Fort 10 R

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
MirceaCr

Fort 10 R

Post by MirceaCr »

Buna ziua
Sunt relativ newbie pe forum si in domeniul neletalelor. Intrucat tocmai mi-a iesit autorizatia si am citit destul de mult forumul Arrow, imi sta capul la 2 lucruri :D Otel si teava lisa :) Si asa am ajuns la fort, mai exact la fort 10R. Stiti ceva de aceasta arma? Cei de la magazin sustin ca este otel, dimensiunea este mai mica decat la fort 17 pe care-l aveam in gand prima oara iar pretul tentant.
Форт 17 Р
Image
tevez

Re: Fort 10 R

Post by tevez »

Un user de aici de pe forum a plecat să-şi ia Fort 10 dar şi-a luat 17 până la urmă... Nu ştiu pe nimeni care să aibă
acest model, dar e FORT, nu cred să fie nereuşit.
gunsmith

Post by gunsmith »

Fort 10 are corp din polymer, manson inchizator, teava din otel si magazie de 6 cartuse.
Testele din poligon au aratat ca este o arma reusita, precizie la 10 m, 5 focuri intr-un diametrul de 15cm si viteza medie 400m/s cu munitia recomandata de producator.Nefiind cu nimic mai prejos decat fratii mai mari, avantaj dimensiune redusa,mai usor de purtat.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
dennis

Post by dennis »

l.am vazut si eu zici ca este breloc :mrgreen: :mrgreen:
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Fiind vorba de o arma pe care vreau sa o port aproape tot timpul la mine, dimensiunea mica nu ma deranjeaza. Bine, nici sa fie de dimensiunea unui WASP dar nici sa porti 1.5 kg la sold zilnic...
O sa incerc sa trec luni pe la magazin sa-l vad si cum se aseaza in mana si cum se "simte". Vreau sa vad daca are siguranta si poate fi purtat cu cartus pe teava etc. Mai nasol este ca varianta traumatica se fabrica doar in culoarea nisipului, nu si bronat... :( Iar ciudat este ca pe site-ul producatorului nu gasesti Fort 10 in varianta traumatica ci doar pe glont :shock:

O alta intrebare, relativ off-topic, este ce munitie recomandati pentru fort, munitia ruseasca sau snail 9 mm? Intreb pentru ca am vazut cateva cartuse de munitie ruseasca pe aici pe forum pleznite dupa tragere, ceea ce nu e tocmai ok...
Форт 17 Р
Image
2ndLt

Post by 2ndLt »

tevez wrote:Un user de aici de pe forum a plecat să-şi ia Fort 10 dar şi-a luat 17 până la urmă... Nu ştiu pe nimeni care să aibă
Yooo Tevez eu sunt user-ul ala care am plecat sa-mi iau FORT 10 si am plecat cu 17 :mrgreen:
Asa Fort-ul 10 este foarte foarte reusit, dar nu l-am ales din cauza a 3 chestii care le-am observat
1. Nu avea buton de eliberare al mansonuluidupa ultimul cartus (la asta dupa ce trageai ultimul cartus nu ramanea culata in spate)
2. Nu avea buton de siguranta al armei, adica iti bagai cartus pe teava si ... hai sa traiesti...
3. Cocosul, este "ceva "ca la pistolul wasp (cunoscatorii stiu) (are un fel de sa zicem levier care loveste cuiul percutor)
AAcuma, pistolul este foarte bun, dinn ce am vazut eu, nu stiu cum sa comporta in poligon la linia de tragere. Este ceva care il pui in buzunarul de la piept. Foarte mic, si eu am mana mica. Daca nu avea probleme alea il luam. Este un pistolas ptr muiere, pe a mea vreau s-o conving sa-si ia, nu stiu daca voi reusi :D :D
Iar cand am luat FORT-ul 17 in mana ... ce sa mai.... a venit ca turnat.
Cam astea sunt treburile. Daca ar fi sa fie mi-as lua si un Fort 10 :D numai ca acuma vreau pusca.
Succes!!!
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
dennis

Post by dennis »

