Legalitate?!

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Alicea de titan

Legalitate?!

Post by Alicea de titan »

O intrebare legata de pistoaleel cu aer comprimat ! Ce se intampla daca il port la mine? E ilegal? Sau sunt anumite conditii...?
vlad

Post by vlad »

Eu stiu ca doar folosirea lui in locuri publice este interzisa. De port nu spune nimic.
vlad

Post by vlad »

Nu as recomanda purtarea zilnica a unei arme AC. Tentatiile de a o scoate si poate de a o folosi sunt frecvente si atunci vei incalca legea. Chiar si portul la vedere al unei astfel de arme ar putea irita unele persoane. Iar daca portul ei nu este la vedere, oricum nu te ajuta la nimic in eventualitatea unui conflic din cauza ca nu ai voie sa faci uz de ea. Si chiar daca faci, singurul impact pe care poti spera sa-l aiba asupra agresorului este cel psihologic, caci ranile provocate de un pistol AC sunt foarte superficiale.
Adrian

Post by Adrian »

Deci sa inteleg ca daca iau pe cineva si il duc in afara orashului pot sa il impushc ca is in legalitate? :D :D
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Sunt de acord cu punctul de vedere exprimat de Vlad.
vlad

Post by vlad »

Adrian wrote:Deci sa inteleg ca daca iau pe cineva si il duc in afara orashului pot sa il impushc ca is in legalitate? :D :D
Impuscatul cuiva este alta treaba, si este ilegal indiferent unde se produce (cu exceptia legitimei aparari, dar acolo sunt complicatii mari).
Si s-ar putea ca si in afara orasului tot loc public sa fie :lol: !
razvangr

Post by razvangr »

Legile astea is prea interpretabile si nicicum nu is in favoarea noastra. Deci concluzia mai bine nu folositi armele pt asa ceva.
M@tr|X|
CF-30 cal. 5.5 & Narconia 3-9x32
Zbenga.

Post by Zbenga. »

TRAIM IN ROMANIA ! Am spus tot cred... :shock:
vlad

Post by vlad »

Zbenga. wrote:TRAIM IN ROMANIA ! Am spus tot cred... :shock:
Crezi ca in Franta sau Germania legile sunt mai permisive? Te poti plimba cu pistolul la cingatoare? Nu cred. Acolo nici macar munitie AC nu cumperi fara permis. Sa nu mai vorbim de limitarea Ec la 7.5j. Deci facptul ca "traim in Romania" este un avantaj :lol:
Guest

Post by Guest »

Vlad are dreptate, in Belgia, germania, etc de ex. daca tipi mai tare pe strada sau chiar in casa, "te salta" baietii veseli imediat. Asa ca sa zicem merci ca traim in Romania unde este ceva mai multa democratie (prost inteleasa). Daca vrei mai mult SUA "te asteapta", acolo sunt intradevar mai putine restrictii si cred ca o sa te bucuri cand o sa-ti "fluiere" gloantele/alicele pe la ureche. :lol:
Guest

Post by Guest »

..foarte prost inteleasa...probabil ca de stricat conceptiile a fost usor ,doar ca revenirea nu mai e la fel de usoara ,mai ales ca unii nu o lasa!
Post Reply