Armele neletale :teapa sau nu?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Armele neletale :teapa sau nu?
Salut!Eu nu am nici-un fel de arma,nici cu ac nici neletala dar as vrea sa am din amandoua!Problema e ca nu stii daca sunt cat de cat eficiente desi daca intrebi un vanzator de arme el iti va spune ca da sunt eficiente(Unul mi-a aratat o carte impuscata asa ,facuta praf,altul mi-a aratat o margine de lemn in care s-a tras de la 2m cu urme vizibile lasate de bilele de cauciuc),daca stai sa il asculti pe cel care si-a tras in picior cu reckul si care sustine ca nici nu a simtit chiar nu stii ce sa mai crezi!Daca te mai uiti si la stiri si vezi ca mai e cate unul impuscat cu gloante de cauciuc si e la spital ca i-a intrat glontul sub piele iar nu mai stii ce sa crezi!In primu8l rand nu as recomanda la nimeni sa isi traga undeva cu asa ceva ca poate va regreta mult timp,dar trebuie totusi testate aceste arme in conditiile in care costa la 18 milioane una!Va multumesc si astept parerile celor care au avut,au si doresc sa detina o astfel de arma!Macar daca cei care au si au luat teapa sa ne avertizeze pe cei care vrem sa cumparam de modelele cu care mai bine tragi pe langa .ca sa il citez pe cel care si-a tras in picior cu reckul si nu a simtit nimic(poate ca avea pantaloni de tabla)!
-
alexm212121
Armele de foc neletale sunt utile ca autoaparare in fata infractorilor, datorita efectului psihologic.
Infractorii sunt obisnuiti cu armele de foc cu glont, si nu li se pare mare lucru sa detii una ilegal.
Daca te ataca un infractor si executi foc cu un pistol cu bila de cauciuc in aer ( cu conditia sa arate pistolul ca unul cu glont ) si-i zici ca-i cu glont, e mare probabilitatea sa te creata si sa fuga sau sa-i fie frica sa te atace in continuare.
Dar sa nu te gandesti ca te ataca infractorul, ii tragi cu pistolul 2-3 bile de cauciuc in burta, si el zice "frate nu mai trage sa moara mama ca m-ai omorat!" .. nici pe departe, ci-l infurii si-ti da cu parul in cap.
Infractorii sunt obisnuiti cu armele de foc cu glont, si nu li se pare mare lucru sa detii una ilegal.
Daca te ataca un infractor si executi foc cu un pistol cu bila de cauciuc in aer ( cu conditia sa arate pistolul ca unul cu glont ) si-i zici ca-i cu glont, e mare probabilitatea sa te creata si sa fuga sau sa-i fie frica sa te atace in continuare.
Dar sa nu te gandesti ca te ataca infractorul, ii tragi cu pistolul 2-3 bile de cauciuc in burta, si el zice "frate nu mai trage sa moara mama ca m-ai omorat!" .. nici pe departe, ci-l infurii si-ti da cu parul in cap.
-
alexm212121
-
alexm212121
Da.
Puterea este e 30 Jouli, iar viteza bilei de cauciuc la parasirea tevii este de 315m/sec
Pentru cei care vor sa face teste: puteti sa faceti pe voi, progresiv, adica imbracati 4 perechi de blugi unii peste altii, adaugati deasupra o geaca rea sau ceva, si apoi trageti in picior la minim 30 cm departare.
Daca nu simtiti nimic, dati geaca la o parte si trageti asa, apoi mai dati la jos o pereche de pantaloni si tot asa.
Cand am ales arma, am luat revolver din cauza ca auzisem ca ar avea putere mult mai mare decat pistoalele ( care consuma din energia cartusului pentru reincarcare )
Acum, planuiesc sa cumpar un Walther P99 cu gaz si bila de cauciuc ( arata identic cu cel cu glont
) caci revolverul nu prea arata spectalulos, si am ajuns la concluzia ca important e sa sperii atacatorul, caci altfel nu prea ai ce sa-i faci cu bilele de cauciuc.
Am vazut ca se comercializeaza in Romania P99 cu glont ( 15 cartuse/incarcator, si arata super ), si probabil ca multi demnitari, pensionari din politie si armata, sau alte cadre isi cumpara.
P99-ul cu gaz si bila de cauciuc arata identic, deci infractorii nu pot sa-si dea seama ca e cu gaz.
