ALL GUNS ROUNDUP

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Ce arma cu glont de cauciuc detineti?

Rohm RG88
23
25%
Mauser HSC90
4
4%
Walther PP
7
8%
Walther P22
3
3%
Walther P99
4
4%
Reck Mod.60
3
3%
Me 38
0
No votes
Detin o arma fabricata in Rusia/Turcia si sunt pe acest forum doar sa va fac in ciuda :)
6
7%
Doresc sa-mi cumpar in viitorul apropiat
41
45%

Total votes: 91

Babanu

Post by Babanu »

Emanuel, cat ai dat pe arcul recuperator ca poate vreau si eu unul original :wink:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Emanuel

Post by Emanuel »

Babanu wrote:Emanuel, cat ai dat pe arcul recuperator ca poate vreau si eu unul original :wink:
Vezi PM!
:mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
corbu_stf

Post by corbu_stf »

Buna ziua !!! In primul rand felicitari voua pentru acest forum, felicitari celor care au depus o munca demna de luat in seama, ma refer la acei oameni care au facut acele teste pentru pistoalele cu bila de cauciuc, pentru cei care dau sfaturi pertinente si obiective si nu in ultimul rand pentru domnul Radu pentru seriozitatea de care da dovada. Am citit toate thread-urile legate de arme de autoaparare pentru ca m-am confruntat cu niste situatii destul de grave. Detin o agentie de nunti si in majoritatea cazurilor clientii vin la sediul firmei pentru o discutie in care se pun la punct detalii importante. Am avut neplacerea sa constat ca unii clienti devin agresivi in casa mea(pentru ca sediul firmei se afla intr-un apartament inchiriat si se presupune a fi casa ta, am viza de flotant). De felul meu sunt o persoana linistita si nu am provocat scandaluri niciodata, dar am avut si conflicte in care am iesit sifonat rau de tot si asta in mod gratuit. Ultimele intamplari insa au umplut paharul. Eram cu niste clienti si discutam anumite preturi si la un moment dat s-au enervat foarte tare pentru un lucru banal( pe oferta se specifica clar ca preturile erau fara TVA si nu scria micut in josul paginii ci mare si citet) si au sarit la bataie din senin. Fiind dupa birou, am incercat sa spun ca am declansat butonul de panica si ca firma de paza va veni imediat( am incercat sa ii sperii pentru ca nu aveam contract cu nici o firma de paza, greseala mea) dar s-au enervat mai tare..Am incercat sa ma apar, dar ce folos impotriva a 2 oameni destul de legati. In disperarea mea am apucat o imprimanta si i-am dat in cap cu ea unuia si sa stiti ca a avut efect pentru ca a picat la pamant. Norocul meu este ca am avut geamul deschis si am inceput sa tip, iar un vecin aflat la masina a chemat politia. Am iesit destul de sifonat totusi. In zilele urmatoare am facut contract cu o firma de paza. Am zis ca totul este ca si rezolvat, dar...alta intamplare neplacuta pentru mine a avut loc. Indreptandu-ma spre masina intr-o dimineata( fiind parcata regulamentar pentru a am alergat o jumatate de ora in jurul orei 12 noaptea sa gasesc un loc - stau pe b-vdul ion Mihalache si e haos) m-am trezit ca este blocata de alta masina. Am ramas uimit. De la o vulcanizare de langa a venit un domn care pe un ton impetuos mi-a spus ca asta este parcarea lui si ca acum poate sa faca ce vrea masinii mele si sa zic mersi ca nu mi-a facut-o tandari. Mi-am cerut scuze evident si l-am rugat sa mute masina ca sa pot pleca. S-a facut ca aduce cheile , dar nu mai venea. Am incercat sa intreb pe cineva de la vulcanizare unde este respectivul moment in care m-am trezit ca vreo 2 insi ma iau la injuraturi, pumni si picioare. Am reusit sa scap, am sunat la politie, dar a trebuit sa pierd timp degeaba. Cu politia de fata unul mi-a zgariat masina si politia s-a facut ca nu vede, plus ca i-a amendat doar pentru deranjarea ordinii publice si atat si mi-au spus ca daca nu am semne pe mine degeba fac plangere ca nu sunt primul care pateste asa ceva si ma sfatuiesc sa nu mai trag masina acolo( este o parcare PUBLICA nu este a vulcanizarii). Binenteles ca nu a ramas asa. Am fost in audienta la Comandantul politiei - am si eu unele relatii), am facut plangeri pentru acei politisti si tot ce am obtinut a fost 10% din salariu timp de 3 luni. In seara aceleiasi zile fiind la terasa cu o clienta am fost acostat de un individ baut care a varsat un pahar de vin pe clienta. Pentru ca nu am mai rezistat i-am tras un pumn, dar tot eu am fost amendat si a trebuit sa ii dau ceva bani acelui individ ca sa nu faca plangere( legea de autoaparare la noi nu prea exista in cazul in care nu ai semne).
Dupa toate acestea am zis ca este cazul sa imi iau o arma de autoaparare. Din cate am citit totusi sunt putin dezamagit de aceste pistoale cu bile( in cazul in care agresorul nu se sperie de pistolul in sine) si va intreb ce ar trebui sa achizitionez. Despre caine nu se poate pune problema, nu ca nu as vrea dar este mai complicat. De pistol cu gaz, iar nu prea se pune problema pentru ca fiind in apartament am mari sanse sa ma gazez singur. Am vorbit cu cineva sa "imi dezvaluie putin" tainele boxului, dar cred ca nici peste un an nu o sa pot face fata unor situatii ca acestea. Dati-mi un sfat. Pistolul cu bile de cauciuc este o solutie? Vreau sa fiu prezent la acel targ ce va avea loc la Romexpo si vreau sa stiu daca cineva de aici este interesat. Va multumesc !
Atacat in CASA MEA. Pistol Domne nu jucarie...
Emanuel

