Sfat achizitie pistol

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

kama3

Sfat achizitie pistol

Post by kama3 »

Salutare!
In primul rand sa ma prezint ca asa e frumos cand intri prima data undeva :D
MA numesc Alex. Gheorghiu si sunt din Galati. 27 de ani.
Fost vanator (actualmente colectionar - datorita politicii ajvps-ului pe de-o parte si a lipsei de timp de cealalta parte).
Detin doua arme de vanatoare - lise cal. 12 si 16; o arma Gamo Delta de 4,5mm, un Gamo R77 4'' 4,5 mm, precum si un revolver rohm pe gaz.
Mi-au placut dintotdeauna armele si pe masura ce am putut (varsta, legi, bani, etc) mi-am hranit pasiunea luandu-mi inca o arma si inca una...
Acum as vrea sa-mi iau un pistol cu bila strict pentru aparare (tir doar de antrenament si din placerea de a trage cu arma. parerea mea e ca tirul nu il faci cu bila de cauciuc).
Am spus strict pentru aparare pentru a nu se intelege ca vreau sa trag ca disperatul sute de cartuse, ci il voi folosi in limita decentei.
Dar, avand in vedere ca o arma nu se ia de unica folosinta vreau o arma care sa nu ma lase-n drum.
Pe scurt vreau ceva mic pentru a nu fi greu si incomod de purtat, rezistent la socuri (adica sa nu se sparga in cazul in care e scapat pe jos), rezistent la intemperii ( temperaturi scazute) si principalul important sa nu se blocheze. Am avut experiente neplacute cu revolverul blocat, l-am reparat, dar incerc sa nu-mi pun sperantele in el in caz de ceva, fiind constient ca sigur e doar primul foc.
Nu ma intereseaza magazie de enspe cartuse. uneori un singur foc e suficient.
Nu ma intereseaza sa fie impunator, sa semene cu nu stiu ce pistol cu glont. In momentul in care voi fi nevoit sa-l scot, voi trage fara sa ma intereseze daca agresorul e speriat sau nu cand il vede.
Din ce am vazut ca e disponibil pe piata mi-a ramas gandul la Fort-ul 10 si la CZ 83.
CZ-ul l-am tinut in mana, Fortul l-am vazut doar in poze. Ca aspect mi-a placut si ZVI ul dar tinand cont ca are si amtimoniu in el nu ma tenteaza.
Intre Fort si CZ care e mai fiabil si mai sigur? Sigur in ideea de a nu se bloca. Am vazut aprecieri multe la adresa Fort-urilor in general si spre asta tind, dar as vrea pareri de la cei ce au tras cu cele doua arme.
Va multumesc!
BARTHY 2

Re: Sfat achizitie pistol

Post by BARTHY 2 »

Fara frica, FORT 10 ! Corespunde tuturor cerintelor tale. E mic si al dracului si nu te lasa niciodata. :wink:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
tevez

Post by tevez »

Fort 10, nu te va dezamăgi. Rezistent, nu te lasă la greu, trage pe orice vreme. :mrgreen: Colegul de forum nicutzu are un Fort10,
am tras cu el, l-am văzut la poligon, este şi precis, mai ales că are o ţeavă scurtă...cred că se încadrează în cerinţele tale.
Dr.G

Post by Dr.G »

Fort 10, fara nici o indoiala sau mustrare de constiinta, e mic, trage bine, e precis, si-n poligon, si la nevoie, daca trebuie sa te aperi. nu ne-ntreba de ce nu CZ83, ia-ti Fortul 10 si-ai sa fii un om fericit cu el.
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Exista un topic intreg despre fort 10, inclusiv ceva teste de tragere, n-ar strica sa-l citesti. Sililar si despre CZ83. Personal le-am tinut in mana pe amandoua, fort 10 nu mi-a placut cum se aseaza in palma, precum si lipsa sigurantei suplimentare, asa ca l-am ales pe negrul din semnatura.
Fort 10 are teava nitel mai lunga decat a CZ-ului, chiar daca dimensiunea exterioara e mai mica.
Форт 17 Р
Image
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Sincer... chiar daca inca nu e prezent pe piata (recunosc poate acest lucru s-a schimbat intre timp, nu stiu exact) eu as recomanda Makarov 9mm rubber si as spune ca poate asteptarea sa merite. Cred ca se pot cere detalii de la firma care il prezinta ca arma ce va aparea pe piata (pot da numele pe pm ca sa nu apara discutii de reclama), eu am "un fel de copie" a Makarovului si pot spune ca "se lipeste" de mana. La mine a fost dragoste la prima vedere (sau mai exact la prima pipaire :lol: ). Acum depinde si in cat timp va fi adusa si cat de repede se doreste achizitionarea ei.
dandana

Post by dandana »

Dr.G wrote:Fort 10, fara nici o indoiala sau mustrare de constiinta, e mic, trage bine, e precis, si-n poligon, si la nevoie, daca trebuie sa te aperi. nu ne-ntreba de ce nu CZ83, ia-ti Fortul 10 si-ai sa fii un om fericit cu el.
de ce nu CZ? care este problema de toti #fugiti# de el?
eu am si crede-ma este impecabil, iar cu munitia recomandata de producator este foarte puternic
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Supo

