as dori sa stiu daca mai exista locuri in delta unde se poate pescui cu permis anual fara taxe exorbitante pe zi. ne pregatim de o partida de pescuit anul acesta dar nu prea stim regulile. orice informatie este binevenit.
multumesc.
am gasit de toate numai raspuns la intrebarea mea nu. sa inteleg ca nu mai exista apa in proprietarea asociatiilor cu taxa pe an? daca are cineva informatii va rog.
Sandor, e bine de ºtiut cã nici un an nu-i ca altul, aºa cã iatã în continuare ceva ce te-ar putea interesa: în 2004 AJVPS Tulcea, concesionar pt. km.105 braþ Sf. Gheorghe-ceatal Izmail,ªontea-Fortuna, braþ Sulina de la Mila 0 la Mila 22, Criºan ºi Marea Neagrã de la vãrsarea braþului Chilia la Câsla Vãdanei - carnetul de membru sau viza anualã: 500.000 lei; permisul de pescuit: 1.500.000 lei/an. AVPS"Bradul", concesionar pt. Complexul Razem-Sinoe, Insula Dranov, Braþul Sf. Ghe. de la km. 0 la gura can. Litcov, Complexul Somova-Parches, Dunãrea de la Ceatal Izmail pânã la Cotu Pisicii ºi la Marea Neagrã între Câºla Vãdanei ºi Capul Midia- carnet de membru sau viza anualã: 200.000 lei; permisul de pescuit: 90.000 lei/zi sau 900.000 lei/an. AVPS "Zimbru" concesionar pt. Matiþa-Merhei, braþ Chilia de la km.0 la Ceatal Izmail- carnet de membru sau viza anualã: 200.000 lei; permisul de pescuit: 150.000 lei/zi.
Prevederea inclusã în actul adiþional încheiat între ARBDD ºi concesionari este urmãtoarea: permisele individuale de pescuit recreativ-sportiv vor fi eliberate de AVPS..., conform modelului aprobat...,numai persoanelor fizice care fac dovada calitãþii de membru al unei asociaþii de pescuit recreativ-sportiv. Aceste date au fost publicate în revista "pescar modern", nr. 68/2004, sub titlul "Delta 2004". La data apariþiei articolului, AVPS Uzlina (cea de-a IV-a asociaþie organizatoare a activitãþii de pescuit sportiv) nu fãcuse cunoscute tarifele. Pentru anul 2005...rãmâne de vãzut. Dupã cum vezi, taxele pe zi nu-s aºa exorbitante. Între 90.000 lei/zi ºi 150.000 lei/zi (maximum!), dacã comparãm cu taxele pe oricare alt luciu de apã aflat în administrare privatã, avantajul este clar în favoarea Deltei.