Post by Emanuel »

corbu_stf wrote:Pistolul cu bile de cauciuc este o solutie?
In principiu da! Are ceva efect psihologic, si ceva efect traumatic de la distanta mica - ai fost in birou agresat, sub 2-3 metri e deja "nerecomandat", nu in padure, deci ar merge, legea ti-l "accepta" ca argument. :mrgreen:
Emanuel

www.romsdc.ro
Babanu

Post by Babanu »

Nu m-am gandit niciodata ca o agentie de mariaj iti poate aduce asa multe probleme... parca ar fi o afacere ilegala care atrage clienti suspect :lol: Oricum trebuie sa recunosc, nu am mai auzit pe nimeni cu o asa mare atractie spre scandal :twisted:
Ca o paranteza, ar fi civilizat si normal ca TVA-ul sa fie inclus in pretul de pe pliant... eu nu am auzit pe nimeni sa-si treaca nunta pe firma si sa ceara ulterior o deductie de TVA... deci treaba asta cu TVA-ul lipsa de pe oferta imi suna a... nu stiu cum sa-i spun intr-un mod diplomatic, nu-mi vine cuvantul acum :lol: Poate ca asta sa fie motivul pentru care clientii se supara... dar sa trecem mai departe... :wink:
Spui ca esti dezamagit de aceste pistoale? De ce?
Corect, o arma poate reprezenta rezolvarea unor probleme, dar de asemenea reprezinta si sursa unor noi probleme de genul pastrarea ei in conditii legale, uzul ei in conditii legale si rezultatul uzului defectos in diverse situatii 8)
Oricum, daca te hotarasti sa-ti cumperi o arma va trebui sa te antrenezi frecvent cu ea si de asemenea sa-ti creezi o anumita rutina in portul ei.
Incerc sa evit sa dau sfaturi dar hai totusi sa o spun... cumpara-ti arma doar daca in momentul actual ai anumite temeri pentru securitatea ta fizica iar acest complex te face sa te simti nesigur atat la servici cat si pe strada. Psihic te va ajuta mult. Daca nu ai aceste temeri o sa ajungi sa ignori arma iar acest lucru este calea cea mai sigura spre accidente... cum se spune, frica este un profesor bun :twisted: De asemenea daca te stii cu timpul liber limitat, iar pe viitor nu o sa-ti gasesti timp sa mergi la poligon, atunci evita sa-ti cumperi arma... la primul incident, din cauza stresului o sa reactionezi cum nu trebuie iar consecintele vor fi probabil mult mai urate decat daca nu ai fi fost inarmat.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Emanuel

