buna, incepatoare need help

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

pisoeas

buna, incepatoare need help

Post by pisoeas »

In pofida faptului ca am citit 2 zile la rand ce ati scris, nu am inteles nimic (si da e vina mea in totalitate, mi-o asum).
Deci bun gasit, imi pare bine sa va cunosc si am niste intrebarii pentru voi.
1. Azi mi-am facut jumatate din dosar, avizul psihologic si cazierul, maine sunt gata analizele si cele doua poze, nu stiu cum sa achit taxa aceea la trezorerie pentru eliberarea permisului port arma si care mai sunt alte taxe, care este taxa ce valoare are....
2. Pe toate actele mele (cele multe- la numar doua) scrie: necesar pentru permis port arma, e corect? sau imi da o autorizatie port arma si dupa ce achizitionez arma in sine imi da permisul? Sunt total buimaca.
3. Am inteles ca s-a mutat sectia unde trebuie sa depun actele, undeva pe Mosilor, right?
4. Avand in vedere ca sunt fata si ca umblu foarte mult fix prin Bucuresti noaptea fie prin tara, rugamintea este recomandarea unei arme, care sa faca ceva agresorului..Exista si cazuri cand pistoalele cu bile de cauciuc fac ceva ravagii...despre ce pistoale vorbim.
5. Astazi psihologul mi-a spus ca exista si pistoale cu bila de otel ce nu sunt letale. Recomandati mai bine unul? Chiar as avea nevoie de un pistol bun in cazul in care....adica daca nu se opreste la pistol doar pentru ca il am, as vrea sa il impinga 2 m inapoi ca sa pot fugi :D
Cred ca v-am terorizat destul, desi imi trebuie doar un nene (domn) cu destule informatii incat sa nu va mai terorizez pe voi (na ca suna ca la matrimoniale) dar in lipsa de ...Hello :twisted:
tevez

Re: buna, incepatoare need help

Post by tevez »

pisoeas wrote: 5. Astazi psihologul mi-a spus ca exista si pistoale cu bila de otel ce nu sunt letale. Recomandati mai bine unul?
Pentru sfaturi in legatura cu armele eu as recomanda un armurier. :P psihologul...
Nu exista " pistoale cu bila de otel ce nu sunt letale", exista pistoale cu glont...accesibile
doar politistilor, militarilor, demnitarilor, etc., pistoale cu bile de cauciuc si pistoale cu gaze.
(vorbim de autoaparare)
Modelele de pistol cu bile de cauciuc cele mai recomandate de forumisti sunt Walther PP
si RG88 - disponibile in magazinele romanesti si Fort 12, Fort 17 - din Basarabia, la preturi
prohibitive.
Mai multe informatii in arhiva forumului :)
pisoeas

Post by pisoeas »

pe RG 88 am pus si eu ochii, am citit parerile voastre pe cuvant :D
multumesc de raspuns. Doar o intrebare: are un efect puternic? Nu sper sa nu mai fug si sa o iau lejer la pas, dar totusi... :oops:
haiosu

Post by haiosu »

pisoeas wrote:pe RG 88 am pus si eu ochii, am citit parerile voastre pe cuvant :D
multumesc de raspuns. Doar o intrebare: are un efect puternic? Nu sper sa nu mai fug si sa o iau lejer la pas, dar totusi... :oops:
cred ca cel mai bine ar fi sa vezi ceva "live" intr-un poligon autorizat... de ex la joita de giurgiu...eventual chiar sambata asta ca tot e concurs de ipsc, primul de altfel in romania...
probabil ca vor venii si baietii din romsdc, si poate ai ocazia sa vezi diferentele, si sa vezi ce poate un rg88... ;)
pisoeas

Post by pisoeas »

nu prea cred ca am cum, o sa incerc sa ajung, ma gandeam sa fac trageri intr-un poligon din Bucuresti, am mai tras dar in padure :D :D Pe mine personal ma interesa ceva ce nu e doar o jucarie scumpa si la care sa sper ca va aduce efectul psihologic agresorului, isi va lua jucariile si o va rupe la fuga... Damn`, imediat ce imi depun dosarul si imi da permisul o sa ma duc la un armurier, sa vedem ce si cum, dar ma gandesc ca ei vor sa isi vanda produsul (posibil cel mai scump dar nu si cel mai bun). Dasta va ceream si eu parerea, si la RG 88 sunt impartite, dar macar sunt, fata de altele anonime 8)
Multumesc.
haiosu

Post by haiosu »

noi le-am testat, amj vazut, am cumparat, am stricat si am vandut jucariile din dotare tocmai ca sa ne luam ceva mai bun... rg e ceva calitativ, la fel pp-ul. nu le comparam cu arme de autoaparare. in poligon la joita (club tunari) ai posibilitatea de a trage legal si e si doar la 8 km de bucuresti. ai sansa si de a trage cu armele noastre in conditii de siguranta, fara sa detii permis de portarma. (vino cu certificatul si psihologicul in buzunar si chiar nu-i problema) :)
dcrist

