Vine ,vine poooooligonul !!!!!!!!!!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

haiosu

Re: Vine ,vine poooooligonul !!!!!!!!!!

Post by haiosu »

tdalin wrote:vrem rezultate
pai rezultatul a fost... intalnirea :)
in rest noile pistoale au dezamagit aproape 100% la fel si munitia de la snail (cea cumparata din romania). baietii au fost grozavi, atmosfera destinsa si avem un cronograf grozav, care in viitorul apropiat va fi si mai grozav. ssstt :wink: nu dam mai multe amanunte panu nu realizam... incet incet-odata cu primavara- reinverzeste natura si reintinereste si romsdc-ul. :mrgreen:
aurorauno

Post by aurorauno »

in ce sens au dezamagit?Si ce probleme au fost cu munitia> :roll:
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
haiosu

Post by haiosu »

in sensul ca nu sunt ceea ce speram. concluzia: nu se recomanda achizitionarea celor 2 arme noi... cu oarece rezerve, am putea spune ca in disperare de cauza se poate achizitiona un wasp, tanfoglio in nici un caz! munitia nu e chiar rea, dar e net superioara cea cumparata din vecini.
tdalin

Post by tdalin »

Ati avut si un CZ 83 pentru comparatie?
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
macarici

Post by macarici »

Carcotasi am fost,carcotasi ramanem! :lol:
Cum dracu a dezamagit munitia Snail de la Arrow?
Ca trasnea de-ti rupea urechile!Iar vitezele inregistrate erau putin sub cele "moldovenesti"
Cum suna un AE9 sau un UAG? Sau s-a uitat ca ne "udam" cand vedeam 350m/s la cronograf,acum ceva timp in urma!
Image
Abigor_iq

Post by Abigor_iq »

Vitezele scoase de munitia Snail de la ARW au fost intr-adevar bune si constante....
"troznetul" a fost excelent, dar a reusit sa blocheze atat WASP-ul, cat si Fortul .....
diferenta de finisare intre cea de la noi si cea de la vecini este evidenta ....
din munitia noastra mai curge un pic de span, bila e ba mai in afara, ba mai inauntru ...
si sa nu uitam ca am gasit cartuse cu bila la locul ei dar goale .....
Dar per total nu avem incotro decat sa ne multumim cu ce avem la indemana ...
cel putin pana la urmatoarea plimbare la Moldova :P :mrgreen:
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Se poate macar un rezumat cu referiri clare?Pistolul X cu munitia Y atatia jouli sau m/s....
Pistolul Z i-a sarit in freza lui X-ulescu, etc...
Barbarosa

Post by Barbarosa »

Eu zic sa nu inducem lumea in eroare.
1. Munitia Pobejda a scos scor bun, net superior altor cartuse (Snail Arrow-sesiunea 2 sau AE9 9mm);
2. Tanfoglio a tras mai precis decat Mauser, de Wasp sa nu discutam ca nu nimerea tinta din 3 m, la RG nu ma pronunt pana nu vad si altele in afara de cel al lui Barthy (dar pana la proba din 5-10 cartuse si pistol sprijinit sunt discutii);
3. Tanfoglio nu s-a blocat in toata sesiunea de tragere nici macar o data;
4. Fortul a batut tot si ca precizie si ca forta;
5. Asocierea Mauser - Pobejda este de rau augur si a dus la rezultate slabe

Cam asta am concluzionat eu. Haiosu poate sa se exprime cat vrea ca oricum il doare la "bascheti" ca are ditamai trancanu' si trage cu el in voie nu ca noi cu gume, dar las' ca vine si timpu' nostru :oops: .
Aaa, si inca ceva: s-a tras cu 2 Tanfoglio si nu doar cu unul, asa ca "rezultatele nu minte". Iar acum stau si astept atacurile la jugulara. :lol:

Oricum abia astept poligonul urmator si poate ma lipesc si eu de un pistol cu glont ceva sa simt ca ma joc.
Tanfoglio 10*22T
www.traiteur.ro
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Inseamna ca RG-ul meu cu teava de mauser si munitie Pobjeda au fost o alegere corecta :mrgreen: . Nu ma asteptam ca PG-ul sa fie mai puternic ca snail-ul.
Multumesc pentru lamuriri.
Abigor_iq

Post by Abigor_iq »

Barbarosa wrote: Munitia Pobejda a scos scor bun, net superior altor cartuse (Snail Arrow-sesiunea 2 sau AE9 9mm)
Eu parca retin altceva ... :roll: (apropo de atac la jugulara :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) ..... Eu stiu ca munitia Pobejda (cu bila infundata) s-a apropiat foarte mult de cea Snail de la Arrow dar ca nu a depasit-o totusi in performante .... ma refer aici la Pobejda trasa din Tanfoglio si nu din Mauser (unde rezultatele au fost intr-adevar f. slabe)
Alezandru

Post by Alezandru »

Daca mai faceti ceva sambata, sa anuntati si pe aici pe forum, ca eu unul sunt dispus la asa ceva.
Despre intalnirea de sambata nu pot sa zic decat ca mi-a adus aminte de perioada din armata, care a fost o perioada foarte buna din pct. de vedere al tragerilor. :mrgreen: , de... nostalgia vremurilor trecute.

