cartuse magnum

Intrebari cu caracter general despre vanatoare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
mihai ionut daniel

cartuse magnum

Post by mihai ionut daniel »

a tras cineva cu cartuse de 40-56 de grame?cu ce arma si ce efect?(distanta la care a lovit vanatul dar mai ales reculul).vad ca tot mai multi vanzatori din magazinele de arme le recomanda pt gaste.
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Colegul meu Bogdan trage frecvent cu cartuse de 40-42g (care se mai numesc si mini magnum) si e multumit.
Cu cartuse de 52 (magnum) am tras si eu si alti colegi de vanatoare dar am renuntat pentru ca ni s-au parut prea tari (la recul).
In rest, e evident ca daca numarul de alice e mai mare, probabilitatea de a dobori vanatul va fi mai mare. Trebuie ales insa intre diversele tipuri de cartuse de pe piata tinand cont de mai multe considerente: pret, recul, obisnuinta, distanta optima (si etica) peste care e de preferat sa nu mai tragem pentru a nu rani vanatul inutil, etc.
Eu unul, nu trag cu cartuse mai mari de 36g, indiferent de vanat. La gaste folosesc cartuse de 35 sau 36 g. La rate in functie de temperatura folosesc de 32 su 36 g. La inceput de sezon, la gugustiuci de ex. trag cu cartuse de trap de 24g, sau cateodata toamna devreme cu 28g cu arma de cal. 20 (la potarnichi de ex.).
Marius Cocarla
Post Reply