RG88 sau MAUSER HSC90 ?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sorin mok

Post by sorin mok »

macarici wrote:Acum,fiecare vine cu argumentele lui.Miorita e "o balada populara,transmisa prin viu grai,din generatie in generatie."Ca parca asa ne invata la scoala.Dupa care a fost tiparita.Sau ,ma rog,scrisa.Dar sa le punem noi,acum,in carca celui sau celor care au "elaborat"Miorita asemenea subtilitati de gandire,mi se pare putin mai exagerat.
Statea ciobanul proptit cu barba in bata si se gandea cum sa suceasca el situatia sa i se para mai usor momentul de "game over".
Nu de moartea care trebuie sa vina la sorocul ei,trebuia sa se teama ciobanul,ci de cea pregatita de "tovarasii"lui.Nu cumva un fapt real,din viata de zi cu zi a acelor timpuri a stat la baza baladei?
E parca mai usor de acceptat,decat sa-i creditam pe acei oameni simpli(nu prosti)cu mai stiu eu ce veleitati de simbolisti.

Cu italienii e alta gasca in alta traista.Acum cativa ani se ofusca "toata floarea cea vestita a intregului Apus"cat de-ai dracu suntem noi romanii,cu tiganii.Cat de rasisti suntem,ca ne luam de viata unei biete minoritati.Atat de rau au dus-o in Romania,ca aici s-au impuiat cel mai mult!
Inca de atunci am zis:luati-i,frate la voi si o sa va spalati cu ei pe cap!Modalitati de livrare:la bucata,la metru sau la kilogram,nu conteaza,numai sa-i luati.
Nu i-au luat,dar s-au procopsit cu ei si acum nu le mai convine! :lol: Sunt dispusi sa dea bani grei,numai sa scape.Daca cu banii n-a mers,au trecut la duritati.Ei,civilizatii.
Ce am vrut sa punctez,a fost ca lor,occidentalilor,nu le-a trebuit atata timp sa ia o atitudine,chiar dura,fata de noi romanii caream ajuns sa fim injurati si scuipati de tigani in propria tara.Sau chiar scosi din case,cum s-a intamplat la Timisoara.
Nu e de admirat cand intr-un conflict cad victime copii.Indiferent de natie sau etnie.Copii tiganilor oricum erau victime colaterale,pt ca stim ca sunt folositi de parintii lor ca argumente in disputele cu autoritatile.Ii iau de picioare si dau cu ei la intimidare,sau sunt schiloditi pt cersit.
Dar eu una am zis si alta mi se pune in carca!
Doar ca sa lamurim, off topic, dar nu l-am starnit eu:
- ca orice produs artistic, si Miorita a fost creatia unui individ genial, nu a unui grup. Ca a fost inspirat dintr-un fapt real, pastoresc, nu conteaza. Conteaza cum a resimtit, transformat si rer-simbolizat acel cretor ramas anonim. Ca s-a transmis prin viu grai, e altceva.

- existenta unei culturi, mai mult, a umanitatii, presupune existenta unui sistem de simboluri si a simbolizari. De fapt, omul si cultura incep atunci cand apare capacitatea de a simboliza. Inainte de asta era doar maimuta.

- toti oamenii cu simt artistic, indiferent de cultura de care apartin, au capacitatea de a transforma realitatea si a-i conferi valori noi. Problema e ca oamenii "simpli" nu pot sau nu inteleg si aleg sa urmeze ceea ce e mai la indemana lor. Asa cum pare sa fie cazul cu profesoara care te-a invatat la scoala.

Spun toate acestea pentru ca m-am cam saturat sa aud cum o opera artistica este facuta raspunzatoare de toate ratarile sau neimplinire posibile. Si m-am saturat si de interpretarea extrem de simplista care i se da si care o devalorizeaza, gen: "Ce vina avea sarmana oaie, ca ciobanul nu avea coae"!

La urma urmelor, noi nu suntem urmasii (alegorici) ciobanului moldovean, care a murit fara urmasi, ci ai celui vrancean si celui ungurean, deci ai unor criminali! Si atunci, de ce nu suntem mai agresivi? De ce nu avem cu toti arme cu care sa tragem in sus si in jos?
Guest

Post by Guest »

Sunteti off topic, stimati domni! :wink: :D
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
thor

Re: RG88 sau MAUSER HSC90 ?