Post by Supo »

salut. acum cateva zile si eram intr-o dilema asemanatoare. in urma sfaturilor pe care le-am primit, atat public, cat si mesaje private (si pentru care vreau sa le multumesc tuturor), am facut exact ce m-au indemnat majoritatea: m-am dus la un magazin de arme pentru a le vedea personal si pentru a le afla plusurile si minusurile...
desi mi-am depasit bugetul alocat initial (lucru pe care nu-l regret acum), intr-un final mi-am luat F 10-le de care pot spune ca sunt foarte multumit. mi se pare ca are toate calitatile unei arme de autoaparare.
toate cele bune!
tevez

Post by tevez »

Supo wrote:desi mi-am depasit bugetul alocat initial (lucru pe care nu-l regret acum), intr-un final mi-am luat F 10-le de care pot spune ca sunt foarte multumit. mi se pare ca are toate calitatile unei arme de autoaparare.
toate cele bune!
Să-l stăpâneşti sănătos şi fără incidente!

@dandana: ce înseamnă asta cu "muniţia recomandată de producător"? E o mare prostie, trebuie să tragă cu orice muniţie
din calibrul lui. Punct. Cum ar fi să-ţi iei maşină care nu merge decât cu motorină de la Rompetrol? Că există muniţie cu
care obţii rezultate mai bune sunte de acord, se întâmplă în toate domeniile, dar să fi dependent de o anumită muniţie...
dandana

Post by dandana »

ai dreptate, dar cum eu la mine in zona nu am decit acea munitie ....nu pot comenta din prisma asta. Dar vizavi de ce spui tu la exemplul cu masina aici te contrazic. Acum 6 ani cin aparuse seria A6 am fost in germania la fabrica, la mama lui, cu o canistra de benzina shell si mi-a reglat masina pentru tipul ala de benzina si vreau sa-ti spun ca se vedeau diferentele

vrei sa spui ca nu trage sau are probleme cu alta munitie?
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
tevez

Post by tevez »

dandana wrote:vrei sa spui ca nu trage sau are probleme cu alta munitie?
Cu muniţia Fort nu reîncarcă. Cu altele se pare că dă rateuri mai nasoale, gen tuburi îndoite, schije...dar userul care
a povestit chestiunile astea nu a vrut să spună dacă pozele pe care le-a postat sunt făcute de el, dacă a făcut cumva
modificări...cert e că trăgând cu muniţia de Fort (o muniţie nu foarte puternică dar precisă) şi cu arcul din dotare, nu
reîncarcă.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

cz83 este o arma foarte pretentioasa. daca munitia este mai slaba nu rearmeaza; daca este prea puternica perforeaza tubul si posibil sa ai nevoie de vreun levier sa tragi tubul afara ( vezsi pozele de pe forum ).
pana si cu munitia libra a facut nazuri, asa ca....
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
kama3

Post by kama3 »

Multumesc mult pentru sfaturi!
Referitor la ideea cu vazutul mai multor arme... eu raman la parerea ca o arma de aparate nu o iei de frumusete ci pentru utilitate. Adica sa-ti salveze viata. Asta inseamna ca o scoti in ultima instanta si tragi. Nu mai conteaza cum arata, din ce e facuta, cum sta in mana.. etc
Am vazut niste comenturi cu CZ uri blocate si nu imi surade ideea. De asta am pus accestul in special pe functionalitate.
Referitor la munitie. Parerea mea e ca atunci cand ai pistolul la tine si il tii ca sa te aperi trebuie sa ai in el cea mai buna munitie,cu care sa poti trage pana la ultimul foc fara sa se blocheze. Ca in poligon ne permitem sa mai testam si alte cartuse e cu totul alta problema.
Cz-ul mi-a placut ca arma, dar nu cred ca e prea comod de purtat tot timpul.
Wasp -ul mi s-a parut interesant dar nu e metal...
Cred ca voi ramane la Fort-ul 10.
Pentru Fort ce munitie recomandati astfel incat sa functioneze bine?
tdalin

Post by tdalin »

Angel_Of_Light wrote:Sincer... chiar daca inca nu e prezent pe piata (recunosc poate acest lucru s-a schimbat intre timp, nu stiu exact) eu as recomanda Makarov 9mm rubber si as spune ca poate asteptarea sa merite. Cred ca se pot cere detalii de la firma care il prezinta ca arma ce va aparea pe piata (pot da numele pe pm ca sa nu apara discutii de reclama), eu am "un fel de copie" a Makarovului si pot spune ca "se lipeste" de mana. La mine a fost dragoste la prima vedere (sau mai exact la prima pipaire :lol: ). Acum depinde si in cat timp va fi adusa si cat de repede se doreste achizitionarea ei.
Si eu as astepta Makarovu pe cauciuc, care daca ar fi macar la jumatare ca precizie si fiabilitate ar fi ceva nemaipomenit. La prima mea tragere cu aceasta arma pe glont 9x18mm, de la 25m am nimerit din 3 cartuse 2 in 9 si unu in 10, dispunere in triunghi.
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
tevez

Post by tevez »

kama3 wrote: Pentru Fort ce munitie recomandati astfel incat sa functioneze bine?
YAS la poligon, Oskursan la autoapărare. Dar şi Snail, Libra şi Fort. Cu Libra să nu te aştepţi la precizie prea bună.
În principiu trage cam cu oricare muniţie 9 mm rubber. Colegii care au fort să detalieze... :)
Last edited by tevez on Fri Feb 04, 2011 6:57 pm, edited 1 time in total.
Post Reply