pe dunare

Intrebari cu caracter general despre pescuit.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
dan

pe dunare

Post by dan »

as dori sa mi se recomande o metoda de momit crapul pe dunare
daca exista avand in vedere curentu
dispus sa iau sfaturi oricand
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Eu am pescuit in doua tipuri de configuratie de fund.
1."In butuci" sau in gropane. Am identificat o zona cu groapa adanca, de obicei in zona unor copaci scufundati sau in anafoare de langa mal. In astfel de zone am nadit cu porumb uscat care ramane in groapa. Agataturile sunt frecvente, montura trebuie sa fie simpla, cu un singur carlig la capatul firului.
2.Pe intinsura, am nadit tot cu porumb uscat. O parte din boabe sunt duse de curent, dar cu siguranta ca o parte raman blocate in neregularitatile albiei.

Am vazut in Delta niste meseriasi la treaba. Doua zile au nadit in gropan dimineata si seara cu o mamaliga tare cu tot felul de chestii in ea, si au pescuit in locul respectiv numai in a treia zi. Au avut in cateva ore 4 trasaturi, au luat doi crapi gemeni, 16 kg. fiecare! :shock:

Sper sa raspunda la intrebare si alti pescari, deoarece eu nu prea ma pot lauda cu pescuitul la crap. :oops:

Marius Cocarla
dan

Post by dan »

multumesc pt sfat
chiar ma gandeam la acest lucru ca acolo unde ma duc la giurgeni se a pe intinsura si curentu e destul de mare dar o sa icerc asa cum mi-ati spus. momitul se face cu prastia ?
dispus sa iau sfaturi oricand
Post Reply