Post by thor »

Deci pana la urma cum ramane? care este mai bun? Mouser HSC90 sau RG88. Ati deviat de la subiect si ati dat-o in miorita... :lol: sa revenim la cele doua arme, care din cele doua e mai buna cand folosesti PG-uri...
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

thor wrote:Deci pana la urma cum ramane? care este mai bun? Mouser HSC90 sau RG88. Ati deviat de la subiect si ati dat-o in miorita... :lol: sa revenim la cele doua arme, care din cele doua e mai buna cand folosesti PG-uri...
cand folosesti PG-uri? ...niciuna :lol:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
constantinpenciu

Post by constantinpenciu »

RG88,Timisoara
constantinpenciu

sau uite aici,balada miorita cu tot cu caini si ciobani plus pistoale cu bile fara autorizatie

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... -bile.html
RG88,Timisoara
tevez

Post by tevez »

constantinpenciu wrote:sau uite aici,balada miorita cu tot cu caini si ciobani plus pistoale cu bile fara autorizatie

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... -bile.html
După "cheiţa" care se vede în patul pistolului pare a fi un a.c. deci oricum n-avea ce autoapărare să facă cu ea.
Nu ştiu ce model e, văd că are sistem de siguranţă ca la Colt 1911. Despre partea a doua...e simplu: câinii fără
jujeu pe fondul de vânătoare se împuşcă, ciobanii şi ţiganii care fac figuri la fel! :evil:
@constantinpenciu - te interesezi de preţuri la PP pentru cineva bănuiesc, n-am prea văzut pe nimeni să treacă de
la RG la PP sau invers. :)
constantinpenciu

ehh,vreau sa le am pe amndoua,imi place cum arata pp-ul,oricum rg-ul meu e unul fericit,nici un blocaj,nici o eroare
RG88,Timisoara
thor

Post by thor »

Deci in concluzie cu ce tragi la RG ca sa scoti forta cat ai mare din bila de cauciuc? UAG sau PG? rezista armele astea respectiv RG-ul si MAUSER-ul la PG-uri? si daca da cat? o luna doua? daca le folosesti intensiv?
Astept si eu niste reaspunsuri lasa-o pe miorita ca e pe alt taram :D
nedumeritu

Post by nedumeritu »

thor wrote:Deci in concluzie cu ce tragi la RG ca sa scoti forta cat ai mare din bila de cauciuc? UAG sau PG? rezista armele astea respectiv RG-ul si MAUSER-ul la PG-uri? si daca da cat? o luna doua? daca le folosesti intensiv?
Astept si eu niste reaspunsuri lasa-o pe miorita ca e pe alt taram :D
De exemplu, o munitie buna, cu bila "tare" ar fi cea de 10x22 de la Waddie.
Probati si va veti convinge.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
thor

Post by thor »

Deci pe mine ma intereseaza daca ai testat asta pe RG sau Mauser, cati juli scoate si ce-ai spart la cati metrii de asta zic...
Se vinde si la noi in comert? fara bijnitza.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

thor wrote:Deci pe mine ma intereseaza daca ai testat asta pe RG sau Mauser, cati juli scoate si ce-ai spart la cati metrii de asta zic...
Nu mai am de mult Mauser sau RG88, habar nu am cati jouli scoate si nu am spart nimic in consecinta.
Doar table, oale si ulcele, intr-o poiana sub un munte.
In schimb, munitia Waddie de 10x22 despre care vorbesc si cu care am tras cu
- Grand Power T910
si cu
- Tanfoglio FT10x22
se comercializeaza in Romania, numai in Bucuresti, deocamdata, la cel mai mic pret
ce il poate visa cineva azi pentru 10x22 si este o munitie constanta, cu bila din cauciuc tare,
nu este nici adusa nici facuta la BISNITZA.
Efectele la tinta sunt cele ce le poti astepta de la o munitie ca fiind declarata de 50 Jouli.
Adica, pe un subiect uman, sub 7 metri, orice ar face impricinatul, tot "chirurgie" scrie pe el.
Pentru ca cineva trebuie sa scoata obiectul de sub piele, ca doar nu il pastreaza ca amintire.

