Achizitie arma

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

violiv

Post by violiv »

Poti sa fii "membru vanator" la orice asociatie din tara, indiferent de locatia acesteia si domiciliul tau.
Numarul maxim de vanatori este stabilit in functie de suprafata de teren si zona (campie, deal, munte) asa ca multe filiale nu mai au locuri.
Cautati prin zonele mai sarace ale tarii, unde nu prea sunt inscrisi si cotizatia este mai micuta.
sorcer

Post by sorcer »

zone mai sarace? se poate putin mai detaliat ?:d
sorcer

Post by sorcer »

am fost azi la politie si e mult mai complicat decat credeam eu.
ca sa devii membru unei asociatie de vanatori 1 an de zile esti un fel de ucenic p-acolo (gonaci ziceau aia) si abia dupa aia se da examen serios , examen care se tine doar o data pe an cu comisie de la bucuresti !
Pt tir ar fi ceva mai simplu , daca reusesc sa intru in club de tir sa imi dea aia hartie ca sunt membru la ei si cu aia pot sa imi iau arma de tir !
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sorcer wrote:am fost azi la politie si e mult mai complicat decat credeam eu.
ca sa devii membru unei asociatie de vanatori 1 an de zile esti un fel de ucenic p-acolo (gonaci ziceau aia) si abia dupa aia se da examen serios , examen care se tine doar o data pe an cu comisie de la bucuresti !
Pt tir ar fi ceva mai simplu , daca reusesc sa intru in club de tir sa imi dea aia hartie ca sunt membru la ei si cu aia pot sa imi iau arma de tir !
Hai sa fim seriosi :) , este ceva serios pe lumea asta la care sa nu fie
suficient de complicata calea de a accede?
Se pune problema ca, in opinia lor, odata ajuns vanator, chiar trebuie sa
sapanesti macar notiunile de baza.
Altfel devii vanator cum se faceau aia soferi la Pitesti. Peste o treime din
ei nu stiu "sa se manifeste in scris/citit" dar ei treceau toate probele
teoretice cu punctaje maxime.
Si pe sosele, respectivii, tot pericole maxime sunt.
Ar fi anapoda sa se intample la fel si prin paduri, cu vanatori facuti
in palma. :mrgreen:
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
sorcer

Post by sorcer »

se pare ca la vanatoare nu e ca la soferie ! NU tot prostu se face vanator :)))
Problema mea nu ar de examen test etc , ci perioada aia de 1 an in care practic esti la dispozitia lor , alergi ca fraieru dupa vanat:)) .
Deci e destul de nasol .
Dualjackal

Post by Dualjackal »

sorcer wrote:
Problema mea [este] perioada aia de 1 an in care practic esti la dispozitia lor, alergi ca fraieru dupa vanat.
Acum nu-ti imagina ca o sa alergi precum ogarul, 12 luni pe an, dupa scatii si vulpi (exemple neinspirate, dar e cald si s-a dilatat creierul).

E normal - cred! (nu-s vanator, dar m-as baga si eu intr-o asociatie de vanatori doar ca sa ma pot duce din cand in cand la talere, de exemplu, cu pusca mea) sa-ti faci o asa-zisa perioada de "ucenicie" in ale vanatorii, nu de alta dar cand se organizeaza un grup, nu prea stiu cine o sa aiba chef sa stea pe langa tine, un "pifan", "biban" etcaetera, care pui pentru prima oara mana pe o pusca de vanatoare. Accidentele de vanatoare exista, iar unul dintre motive poate fi lipsa de experienta.

Una peste alta, daca esti pasionat de vanatoare si dai peste niste oameni de treaba, perioada aia de ucenicie poate fi o experienta placuta si de neuitat. Daca ai nevoie de clubul de vanatoare in alte scopuri (cum ar fi in cazul meu, sa-mi iau pusca si sa ma duc la talere oricand am chef) atunci s-ar putea sa fie un mic calvar ;-) MIC.
sorcer

Post by sorcer »

cred ca nu m-ai inteles pe perioada de ucenicie nu pui mana pe arma !!! Deloc , nici nu ai voie din punct de vedere legal !!
Dualjackal

Post by Dualjackal »

Eu am inteles, cunosc conditiile, am studiat si eu problema. E normal sa nu pui mana pe arma fara sa ai "ceferticatul" la mana. E ca si cum ai avea pretentia sa conduci prin trafic fara carnet de conducere, dar ai in dreapta pe unchiul din partea matusii Tamara, care are el carnet si experienta si e de ajuns :-) Ma rog, exemplul nu e cel mai fericit, dar pina la examenul anual mi se pare foarte just sa nu ai arma pe mana. Nu e chiar o jucarica.
sorcer

Post by sorcer »

intr-adevar nu e jucarie , dar ideea e ca oricum ca sa iei arma pe langa ucenicia de o faci la asociatie tu trebuie sa mai faci un curs in ceea ce priveste manuirea armelor , legislatie etc !
Dualjackal

Post by Dualjackal »

Presupun ca ucenicia nu se face pentru a invata sa manuiesti o arma de vanatoare, ci pentru a deprinde regulile care se aplica in cursul unei partide de vanatoare, pentru a te obisnui cu desfasurarea unei sesiuni etc.

Cursul de manuirea armelor trebuie facut oricum daca nu ai facut armata. Nu se stie cand ai nevoie de asa ceva, iar daca planuiesti sa tii in casa si sa folosesti (in orice conditii) o arma letala, trebuie sa stii cu ce se mananca, nu? :-) La curs (iar vorbesc teoretic, pentru ca practic abia la sfarsitul lunii voi incepe si eu cursul de letale) mi s-a explicat ca pe langa partea de legislatie exista si partea placuta si practica a armelor letale (poc poc) precum si un curs de prim ajutor - chestie care mi se pare foarte utila, acum sper sa fie si explicata cum trebuie.
sorcer

Post by sorcer »

asa stiu si eu e si chesti practica si la final dai si examen , tre sa tragi la tinta , da nu stiu exact in ce conditii
Dualjackal

Post by Dualjackal »

Uite cursul pe care-l incep eu la sfarsitul lunii:

http://www.tunari.ro/curs%20arme%20letale.html

Se desfasoara pe poligonul "Iosif Sarbu" - ca si zona e vorba despre Gradina Zoologica din Baneasa. Costa 600 lei, tine 10 zile, e un program relativ lejer, incepand cu orele 17, parca.

Dupa terminarea cursului primesti o hartie la mana, cu care mergi mai departe (te faci vanator, armurier sau ce doresti tu :-) ) Hai ca nu e chiar complicat daca vrei sa-ti iei o arma mai serioasa.
sorcer

Post by sorcer »

da e ok , tu esti din bucuresti , eu sunt la 350 km distanta intr-un oras unde daca zici ca vrei arma zice lumea ca esti asasin nebun si vrei sa ii impusti:))
Dualjackal

Post by Dualjackal »

Ups. Nasol moment :-(
sorcer

Post by sorcer »

am studiat si eu poligonu de la tunari si intardevar pare super ok , dar distantza e o mare problema :| iti dai seama ca nu imi permit sa fac atatea drumuri :| imi trebe totusi ceva apropiat de casa
Post Reply