Post by dcrist »

pisoeas wrote:5. Astazi psihologul mi-a spus ca exista si pistoale cu bila de otel ce nu sunt letale. Recomandati mai bine unul? Chiar as avea nevoie de un pistol bun in cazul in care....adica daca nu se opreste la pistol doar pentru ca il am, as vrea sa il impinga 2 m inapoi ca sa pot fugi :D
Sa poti da un agresor inapoi cu 2m s-ar putea sa fie posibil cu o arma de vinatoare si munitie breneke, sa tragi simultan cu ambele tevi si agresorul sa nu fie prea solid sau de la cal.50 in sus, cea ce nu prea mai conteaza daca se da inapoi sau nu, ca oricum nu va mai putea riposta niciodata, ce se vede in filme este fictiune si nu trebuie sa crezi tot ce vezi sau tot ce ti-se spune, unii au o vorba: verifica din 3 surse independente o informatie ca sa fie cit de cit adevarata, daca vei avea rabdare sa citesti cu atentie ce scrie pe aici, si vei putea ajunge prin poligon vreodata cu cei din Romsdc vei avea posibilitatea sa vezi c-am ce poate o arma cu bila de cauciuc si de ce nu, una cu glont.P.S. recomand PP se potriveste f bine unei femei si este si fiabil, in alte conditii si legi as fi recomandat versiunea pe glont a PP dar....
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
macarici

Post by macarici »

Subscriu la tot ce a spus dcrist!
PP-ul se potriveste mai bine in mana unei fete,plus ca are teava
dintr-o bucata,nu ca rg-ul.
Pistoale cu bila de otel sunt macarov-ul cu co,dar sunt pentru
tragere la tinta,nu pentru autoaparare.
O vizita la Joita,sambata asta,ar fi mai mult decat edificatoare!
Image
pisoeas

Post by pisoeas »

multumesc pentru raspunsuri. Din pacate nu cred ca voi ajunge, plus ca nu cunosc pe nimeni :( si nu ma pot duce la baietii aia asa pe nepusa masa....
Momentan voi alerga pentru actele necesare, voi cumpara pistolul si intre timp sper sa ma imprietenesc cu voi si drept urmare sa invat cat mai multe. Inclusiv sa trag. Inainte sa trag prima oara imi imaginam ca in momentul in care apesi tragaciul vei cadea pe spate ca Tom (din Tom si Jerry), nu va puteti inchipui ce deceptionata am fost :( Tot la RG 88 am ramas. :lol:
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Pistoale care trag cu bile metalice exista. Sunt cele cu AC si probabil la acest tip s-a referit psihologul.
Cu respect
dcrist

Post by dcrist »

radu.b wrote:Buna ziua.
Pistoale care trag cu bile metalice exista. Sunt cele cu AC si probabil la acest tip s-a referit psihologul.
Cu respect
Adaugati ca sunt interzise la autoaparare, mai sunt si altele care sunt modificate, dar nu discutam despre ele aici fiind ilegal sa le detii cu atit mai putin sa le folosesti.La Joita simbata este un concurs deschis oricui are peste 18 ani si vor fi si destui spectatori, cred ca va fi chiar aglomerat prin poligon avind in vedere noutatea concursului(primul care se apropie de regulamentul IPSC) pentru exemplificare c-am asa: http://www.youtube.com/watch?v=v2WUKcBnmMo&NR=1
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
pisoeas

Post by pisoeas »

Deci am debifat arma cu bile de otel, plus ca sunt super incantata de RG 88... Va doresc mult succes sambata la tir. Momentan imi strang actele, maine sper sa am tot complet si sa le si depun...Inca nu m-am dumirit cu taxa la trezorerie...dar fie...si nici ce inseamna achitarea taxelor legale ce decurg din eliberarea permisului port arma.
dcrist

Post by dcrist »

~120 ron la trezoreria sectorului unde locuiesti
emy

Post by emy »

se stie la trezorerie despre ce e vorba...si eu imi faceam probleme ca nu o sa fiu explicit dar am mentionat de politie..permis..si mi-a inchis gura tanti ;)
cred ca o trebuie doua chitante la dosar. una de 100 si una de 10 sau 20 ron.
spor la cumparaturi.
daca poti sa te duci la joita...mergi cu incredere . toti sunt OK.
pisoeas

Post by pisoeas »

am fost la trezorerie sa o achit dar nu au stiut despre ce e vorba...m-am blocat la analize medicale :(( aveti si voi o recomandare ceva va rog?
Post Reply