nu stiu sa aleg

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Razvan_M

Post by Razvan_M »

Ei bine NU.

Si eu am fost surprins, dar am intrebat destul de mult dintre cunoscutii mei, si rezultatul a fost surprinzator (nu neaparat relevant): sunt putini cei care ar vana animale ca hobby (unii au recunoscut ca ar face-o de foame), si.. o sa radeti... nici unul nu s-a gandit sa omoare porcu' de Craciun prin impuscare (nu ma refer neaparat la AC) :lol:

Dintre cei care sunt vanatori, ar prefera sa vaneza animale mari, nu s-au aratat incantati sa omoare vietati mici cu AC, din mila, si de teama ca nu ar reusi sa dea o lovitura mortala vanatului...

Ma gandesc ca totusi nu m-as simti cu cugetul impacat sa-mi impusc pisica... sa bag in ea cateva diabolouri stiind sigur ca nici daca dau headshot...desi, uneori... he hee :wink: (Glumesc, Doamne fereste, sper sa nu citeasca asta nevasta-mea ...)

Nu, hotarat, nu as avea inima sa trag in ceva/cineva, doar sa chinui (cu AC)... Cat despre vanat/ucis, as face-o doar de foame.

Multumesc pt link-uri lui "AC Sniper" si lui "Alegzandru" (http://www.ctico.com/fx.htm merita vazut). Caut in continuare pe piata romaneasca (garantie, etc. etc.), o pusca AC cu magazie, musai din lemn... Sunte eu prea pretentios daca visez la o pusca semiautomata?! la urma urmei suntem in mileniul 3, nu vreau un tun laser intergalactic, dar nici o flinta (sper sa nu se supere prea tare, numai atat cat trebuie - admiratorii pustilor la care incarci dupa fiecare foc :wink: )... Vreau doar o pusca neletala, din lemn , destul de precisa, semiautomata... Si o mai vreau si pe zana cea buna cu ale ei trei dorinte cu tot... :wink:

Acum spuneti si voi, ar fi prea mult daca in mileniul 3, vrem de la o pusca AC cele mai sus mentionate? (nu ma refer neaparat la Zana cea Buuuuna :oops: )
Walther CP88, cu gandul la o minune care nu exista: Gamo CFX Royal cu repetitie...
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Subscriu la cele spuse mai sus de Razvan.Intradevar,nu-ti cumperi pusca de 500euro pana la 1500euro cat costa un ac magnum ca sa faci vanatoare cu ea.Cine da banii astia pe un ac are cu siguranta ce sa puna pe masa.Motivele sunt altele si au fost enumerate deja de mine in post-urile anterioare(cel putin in cazul meu).Problema este ca la ora actuala piata de ac-uri in Romania este slab reprezentata.Domina Gamo,Baikal,Slavia si cam atat.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Alegzandru

Post by Alegzandru »

Intr-adevar o sa iti fie greu Razvan, din moment ce, de exemplu, singura (cred) arma cu magazie de peleturi de la Gamo este acest Shadow Matic, dar este break-barrel, nu e din lemn si e disponibil doar in calibru 4.5, si pe deasupra nici macar nu cred ca este adus in Romania..
In alta ordine de idei, ca sa ne facem o idee despre diferentele dintre Europa si SUA in ceea ce priveste regimul armelor, uitati-va pe www.gamo.com.. acolo au cateva variante ale site-ului pentru portugalia, italia, spania si SUA.. uitati-va pe SUA sa vedeti ce varietate de arme propun pentru piata americana, si ce au pt europa... pana si la imagine sunt diferiti, in timp ce pt toate celelalte exita aceeasi varianta a site-ului, in limbile tarilor respective, pt SUA pagina arata complet diferit...
Suntem o piata de desfacere mica si cu legi foarte restrictive in privinta armelor, deci ce importanta sa ne dea producatorii?
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Dabija

Post by Dabija »

