Cristib mi-a citit gandurile, se vede ca e din Iasi.
Despre peronalul magazinului arrow, partea masculina, numai cuvinte de lauda, intradevar. Domnul respectiv e foarte deschis, chiar si cu persoane neavizate si curioase (uni ar spune carcoatase si tendentioase) ca mine!
Noul sediu, fost restaurant, nu e foarte potrivit pentru un magazin de arme (stramt si intunecos), dar asta e. E un pas inainte fata de vechiul magazin, in sensul ca acum are acele vitrine/mese de sticla in care sunt puse pistoalele iar vizitatorul le poate vedea mai bine. E mai aproape de imaginea mea despre un magazin de arme, imagine influentata de defunctul magazin de pe str. A. Barsescu (cred ca Top Gun) care aveau toate pistoalele si cutitele puse in astfel de vitrine/masa, la 10 cm de vizitatori,a stfel incat cam tot timpul magazinul era plin (de privitori, nu de cumparatori, dar acesta e primul pas).
Probabil ca e dificil de pus armele (vorbesc de Ac si autoapare) in vitrina, in vazul trecatorilor - macar ca in magazinele cu telefone< le pun dimineata, le iau seara - dar macar material publicitar de la Gamo (unic distribuitor, deh), Rohm, Walther.
Spunem mereu ca romanii nu au educatie, dar de unde sa o primeasca? (Ce, aveau educatia telefoanelor mobile? Si acum toti poseda!). Am discutat cu mai multi vecini mai in varsta care au fost calcati de hoti in diversen situatii. Erau nemultumiti si doreau o modalitate de a se apara sau macar de a se simti intr-o relativa siguranta si au fost foarte mirati cand le-am spus despre armele cu gaz si cauciuc (am facut putina reclama, vedeti). Dar la intrebarile lor: e voie de la politie? trebuie multe acte? ei, e Romania, nu e voie asa usor!, sunt scumpe? sunt eficiente? se strica? se blocheaza? (asta e intrebarea mea

) merita investitia?, eu ce sa le raspund? Nu prea stiam si nici acum nu stiu decat foarte putin si asta datorita cautarilor pe net si pe forumurile rusesti (grea limba) si a testelor facute acum in Romania de catre posesori. Nimic de la imporatator (decat ca au 15J si sunt din antimoniu), nimic de la vanzator(i)(decat culmea, opinia personala ca un revolver Reck e mult mai bun ca un pistol Rohm sau Walter pentru ca nu se blocheaza si poate trage si cu gaz, fiind mult mai sigur si eficient).
Vreau sa spun, lumea are disponibilitate, dar nu se stie mai nimic. E un mister care invaluie legea din 2004, mister spart din cand in cand de stirile cu accidente si uz abuziv.
Impresia ca exista aceasta disponibilitate mi-a fost intarita de faptul ca am gasit intr-o zi la magazinul arrow un cuplu de pensionari (dar vizibil cu disponibilitate financiara) care doreau un pistol Walther. Ei nu stiau nimic (nici cum se manevreaza, nici ce face), vanzatoarea nu prea avea informatii ,asa ca l-au cumparat pe cel care arata mai bine! Dar ma intreb daca il vor folosi corespunzator.
In fine, educatia armelor in sus, eeducatia armelor in jos, de parca educatia asta ar aparea din neant, data de Dumnezeu cu harzobul. Educatia se face de catre cei ce stiu catre cei ce nu stiu, de la necunoastere la cunoastere, de la nestiinta la stiinta. Si asta dureaza!
Decat sa ne plangem ca lumea nu este educata, ca regimul comunist nu a facut nimic (de parca regimul capitalist ar face), ca nu e ca in America (ce bine) sau ca in Elvetia (ce rau), ca legea e rea, ca parlamentul nu se pricepe (iar Basescu da), sa acceptam ca punct de plecare ceea ce avem, asa cum este.
De aceea apreciez la superlativ munca userului (desi as vrea sa spun Domnului) Violiv, mai ales de pe forumul vinatorul.ro, de "alfabetizare" a celor ca mine. Felicitari si multumiri!
PS> Pacat ca a disparut revista de arme, desi acolo nu au aparut decat 3-4 articole despre arme AC (niciunul despre Gamo, desi cam asta se gaseste la noi) si niciu unul, subliniez, nici unul despre arme cu gaz au cauciuc. Dealtefel, una din cauzele disparitie sale a fost si slaba vandabilitate, apropo de "pasionati".