2ndLt wrote:
tevez wrote:Un user de aici de pe forum a plecat să-şi ia Fort 10 dar şi-a luat 17 până la urmă... Nu ştiu pe nimeni care să aibă
Yooo Tevez eu sunt user-ul ala care am plecat sa-mi iau FORT 10 si am plecat cu 17 :mrgreen:
Asa Fort-ul 10 este foarte foarte reusit, dar nu l-am ales din cauza a 3 chestii care le-am observat
1. Nu avea buton de eliberare al mansonuluidupa ultimul cartus (la asta dupa ce trageai ultimul cartus nu ramanea culata in spate)
2. Nu avea buton de siguranta al armei, adica iti bagai cartus pe teava si ... hai sa traiesti...
3. Cocosul, este "ceva "ca la pistolul wasp (cunoscatorii stiu) (are un fel de sa zicem levier care loveste cuiul percutor)
AAcuma, pistolul este foarte bun, dinn ce am vazut eu, nu stiu cum sa comporta in poligon la linia de tragere. Este ceva care il pui in buzunarul de la piept. Foarte mic, si eu am mana mica. Daca nu avea probleme alea il luam. Este un pistolas ptr muiere, pe a mea vreau s-o conving sa-si ia, nu stiu daca voi reusi :D :D
Iar cand am luat FORT-ul 17 in mana ... ce sa mai.... a venit ca turnat.
Cam astea sunt treburile. Daca ar fi sa fie mi-as lua si un Fort 10 :D numai ca acuma vreau pusca.
Succes!!![/quo

pana la urma esti multumit de 17? PAREREA TA.. de la 3 metri cu munitia lui de la producator nu cea snail,e ceva de capul lui(in afara de...nu e zamak si teava lisa), vreau sa stiu daca face zgomot cat de cat cand tragi,sau face doar un poc acolo?este impunator?sperie un agresor?cred ca o sa testez pe mine,nu vreau sa scot gun'u sa trag un foc doua sa nu se intample nimic si apoi sa imi rupa ala mie capul :lol: :lol: :lol:
gunsmith

Post by gunsmith »

Dupa efectuarea trageri,bila ramane intacta nu apare nici o deformare , cat despre putere, la gura tevi munitia fort dezvolta 450- 470 m/s la o greutate a bilei 0,7g. Zgomotul se apropie de cel produs de pistolul cu glont.
Image
H&K p 30
gunsmith

Post by gunsmith »

MirceaCr wrote:Buna ziua
Sunt relativ newbie pe forum si in domeniul neletalelor. Intrucat tocmai mi-a iesit autorizatia si am citit destul de mult forumul Arrow, imi sta capul la 2 lucruri :D Otel si teava lisa :) Si asa am ajuns la fort, mai exact la fort 10R. Stiti ceva de aceasta arma? Cei de la magazin sustin ca este otel, dimensiunea este mai mica decat la fort 17 pe care-l aveam in gand prima oara iar pretul tentant.
http://arme.mldguns.ro/images/products/l_fort10.jpg
Image
H&K p 30
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Stiu man ca acolo au fort 10, de acolo vreau sa-mi iau :)
Cum adica nu are siguranta, sa inteleg ca nu poate fi purtat cu cartus pe teava? Adica il scoti, armezi, apoi tragi pana la ultimul cartus, avand grija sa le numeri sa stii ca l-ai tras si pe ultimul? Hm... neplacut....
Tot la 17R m-am uitat si eu prima oara pana sa depun actele, acum cand am patalamaua am vazut ca l-au scos ai pe 10R la vanzare si ma gandeam ca ar fi tentant :) Pana la urma tot la magazin tre sa ajung sa vad cum se simte.
Denis, cum se simte arma? Este un pistol echilibrat, sa zicem ca Mauserul, balanseaza bine in mana fara sa "atarne" teava mai mult decat manerul? Prin comparatie cu 17, care ti se pare mai echilibrat? Presupun ca ai tras cu 17R, cum grupeaza si cam ce urme lasa la impact la o distanta de 4-5 m?
Форт 17 Р
Image
2ndLt

Post by 2ndLt »

dennis wrote: pana la urma esti multumit de 17? PAREREA TA.. de la 3 metri cu munitia lui de la producator nu cea snail,e ceva de capul lui(in afara de...nu e zamak si teava lisa), vreau sa stiu daca face zgomot cat de cat cand tragi,sau face doar un poc acolo?este impunator?sperie un agresor?cred ca o sa testez pe mine,nu vreau sa scot gun'u sa trag un foc doua sa nu se intample nimic si apoi sa imi rupa ala mie capul :lol: :lol: :lol:
Draga Dennis, despre Fort 17, numai cuvinte de lauda, sunt foarte multumit de el. Si daca te hotaresti pentru el nu ai sa regreti deloc.
Am vazut ca D-l gunsmith spune ca:
gunsmith wrote:Dupa efectuarea trageri,bila ramane intacta nu apare nici o deformare , cat despre putere, la gura tevi munitia fort dezvolta 450- 470 m/s la o greutate a bilei 0,7g. Zgomotul se apropie de cel produs de pistolul cu glont.
De unde fratioare ai scos valorile alea cu 450-470 m/s ????? Cu care FORT si care munitie???
MirceaCr wrote:Cum adica nu are siguranta, sa inteleg ca nu poate fi purtat cu cartus pe teava? Adica il scoti, armezi, apoi tragi pana la ultimul cartus, avand grija sa le numeri sa stii ca l-ai tras si pe ultimul? Hm... neplacut....
Fratica, dupa cum am spus mai sus! Da, nu are siguranta, clapa/buton de eliberare al mansonului, iar cocosul este ceva ca la pistolasul wasp. Declansarea cuiului percutor de face printr-un fel de cocos actionat din tragaci, nu ai cum sa tragi cocsul in spate ca la restul forturilor.
Asta nu inseamna ca este un pistol naspa sau prost, este foarte bun, este tot FORT, atata ca nu poti sa il tii incarcat ca pe restul forturilor. Risti sa-l descarci accidental. Este fain ca este foarte mic, dar chiar foarte foarte mic, il bagi in soseta.
Acuma sa nu mi-o luati in nume de rau, nu am vrut sa fiu aspru.
Concluzia... FORT-ul este FORT.
2ndLt

