vizita la bunici poate sar si granita pe la albita.
Pushka lu' Bunicu'

-
nedumeritu
La bulgari sari degeaba. La ei bila de cauciuc este interzisa.scifficus wrote:Printre altele poti sa dai detalii despre p99 ca posesor te rog frumos ( teava, camera cartusului, dimensiuni forme, pastaile tevii, opritori ). Si eu acum oscilez intre mauser si p99 pana oi apuca sa fac un drum la bulgari sau la fratii nostri de peste prut. Cred ca mai devreme o sa ajung in moldova eu fiind de fel din husi si cu prima vizita la bunici poate sar si granita pe la albita.
La Chisinau este insa Raiul pistoalelor din otel, reale, adevarate, suparate.
Adica unul odata luat, il ai toata viata. Ca de altfel si cele din zamac spre
care te indrepti deocamdata, si astea te tin toata viata, cu doua
conditii - sa nu prea tragi cu ele - si - daca nu traiesti prea mult.
Acum daca chestia cu traitul a la long dauneaza grav sanatatii si este
suportabil si de inteles, chestia cu "sa nu tragi prea mult" este
peste poate!
Mai stai o tura si mai cugeta. Chestia cu bunicii si fuga la Albita prin
spatele casei este o solutie aproape perfecta in situatia in care ne aflam
la acest moment.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Dar daca folosirea armelor, in cazul acesta neletale, nu este permisa decat in poligoane "special amenajate si omologate dupa normele FRT", poate cineva sa-mi spuna care sunt cerintele din normele de omologare FRT pentru armele neletale pentru autoaparare ,adica arme cu gloante de cauciuc si armele cu gaz ...?????
Pentru ca daca aceste norme exista, promit ca fac pe dracu'n patru sa amenajez un asemenea poligon.

Pentru ca daca aceste norme exista, promit ca fac pe dracu'n patru sa amenajez un asemenea poligon.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
-
nedumeritu
Eu ma lupt sa fac unul la Brasov.Bill wrote:Dar daca folosirea armelor, in cazul acesta neletale, nu este permisa decat in poligoane "special amenajate si omologate dupa normele FRT", poate cineva sa-mi spuna care sunt cerintele din normele de omologare FRT pentru armele neletale pentru autoaparare ,adica arme cu gloante de cauciuc si armele cu gaz ...?????
Pentru ca daca aceste norme exista, promit ca fac pe dracu'n patru sa amenajez un asemenea poligon.![]()
Daca ai nevoie de ceva documentatie mai aparte imi dai PM si iti dau
tot ce am si eu pana acum.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Buna ziua.
Pentru noshes. Puteti da ne povestiti mai pe larg cum v-au cerut sa faceti declararea cartuselor consumate?
Pentru-ca ar fi una dintre multiplele "adaugiri" la lege, conform normelor de aplicare care da libertate totala de organizare biroului local.
Dar mai simplu, dumneavoastra puteti sa justficati ca ati fost pus in situatia de a va apara de cainii comunitari, cum de fapt va da voie legea. N-au decat sa umble ei sa le ceara declaratie.
.
Cu respect
Pentru noshes. Puteti da ne povestiti mai pe larg cum v-au cerut sa faceti declararea cartuselor consumate?
Pentru-ca ar fi una dintre multiplele "adaugiri" la lege, conform normelor de aplicare care da libertate totala de organizare biroului local.
Dar mai simplu, dumneavoastra puteti sa justficati ca ati fost pus in situatia de a va apara de cainii comunitari, cum de fapt va da voie legea. N-au decat sa umble ei sa le ceara declaratie.
Cu respect
-
nedumeritu
Solutia pare excelenta si prezentarea ei este mai mult decat plastica.radu.b wrote:Buna ziua.
Pentru noshes....
Dar mai simplu, dumneavoastra puteti sa justficati ca ati fost pus in situatia de a va apara de cainii comunitari, cum de fapt va da voie legea. N-au decat sa umble ei sa le ceara declaratie..
Cu respect
Sa il vedem noi pe agentul Q urmarind comunitarul Cutzu sa-i ia
amprentele cozii [sau de sub coada, dupa caz] si un "interviu".
Justificarea cartuselor trase la fel ca inscrierea in permis a diferitelor tipuri
de arme devine cutuma de responsabilitate locala. Si daca este aplicata
corect si responsabil atunci efectul manifest ar fi o oarecare "elasticitate"a
legii, aplicarea de la zona la zona, in functie de mediul social.
Inca odata, nu ar fi rau daca nu ar fi aplicata cu rautate.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Imi pare rau sa va dezamagesc dar solutia cu catelu nu merge. Tot in legisoara spune ca esti obligat de indata sa anunti cea mai apropiata unitate de politie in caz ca ai facut uz de arma si sa dai o declaratie ca ce si cum! Poate doar sa tragi un incarcator intreg spre bietul catel si sa declari c-ai tras 50 cartuse - oricum eventualii martori vor zice ca ai tras cu mitraliera si vor declara cel putin 100 cartuse auzite! 
Last edited by violiv on Wed Jul 02, 2008 9:03 am, edited 1 time in total.
-
nedumeritu
La naiba!violiv wrote:Imi pare rau sa va dezamagesc dar solutia cu catelu nu merge. Tot in legisoara spune ca esti obligat de indata sa anunti cea mai apropiata unitate de politie in caz ca ai facut uz de arma si sa dai o declaratie ca ce si cum! Poate doar sa tragi un incarcator intreg spre bietul catel si sa declari ca-i tras 50 cartuse - oricum eventualii martori vor zice c-ai tras cu mitraliera si vor declara cel putin 100 cartuse auzite!
Ai stricat toata magia momentului
Deci nici asta nu tine!
E clar, poligonu' ne mananca.
Nici macar nu am apucat sa ma bucur bine si, gata.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Dar daca esti pe camp? Cine te mai aude? Si atunci o sedinta prelungita de tragere este perfect justificabila...a fost o haita intreaga!
Si oricum, violiv stie foarte bine ca la vanatoare nu se mai iese de foarte multa vreme la daunatori...nu? Pe vremuri erai obligat. Acum nu...Si explicatia cu cainii cred ca tine. S-au inmultit foarte mult...ceea ce este adevarat. Si daca trebuie justificare mergi cu punga de tuburi si ii spui treaba asta...
Cu respect.
Si oricum, violiv stie foarte bine ca la vanatoare nu se mai iese de foarte multa vreme la daunatori...nu? Pe vremuri erai obligat. Acum nu...Si explicatia cu cainii cred ca tine. S-au inmultit foarte mult...ceea ce este adevarat. Si daca trebuie justificare mergi cu punga de tuburi si ii spui treaba asta...
Cu respect.
Trasul inafara poligonului presupune, in orice situatie, cu sau fara martori, un drum la politie, declaratie si ANCHETA! Parca asa scrie in lege! Si mai scrie ca arma va ramane la ei pana la finalizarea anchetei si constatarea legitimitatii uzului de arma. In schimb nu scrie nicaieri ca trebe sa duci si tuburile trase cu ocazia asta.