Ne mutam la pardoxul elvetian: dupa satisfacerea stagiului militar OBLIGATORIU ,elvetienii iau cu ei acasa arma din dotare si munitia aferenta(nu stiu sa spun cata).Astfel,exista vreo 740000 de arme militare la populatia civila.Mai au in plus aproximativ 3 000 000 arme "civile" ,adica pusti de vanatoare si pistoale.Si culmea,au 0,98 morti la 100 000 de locuitori,datorita crimelor.Sunt prea prost sa inteleg cum vine treaba,poate ma ajuta cineva!
Hai sa-i mai disecam pe elvetieni! Stagiu de armata obligatoriu! Ce e Doamne, in capul lor?Ca la noi a fost mare bucurie ca s-a desfiintat.Dar nu conteaza,toti jucam couter strike si stiim sa tragem cu tot armamentul din dotare.Suntem tari!A scapat si statul de o grija si o cheltuiala!Ca si asa razboi n-o sa mai fie.A trecut vremea ocuparii teritoriale.Acum te subjuga economic si nici macar nu e greu cu guvernantii de azi.Iar razboiul din golf,oricat l-ar"coafa"americanii ca vezi doamne,democratie,bla,bla,tot economic e.Dar se termina si petrolul si atunci sa-i vedem pe unde isi mai implementeaza democratia.Nu s-au obosit sa-i democratizeze pe cubanezi care stau "peste garla",la90km de ei ,dar s-au dus in iraq si kuweit la cateva mii de km.Logistica mai putina!
Scuze pt off topic!
Acum ,ca am scapat de armata,ingreunam pe cat posibil accesul la arme.Ce daca iti place o pusca sau un pistol si vrei sa le ai.!? Ce vrei sa faci cu ele?Pai daca impusti pe cineva?Ce-s cu gargaunii astia in capul tau ca vrei sa le desfaci,sa le studiezi ,sa tragi intr-un poligon?Ia vezi ca sunt alte lucruri interesante:televizorul cu stirile de la ora cinci,carciumile cu baietii,meciurile cu caftelile corespunzatoare dinaintea,din timpul si de dupa meci(sa vezi ce barbat te simti cand mai esti cu vreo5-6 si prinzi un amarastean cu alt steag si dai si tu cu pumnul!).Si de ce sa te duci in poligon sa pierzi timpul,sau la vanatoare si sa haladui pe coclauri,cand poti sa te bagi intr-o scara de bloc si sa tragi ceva pe nas sau chiar in vena.Pai nu asa fac smecherii?
Nu vreau sa se inteleaga ca sunt vreun nostalgic dupa armata pe care am facut-o prin 80-82.A fost multa prostie si bataie de joc.Decat 18 luni de "mos teaca" preferam mai bine 3-4 luni de curs intensiv,cu trageri,aplicatii si tot ce trebuie ca sa stiu cu ce se mananca.Dar asa cum a fost,tot m-am ales cu ceva.Cand ma uit la pustanii de azi(la unii,nu la toti),ma ia capu!
Faptul ca am o arma(ce nume pompos pt prastia mea
Ca sa mai fac putina "retorica"! Vede cineva civilizatia umana fara arme?De cand a aparut omul si de la prima piatra pe care a folosit-o ca arma,pana la grozaviile din ziua de azi,armele si omul au fost nedespartite.Cum si cat au fost folosite,numai pe om trebuie sa dam vina.Pot sa merg mai departe si sa spun ca de fapt armele ne-au civilizat si cred ca nu eu sunt primul care o spune.