Post by 2ndLt »

dennis wrote: de la 3 metri cu munitia lui de la producator nu cea snail,e ceva de capul lui(in afara de...nu e zamak si teava lisa), vreau sa stiu daca face zgomot cat de cat cand tragi,sau face doar un poc acolo?este impunator?sperie un agresor?cred ca o sa testez pe mine,nu vreau sa scot gun'u sa trag un foc doua sa nu se intample nimic si apoi sa imi rupa ala mie capul :lol: :lol: :lol:
Da este foarte puternic, am tras cu el de la 11 metri si grupajul in tinta este strans, iar in 5m este gaura langa gaura.
Nu-ti recomand sa-ti tragi nicaeri, cum adica sa-l testezi pe tine... are you out of you f*****g mind???? Daca il testezi pe tine o sa auzim de tine la stiri, mult noroc.
Te va proteja si cu munitia fort de preferat ceva mai puternic de spargere de oase ca sanse mai mici ca la sase-s norocoase :mrgreen:
Deci sa nu faci vreo prostie dupa ce il ai!
dennis

Post by dennis »

:roll: il am deja ,vroiam sa stiu ce crezi tu despre 17, .MirceaCr mergi sa la magazin sa le compari ,10 se comporta la fel de bine ca 17 . daca vrei sa uiti de el cand il porti in holster ia.ti un 10,dar eu zic,(parerea mea) 17 se muleaza pe mana direct,te indragostesti de el imediat nu am tinut in mana un mauser dar dupa ce mi.am luat 17 nici nu vreau sa aud de altceva,doar de vre.un GP T910 cand o aparea poate :mrgreen: :mrgreen:
2ndLt

Post by 2ndLt »

dennis wrote::roll: il am deja ,vroiam sa stiu ce crezi tu despre 17, .MirceaCr mergi sa la magazin sa le compari ,10 se comporta la fel de bine ca 17 . daca vrei sa uiti de el cand il porti in holster ia.ti un 10,dar eu zic,(parerea mea) 17 se muleaza pe mana direct,te indragostesti de el imediat nu am tinut in mana un mauser dar dupa ce mi.am luat 17 nici nu vreau sa aud de altceva,doar de vre.un GP T910 cand o aparea poate :mrgreen: :mrgreen:
Sa-l stapanesti sanatos fara incidente!!
Da, sa vedem ce-o mai apare, sincer, daca astia de la Cugir faceau Carpatiul pe bila, din ala luam de prima data. Dar sa fi fost tot asa cu teava lisa.
Acuma fortul e fort, dar si carpatiul e carpati, imi pare mult mai rezistent, si cred ca este, adica corp din duraluminiu, manson din otel, you name it...
Oricum ar fi fost fain sa-l fi produs in serie, da de.... idioti.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

dennis wrote::roll: il am deja ,vroiam sa stiu ce crezi tu despre 17, .MirceaCr mergi sa la magazin sa le compari ,10 se comporta la fel de bine ca 17 . daca vrei sa uiti de el cand il porti in holster ia.ti un 10,dar eu zic,(parerea mea) 17 se muleaza pe mana direct,te indragostesti de el imediat nu am tinut in mana un mauser dar dupa ce mi.am luat 17 nici nu vreau sa aud de altceva,doar de vre.un GP T910 cand o aparea poate :mrgreen: :mrgreen:
T910 este mai aproape de voi decat ati crede.
Uite, am sa intreb la producator si va voi spune in timp util.
Diferentele dintre Fort si GP T910 sunt notabile si merita sa fie evidentiate,
fie macar pe linie de putere, fiabilitate, functionalitati si finisaje.
Si oricum trage si cu munitii care sunt interzise unui Fort.
Asta este un fapt.
Producatorii de munitie i-au dedicat deja munitia recomandata.
Doar pentru GP T910, munitie ce poate odicand "inflori" un Fort xxx.
Nu este exclus ca in viitor sa il vedeti si pe la Arrow.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Post Reply