In afara de sobolani si ciori nu cred ca as fi interesat sa trag dupa alte animale cu AC-ul... chiar daca ar fi legal.
Sa vanez cioara in zbor cu un pellet de 5,5 ... :? asta da provocare ... dar cu AC-ul mult mai interesant mi se pare sa vanez doze de bere :lol: ... fac si galagie si nici nu mai fug dupa ce sunt lovite :lol:
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Arma Gamo cu magazie tip carusel de 8 pelete era Multishot-ul dar nu cred sa mai importe Arrow acest model.Am avut un Multishot dar nu nimeream nimic cu el pentru ca avea teava lisa,adica cred eu,nu era finisat procesul tehnologic de ghintuire a tevii.Arma cu aer comprimat semiautomata trebuie sa fie obligatoriu cu CO2 sau PCP iar nici Gamo,Baikal sau Slavia nu au astfel de modele.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Rogozaurus

Pusca AC semiautomata

Post by Rogozaurus »

Salut,

ma cam mir sa vad discutia asta dar poate am pierdut eu ultimele noutati in materie. Eu am 2 Gamo Magnum 1200 - 4.5 cal. cumparate de la HunterVip in urma cu ceva vreme.

Incarcare laterala 18 pellet si 22 round, foloseste 2 tipuri de butelie cele mici clasice (12 .g)care intra complet in corp si unele pe care le-am cumparat separat (Ukraina) de approx 170 .g pe care le incarc eu cand am ocazia dintr-o butelie mare de CO2. (similara cu cele de oxigen folosite la sudura oxiacetilenica insa de presiune mult mai mare).

Incarcare pump action.

Avantaje:

Mai mult decat senzationale cand dai de un stol de ciori, haite de diverse animale care fac zgomot noaptea, tigani care urla dupa fire vechi duminica la 7 dimineata, colindatori care rup soneriile, jmecheri care se dau jos din BMW cu o basinica de pistol care dupa prima peleta se blocheaza, manelisti cu boxele pe balcon sau pe pervaz, vanatoare de pasari mici iar pentru antrenament/distractie e absolut senzationala.

Viteza mare de tragere 45 f/s. (daca te misti repede adica).
Recul 0.
Zgomot redus.
Finisaj superb.
Siguranta automata.

Dezavantaje:

Viteza reala masurata la mine la institut e de 190 m/s.
Inconstanta intre putere de la primul foc la ultimele (descrescator).
O butelie approx 40 focuri.
Distanta punct ochit punct lovit la primul foc 60 m fara elevatie iar la ultimul foc 40 m.

Toti prietenii vor sa se joace cu ea.

Probabil ca daca vb cu cei de HunterVip mai pot aduce.

http://www.a-shield.ru/Catalog_oruzh/Pn ... Magnum.htm

Bafta si sa n-aveti nevoie de arme !
ave25

Re: Pusca AC semiautomata

Post by ave25 »

Rogozaurus wrote: Toti prietenii vor sa se joace cu ea.
nu vii la poligon la dinamo sa ne-o arati si noua?
suna prea bine :D
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
cosminioans

Post by cosminioans »

nici nu stiam ca exista asa ceva :shock:

trebuie sa ne-o arati si noua...
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Interesant model de ac marca Gamo,dar nu stiu daca se mai fabrica deoarece nici pe site-ul www.gamo.com nu apare.Astept de la Gamo un PCP si sper sa apara pana la sfarsitul anului insa nu stiu daca va fi legal la viteza ca sa-l poata aduce si la noi.Sper sa fie cel putin de valoarea Hunter-ului la putere.Oricum sunt sigur ca va fi o arma superba si de calitate.Oare cum o vor denumi cei de la Gamo?
ADRIAN

Eugen

Re: Pusca AC semiautomata

Post by Eugen »

