Munitii 9mm PA Rubber

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

jordan_23

Munitii 9mm PA Rubber

Post by jordan_23 »

Salut tuturor,

M-am jucat cu CZ 83 ieri si am pastrat mostre bilute negre. Tin sa va zic ca din toate muntiile cea mai precisa este Ozkursan, si asta ne putem da seama si de ce. Am atasat niste poze cu 3 tipuri de munitie: ucrainiana de la Fort, originala de CZ de la Lybra (Cutie Albastra pe care scrie CZ) si turceasca de la Ozkursan.

Munitie Fort:
Image
Cauciuc mai dur dar se vede cum s-a rupt in 2 parti cauciucul din ea. Acest lucru afecteaza precizia.

Munitie Snail
Image
Bila e facuta tandari. Precizie doar la 5m.

Munitie Ozkursan
Image
Bila este prefecta, nici cea mai mica urma ca a fost expulzata din cartus! Punct ochit punct lovit.

:idea: Asadar sa va incarcati cu mare luare aminte urmatorul incarcator!
Cz 83 9mm Rubber - Proud Owner
jordan_23

Re: Munitii 9mm PA Rubber

Post by jordan_23 »

A, si am uitat sa va spun un lucru, pe care mi l-au comunicat cei de la UTI in cadrul sesiunii de tragere, EXISTA 2 STOCURI DE MUNITIE LYBRA IN ROMANIA!!! Desi au aceeasi cutie sa va uitati cu mare atentie la capsa sunt unele care au niste capse cu forme mai mici si nu trag calumea cu CZ-urile. Testati inainte sa cumparati pentru ca au fost mari probleme cu importurile de pana la 01.10.2010!!! Cand mi-am luat arma aveau si munitie din asta la UTI pe stoc adusa acum cateva zile odata cu CZ-urile 83 si mi-au aratat diferentele VIZIBILE dintre capse. De aceea in filmuletele postate de mine cu testele de Lybra acestea se comportau jalnic.

Image :!:
andueu

Post by andueu »

Daca e asa cum zici tu te asteptam sa vii la poligon pe data de 13.11.2010 ora 9.00 unde poti participa la concursul organizat de noi.Sesiunile de concurs le vezi in cadrul postarii despre poligon.Inscrierea la Haiosu.
FORT 14
HK 416 airsoft
COLT HI CAPA 5.1 airsoft

Siiii………va urma
d-rive

Post by d-rive »

Bravo Jordan, foarte misteaux prezentarea.
Bila de la Snail nu cumva s-a facut praf din cauza de lovitura? S-a rupt asa in arma?

Super si lamurirea cu blocarea si cauza ei la CZ83. De cand ai pus linkul mi-am imaginat ca trebuie sa fie ceva in neregula.

As fi foarte curios de niste rezultate masurabile in poligon cu CZ83 si diverse munitii.
CZ83 Rubber
violiv

Post by violiv »

Pentru urmatoarea intalnire (sau candva in viitor) am si eu o rugaminte catre participanti: daca va este la indemana un cronograf, dupa testarea preciziei diverselor combinatii si obtinerea uneia cat de cat satisfacatoare si fara riscuri (gen 100% in coala A4 la 1-1,5 m de gura tevii) va rog sa aveti bunavointa sa masurati niste viteze si avand cronograful pus la 1-1,5 m de gura tevii. Am incredere ca sunt printre voi tragatori suficient de buni incat sa fie minim riscul gauririi tocmai a cronografului.
Daca reusiti sa construiti un "scut" gen fund de galeata de tabla avand decupata o gaura de vreo 10 cm diametru si pe care sa-l plasati in fata cronografului, puteti incerca masuratori de viteza si la distante un picut mai mari.
Sunt foarte-foarte curios ce iese.

La armele "adevarate" mi-e suficient sa masor la o distanta sigura de gura tevii (3-4 m) pentru a afla viteza si la gura si la 100 m...asta pentru ca stiu ceva caracterisitici ale proiectilului. La bilute inca n-am vazut sa publice careva din producatori valorile coeficientului balistic :mrgreen: si am o vaga banuiala ca acesta tinde asimptotic catre 0 :lol:
tevez

Post by tevez »

Am văzut vreo 2-3 pistoale (Mauser, WASP) care trag literalmente după colţ. Dar cu un Fort sigur se încumetă cineva să tragă de la 1-2 m
prin crono. :mrgreen:
haiosu

Post by haiosu »

cineva?!? cam toti... :mrgreen:
tevez

Post by tevez »

haiosu wrote:cineva?!? cam toti... :mrgreen:
Cu CZ-ul tău trag şi de la 10 m. :P E bună ideea cu o protecţie pentru cronograf, ne orientăm la faţa locului cu o soluţie.
Babanu