P22 sau PP nu mi-as lua pt din cate stiu eu in Romania nu se gasesc versiuni cu glont ale acestor modele ( sau ma insel? ) si cel putin Walther PP-ul are un look foarte distinctiv si usor de recunoscut ( n-as vrea sa recunoasca atacatorul ca am PP si stiind ca nu prea se gasesc cu glont, sa deduca automat ca-i cu gaz si bila de cauciuc )
Puterea este e 30 Jouli, iar viteza bilei de cauciuc la parasirea tevii este de 315m/sec
Pentru cei care vor sa face teste: puteti sa faceti pe voi, progresiv, adica imbracati 4 perechi de blugi unii peste altii, adaugati deasupra o geaca rea sau ceva, si apoi trageti in picior la minim 30 cm departare.
Daca nu simtiti nimic, dati geaca la o parte si trageti asa, apoi mai dati la jos o pereche de pantaloni si tot asa.
Cand am ales arma, am luat revolver din cauza ca auzisem ca ar avea putere mult mai mare decat pistoalele ( care consuma din energia cartusului pentru reincarcare )
Acum, planuiesc sa cumpar un Walther P99 cu gaz si bila de cauciuc ( arata identic cu cel cu glont
Am vazut ca se comercializeaza in Romania P99 cu glont ( 15 cartuse/incarcator, si arata super ), si probabil ca multi demnitari, pensionari din politie si armata, sau alte cadre isi cumpara.
P99-ul cu gaz si bila de cauciuc arata identic, deci infractorii nu pot sa-si dea seama ca e cu gaz.
P22 sau PP nu mi-as lua pt din cate stiu eu in Romania nu se gasesc versiuni cu glont ale acestor modele ( sau ma insel? ) si cel putin Walther PP-ul are un look foarte distinctiv si usor de recunoscut ( n-as vrea sa recunoasca atacatorul ca am PP si stiind ca nu prea se gasesc cu glont, sa deduca automat ca-i cu gaz si bila de cauciuc )
30J si nu are efect? Majoritatea pistoalelor vandute in Romania au 30J sau 15J. La Top Gun vand Walther de 15J!!alexm212121 wrote:Da.
Acum, planuiesc sa cumpar un Walther P99 cu gaz si bila de cauciuc ( arata identic cu cel cu glont) caci revolverul nu prea arata spectalulos, si am ajuns la concluzia ca important e sa sperii atacatorul, caci altfel nu prea ai ce sa-i faci cu bilele de cauciuc.
(PS, acum am vazut celalalt post si ca e vorba de ME, nu de Reck. Foarte ciudat daca in cartea tehnica scrie 30J cand alti posesori au spus ca are numai 8J! Iar din filme se vede ca e varianta standard, cea notata G. E confuzie pe undeva. Depinde si cat te-a costat.
Pe forumurile rusesti e cotat cu 7,5J si nu e considerat pistol traumatic ci cu gaz "cu posibilitatea de a trage si cauciuc"!
Raman la parerea ca daca vrei un pistol cu care sa sperii prin asemanarea cu unul adevarat trebuie luat un walther PP sau un Baikal.
Ambele se fabrica de 40 de ani si s-au intimparit in memoria oricui are ceva legaturi cu "violenta".
Walther P99 nu e cam mare si greu sa-l porti mereu? Mai ales vara, unde il ascunzi?
In plus, e si cam sensibil:
http://talks.guns.ru/forummessage/77/93670.html
-
alexm212121
O sa caut cutia cu foaia de specificatii si o sa o scanez sa o pun aici. Eu asa imi amintesc, de 30 Juli ( stiu ca l-am comparat cu Reck-ul atunci cand l-am cumparat, si m-am bucurat ca are aceeasi putere dar e mai ieftin ).
Am dat 9 milioane 5 sute mii lei pe el.
Trebuie sa-mi iau un pistol mai puternic atunci!
P99 arata mult mai bine decat PP , sau modelele vechi de Baikal.
Intradevar, este mai mare P99 dar nu planuiesc sa-l port cu mine peste tot, ci doar atunci cand merg noaptea sau prin locuri periculoase ( si o sa am o geaca sau haina pe mine, pe sub care pot sa il ascund )
In rest, o sa-l tin in masina sau acasa.
Nu reusesc sa gasesc nimic pe net despre revolverul asta...
Nici site-ul producatorului, nimic
Am dat 9 milioane 5 sute mii lei pe el.
Trebuie sa-mi iau un pistol mai puternic atunci!
P99 arata mult mai bine decat PP , sau modelele vechi de Baikal.
Intradevar, este mai mare P99 dar nu planuiesc sa-l port cu mine peste tot, ci doar atunci cand merg noaptea sau prin locuri periculoase ( si o sa am o geaca sau haina pe mine, pe sub care pot sa il ascund )
In rest, o sa-l tin in masina sau acasa.