Rogozaurus wrote:Salut,

ma cam mir sa vad discutia asta dar poate am pierdut eu ultimele noutati in materie. Eu am 2 Gamo Magnum 1200 - 4.5 cal. cumparate de la HunterVip in urma cu ceva vreme. ....
Voi stiati ac sunt cel putin 3 versiuni de Gamo G1200?
Nu-mi dau seama de ce nu mai fabrica cei de la Gamo sau poate nu este actualizat site-ul! Oricum site-ul lor cam lasa de dorit la capitolul traduceri.
Prima versiune de G1200 era PCP in toata regula. Ceva gen Super Ten. Intre timp link-ul a disparut de pe http://www.chambersgunmakers.co.uk/
Nu stiu de ce l-au scos.
O a doua versiune se pare ca era smiautomata sau asa ceva (este modelul din inceputul filmului doamna si domnul Smith in momentul in care cei doi sau cunoscut). Cum necum eu am un bloc al supapei si al tragaciului de la o relicva G1200 semiautomata! Am si un incarcator care la aceasta versiune de G1200 este foarte ingenios. Incarcatorul este tubular, realizat complet din plastic si incap nu mai putin de 30 de pellet-uri match. Blocul supapei si al tragaciului este turnat si este din zamac.
A treilea versiune de model G1200 este cea a lui Rogozaurus, pe care am tinut-o si eu in mana, tot la HunterVip acum 3 ani. Acolo erau 2 baieti care incercau sa ma convinga ca arma e asa de puternica incat alicele trase de ea au trecut printr-un tego de 16mm. Eu incercam sa-i lamuresc ca am nevoie de ceva puternic ... Discutia in van cu cei doi baieti precum si preturile ... orbitale practicate de Hunter Vip mau facut sa nu le mai calc pragul o vreme.
Rogozaurus wrote:Incarcare laterala 18 pellet si 22 round, foloseste 2 tipuri de butelie cele mici clasice (12 .g)care intra complet in corp si unele pe care le-am cumparat separat (Ukraina) de approx 170 .g pe care le incarc eu cand am ocazia dintr-o butelie mare de CO2. (similara cu cele de oxigen folosite la sudura oxiacetilenica insa de presiune mult mai mare).
Unde ai gasit butelie de 180grame reincarcabila???????? Mai aveau si alte tipuri de butelii??? Cu cat ai cumparat-o???

Cine stie spaniola ... poate sa lectureze:
http://www.airecomprimido.net/joanaire/gacro/gacro.htm
Last edited by Eugen on Mon Jan 30, 2006 3:55 pm, edited 1 time in total.
temp

Post by temp »

Puteti folosi Google ca translator:

http://translate.google.com/translate?u ... uage_tools
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
rogozaurus

Gamo 1200 Magnum

Post by rogozaurus »

Daca tineti neaparat pot sa vin in poligon dar daca vedeti linkurile lui Eugen si Temp o sa vedeti ca nu consum fecale.

Apropos de mancat fecale : tocmai am numarat si eu cate round intra in pusca mea si sunt exact 15 asta inseamna ca match tre` sa fie mai putine iar diabolo si mai putine. Scuze da` nu stiu la ce ma gandeam cand am scris epistola precedenta.

Pesonal nu folosesc decat round ca am primit o cutie de 12000 e un butoias de fapt :) si inca nu am ajuns la jumatate dar am mai incercat match si nu sunt multumit pentru ca se tot turtesc daca le tii prin buzunare sau in pumn si ma cam `nerveaza.

Am folosit si round de otzel care sunt absolut GROAZNICE. Trec prin orice si dupa ce am vazut unghia unui prieten sarind pur si simplu in aer nu mai pun mana pe asa ceva nici caftit. Alicele de otzel au o acoperire de Cu ca sa nu strice ghinturile si sunt si cu o zecime mai mici probabil pentru tevi strambe sau tot pentru protejarea ghinturilor si daca inclini arma in jos iti pica din teava.... :!:
Arma, cantarita de mine are 3.2 kg (cu butelia mica si incarcata).

De produs sigur nu se mai produce insa e posibil sa mai gasim ceva prin Ukraina. Astia au fost bolnavi cu modelul asta si asa am reusit sa dau de buteliile mari care parca au costat approx 40$ impreuna.