Astept alte intalniri ca sunt foarte bune, apropo, este de preferat sa faci o astfel de intalnire inainte de a cumpara o arma cu bile, ai ocazia sa le vezi pe viu si sa vezi si ce poate fiecare si sa te decizi asupra armei pe care sa o achizitionezi.
CZ 83 cal. 9mm P.A.Rubber si Gamo Shadow 1000 5.5 (.22) AC cu luneta Tasco RF 3-7X20
Si ca arme de vanatoare Breda semiautomata cal. 12/76, SireArms cal.12/76, Cugir 5.6 Hornet.
haiosu

Post by haiosu »

prima mea iubire a fost "glontul" de cauciuc, asa ca...
in al 2-lea rand, atata timp cat tanfoglio are probleme de genul acela...pt mine nu e pistol ci o chestie inutila. la fel si wasp. se cheama arme de autoaparare?!? pai atunci ar trebui sa se comporte ca atare. pt altceva va lasa misubagsisu sau andueu sa trageti cu airsoft sau eu cu ac-uri.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

eu prefer sa folosesc munitie de 40 de jouli dar care stiu sigur ca se duce unde o trimit decat una de 70 de jouli care trimite bila dupa tigari la floraria de dupa colt.
si cu siguranta ajung 40 de jouli ca sa-l faca pe impricinat sa se tina cu mana de "buba" pana ma tirez eu :lol:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Barbarosa

Post by Barbarosa »

haiosu wrote:prima mea iubire a fost "glontul" de cauciuc, asa ca...
in al 2-lea rand, atata timp cat tanfoglio are probleme de genul acela...pt mine nu e pistol ci o chestie inutila. la fel si wasp. se cheama arme de autoaparare?!? pai atunci ar trebui sa se comporte ca atare. pt altceva va lasa misubagsisu sau andueu sa trageti cu airsoft sau eu cu ac-uri.

Am inteles. Haiosu' are ceva cu Tanfoglio. Ce probleme are pistolul asta, asa de mari ca eu nu le-am sesizat, inca :D . Singura problema din punctul meu de vedere este (si imi cer scuze ca ma repet a mia oara) folosirea altor cartuse (ex:UAG) decat cele recomandate de producator, pentru ca bilele sunt mult prea tari pentru sicanele de pe teava, nu trec prin acestea (atat pentru ca este bila tare cat si pentru ca exista posibilitatea sa fie incarcatura prea mica) si rezulta blocarea bilei care apoi se scoate cu dificultate. Daca bila nu iese de pe teava si apuca sa se adune presiune suficienta rezulta spargerea unei componente mecanice a pistolului, sare siguranta de pe teava, etc, dar n-am auzit sa se fi ranit cineva pentru ca pistolul crapa pe interior, apoi devine inutilizabil si teava nu mai culiseaza pana la capat. In afara acesui incident neplacut, dar datorat folosirii altor cartuse decat cele recomandate, nu cunosc alta problema. Si chiar nu inteleg de ce sa folosesti alta munitie atat timp cat Pobjeda are rezultate f bune chiar in comparatie cu anumite Snail (exceptie Moldova).
Atasez mai jos raspunsul celor de la Tanfoglio, Italia:

"Dear Mr. Barbarosa,
we received your message and we thank you.
The FT 22 T model is tested only with the Pobjeda ammunitions
because we don't have available any other brand of ammunitions
in cal. 10x22 T in Italy so we don't know what kind of
differences there are between the UAG bullets and the PG ones.
If these ammunitions have less pressure than the Pobjeda ones
you have to decrease the recoil spring force while if they have
a higher pressure the pistol has to work without problem.
Best regards
Customers Service
FRATELLI TANFOGLIO S.N.C.
Via Valtrompia 39/41
25063 Gardone Val Trompia (BS) - Italy
Tel: +39 030 8910361 begin_of_the_skype_highlighting +39 030 8910361 end_of_the_skype_highlighting | Fax +39 030 8910183
www.tanfoglio.it"

:shock: Happy?
Tanfoglio 10*22T
www.traiteur.ro
tevez

Post by tevez »

BARTHY 2 wrote:eu prefer sa folosesc munitie de 40 de jouli dar care stiu sigur ca se duce unde o trimit decat una de 70 de jouli care trimite bila dupa tigari la floraria de dupa colt.
si cu siguranta ajung 40 de jouli ca sa-l faca pe impricinat sa se tina cu mana de "buba" pana ma tirez eu :lol:
Şi eventual să n-aibă blocaje, să reîncarce, nu?
Post Reply