Si tot vorbind despre munitia comercializata legal, se dovedeste ca cea de la Snail adusa de Arrow
este o munitie al naibii de constanta si tare
, atata vreme cat Grand Power T910 reglat si "asezonat din fabrica, cu arc
recuperator pentru AKBS-urile rusesti, merge fara probleme, chiar si in regim de "mitraliera". Mai exact va poate explica
Dr.G. ca el a brevetat se pare metoda de tragere ultra-rapida sun un semiautomat.
[se tine pistolul cu doua maini si cu un picior si cu a treia mana se actioneaza tragaciul, sau ceva in genul asta]

O singura problema are aceasta munitie de la Arrow, si cred ca ei ar fi curiosi sa o afle:
- daca la Brasov o cumperi cu 3,4 lei
de ce naiba la Bucuresti, pe Duca, la Gare du Nord, la Arrow, costa 3,89 lei?
Si aia de acolo, dupa ce ca te trec in registru nu iti dau bon ca nu le merge casa si nu poti plati
decat cash, ca daca nu le merge sistemul nu merge nici casa nu merge POS-ul si uite asa, pleca cineva
fericit si jura sa nu mai dea pe acolo.
Desigur, nu vanzatorul de acolo, ala de la pesti si râme, ca ceilalti lipseau.
Incepe sa se cam borşeasca si reteau Arrow oare?
Ar fi cam trist, acum dupa ce au ajuns in top.

Exista munitie Snail de centru si munitie Snail de periferie/provincie?
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
thor

Post by thor »

constantinpenciu wrote:ehh,vreau sa le am pe amndoua,imi place cum arata pp-ul,oricum rg-ul meu e unul fericit,nici un blocaj,nici o eroare

Nici o eroare da cu ce munitie si cate incarcatoare ai tras fara sa ti se blocheze?
thor

Post by thor »

nedumeritu wrote:
thor wrote:Deci pe mine ma intereseaza daca ai testat asta pe RG sau Mauser, cati juli scoate si ce-ai spart la cati metrii de asta zic...
Nu mai am de mult Mauser sau RG88, habar nu am cati jouli scoate si nu am spart nimic in consecinta.
- Grand Power T910
si cu
- Tanfoglio FT10x22
se comercializeaza in Romania, numai in Bucuresti, deocamdata, la cel mai mic pret
ce il poate visa cineva azi pentru 10x22 si este o munitie constanta, cu bila din cauciuc tare,
Efectele la tinta sunt cele ce le poti astepta de la o munitie ca fiind declarata de 50 Jouli.
Adica, pe un subiect uman, sub 7 metri, orice ar face impricinatul, tot "chirurgie" scrie pe el.
Pentru ca cineva trebuie sa scoata obiectul de sub piele, ca doar nu il pastreaza ca amintire.

Si tot vorbind despre munitia comercializata legal, se dovedeste ca cea de la Snail adusa de Arrow
recuperator pentru AKBS-urile rusesti, merge fara probleme, chiar si in regim de "mitraliera". Mai exact va poate explica
Dr.G. ca el a brevetat se pare metoda de tragere ultra-rapida sun un semiautomat.
[se tine pistolul cu doua maini si cu un picior si cu a treia mana se actioneaza tragaciul, sau ceva in genul asta]

O singura problema are aceasta munitie de la Arrow, si cred ca ei ar fi curiosi sa o afle:
Si aia de acolo, dupa ce ca te trec in registru nu iti dau bon ca nu le merge casa si nu poti plati
decat cash, ca daca nu le merge sistemul nu merge nici casa nu merge POS-ul si uite asa, pleca cineva

Ar face bine sa le mearga POS-ul ca atunci cand ma duc sa-mi iau fierul sa platesc si eu cu cardul ca nu dau atatia bani cash... la fel si pt munitie. Cred ca le merge e imposibil sa nu le mearga :).
thor

Post by thor »

nedumeritu wrote:
- Grand Power T910
si cu
- Tanfoglio FT10x22

Bun da Waddie 10x22 merge si la PP fara sa-ti sara culisa in cap sau sa-ti rupa arma?
Post Reply