Post by Emanuel »

Babanu wrote:Nu m-am gandit niciodata ca o agentie de mariaj iti poate aduce asa multe probleme... parca ar fi o afacere ilegala care atrage clienti suspect :lol: Oricum trebuie sa recunosc, nu am mai auzit pe nimeni cu o asa mare atractie spre scandal :twisted:
Ca o paranteza, ar fi civilizat si normal ca TVA-ul sa fie inclus in pretul de pe pliant... eu nu am auzit pe nimeni sa-si traca nunta pe firma si sa ceara ulterior o deductie de TVA... deci treaba asta cu TVA-ul lipsa de pe oferta imi suna a... nu stiu cum sa-i spun intr-un mod diplomatic, nu-mi vine cuvantul acum :lol: Poate ca asta sa fie motivul pentru care clientii se supara... dar sa trecem mai departe... :wink:
Corect, o arma poate reprezenta rezolvarea unor probleme, dar de asemenea reprezinta si sursa unor noi probleme de genul pastrarea ei in conditii legale, uzul ei in conditii legale si rezultatul uzului defectos in diverse situatii 8)
Oricum, daca te hotarasti sa-ti cumperi o arma va trebui sa te antrenezi frecvent cu ea si de asemenea sa-ti creezi o anumita rutina in portul ei.
Incerc sa evit sa dau sfaturi dar hai totusi sa o spun... cumpara-ti arma doar daca in momentul actual ai anumite temeri pentru securitatea ta fizica iar acest complex te face sa te simti nesigur atat la servici cat si pe strada. Psihic te va ajuta mult. Daca nu ai aceste temeri o sa ajungi sa ignori arma iar acest lucru este calea cea mai sigura spre accidente... cum se spune, frica este un profesor bun :twisted: De asemenea daca te stii cu timpul liber limitat, iar pe viitor nu o sa-ti gasesti timp sa mergi la poligon, atunci evita sa-ti cumperi arma... la primul incident, din cauza stresului o sa reactionezi cum nu trebuie iar consecintele vor fi probabil mult mai urate decat daca nu ai fi fost inarmat.
Ca de obicei - la subiect!
Emanuel

www.romsdc.ro
johnny

Post by johnny »

Babanu wrote:Nu m-am gandit niciodata ca o agentie de mariaj iti poate aduce asa multe probleme... parca ar fi o afacere ilegala care atrage clienti suspect :lol: Oricum trebuie sa recunosc, nu am mai auzit pe nimeni cu o asa mare atractie spre scandal :twisted:
Ca o paranteza, ar fi civilizat si normal ca TVA-ul sa fie inclus in pretul de pe pliant... eu nu am auzit pe nimeni sa-si treaca nunta pe firma si sa ceara ulterior o deductie de TVA... deci treaba asta cu TVA-ul lipsa de pe oferta imi suna a... nu stiu cum sa-i spun intr-un mod diplomatic, nu-mi vine cuvantul acum :lol: Poate ca asta sa fie motivul pentru care clientii se supara... dar sa trecem mai departe... :wink:
Intr-adevar,Babanu raspunde direct la subiect.
Da,civilizat si normal ar fi ca TVA-ul sa fie inclus deja in pretul din pliant,ai dreptate,Babanu,dar hai sa nu-l judecam pe om,asa a crezut de cuviinta sa procedeze,e problema lui. Desi nu inteleg nici eu aceasta practica,care nu e singulara,ea are totusi o expicatie,si aceea ca daca pretul nu incude TVA-ul,e mai mic si ia ochii....omu' vede pretul mai mic si zice ca oferta e mai buna decat alta. Atat,doar o explicatie,dar e problema lui de ce nu a inclus TVA-ul,hai sa nu-l condamnam. Ia sa te uiti tu pe bon sau factura la marile magazine dupa ce ai cumparat ceva si ai sa constati ca pretul nu corespunde cu cel afisat pe raft (si nu ma refer la pretul care nu include TVA,ma refer la neconcordante voite).....pe aia ar trebui sa-i bumbacim...

