CE SE INTAMPLA DACA IN URMA UNEI RAZII ESTI GASIT CU ARMA?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
CE SE INTAMPLA DACA IN URMA UNEI RAZII ESTI GASIT CU ARMA?
SALUT SUNT POSESORUL UNUI PISTOL ROHM RG88 SI SUNT CURIOS CE S-AR INTAMPLA DACA ESTI GASIT CU EL ASUPRA TA INTR-UN BAR, DISCOTECA ETC.MA GANDESC CA POATE IN CEL MAI RAU CAZ PRIMESTI O AMENDA.
nu ai voie(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoapărare, în următoarele condiţii:
a) în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege;
b) dacă deţinătorul se află sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori în stare avansată de oboseală sau suferă de afecţiuni temporare, de natură să genereze o stare de pericol în condiţiile în care poartă arma asupra sa.
presupun ca iei amenda, nu stiu asa de bine, ne poate lamuri altcineva?
MERCI MULT!AM UN ROHM RG88 PE BILA SI AM PUS INTREBAREA PT CA SUNT NEVOIT SA PORT ARMA ASUPRA MEA MAI TOT TIMPUL DATORITA JOBULUI PE CARE IL AM -CRUPIER INTR-UN CAZINO- UNDE MAI TOT TIMPUL PRIMESC AMENINTARI SAU INJURII SI NU MI S-AR PAREA CORECT SA MERG INTR-UN BAR CU PRIETENA SI IN URMA UNEI RAZII SA IMI FIE CONFISCAT
Uite ce zice Legea:DaBears wrote:nu ai voie(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoapărare, în următoarele condiţii:
a) în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege;
b) dacă deţinătorul se află sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori în stare avansată de oboseală sau suferă de afecţiuni temporare, de natură să genereze o stare de pericol în condiţiile în care poartă arma asupra sa.
Art. 132. – Sunt considerate contravenţii următoarele fapte:
22. neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la art.62 cu privire la portul de armă;
Art. 133. – (1) Contravenţiile prevăzute la art.132 se sancţionează după cum urmează:
c) cu amendă de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei, cele prevăzute la punctele 3, 4, 15 şi 22;
sorin mok wrote:Poate nu sunt eu prea iesit in lume, dar cat de des se fac razii in baruri si ce fel de "baruri" sunt alea??
IPOTETIC VORBIND POATE MA AFLU INTR-UN BAR CLUB CARE NU ARE PAZA LA INTRARE....EU SUNT DIN CRAIOVA SI SUNT DESTUL DE DESE ASEMENEA CONTROALE DATORITA PROBLEMELOR CARE SUNT PE AICI
nu ai voie
presupun ca iei amenda, nu stiu asa de bine, ne poate lamuri altcineva?[/quote]
Uite ce zice Legea:
22. neîndeplinirea condiţiilor prevăzute la art.62 cu privire la portul de armă;
Art. 133. – (1) Contravenţiile prevăzute la art.132 se sancţionează după cum urmează:
c) cu amendă de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei, cele prevăzute la punctele 3, 4, 15 şi 22;[/quote]
sal dingo,imi spui te rog ce scrie in articolul 62, respect.
presupun ca iei amenda, nu stiu asa de bine, ne poate lamuri altcineva?[/quote]
Uite ce zice Legea:
c) cu amendă de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei, cele prevăzute la punctele 3, 4, 15 şi 22;[/quote]
sal dingo,imi spui te rog ce scrie in articolul 62, respect.
Ekol Firat Magnum 9mm
Gamo ViperMax 5,5mm
Gamo ViperMax 5,5mm
Uite ce zice Legea:cuba wrote:nu ai voie
sal dingo,imi spui te rog ce scrie in articolul 62, respect.[/quote]
Art. 62. – (1) Persoanele prevăzute la art.58
alin.(1) au dreptul să poarte asupra lor doar o singură
armă neletală destinată pentru autoapărare, dintre cele
procurate în mod legal.
(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate
pentru autoapărare, în următoarele condiţii:
a) în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol
şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care
folosirea acestor arme este interzisă prin lege;
b) dacă deţinătorul se află sub influenţa băuturilor
alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a
medicamentelor cu efecte similare acestora, ori în
stare avansată de oboseală sau suferă de afecţiuni
temporare, de natură să genereze o stare de pericol în
condiţiile în care poartă arma asupra sa.
-
catalin_suzeanu
...si de ce se afla sub cascheta de politist...BARTHY 2 wrote:asa ca poti lua pistolul cu tine la carciuma cu conditia sa nu fie aglomerat si sa nu bei alcool;
in rest mai ramane sa aflam ce a vrut sa spuna legiuitorul cu "locuri aglomerate" ca si aici ramane loc de interpretare in functie de statutul social.
Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
mare nebuni mai sunteti mai baieti mai!BARTHY 2 wrote:asa ca poti lua pistolul cu tine la carciuma cu conditia sa nu fie aglomerat si sa nu bei alcool;
in rest mai ramane sa aflam ce a vrut sa spuna legiuitorul cu "locuri aglomerate" ca si aici ramane loc de interpretare in functie de statutul social.
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine