Sunt nou pe aici, si am tot incercat sa aflu ce ar trebui sa fac pentru a-mi lua o pusca cu alice. Evident am inceput sa citesc tot ce scria prin forum, am citit chiar si fragmente din legea 295/2004 insa se pare ca pe masura ce citesc totul devine mai neclar.
Neclaritatile in prima faza sunt:
1) Pentru detinerea unei arme cu ac am nevoie de permis de arma sau de un certificat de detinere arma ?
2) O arma cu ac poate fi detinuta pentru "amuzament" (impuscat cutii in spatele curtii) ? Din cate am vazut in anexa legii 295 armele cu viteza de pana la 220m/s pot fi detinute numai pentru tir.
3) Pentru obtinerea permisului de arma la punctul f scrie "certificatul de absolvire a unui curs de instruire teoretică şi practică în domeniul armelor şi muniţiilor,", unde s-ar putea face acest curs?, cat dureaza?, cat costa?
4) La litera j scrie "carnetul de membru vânător, în original şi copie, vizat pe anul în curs, eliberat de o organizaţie vânătorească legal constituită, afiliată la Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România – pentru arme lungi cu destinaţia – vânătoare sau după caz, tir sportiv sau biatlon, în cazul în care persoana solicită autorizarea procurării armei în scopul portului şi folosirii acesteia" ... Banuiesc ca nu e cazul, sau ma insel ?
5) La litera k "carnet de antrenor de tir sau biatlon eliberat de Agenţia Naţională pentru Sport sau legitimaţie de sportiv de tir sau biatlon", am presupus ca de asta as avea nevoie pt o arma ce in legislatie este incadrata ca arma de tir, ei bine ... de unde sa iau asa ceva ?... nu sunt sportiv de tir sau biatlon, si cu atat mai putin antrenor, am facut eu odata tir dar cu mult prea mult timp in urma pt a-mi aduce aminte si unde am facut. IN CONCLUZIE, ESTE NEVOIE DE ASA CEVA ?
Cam atat in prima faza