Bafta 8) 8) 8)
corbu_stf

Post by corbu_stf »

Nu este o practica ascunsa si sa iti explic de ce nu se trece TVA-ul( cel putin eu) in brosura finala. Multi clienti nu doresc factura pentru serviciile cumparate de la agentie si in acel moment preturile pe care le au fara TVA sunt si preturile finale si asta este in avantajul lui( la o factura de 100 de mil ar mai trebui sa dea 19 mil). O sa spuneti ca este ilegal, dar incercam sa ajutam clientii si inclusiv pe noi( 95% din clienti ne cer acest lucru fara sa ii fi intrebat ceva). Daca clientii doresc factura o intocmim fara probleme. Am inteles unde vrei sa bati, dar nu asta este problema. Problema este ca am fost agresat in casa mea si in momentul de fata am usoare retineri cand trebuie sa primesc clienti. Nu imi este frica sa ies pe strada si nu sunt asa prapadit( am 1,85 si 78 Kg), dar pentru mine bataia este ultimul lucru la care ma gandesc(am motivele mele foarte intemeiate). Eu am cerut un sfat despre ce fel de arma sa imi cumpar si daca este folositoare intr-un conflict in afara de cazul in care agresorul se sperie de ea. Nu este nici o problema sa merg in poligon si sa ma antrenez. Si nu sunt un om care atrage scandalul. Pur si simplu s-a intamplat. Cum imi zicea un var de-al meu, psiholog de meserie: "vorbesti prea frumos, incerci sa eviti mereu totul,dai adversarului impresia de inferioriate si de aici pleaca totul".
danezu

Post by danezu »

Cel mai bine iti iei un pistol cu bile de cauciuc,dar trebuie sa te gandesti la urmari daca-l vei folosi,chiar daca esti la tine in casa!
Mai bine incerci un spray lacrimogen sau cu piper si apoi scoti arma!
Cum au spus si colegii mei mai sus,cel mai corect era sa pui pretul cu tva si apoi sa lasi clientul sa decida daca vrea factura sau nu.....dar asa suntem noi romanii mai afaceristi de fel! :lol:

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
g_lukian

Post by g_lukian »

corbu_stf wrote:Nu este o practica ascunsa si sa iti explic de ce nu se trece TVA-ul( cel putin eu) in brosura finala. Multi clienti nu doresc factura pentru serviciile cumparate de la agentie si in acel moment preturile pe care le au fara TVA sunt si preturile finale si asta este in avantajul lui( la o factura de 100 de mil ar mai trebui sa dea 19 mil). O sa spuneti ca este ilegal, dar incercam sa ajutam clientii si inclusiv pe noi( 95% din clienti ne cer acest lucru fara sa ii fi intrebat ceva). Daca clientii doresc factura o intocmim fara probleme. Am inteles unde vrei sa bati, dar nu asta este problema. Problema este ca am fost agresat in casa mea si in momentul de fata am usoare retineri cand trebuie sa primesc clienti. Nu imi este frica sa ies pe strada si nu sunt asa prapadit( am 1,85 si 78 Kg), dar pentru mine bataia este ultimul lucru la care ma gandesc(am motivele mele foarte intemeiate). Eu am cerut un sfat despre ce fel de arma sa imi cumpar si daca este folositoare intr-un conflict in afara de cazul in care agresorul se sperie de ea. Nu este nici o problema sa merg in poligon si sa ma antrenez. Si nu sunt un om care atrage scandalul. Pur si simplu s-a intamplat. Cum imi zicea un var de-al meu, psiholog de meserie: "vorbesti prea frumos, incerci sa eviti mereu totul,dai adversarului impresia de inferioriate si de aici pleaca totul".
Daca tii neaparat sa-ti ei o arma sfatul meu e sa-ti cumperi un Walter PP cal 10x22T sau ROHM RG88 cal 10x22T (amandoua cu bila de cauciuc) am ales aceste doua pistoale ca sunt relativ mici si usor de purtat si ai sanse mai mici sa se blocheze cand ai mai mare nevoie de ele si cica ar dezvolta cea mai mare putere. Dar..... mare grija, nu trebuie folosite sub 2-3 metri ca pot provoca rani mult prea adanci, si un mare inconvenient la o arma e demonstrarea in fata politiei situatia de autoaparare care la noi e aproape inexistenta.
Daca totusi esti nevoit sa folosesti arma incearca intai cu intimidarea si cu un foc de advertisment in sus, poate nu o sa mai fie nevoie sa tragi asupra agresorului.
Tot ce ti-am spus sunt niste sfaturi, tu fa cum consideri ca e mai bine, asta a fost punctul meu de vedere.
Numai bine. :wink:
ROHM RG88 Cal. 10X22T
Image
corbu_stf

