Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
violiv

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Post by violiv »

Daca o sa lecturati mai rar si mai cu atentie o sa vedeti ca aceste paragrafe de lege se refera la prima autorizatie de cumparare a unei arme, in speta la vizita pe care o face sectoristul ca sa vada daca posezi dulapul legal fixat in perete.

Tot pe undeva prin lege scrie ca odata ce-ai devenit posesor de arme cu acte in regula politia poate sa te controleze cand doreste si tu esti obligat sa-i deschizi.

Mai cautati o data. :wink:
sith

Post by sith »

violiv wrote:Daca o sa lecturati mai rar si mai cu atentie o sa vedeti ca aceste paragrafe de lege se refera la prima autorizatie de cumparare a unei arme, in speta la vizita pe care o face sectoristul ca sa vada daca posezi dulapul legal fixat in perete.

Tot pe undeva prin lege scrie ca odata ce-ai devenit posesor de arme cu acte in regula politia poate sa te controleze cand doreste si tu esti obligat sa-i deschizi.

Mai cautati o data. :wink:
Eu nu am gasit povestea asta. :roll: Poate sa ma controleze cand doreste, dar cu mandat ... sau cu acordul proprietarului.

Art. 7
(2) Refuzul nejustificat al persoanei de a comunica documentele sau informaţiile prevăzute la art. 6 alin. (3), ori de a permite organelor de poliţie efectuarea verificărilor prevăzute la art. 6 alin. (6), poate constitui motiv de respingere a cererii de autorizare, numai dacă au fost puse, în acest fel, în imposibilitatea de a constata îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 15 alin. (1) din Lege sau, după caz, a condiţiilor de păstrare şi asigurare a securităţii armelor.

Celelalte articole care se refera la control sunt strict cu privire la conditii de autorizare, reautorizare dupa sanctiuni, etc.
Poate ne ajutati dvs. :wink:
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Mack44

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale a

Post by Mack44 »

Poate sunt putin pe alaturi cu discutia, dar pot da un sfat celor care nu au seifuri inca. Gasiti de cumparat de la surplusuri militare, nu pot face reclama la alt site romanesc, cutii de munitii la preturi de 50 RON. O fixati in perete si gata.
Last edited by Mack44 on Sat Sep 07, 2013 12:31 pm, edited 1 time in total.
Walther PPK - not with rubber, not with gas
Ex Streamer 2014 10X22T - rubber
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
I`m one of those bad things that happen to good people.
sith

Post by sith »

Mack44 wrote:Poate sunt putin pe alaturi cu discutia, dar pot da un sfat celor care nu au seifuri inca. Gasiti de cumparat de la surplusuri militare, nu pot face reclama la alt site romanesc, cutii de munitii la preturi de 50 RON. O fixati in perete si gata. Orice politist de la control va fi impresionat de CUTIE MILITARA DE MUNITII... OAU... si nu mai aveti probleme cu seifuri certificate, etc.
Da, o sa cada aia pe spate ...
Eu am vazut doar niste fake-uri :?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
aurorauno

Post by aurorauno »

Are cutia de munitie incuietoare?Compartiment separat pentru munitie?Nu dai pe nimeni pe spate cu tabla aia,nici astia nu sunt veniti cu pluta...
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
paul_vxi

Post by paul_vxi »

ai dai pe spate la impresia artistica:)) luati-va un seif 100-150 ron ca nu costa o avere si terminati balciul
Mack44

Post by Mack44 »

Vorbesc de un caz real. Seiful meu.
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
7Coline

Post by 7Coline »

Cred ca esti confuz . Eu cred ca politistul o dat ochii peste cap pentru ca acuma trebuie sa te puna sub urmarire. Eu sa fiu in locul lui as crede ca detii munitie de razboi ilegal . Peace.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
tanno747

Post by tanno747 »

7Coline wrote:Cred ca esti confuz . Eu cred ca politistul o dat ochii peste cap pentru ca acuma trebuie sa te puna sub urmarire. Eu sa fiu in locul lui as crede ca detii munitie de razboi ilegal . Peace.
:D asta denota ca gandesti ca un militian...tu ai spus-o
tanno747

Post by tanno747 »

eu am acasa un incarcator de AKM primit cadou de la un ofiter MAPN => ca am si arma,in opinia ta?
7Coline

Post by 7Coline »

tanno747 wrote:eu am acasa un incarcator de AKM primit cadou de la un ofiter MAPN => ca am si arma,in opinia ta?
De vreme ce te lauzi ca ai un incarcator e putin probabil . =))
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Mack44

Post by Mack44 »

Si mai grav, daca nu ai un act pentru el, deja ai comis o infractiune. :!:
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
paul_vxi

Post by paul_vxi »

corect este infractiune....asa ca ai grija Deţinerea, portul, confecţionarea, transportul, precum şi orice operaţie privind circulaţia armelor şi muniţiilor sau funcţionarea atelierelor de reparat arme, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 8 ani.
tevez

Post by tevez »

Nu ştiu exact despre ce vorbiţi, cert e că încărcătorul, fie el şi de AKM, e o tablă, se poate comanda de pe net, nu are regim special.
paul_vxi

Post by paul_vxi »

tevez las-o jos ca macane ce vezi tu pe net este AIRSOFT ! cel mai sigur ne poate spune unul de la AEST! daca am voie sa detin incarcator de AKM arma militara inseamna ca am voie sa detin si teava de akm?? cam ambele sunt piese ce compun o arma militara:) deci cum este? ia citeste aici http://www.adevarul.ro/actualitate/barb ... 95070.html
Post Reply