Post by Babanu »

cum faceam pe vremuri cand testam munitia 10x22, puneam o caramida in fata cronografului :lol:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Bila de snail/libra se face farame la impact, pentru ca este un cauciuc moale. Insa, daca vei face aceleasi teste din punct de vedere al fortei loviturii, nu vei mai obtine aceiasi ierarhizare in mod cert, intrucat forta loviturii este mai mare la libra, bila ramanand infipta, spre deosebire de cea de fort care ricoseaza...
La tragerea in cutii metalice, bila de fort ramane in cutie (trece doar printr-un perete), cea de libra trece prin ambii pereti si n-o mai gasesti.
Форт 17 Р
Image
d-rive

Post by d-rive »

Eu din testele mele am desprins urmatoarea concluzie.
Munitie Libra, CZ83 ca arma.
Ori am tras la milimetru ca precizie de la cca 5-7m, ori s-a dus dupa colt. Cam 50% precizia si de asta sunt oarecum neclar in ceea ce priveste munitia asta la capitolul precizie.
CZ83 Rubber
jordan_23

Post by jordan_23 »

Ti-am zis testeaza munitia de la Ozkursan, e cea mai precisa dintre toate ce am incercat, du-te in poligon la UTI si o sa vezi capabilitatile reale ale CZ-ului tau. Am curaj sa ma bag la 15 metri fara probleme la concurenta cu orice pistol letal. De departe CZ 83 e cel mai puternic si precis pistol de pe piata. Totul este sa folosesti si munitie cu o bila de calitate!
Dr.G

Post by Dr.G »

,, De departe CZ 83 e cel mai puternic si precis pistol de pe piata. Totul este sa folosesti si munitie cu o bila de calitate!
"

Hai ca m-ai dat pe spate, daca nu exista Fortul pe piata, si CZ-ul concura cu PP, Mauser, Rekord si Rg , CZ-ul ar fi fost cel mai bun, dar altfel , exista Fort, intai incearca sa tragi vreo 2500 de gloante cu CZ, cum am tras eu cu Fortul 17 al meu,apoil sa vezi daca se mai tine pe picioare CZ-ul, sunt gata sa testam amandoi Fortul meu si CZ-ul tau, sa vedem daca au aceeasi precizie prin comparatie.
tevez

Post by tevez »

jordan_23 wrote:Ti-am zis testeaza munitia de la Ozkursan, e cea mai precisa dintre toate ce am incercat, du-te in poligon la UTI si o sa vezi capabilitatile reale ale CZ-ului tau. Am curaj sa ma bag la 15 metri fara probleme la concurenta cu orice pistol letal. De departe CZ 83 e cel mai puternic si precis pistol de pe piata. Totul este sa folosesti si munitie cu o bila de calitate!
Cel mai puternic pistol e greu de definit, puterea e dată de muniţie. Desigur, arma trebuie să şi reziste la muniţia puternică.
Puterea ţine şi de armă în sensul că de obicei ţeava mai lungă duce şi la o putere mai mare şi o precizie asemenea. Sunt şi
aici multe variabile, de pildă la viteze prea mari se pierde din precizie, diversele soluţii adoptate de fabricant, cum ar fi
acele obstrucţii, scad precizia, sau o ţeavă largă pierde gazele care ar fi împins bila mai puternic. Sau cine ştie ce gaură
prin camera cartuşului. :P
Cel mai precis pistol...şi aici e complicat, contează mult "afetul". Dacă fixăm CZ-ul în menghină şi celelalte arme cu care
ar "concura" şi tragem e posibil să ajungem la alte concluzii. Fireşte, fiecare-şi laudă arma proprie dar am mari dubii că poţi
emite o afirmaţie gen "al meu e cel mai precis şi mai traumatic" dacă l-ai testat doar pe al tău...
CZ 83 e ok dar personal Fort şi GP mi s-au părut mai "adevărate". Tare aş vrea să văz CZ-ul RAMI pe bilă de cauciuc, am
impresia ca e o armă reuşită.
dcrist

Post by dcrist »

jordan_23 wrote:Ti-am zis testeaza munitia de la Ozkursan, e cea mai precisa dintre toate ce am incercat, du-te in poligon la UTI si o sa vezi capabilitatile reale ale CZ-ului tau. Am curaj sa ma bag la 15 metri fara probleme la concurenta cu orice pistol letal. De departe CZ 83 e cel mai puternic si precis pistol de pe piata. Totul este sa folosesti si munitie cu o bila de calitate!
Intre armele cu bila de cauciuc poate ai noroc, dar sa compari precizia lui cu a unuia pe glont :lol:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Post Reply