In primul rand sa ma prezint ca asa e frumos cand intri prima data undeva
MA numesc Alex. Gheorghiu si sunt din Galati. 27 de ani.
Fost vanator (actualmente colectionar - datorita politicii ajvps-ului pe de-o parte si a lipsei de timp de cealalta parte).
Detin doua arme de vanatoare - lise cal. 12 si 16; o arma Gamo Delta de 4,5mm, un Gamo R77 4'' 4,5 mm, precum si un revolver rohm pe gaz.
Mi-au placut dintotdeauna armele si pe masura ce am putut (varsta, legi, bani, etc) mi-am hranit pasiunea luandu-mi inca o arma si inca una...
Acum as vrea sa-mi iau un pistol cu bila strict pentru aparare (tir doar de antrenament si din placerea de a trage cu arma. parerea mea e ca tirul nu il faci cu bila de cauciuc).
Am spus strict pentru aparare pentru a nu se intelege ca vreau sa trag ca disperatul sute de cartuse, ci il voi folosi in limita decentei.
Dar, avand in vedere ca o arma nu se ia de unica folosinta vreau o arma care sa nu ma lase-n drum.
Pe scurt vreau ceva mic pentru a nu fi greu si incomod de purtat, rezistent la socuri (adica sa nu se sparga in cazul in care e scapat pe jos), rezistent la intemperii ( temperaturi scazute) si principalul important sa nu se blocheze. Am avut experiente neplacute cu revolverul blocat, l-am reparat, dar incerc sa nu-mi pun sperantele in el in caz de ceva, fiind constient ca sigur e doar primul foc.
Nu ma intereseaza magazie de enspe cartuse. uneori un singur foc e suficient.
Nu ma intereseaza sa fie impunator, sa semene cu nu stiu ce pistol cu glont. In momentul in care voi fi nevoit sa-l scot, voi trage fara sa ma intereseze daca agresorul e speriat sau nu cand il vede.
Din ce am vazut ca e disponibil pe piata mi-a ramas gandul la Fort-ul 10 si la CZ 83.
CZ-ul l-am tinut in mana, Fortul l-am vazut doar in poze. Ca aspect mi-a placut si ZVI ul dar tinand cont ca are si amtimoniu in el nu ma tenteaza.
Intre Fort si CZ care e mai fiabil si mai sigur? Sigur in ideea de a nu se bloca. Am vazut aprecieri multe la adresa Fort-urilor in general si spre asta tind, dar as vrea pareri de la cei ce au tras cu cele doua arme.
Va multumesc!