Nu reusesc sa gasesc nimic pe net despre revolverul asta...
si tu crezi ca PP dezvolta 30J si P22 dezvolta 15J...sau care e pistolul de 30...daca nu e unul din astea doua?sorin mok wrote: 30J si nu are efect? Majoritatea pistoalelor vandute in Romania au 30J sau 15J. La Top Gun vand Walther de 15J!!
Raman la parerea ca daca vrei un pistol cu care sa sperii prin asemanarea cu unul adevarat trebuie luat un walther PP sau un Baikal.
Ambele se fabrica de 40 de ani si s-au intimparit in memoria oricui are ceva legaturi cu "violenta".
Pe pagina cu nouatati de la top gun ambele pistoale, PP si P22 apar cu performanta de 15 J:Nikki wrote:si tu crezi ca PP dezvolta 30J si P22 dezvolta 15J...sau care e pistolul de 30...daca nu e unul din astea doua?sorin mok wrote: 30J si nu are efect? Majoritatea pistoalelor vandute in Romania au 30J sau 15J. La Top Gun vand Walther de 15J!!
Ambele se fabrica de 40 de ani si s-au intimparit in memoria oricui are ceva legaturi cu "violenta".![]()
![]()
![]()
http://www.top-gun.ro/noutati.html
in timp pe site-urile rusesti apar peste tot cu 30 sau chiar 36J. E drept ca la ei scrie la acestea Export!
E clar ca exista cu doua puteri, intrebarea e cum le deosebesti!
-
alexm212121
1)ca revolvere nu or avea opritori...
2)glontul este deja in afara armei cand incepe culisarea si ejectia cartusului
3)la modelele cu cauciuc de pe piata noastra teava pistolului este considerabil mai lunga decat cea a revolverului,proiectilul obtinand astfel o viteza initiala net superioara...unde mai pui ca pistoalele sunt mai precise
2)glontul este deja in afara armei cand incepe culisarea si ejectia cartusului
3)la modelele cu cauciuc de pe piata noastra teava pistolului este considerabil mai lunga decat cea a revolverului,proiectilul obtinand astfel o viteza initiala net superioara...unde mai pui ca pistoalele sunt mai precise
-
alexm212121
Nu am zis ca revolverele nu au opritori.Nikki wrote:1)ca revolvere nu or avea opritori...
Au si revolverele si pistoalele opritori, unele modele mai mari altele mai mici.
Asta nu e adevarat. Glontul este in interiorul tevii cand incepe culisarea culatei. Tocmai datorita faptului ca glontul este in interiorul tevii, exista presiune suficienta ca sa se produca culisarea.Nikki wrote:2)glontul este deja in afara armei cand incepe culisarea si ejectia cartusului
Cand se trage cu gaz, nu exista glont in interiorul tevii care sa creeze suficienta presiune pentru a se produce culisarea culatei, si de asta nu se incarca singur.
Precizia tine foarte mult de tipul opritorului, daca opritorul este sus cum e la revolverul meu, intradevar, precizia e mai mica, dar daca opritorul este atat sus cat si jos, sau cumva circular, atunci precizia cred ca e mai mare.Nikki wrote:3)la modelele cu cauciuc de pe piata noastra teava pistolului este considerabil mai lunga decat cea a revolverului,proiectilul obtinand astfel o viteza initiala net superioara...unde mai pui ca pistoalele sunt mai precise
Puterea tine si de marimea si felul opritorului, si de lungimea tevii... de multe.
Teava efectiva ( de unde pleaca bila de cauciuc ) nu stiu daca este mai lunga la pistol in general decat la revolvere. Cartusul nu sta in capatul dinspre mana a tevii pistolului, ci undeva aproape de mijlocul tevii, asa ca teava efectiv folosita nu e atat de lunga pe cat ar parea la prima impresie.
Sigur, sunt modele compacte si modele mai mari.
Plus ca teava are 9mm in interior, iar bila de cauciuc aprox. 11mm , exista si posibilitatea ca o teava mai lunga sa nu fie neaparat mai buna la cresterea vitezei, datorita frecarii imense intre bila de cauciuc si peretii tevii
In concluzie sunt o multime de elemente care influenteaza viteza si precizia bilei, pot exista si revolvere f puternice, si revolvere f proaste, si pistoale puternice si pistoale proaste.
General vorbind, nu se poate spune ca ori pistoalele ori revolverele sunt mai precise si mai puternice.
Doar testele si eventual specificatiile tehnice pot face lumina!