Dynamax

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
redboy

Dynamax

Post by redboy »

Salutare.
Doua intrebare am si io. :)
Prima in legatura cu Gamo Dynamax PCP .22 daca faceti comanda in Oradea, si cat costa cu pompa si cu o luneta mai performanta ca sa pot trage si peste 50 metri cu precizie buna.
Al doilea iarasi ii daca doresc sa iau o arma cu AC mai puternic de 300,380 m/s in ce categorie intra ? si ce curs sau acte trebuie sa rezolt pt ea? daca stie cineva? si mii ciuda dc nu importam arme Germane ex. Weihrauch Hw 97k .22 are 230m/s...da probabil ca legea nu permite:(
Va multumesc !
Safe&Sound

Re: Dynamax

Post by Safe&Sound »

redboy wrote:Salutare.
...daca doresc sa iau o arma cu AC mai puternic de 300, 380 m/s in ce categorie intra? si ce curs sau acte trebuie?
Armele la care va referiti pot fi detinute legal in Romania, sunt armele de la categoria C pct. 22 din Anexa 1 a legii 295/2004 modificata. Sunt arme cu destinatia tir sportiv si pot fi detinute de sportivii legitimati la cluburi de tir ce sunt afiliate la Federatia Romana deTir Sportiv sau de catre antrenorii de tir ai acelor cluburi sportive.

Categoria C

22. Armele scurte sau lungi (cu aer comprimat) care pentru aruncarea proiectilului folosesc forţa de expansiune a aerului comprimat sau a gazelor sub presiune aflate într-un recipient şi care dezvoltă o viteză a proiectilului mai mare de 220 m/s

iar legea 295/2004 modificata in 2011 spune la art. 57 pct. 3:

Armele neletale prevăzute în categoria C pct. 22 din anexă pot fi procurate, în scopul deţinerii, respectiv al portului şi folosirii, numai de către sportivii şi antrenorii de tir.
redboy

Post by redboy »

Multumesc pentru detalii :)
tevez

Post by tevez »

La Oradea este importatorul de CZ, cred că e mai aproape de calitatea germană gen Weihrauch. :mrgreen: Gamo PCP eu
nu am văzut în România, Arrow s-a axat mai mult pe springuri, singura armă multi-shot de pe piaţă fiind "Extreme CO2",
care nu e PCP, e cu butelii mari de CO2, cum îi zice şi numele. Am citit pe forum că la un mom. dat au fost şi PCP-uri la
Arrow, dar nu s-au mai adus, dl. Radu, administratorul forumului, a postat ceva legat de subiectul ăsta mai demult.
Mai e şi varianta Hatsan, sunt mulţi posesori mulţumiţi pe clubairguns de PCP-urile respective. De adus de afară e cam
greu şi apar dificultăţi, dar de putut se poate, sunt colegi care şi-au adus, inclusiv Weihrauch. :D
Post Reply