O noua lege privitoare la armele nonletale?!?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

emy

Post by emy »

BARTHY 2 wrote:
DaBears wrote:pai nu trebuie sa fii politisit/militar etc ? sau deputat ceva?
daca poate si un om normal sa isi ia pistol cu gloante spune-mi si mie procedura, mersi.
din pacate sunt si eu anormal; legea spune ca si pentru cei care au fost..

poti sa explici mai exact ce inseamna "au fost" ? te rog.
johnny

Post by johnny »

BARTHY 2 wrote:
DaBears wrote:pai nu trebuie sa fii politisit/militar etc ? sau deputat ceva?
daca poate si un om normal sa isi ia pistol cu gloante spune-mi si mie procedura, mersi.
din pacate sunt si eu anormal; legea spune ca si pentru cei care au fost..
AHAAAAAA,deci asa domnule semizeu-zeu-zeu? Te-am prinssssssss. Si tu pana acum ai stat printre noi "pamantenii" sa vezi cum ne comportam,sa ne observi din interior,huh? :) :D . Felicitari si sa ne spui si noua cum te impaci cu o Beretta sau un Magnum357 dupa ce-ti iei diploma de semizeu,asta daca vrei sa ti-o iei,sau poate te-ai obisnuit prea tare cu traiul nostru pamantesc si cu pocnitorile noastre. :D :D
Vezi ca ti-am scris ceva si pe " Autoapararea cu bile de cauciuc - chestiuni practice".

Babane,eu zic sa stam pe langa el ca poate se transfera si la noi ceva din puterile lui de semizeu......pe langa,dar nu in nici un caz cu spatele la el ca cine stie,poate-si ia diploma de semizeu,si uneltele specifice unui semizeu (ex.: o beretta,un magnum357,un glock) si ne trezim cu cate un transfer de 9mm in ceafa de la SEMIZEU. :D :D

Bafta 8) 8)
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

emy wrote: poti sa explici mai exact ce inseamna "au fost" ? te rog.

Redau mai jos extras din textul de lege care te poate dumiri...

[Art. 14 - Categoriile de persoane fizice care pot fi autorizate sa procure arme letale
.............
(2) Armele de aparare si paza pot fi procurate numai de catre urmatoarele categorii de persoane:
a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cat sunt in activitate si dupa pensionare, trecerea in rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei in care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
...........]

Am raspuns eu prin redarea paragrafului din L295/2004...sunt subliniate categoriile care "au fost"...

Cu stima,
Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
wizard

Post by wizard »

Sunt curios daca la categoria "militari" intra si militari in termen (sau termen redus - TR, cum este cazul meu).

Statutul celor care au efectuat stagiul militar (TR sau normal) - este din cate imi amintesc - "trecut in rezerva".

Ar fi interesant de aflat parerea cuiva care are cunostinte juridice mai avansate.
danezu

Post by danezu »

Pana la urma ce anume trebuie sa mai ducem la politie?
Doar examenul psihologic sau si cel medical?
Walter PP 10x22T - BLACK
dingo20

Post by dingo20 »

Treaba cu examenul psihologic e clara.
Eu nu stiu in ce consta examenul medical.Poate ma lamureste cineva ce analize trebuie facute, trebuie trimitere de la medicul de familie?
danezu

Post by danezu »

Poate ne spune cineva care a fost de curand sa-si faca acest permis....de port arma neletala :o
Cred ca trebuie si cazierul!
Walter PP 10x22T - BLACK
Mad Max

Post by Mad Max »

salutare!
am citit tot postul si tot n-am inteles :)
daca deja am certificat de detinator pt pistol cu AC si vrea sa-mi iau cu bila de cauciuc ce trebuie sa fac? doar notificarea si avizul psiholog?
Rainman

Post by Rainman »

dingo20 wrote:Treaba cu examenul psihologic e clara.
Eu nu stiu in ce consta examenul medical.Poate ma lamureste cineva ce analize trebuie facute, trebuie trimitere de la medicul de familie?
Am fost astazi sa fac analizele pentru permis de arma neletala, sunt aproximativ aceleasi ca pentru permisul de conducere. Diferenta intre ele este ca pentru arma nu mai trebuie facute si analizele pentru boli interne.

Nu trebuie sa ai trimitere de la medicul de familie.

Si da, trebuie si cazierul. Eu in 30 de minute l-am scos fara sa platesc altceva decat taxa de eliberare in regim de urgenta, adica 5RON si un timbru fiscal de 1RON. Au fost foarte amabili domnii de acolo :)
danezu

Post by danezu »

Si examenul psihologic unde l-ai facut?
Analizele le faci la ce doctor vrei tu?
Walter PP 10x22T - BLACK
Rainman

Post by Rainman »

Examenul psihologic il faci la orice cabinet autorizat sa elibereze astfel de avize (nu cunosc unde anume in Bucuresti, eu l-am facut in Focsani) iar analizele la fel, nu trebuie sa fie facute la un cabinet anume, poti sa le faci unde vrei/cunosti.
khronos23

Post by khronos23 »

Fisa medicala si examenul psihologic se faceau acum cativa ani la cabinete autorizate pentru efectuarea lor de catre Politie, serviciul AEST.
Fisa medicala este din cate imi amintesc un formular tip eliberat de laboratoarele autorizate din care sa rezulte ca este apt de a purta arma, din punct de vedere fizic si psihic.
Streamer 2014
Ekol Special 99

GVTTA CAVAT LAPIDEM NON VI SED SAEPE CADENDO! (P. Ovidius Naso)

LIBERTAS EST POTESTAS FACIENDI ID QVOD IURE LICET!
danezu

Post by danezu »

Exact,de aceea am intrebat unde anume,am prieteni cu arme cu gaz si au permis de port arma tip vechi ( anii 90),au fost la niste centre speciale sa-si faca toate astea(examen medical si psiholocic).Dar nimeni nu mai tine minte unde :shock:
Walter PP 10x22T - BLACK
Rainman

Post by Rainman »

Inainte sa le fac am intrebat la politie...ei mi-au spus ca nu conteaza unde, doar sa fie autorizat cabinetul psihologic pentru astfel de teste si analizele medicale se pot face la orice policlinica privata sau de stat.
danezu

Post by danezu »

Ok merci pentru raspunsul promt!
O sa recapitulam lista cu acte "noi" necesare acestui permis:

"Posesorii armelor neletale din categoria E din anexa la L. 295/2004 (pistoale cu bila de cauciuc si arme scurte sau lungi cu aer comprimat) au obligatia de a se prezenta la organul de politie cu certificatul de detinator si urmatoarele acte:
- COPIE BULETIN SAU CARTE DE IDENTITATE
- CERTIFICAT MEDICAL TIP
- CERTIFICAT TESTARE PSIHOLOGICA
- CERTIFICAT DE CAZIER JUDICIAR
- DOUA FOTOGRAFII COLOR 3 X 4 CM
- CHITANTA 100 LEI - (SE ACHITA LA TREZORERIE)
IN VEDEREA OBTINERII PERMISULUI DE ARMA. "

Mi-am permis sa fac copy/paste din topicul lui cristigeo,sper sa nu se supere! 8)
Daca mai trebuie ceva va rog sa completati ca sa fie toata lumea de pe forum informata!

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
Post Reply