Post by corbu_stf »

Multumesc pentru sfaturi. Eu cred ca oricat ar vrea politia sa te scoata vinovat ca ai tras cu arma cand esti la tine in casa si mananci bataie nu prea mai are ce sa zica. Si lasa sa se ajunga sa dau explicati politiei decat sa ajung sa dau explicatii doctorului despre ce ma doare. Un fost client de-al meu, politist de meserie mi-a recomandat sa imi iau permis de vanatoare, dar nu cred ca asta este o solutie. Sper sa fac alegerea buna.
g_lukian

Post by g_lukian »

corbu_stf wrote:Multumesc pentru sfaturi. Eu cred ca oricat ar vrea politia sa te scoata vinovat ca ai tras cu arma cand esti la tine in casa si mananci bataie nu prea mai are ce sa zica. Si lasa sa se ajunga sa dau explicati politiei decat sa ajung sa dau explicatii doctorului despre ce ma doare. Un fost client de-al meu, politist de meserie mi-a recomandat sa imi iau permis de vanatoare, dar nu cred ca asta este o solutie. Sper sa fac alegerea buna.
:wink: vezi ca s-a ingreunat modalitatea de obtinere a aprobarilor ptr arma o data cu OUG nr. 26/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, pana in martie eram mai simplu dar asta e trebuia sa se stranga niste bani si au gasit o modalitate :twisted:
ROHM RG88 Cal. 10X22T
Image
Rainman

Post by Rainman »

corbu_stf wrote:Multumesc pentru sfaturi. Eu cred ca oricat ar vrea politia sa te scoata vinovat ca ai tras cu arma cand esti la tine in casa si mananci bataie nu prea mai are ce sa zica. Si lasa sa se ajunga sa dau explicati politiei decat sa ajung sa dau explicatii doctorului despre ce ma doare. Un fost client de-al meu, politist de meserie mi-a recomandat sa imi iau permis de vanatoare, dar nu cred ca asta este o solutie. Sper sa fac alegerea buna.
Cand m-am hotarat sa-mi iau un pistol, ultimul impuls mi l-a dat tot o intamplare mai putin placuta. 3 indivizi mai "colorati" au dat buzna in garsoniera peste sora prietenei mele, crezand ca nu este nimeni acasa. Din fericire pentru ea (nu e bine spus "din fericire" dar...) nu s-a intamplat nimic altceva decat niste amenintari si injuraturi. :evil:
In momentul ala am zis ca daca mi s-ar intampla si mie ceva asemanator (sper totusi sa nu fie cazul :roll: ) si "micutul" m-ar scoate din incurcatura, atunci isi merita fiecare banut pe care l-am dat pentru el si toata alergatura de care am avut parte cu actele. Si daca mai pun la socoteala si placerea pe care o ai cand te "joci" cu el in poligon sau acasa, cand il desfaci si-l pui la loc (fara sa-ti ramana nimic pe dinafara :D ) sunt sigur ca am ales bine.

Privind alegerea modelului, acest forum si testele facute de baieti m-au determinat sa-mi aleg un RG88. Recunosc, si pretul a fost un alt criteriu destul de important pentu mine.

Acum nu ramane decat sa te hotarasti si tu. Iti doresc sa faci alegerea potrivita. :)
Emanuel

Post by Emanuel »

Rainman wrote: Privind alegerea modelului, acest forum si testele facute de baieti m-au determinat sa-mi aleg un RG88. Recunosc, si pretul a fost un alt criteriu destul de important pentu mine.
:lol:
Parerea mea !!!
Cine stie, cunoaste !
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Emanuel

www.romsdc.ro
corbu_stf

Post by corbu_stf »

M-am decis. Am fost deja la politie. O sa imi cumpar o arma cu bila de caucuiuc si sper sa rezolv si cu permisul de vanatoare. multumesc si bafta
Post Reply