Taica-miu are un Hunter de 4.5 modificat de mine si scoate in jur de 290 m/s dar sincer dupa ce m-am obisnuit cu 1200 nu as mai schimba-o decat pe una care bate undeva la 500-600 m/s :wink: ca sa stiu o chestie, altfel nu. Nu are zgomt puternic si cum eu nu sunt un tragator bun, dupa ce ratez pina incarc pina ma foiesc.........sobolanu` zbrrrrr si melcu` tzusti.
Ma indoiesc ca cei de la Gamo au oprit productia armei de buna voie dar asta e. Va spun sincer ca daca as mai gasi as mai cumpara 2 pentru ca pina acum nu vad AC mai bun (nu uitati ca nu are performante notabile max 190m/s).
Am tras acum 3 ani cu o pusca ceheasca parca si dadeam gauri in Oltcitu` lu` vara-mea ca in branza. Era si aia tunata de un mecanic de avioane bolnav la cap (arma nu Oltcitu`).

Nea` Eugene pai daca tot ai cam ce-i mai important din pusca hai sa vb cu niste baieti de la Romaero sa-ti toarne una din antimoniu. Iti dau eu sablonu` sa iti faca matrita. Cu inca 2 strungari si un frezor poate iese ceva...macar sa o vinzi daca nu iti place ca se pare ca ai gasi cui.

Salutare si mana sigura.
sorin mok

Post by sorin mok »

Foarte ciudat!
Desi a iesit din catalog in 1999, se poate cumpara in Germania la un pret echivalent cu gamo Shadow 1000:

http://www.sportwaffen-schneider.com/in ... del/page/2

http://www.sportwaffen-schneider.com/pr ... cts_id/797

Si concurenta, Crossman 1077:

http://www.sportwaffen-schneider.com/pr ... cts_id/790

Bafta la importuri!! :lol:
Eugen

Re: Gamo 1200 Magnum

Post by Eugen »

rogozaurus wrote:De produs sigur nu se mai produce insa e posibil sa mai gasim ceva prin Ukraina. Astia au fost bolnavi cu modelul asta si asa am reusit sa dau de buteliile mari care parca au costat approx 40$ impreuna.
Sa inteleg ca ati luat buteliile de 170grame direct din Ukraina? Sau le-a-ti luat de aici de undeva?
rogozaurus wrote:Nea` Eugene pai daca tot ai cam ce-i mai important din pusca hai sa vb cu niste baieti de la Romaero sa-ti toarne una din antimoniu. Iti dau eu sablonu` sa iti faca matrita. Cu inca 2 strungari si un frezor poate iese ceva...macar sa o vinzi daca nu iti place ca se pare ca ai gasi cui.
Eu am cerut acel bloc pt ... studiu! Ca sa inteleg principiul de functionare al incarcatorului! Acel bloc trunat din zamac e in asa fel facut ca nu cumva sa-l tunezi! Adica sa nu poti sa-i mareshti portul de transfer (gaura pe unde se evacueaza CO2-ul catre teava) care, asa cum este facut din fabrica este foatre handicapat. Cred ca mai mult de 1,5/2mm nu are. Versiunea ta de G1200 precis are camera supapei facuta in stil deja clasic adica cum este pe la pistoalele CO2 powered. Cu un pic de atentie se poate mari viteza largind cu 0,5mm cele trei gauri ale supapei. Nu stiu ce arc foloseste dar in general un arc mai tare deschide supapa mai mult!
sorin mok

Post by sorin mok »

Gamo magnum 3000 se gaseste si in Rusia, la un mare magazin de arme din Moscova, Kolciuga.

http://www.kolchuga.ru/production/pneum ... /index.htm

Pretul ei si situeaza / acolo / intre Shadow si CFX.
http://www.kolchuga.ru/price/pnevnatic/index.htm

Deci in Germania este, in Rusia este, in Romania de ce nu???
Post Reply