am un Gamo CFX care a fost cumparat la Cluj din magazinul Arrow. Arma am inregistrat la politia din Zalau pe care am primit certificat de detinator. Alaltaieri am primit un biletel de la politie ca trebe sa platesc 1.050.000
autorizatie pt pusca cu aer comprimat
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
autorizatie pt pusca cu aer comprimat
Buna,
am un Gamo CFX care a fost cumparat la Cluj din magazinul Arrow. Arma am inregistrat la politia din Zalau pe care am primit certificat de detinator. Alaltaieri am primit un biletel de la politie ca trebe sa platesc 1.050.000
de lei pentru autorizatie de arme(sau ceva de genul asta). A aparut o noua lege pt pusca cu aer comprimat? si in alte judete trebe platiti banii astea?
Nu stiu exact ce taxa e asta, dupa ce o sa platesc o sa pot spune mai multe
.
nu inteleg cum pot sa faca astea asa ceva? arma am cumparat acum vreo 2-3luni. Mai bine ma duceam la politia din cluj
. Nu ar trebui sa fie ceva lege scrisa ca omul nu stiu ce sa faca? La cumparare nu mi-o spus nimeni nimic despre ceva "autorizatie" si taxa suplimentara. 
-
Dabija
Nu plati nici o taxa ... cere sa-ti arate in baza carei legi ti se solicita taxa ... verifica legea (daca exista) ...........................
""conform Ordonantei 128/02.05.2000 art.1, punc. 2-3 pentru arme neletale nu se percep taxe ""
Eu in Resita (Caras-Severin) nu am platit nimic asa ca nu-i lasa sa faca bani pe spinarea ta.
""conform Ordonantei 128/02.05.2000 art.1, punc. 2-3 pentru arme neletale nu se percep taxe ""
Eu in Resita (Caras-Severin) nu am platit nimic asa ca nu-i lasa sa faca bani pe spinarea ta.
Am fost la politie sa inteleg pentru ce cer banii. Deci din 1 martie 2005 a intrat noua lege ca arma neletala nu se cumpara cu cazier si permis de conducere, ci se cere o notificare de la politie cu care se poate cumpara arma si apoi mers la politie cu arma pentru eliberarea certificatului de detinator. Taxa de 1.050.000 se plateste pentru eliberarea notificarii. Cu aparitia legii a aparut si taxa. Acuma nu inteleg ca pana acuma de ce nu a cerut nimeni banii, de ce acuma s-au trezit ca lipseste ceva? Daca nu ma insel atunci toti care au cumparat arma neletale dupa 1 martie vor fi chemati sa mai plateasca o suma frumoasa. Cel putin in Salaj daca vrei sa cumperi o arma deacum incolo nu se da notificarea pana cand nu se plateste taxa respectiva. Ganditiva ce fain ii: cumperi un pistol cu 1 milion si mai platesi 1 milion la politie
. Am o cerere pentru cei care si-au cumparat arma dupa 1 martie si sunt din alte judete, sa-mi scrie daca ei au fost chemati la politie pentru achitarea taxei? si daca acuma se cere ceva taxa pentru notificare din alte judete?
-
alex vasilescu
-
Dabija
VESTI BUNE: mi s-o inapoiat banii 105(RON) si nu se mai cere bani la cumpararea unei arme cu aer comprimat la Salaj. M-am dus la trezorarie cu tichetul pe care scrie ca am platit 105 RON si am scris o cerere...
O chestie nu mi-o placut: nu m-o anuntat nimeni ca se returneaza banii.., de exemplu cand trebuia sa platesc taxa asta am fost sunat de mai multe ori de politie(din pacate nu era nimeni acasa
) si au trimis si politisti la mine acasa(iara nu era nimeni acasa
), care au lasat un biletel la usa...
Stirea ca se returneaza banii am primit de la un prieten care nu demult si-o cumparat pusca cu aer comprimat.
O chestie nu mi-o placut: nu m-o anuntat nimeni ca se returneaza banii.., de exemplu cand trebuia sa platesc taxa asta am fost sunat de mai multe ori de politie(din pacate nu era nimeni acasa
Stirea ca se returneaza banii am primit de la un prieten care nu demult si-o cumparat pusca cu aer comprimat.
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
-
Dabija